10.6 C
Athens
Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

Βορειοκορεατικός Στρατός: «Σπιτικές» μέθοδοι βελτίωσης συσσιτίου!

- Advertisement -

Το φαγητό του στρατού είναι πηγή άπειρων ιστοριών και ανεκδότων αλλά στην Βόρειο Κορέα το θέμα δεν είναι καθόλου αστείο. Διότι πίσω από τις πολεμοχαρείς εικόνες του βορειοκορεατικού Στρατού η σίτιση των στρατιωτών μάλλον παρουσιάζει σοβαρό πρόβλημα αν κρίνει κανείς από την ακόλουθη διαταγή που εξέδωσαν οι στρατιωτικές αρχές: «Εκθρέψατε περισσότερα κουνέλια».
Μάλιστα σε μια πρωτοφανή κίνηση, το υπουργείο των Λαϊκών Ενόπλων Δυνάμεων όρισε και τον αριθμό των ζώων που θα πρέπει να εκθρέψουν οι στρατιώτες και οι οικογένειές τους. Σε κάθε στρατιώτη αναλογεί «1,5 κουνέλι βάρους τουλάχιστον 3,5 κιλών» ενώ η οικογένειά του οφείλει να εκθρέψει «15 κουνέλια» σύμφωνα με τις εντολές. Η επιτευχθείσα πρόοδος θα περάσει από «αξιολόγηση» σε χρόνο που δεν προσδιορίζεται αλλά οπωσδήποτε πριν τα τέλη Αυγούστου.
Δεδομένου ότι η περίοδος των θερινών ασκήσεων άρχισε την 1η Ιουλίου, η νέα διαταγή αναμένεται να φορτώσει ακόμη περισσότερο το πρόγραμμα των Βορειοκορεατών που υπηρετούν αφού ένας Λόχος δυνάμεως 130 στρατιωτών θα πρέπει να εκθρέψει τουλάχιστον 195 μεγάλα κουνέλια. Οι στρατιώτες θα κατασκευάσουν περισσότερα κλουβιά για τον επιπλέον αριθμό ζώων και να βρουν τροφή γι’ αυτά –πέραν των καθηκόντων προετοιμασίας και συμμετοχής στις ασκήσεις.

Όπως αναφέρει πηγή του νοτιοκορεατικού ιστότοπου Daily NK, μόλις το προσωπικό τελειώσει με τις πρωϊνές υπηρεσίες και την εκπαίδευση, θα πηγαίνει στους λόφους για να μαζέψει φύλλα ακακίας και τριφύλλι πριν επιστρέψει στον στρατώνα για ανάπαυση. Από την αγγαρεία δεν γλυτώνουν ούτε οι οικογένειές τους.
Η διαταγή για 15 κουνέλια ανά νοικοκυριό σημαίνει ότι οι συγγενείς των ενστόλων θα πρέπει να βρουν έξτρα χρόνο ενώ ήδη είναι απασχολημένοι με την προετοιμασία φαγητού για την «Ημέρα του Στρατιώτη», μια εορτή προς τιμήν των υπηρετούντων η οποία γίνεται κάθε Κυριακή, όσο διαρκεί η περίοδος των θερινών γυμνασίων. Το δε Γενικό Πολιτικό Γραφείο, το Πολίτμπιρο του καθεστώτος, προσπαθεί να παρουσιάσει την διαταγή ως μέρος της οδηγίας του Υπέρτατου Ηγέτη για την εκτροφή περισσοτέρων χορτοφάγων ζώων ως φθηνή πηγή κρέατος.
«Οι αρχές αφήνουν να εννοηθεί ότι οι στρατιώτες πρέπει να βρουν μόνοι την τροφή τους διότι δεν πρόκειται να έχουν και πολλή από την κυβέρνηση» επισημαίνει η πηγή του  Daily NΚ. Τα σοβαρά επισιτιστικά προβλήματα στην Βόρειο Κορέα είναι κοινό μυστικό, ιδίως στο άγονο βόρειο τμήμα της χώρας, όμως είναι η πρώτη φορά που η Πιόνγκγιάνγκ θέτει συγκεκριμένη «οροφή» στον αριθμό των εκτρεφόμενων ζώων. Η κατάσταση καθιστά τυχόν αστεία του τύπου «πάλι στιφάδο;» εντελώς άκομψα…
Αλέξανδρος Θεολόγου
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Το μόνο που μένει είναι να δούμε την παραπάνω πολιτική σε προεκλογική εξαγγελία από το μοναδικό στον Δυτικό κόσμο κόμμα του είδους στην χώρα μας!
Στο οποίο δίνουν κάποιοι ψήφο (!!! ) διαβιώνοντας καταδυναστευμένοι στην καπιταλιστική χώρα μας!
Πόσο πιο ευγενικά και κομψά να το γράψω…

Υπηρέτησα το 2010 και ήμουν σιτιστής.
Όταν λοιπόν μας έδιναν πχ το κοτόπουλο κάθε ένα από αυτά αντιστοιχούσε σε 5 στρατιώτες.
Είχαμε λοιπόν 2 στήθη, 2 φτερά + μπούτια και την ουρά (αυτό το μικρό κομμάτι
κρέατος χαμηλά στην πλάτη. Αυτά σε συνδυασμό με πατάτες τάιζαν 5 στρατιώτες.
Δεν μπορώ να πω πως πείνασα στον στρατό αλλά από τους μόνιμους έμαθα πως παλιότερα αντιστοιχούσε 1 η στην χειρότερη μισό κοτόπουλο ανά στρατιώτη. Το 1 ολόκληρο μου φαίνεται υπερβολή αλλά επέμειναν πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι
που αυθόρμητα ανέφεραν τα νούμερα οπότε ίσως και να ίσχυε.
Επίσης μας παρότρυναν να μην δίνουμε φαγητό σε όποιον είχε χαρτί εξόδου ώστε
ότι μείνει να το φάνε όσοι θα έμεναν μέσα.
Επίσης στελέχη της κουζίνας έπαιρναν προμήθειες του στρατοπέδου στο σπίτι,
ντενεκέδες φέτα, λάδι, ψωμιά, φρούτα. Αυτό δεν ξέρω κατά πόσο ήταν νόμιμο η όχι.

Οι παρατηρήσεις σας είναι παρατηρήσεις συνετού και αντικειμενικού παρατηρητή.
Τα παλιά χρόνια υπήρχε μεγάλη σπατάλη.
Όλα αυτά είναι δείγμα εξορθολογισμού.
Βέβαια και ο εξοδούχος έχει δικαίωμα σίτισης, δεν έχουν όλοι πατρικό με μάνα που μαγειρεύει στον τόπο υπηρεσίας, ούτε μπορούν να φάνε έξω με το μισθό των 980 δραχμών το μήνα (ούτε 3 ευρώ).
Κατά το 2000 που υπηρέτησα το φαγητό ήταν άριστο, σε κέντρο και μονάδα. Τόσο όσο. Το κρέας 15ετίας δεν έχει βέβαια σπουδαία γεύση, αλλά τις πρωτεϊνες σου τις παίρνεις. Το πορτοκάλι με κάθε γεύμα σπουδαίο. Αυτοί που προτιμούν junk food πάντα θα υπάρχουν. Στο κέντρο πληρώνουν ακριβά τη λάθος επιλογή τους με τραγικές διαταραχές στη λειτουργία του εντέρου και εφιαλτική δυσφορία.
Η κλοπή προμηθειών είναι, αντίθετα, σταθερή αξία, και ποτέ δεν σταμάτησε στις ΕΔ.

Να επιβεβαιώσω κι εγώ που υπηρέτησα το 2003 (ΤΘ) ότι δεν είχα κανένα παράπονο από το φαγητό, ούτε στο Κέντρο ούτε στη μονάδα. Ακόμα και η σπεσιαλιτέ του Βαγγέλη “κονσέρβα που λήγει σε λίγο ζεστή στο φούρνο” ήταν άριστη. Μόνη μελανή σελίδα ένα περιστατικό στον Αυλώνα με τρείς τόνους μανέστρα και έξι φτυάρια που με έχει σημαδέψει…
BTW αγαπητή Πτήση, στα περισσότερα άρθρα δε βλέπω τις φωτογραφίες παρά μόνο αφού κάνω κλίκ πάνω τους. Αυτό συμβαίνει σε όλους τους browsers. Παραδόξως στο παρόν άρθρο δεν είχα κανένα πρόβλημα. Ίσως η Βορειοκορεατική στολή υψηλής ορατότητας να βοήθησε…

Υπηρέτησα το 2012 εν μέσω κρίσης και ήμουν μάγειρας. Ένα κοτόπουλο αντιστοιχούσε σε τέσσερις μερίδες (δύο στήθη μαζί με τις φτερούγες το καθένα και δύο μπούτια). Έχω μαγειρέψει σε πέντε στρατόπεδα (2 κέντρα εκπαιδεύσεως ΚΕΠΒ και ΚΕΕΜ, στο 3ο τάγμα του ΚΕΕΜ, στο 508 ΜΚ/ΤΠ και στην 34 ΜΚ/ΤΞ) και το παραπάνω που περιγράφεις για τις μερίδες δεν το έχω συναντήσει πουθενά. Υπάρχουν συγκεκριμένες ποσότητες που αντιστοιχούν ανά στρατιώτη, αναλόγως με το που υπηρετεί (π.χ. στις ειδικές δυνάμεις οι ποσότητες που αντιστοιχούν ανά στρατιώτη είναι πολύ μεγαλύτερες για ευνόητους λόγους) και αναλόγως με τα πόσα χρήματα για την σίτιση μπορεί να ξοδέψει το στρατόπεδό του (π.χ. μια μονάδα με ΝΑΤΟική δραστηριότητα έχει μεγαλύτερη χρηματοδότηση για σίτιση από μια αποθήκη πυρομαχικών κάπου στην κεντρική Ελλάδα). Εκείνη τη χρονιά μας στέρησαν άλλα πράγματα (ούτε αντιγριπικό εμβόλιο δεν μου είχαν κάνει, αλλά το κορυφαίο, δεν μου έδωσαν ποτέ μεταλλική στρατιωτική ταυτότητα), αλλά το φαγητό δεν μας το στέρησαν.
Αυτό που γράφεις για τους εξοδούχους ισχύει, αλλά μόνο για τον απογευματινό, ή αν μιλάμε για ΣΚ που οι εξοδούχοι βγαίνουν νωρίτερα έξω, και για το μεσημεριανό. Βέβαια, στο χέρι μας ήταν (μάγειρες και εστιάτορες, οι σιτιστές δεν έμπαιναν στην κουζίνα για σερβίρισμα) για το αν θα δώσουμε φαγητό στους εξοδούχους ή όχι και πάντα δίναμε σε όσους μας το ζητούσαν. Για την ακρίβεια, δίναμε ακόμη και δεύτερη μερίδα αν μας το ζητούσαν (και αν μας περίσσευε).
Τώρα, όσον αφορά τους “αρουραίους” που έκλεβαν πράγματα από τις αποθήκες σίτισης, σε αφήνω να το ξέρεις καλύτερα ως σιτιστής (και μεταξύ μας, σε πιστεύω απόλυτα). Τα ψυγεία που τα διαχειριζόμασταν εμείς οι μάγειρες (μιας και ήταν εντός τις κουζίνας), σε ένα από τα παραπάνω στρατόπεδα που μας άρπαξε ΕΠΟΠ πράγματα από το ψυγείο, μόλις ενημερώσαμε τους προϊστάμενούς μας, τον τσίμπησαν στην πύλη. Η θέληση για εξυγίανση υπάρχει (ειδικά στις μεγαλύτερες βαθμίδες), αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι κάνουν τα στραβά μάτια. Σ’ αυτό το σημείο, να αναφέρουμε πως το πρόβλημα των “αρουραίων” δεν εντοπίζεται μόνο στα στρατόπεδα, αλλά σε όλο τον δημόσιο τομέα. Αρπάζουν από κωλόχαρτα και απορρυπαντικά, μέχρι και δημοτικούς κάδους σκουπιδιών και παγκάκια. Απ’ οτι φαίνεται δεν έχουμε αποβάλει τον κατσαπλιά από μέσα μας ακόμα.

