Η Βόρεια Κορέα συνεχίζει με δυο ακόμη δοκιμές πυραύλων, δηλώνοντας ότι είναι «υποχρεωμένη να αναζητήσει νέο δρόμο»

2
324
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο “άγνωστα” βλήματα στη θάλασσα, από την επαρχία  Hwanghae, σύμφωνα με το Αρχηγείο Στρατού της Νότιας Κορέας, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 6/8, στις 05:24 και στις 05:36,  που διένυσαν απόσταση περίπου 450 χιλιομέτρων πριν πέσουν στην Ανατολική Θάλασσα (γνωστή και ως Θάλασσα της Ιαπωνίας).

Οι εκτοξεύσεις ήρθαν την ώρα που η Πιονγκγιάνγκ περιέγραφε τα πολεμικά παιχνίδια της Ουάσινγκτον και της Σεούλ ως μια «καταφανή παραβίαση» των προσπαθειών για την επίτευξη ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο, η οποία αντανακλούσε έλλειψη «πολιτικής βούλησης» για τη βελτίωση των σχέσεων.

“Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι αρχές της Νότιας Κορέας έχουν αρχίσει τελικά την κοινή στρατιωτική άσκηση με στόχο τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας”, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Τρίτη πυραυλική δοκιμή για την Βόρεια Κορέα αυτή την εβδομάδα – ο Κιμ πιέζει “έμμεσα” ΗΠΑ και Νότια Κορέα

Το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα παρέμεινε αμετάβλητη στη δέσμευσή της να επιλύσει τα ζητήματα μέσω διαλόγου, αλλά “θα υποχρεωθεί να αναζητήσει έναν νέο δρόμο όπως έχουμε ήδη αναφέρει” εάν η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν με εχθρικές στρατιωτικές κινήσεις.

Ο Κιμ αναβάθμισε τον χώρο “επιτήρησης” εκτόξευσης πυραύλων της Β. Κορέας

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας δήλωσε ότι η άφιξη νέων αμερικανικών μαχητικών F-35A στη Νότια Κορέα, η επίσκεψη ενός αμερικανικού πυρηνικού υποβρυχίου σε ένα λιμάνι της Νότιας Κορέας και οι δοκιμές των βαλλιστικών πυραύλων στις ΗΠΑ ήταν μεταξύ των βημάτων που ανάγκασαν τη Βόρεια Κορέα να συνεχίσει τη δική της ανάπτυξη όπλων.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Νότιας Κορέας ανέφεραν ότι οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ-Νότιας Κορέας είχαν αρχίσει τη Δευτέρα, προκειμένου να ελέγξουν τη βασική επιχειρησιακή ικανότητα των νοτιοκορεάτικων στρατευμάτων για τη διεξαγωγή επιχειρησιακού ελέγχου κατά τη διάρκεια πολέμου.

Η Πιονγιάνγκ “συνέχισε να ενισχύει τα πυρηνικά της και τα προγράμματα πυραύλων” και χρησιμοποίησε κυβερνοεπιθέσεις για να εξασφαλίσει 2 δισ. δολάρια ώστε να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη αυτή, ανέφερε έκθεση των Ηνωμένων Εθνών τη Δευτέρα.

Η έκθεση, που συντάχθηκε από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες για την παρακολούθηση της συμμόρφωσης τους τελευταίους έξι μήνες, δήλωσε ότι οι Βόρειοκορεάτες “κυβερνοχειριστές” (πολλοί εκ των οποίων εργάζονται υπό την καθοδήγηση του Γενικού Γραφείου Αναγνώρισης), συγκέντρωσαν χρήματα για το πυρηνικό πρόγραμμα μέσω ειδικών “δράσεων”.

Με πληροφορίες από The Guardian


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Πολίτης σε καιρούς παράξενους...
Guest
Πολίτης σε καιρούς παράξενους...

Πέρα από τις όποιες ενστάσεις έχει κανείς για το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, στο συγκεκριμένο θέμα του πυραυλικού της προγράμματος έχει τα δίκια της, γνωρίζει πολύ καλά την αφερεγγυότητα των Αμερικάνων και των συμμάχων τους, όπως φαίνεται έχει πάρει το μάθημα της από τις ενέργειες των Αμερικάνων σε βάρος της Ρωσίας, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής ένωσης και καθ’ όλη την δεκαετία του ΄90 που φτάνει μέχρι σήμερα ειδικά στην περίπτωση του μετώπου που της έχει ανοίξει στην Ουκρανία, προϊόν όλο αυτό αδυναμίας και αφοπλισμού της δεύτερης επειδή…”έπρεπε να προωθηθεί η ειρήνη”! Οι Βορειοκορεάτες όπως δείχνουν τα πράγματα δεν “μασάνε”… Read more »

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Δηλαδή οι “κυβερνοχειριστές ” τι έκαναν έκλεψαν λεφτά από άλλους λογαριασμούς;