Ο NSM θα αντικαταστήσει τους RGM-84 Harpoon του Γερμανικού Ναυτικού

6
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 33
  •  
  •  

Το Γερμανικό Ναυτικό σχεδιάζει την απόσυρση του πυραύλου επιφανείας-επιφανείας RGM-84 Harpoon από τα πλοία επιφανείας και την εγκατάσταση του NSM στις φρεγάτες του, μεταδίδει το «Navy Recognition».

 

Αυτή τη στιγμή τον αμερικανικό πύραυλο φέρουν οι φρεγάτες F-123 και F-124, ενώ προορίζεται να τον αποκτήσουν οι υπό παράδοση φρεγάτες F-125. Με τον NSM στην «φαρέτρα» τους θα παραδοθούν μελλοντικά οι MKS-180. Να επισημάνουμε, το σύνολο των κορβετών K-130 εξοπλίζεται με τον σουηδικό RBS-15.

 

Το Γερμανικό Ναυτικό θα αποκτήσει τον NSM στο πλαίσιο της στρατηγικής ναυτικής συνεργασίας Γερμανίας – Νορβηγίας στο υποβρύχιο Type 212CD. Θα είχε ενδιαφέρον κάποια στιγμή στο μέλλον να γινόταν γνωστό αν οι RGM-84 θα αποσυρθούν απλά, θα διατεθούν στη διεθνή αγορά ή αν τροποποιηθούν (έστω τμηματικά) σε AGM-84 ή UGM-84.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 33
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
FOX
Guest
FOX

Μήπως εμείς τα επιλέξαμε σε διαμόρφωση 6×2 σε μελλοντικές ΤΠΚ;

Georgios
Member

Σε 4δες βγαίνουν πλέον οι σύγχρονοι εκτοξευτές. Άρα ή μία τετράδα ανά πλευρά ή δύο τετράδες ανά πλευρά. Βέβαια πρέπει να υπάρχει και χώρες για την επιπλέον ή στην τελική να θυσιάσεις κάτι άλλο από το πλοίο.

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Έχεις ακούσει ότι θα υπάρξει πρόγραμμα αγοράς πυραυλακάτων ??

Stavrogin1
Member
Stavrogin1

Αν οι χάρπουν δεν περνούν πλέον τις αντιπυραυλικές άμυνες σημαίνει ότι για να πετύχει ο επιτιθέμενος κορεσμό της άμυνας εκεί που χρειαζόταν παλιά πχ 4 βλήματα, αργότερα θα χρειαστεί 8, 12 κλπ. που σημαίνει ότι ένα πλοίο έχει απόθεμα βλημάτων για πολύ σύντομη επιχειρησιακή δράση. Να ανησυχούμε;
https://www.youtube.com/watch?v=0eUH2LcguAA
17:25, 41:00 εκτοξεύσεις penguin απο ένα σιμουλατορ παιχνίδι, αλλά το θέαμα είναι τρομερό

Georgios
Member

Μήπως χρειάζονται οι π.χ. σύνολο αντί για 2*4τράδες=8, πλέον 4 4τράδες γιατί στις μοντέρνες και νέου τύπου ναυμαχίες μπορεί να στέλνουν 1 πλοίο 4+ και ταυτόχρονα και να μη σκληράναν οι αεράμυνες; Γιατί μη ξεχνάμε και πόσο πολύ βελτιώθηκαν οι πύραυλοι, ιδιαίτερα οι υπερηχητικοί που ούτε το πανάκεια Phalanx μπορεί να τους αντιμετωπίσει.

Georgios
Member

Καλό θα ήταν, θεωρώ, να ακολουθήσουμε και εμείς, κατά γράμμα, το, για μένα, σωστό παράδειγμα της Γερμανίας και για το δικό μας Ναυτικό, με την προϋπόθεση βέβαια, ότι θα ενσωματωθούν πλήρως σε όλα τα F-16 μας. Ειδικά αυτά που στέλνονται άμεσα για αναβάθμιση, πλήρως ο NSM. Πώς; Να σπάσουν το κεφάλι τους και να το βρουν οι Νορβηγοί με την Lockheed Martin, τώρα που γυρίζει, μήπως επί της ευκαιρίας χρειαστεί π.χ. να προστεθεί κάποια επιπλέον καλωδίωση.
Πλήρης και καθολική ενσωμάτωση του ίδιου αντιπλοϊκού πυραύλου και στα δύο Σώματα Στρατού.