Και σε καποιους αρεσει αυτο το πολιτικο συστημα..

Εχει αναφερθεί κι αλλού ο κομουνισμός προσπαθεί να κατανέμει δίκαια τη φτώχεια / ο σοσιαλισμός να ξοδέψει τα λεφτά των άλλων. Νομίζω είτε σε Αλβανία μεχρι το 1990 είτε στη Β. Κορέα του σήμερα οι ηγέτες μια χαρά περνούν οπότε γιατί το σύστημα να μην έχει ακόλουθους…

Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.
Εγώ διαβάζω καθημερινά τον ΒορειοΚορεάτικο τύπο και ενημερώνομαι έγκαιρα και αξιόπιστα.
Σας καλώ να κάνετε και εσείς το ίδιο γιατί είναι ο μόνος τρόπος να μάθετε την αλήθεια χωρίς μεσάζοντες.
Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός;

Αξιοπιστα απο τον Βορειοκορεατικο τυπο..;
Μονο ο Ριζοσπάστης γραφει αληθειες συντροφε ..Πλακα εχετε ορισμενοι ..

 ETS
Κανονικά θα έπρεπε να σου βάλω αρνητική γιατί δεν μπορείς να διακρίνεις την ειρωνεία…

Last edited 5 months ago by appo

Βάλε κανά trollface, γιατί σε βλέπω να μαζεύεις αρνητικές ψήφους με το τσουβάλι!!!!

Θα φτιάξω νέo λογαριασμό: My_name_is_Somebody…

Last edited 5 months ago by appo

Την στολή ‘παραλλαγής’ την προσέξατε; Τρομερή, σαν καρπούζια στο χωράφι φαίνονται…!

Μια που ο λόγος για τον Σοσιαλιστικό παράδεισο, αλήθεια ποιοί είναι οι νόμοι του; για τις δημόσιες συγκεντρώσεις; Το λέω γιατί σε μερικούς δεν αρέσει το νέο νομοχέδιο, μήπως να εφαρμόσουμε τους νόμους της Β. Κορέας; Να μην έχουμε χουντικούς νόμους βρε αδερφέ!

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Sigma 11515 HN, ιδού η ολλανδική πρόταση φρεγατών για το ΠΝ

Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε την μεγάλη προσπάθεια της χώρας μας να προμηθευτεί νέα οπλικά συστήματα και να επαναφέρει την διαθεσιμότητα άλλων εκ των υπαρχόντων...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Οι US Marines αποσύρουν 16 πυροβολαρχίες Ρ/Κ πυροβόλων M777Α2. Ευκαιρία για...

78
 Οι Αμερικανοί πεζοναύτες σκοπεύουν να μειώσουν τις ενεργές πυροβολαρχίες ρυμουλκούμενων πυροβόλων M777 από 21 σε μόλις 5 μέχρι το 2030. Οι πυροβολαρχίες που θα...
- Advertisement -

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -

ΠΤΗΣΗ 2017 March #370

Αγορά 2.29
- Advertisement -

ΠΤΗΣΗ 2013 December #331

Αγορά

Related News

«Δεν υπάρχουν διαθέσιμα μεταχειρισμένα Avenger», τονίζει ο ΥΕΘΑ

Μέχρι σήμερα δεν υφίσταται επίσημη ενημέρωση από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα για διαθέσιμα μεταχειρισμένα Α/Α συστήματα Avenger, αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος...

Νέα συντριβή μαχητικού MiG-21 στην Ινδία

Ινδικό μαχητικό MiG-21 Bison κατέπεσε πριν λίγη ώρα κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.https://twitter.com/IAF_MCC/status/1346485477604429824Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ινδικής Αεροπορίας, το περιστατικό έγινε κοντά στο...

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα «διπλασιάσει τις προσπάθειες» για να διαφυλάξει την πυρηνική συμφωνία

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα «διπλασιάσει τις προσπάθειες» για να διαφυλάξει την πυρηνική συμφωνία που συνήψε το 2015 με την Τεχεράνη, η οποία κινδυνεύει λόγω...