Αθόρυβοι επιδρομείς

1
A combat drill of the service personnel of the special operation battalion of KPA Unit 525 is seen in this undated photo released by North Korea's Korean Central News Agency (KCNA) in Pyongyang on December 11, 2016. KCNA via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. EDITORIAL USE ONLY. REUTERS IS UNABLE TO INDEPENDENTLY VERIFY THIS IMAGE. NO THIRD PARTY SALES. NOT FOR USE BY REUTERS THIRD PARTY DISTRIBUTORS. SOUTH KOREA OUT. TPX IMAGES OF THE DAY
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Οι Ειδικές Δυνάμεις της Β. Κορέας προβάρουν επιθέσεις με… paraglider

Αθόρυβα και με την κάλυψη του σκότους, Βορειοκορεάτες κομμάντος θα επιτεθούν αιφνιδιαστικά σε στρατιωτικούς στόχους υψηλής αξίας στην Νότιο Κορέα διεισδύοντας με αλεξίπτωτα πλαγιάς (paragliders). Αυτό είναι το σχέδιο που τελειοποιούν οι Ειδικές Δυνάμεις της Β. Κορέας, σύμφωνα με νοτιοκορεατικές στρατιωτικές πηγές.

Ήδη, στον Βορρά, η πρώτη άσκηση διείσδυσης κομμάντος με χρήση paraglider για την εξουδετέρωση κέντρων Διοίκησης και Ελέγχου του αντιπάλου διεξήχθη στα μέσα Σεπτεμβρίου, με αντικείμενο την προσομοίωση επίθεσης κατά της έδρας της Διοίκησης των Συνδυασμένων Αμερικανο-νοτιοκορεατικών Δυνάμεων, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap της Νοτίου Κορέας. Σύμφωνα πάντα με νοτιοκορεατικές πηγές, η ιδέα της χρήσης paraglider μπορεί να φανεί χρήσιμη για μια αιφνιδιαστική επίθεση τύπου drone –από χαμηλό ύψος και χωρίς θόρυβο.

Οι βορειοκορεατικές Ειδικές Δυνάμεις υιοθετούν απίστευτες μεθόδους διείσδυσης, χρησιμοποιώντας περιορισμένα μέσα» επισημαίνουν. Μάλιστα εκφράζουν αμφιβολίες κατά πόσο μια νυχτερινή επίθεση με paragliders θα μπορούσε να εντοπισθεί από τα στρατιωτικά ραντάρ.

Όπως έγινε γνωστό, οι ασκούμενοι επιδρομείς –προερχόμενοι από τον Στρατό, την Αεροπορία και το Ναυτικό– επετέθησαν υπό την κάλυψη της νύχτας εναντίον ενός αντιγράφου του «Γαλάζιου Οίκου» (Τσονγκ Γουα ντε), του Προεδρικού Μεγάρου στην Σεούλ. Αυτό που προβληματίζει τους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες στην Νότιο Κορέα είναι ότι το μικρό βάρος του paraglider επιτρέπει την μεταφορά του από τους Βορειοκορεάτες κομμάντος οπουδήποτε, καθιστώντας την εξαπόλυση μιας επίθεσης με ορμητήριο κάποιο ύψωμα εφικτή ανά πάσα στιγμή.

Η συγκεκριμένη βορειοκορεατική άσκηση ήταν και ο λόγος που ώθησε τις κυβερνήσεις της Σεούλ και της Ουάσιγκτον να πραγματοποιήσουν στα τέλη Σεπτεμβρίου την πρώτη τους κοινή άσκηση αεράμυνας μικρής εμβέλειας, υποστηρίζει το πρακτορείο Yonhap. Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα μπορεί κανείς να κάνει με ασφάλεια ακριβείς εκτιμήσεις για το τί συμβαίνει στην περίκλειστη Βόρεια Κορέα και αυτήν την αδυναμία το καθεστώς της Πιόνγκγιάνγκ την εκμεταλλεύεται κατά το δοκούν, επιδιδόμενη σε επιχειρήσεις προπαγάνδας συσκοτίζοντας περισσότερο τα πράγματα. Είναι κι αυτό ένα είδος πολέμου…

Αλέξανδρος Θεολόγου


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of