Η Βόρεια Κορέα συνεχίζει ακάθεκτη τις δοκιμές πυραύλων

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Στην 7η δοκιμή σε περίπου 30 ημέρες επέβλεψε ο “υπέρτατος” Kim Jong-un, το Σάββατο σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία ειδήσεων KCNA.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους μικρής εμβέλειας στα πλαίσια δοκιμής ενός “πολύ μεγάλου εκτοξευτή πολλαπλών πυραύλων” (MLRS) στη θάλασσα από την ανατολική ακτή της, δήλωσε ο στρατός της Νότιας Κορέας, η πιο πρόσφατη σε μια σειρά εκτοξεύσεων τις τελευταίες εβδομάδες, εν μέσω διακοπών των συνομιλιών περί “αποπυρηνικοποίησης”.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας έδειξαν ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από μεγάλους σωλήνες τοποθετημένους στο πίσω μέρος οκτάτροχου οχήματος.

North Korea fires a missile during the test of a multiple rocket launcher in an undisclosed location.

Οι αναλυτές δήλωσαν ότι φαίνεται να είναι τουλάχιστον το τέταρτο νέο σύστημα πυραύλων που αποκαλύφθηκε από τη Βόρεια Κορέα το τελευταίο διάστημα.

“Η Βόρεια Κορέα πρέπει να επιταχύνει την ανάπτυξη στρατηγικών και τακτικών όπλων για να αντιμετωπίσει τις “συνεχώς αυξανόμενες στρατιωτικές απειλές και επιθετική πίεση των εχθρικών δυνάμεων. Οι νέοι αμυντικοί επιστήμονες της Βόρειας Κορέας που ανέπτυξαν τους πυραύλους είναι ένας “πολύτιμος θησαυρός και πλούτος της χώρας που δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα”, δήλωσε ο Κιμ.

Ο Κιμ αναβάθμισε τον χώρο “επιτήρησης” εκτόξευσης πυραύλων της Β. Κορέας

Εν τω μεταξύ, η Νότια Κορέα άρχισε δύο ημέρες στρατιωτικών ασκήσεων γύρω από ένα μικροσκοπικό νησί που επίσης διεκδικεί η Ιαπωνία την Κυριακή 25/8, προκαλώντας διαμαρτυρία από το Τόκιο λίγες μέρες μετά την κίνηση της Σεούλ να διαλύσει ένα σύμφωνο ανταλλαγής πληροφοριών με τη γείτονά της, εν μέσω επιδείνωσης των σχέσεων.

Το Τόκιο και η Σεούλ βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό σε κόντρα με θέμα την κυριαρχία της ομάδας νησιών (Takeshima στα Ιαπωνικά / Dokdo στα Κορεατικά), η οποία βρίσκεται περίπου στο μέσο της Θάλασσας της Ιαπωνίας, γνωστή και ως Ανατολική Θάλασσα.

Το ιαπωνικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι “οι ασκήσεις ήταν απαράδεκτες” και είχε καταθέσει διαμαρτυρία προς τη Νότια Κορέα, ζητώντας τους να σταματήσουν.

Ο Kenji Kanasugi, γενικός διευθυντής του γραφείου υποθέσεων του Υπουργείου Ασίας & Ωκεανίας, δήλωσε στην πρεσβεία της Νότιας Κορέας στο Τόκιο ότι το νησί ήταν “προφανώς εγγενές μέρος της επικράτειας της Ιαπωνίας”.

Τραμπ για πρόσφατες πυραυλικές δοκιμές Β. Κορέας: Δεν μας αφορούν, είναι διαφορές Βορείων-Νοτίων


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •