15.7 C
Athens
Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

Ο ΔΕΣΦΑ μέτοχος του πλωτού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου Αλεξανδρούπολης

- Advertisement -

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπεγράφη σήμερα η συμφωνία για την απόκτηση του 20% των μετοχών της

Gastrade, που αναπτύσσει τον πλωτό σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Αλεξανδρούπολη, από τον ΔΕΣΦΑ.

Η συμφωνία υπεγράφη στην Αθήνα από την Ιδρυτή Μέτοχο Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Gastrade, Ελμίνα Κοπελούζου και τον Εκτελεστικό Διευθυντή του ΔΕΣΦΑ, Nicola Battilana παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη.

Ταυτόχρονα, υπεγραφη και το νέο Συμφωνητικό Μετόχων της Εταιρείας από τους υφιστάμενους και τον νέο μέτοχο.

Ο σταθμός θα εγκατασταθεί 17,6 χλμ. νοτιοδυτικά του λιμένα της Αλεξανδρούπολης και θα έχει αποθηκευτικούς χώρους έως 170.000 κυβικών μέτρων και δυνατότητα παροχής φυσικού αερίου που θα ξεπερνά τα 5,5 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως. Η πλωτή μονάδα που προβλέπεται να λειτουργήσει το 2023 θα συνδέεται με το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου με αγωγό μήκους 28 χλμ., μέσω του οποίου το αεριοποιημένο LNG θα προωθείται στις αγορές της Ελλάδας, της Βουλγαρίας αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας, από τη Ρουμανία, τη Σερβία και τη Β. Μακεδονία, μέχρι την Ουγγαρία, τη Μολδαβία και την Ουκρανία.

Πρόκειται όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση για Ευρωπαϊκό Έργο Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI) δηλαδή για έργο προτεραιότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο ενισχύει την ασφάλεια εφοδιασμού, διαφοροποιεί τις πηγές και τις οδούς ενεργειακής προμήθειας και υποστηρίζει την ανάπτυξη του ανταγωνισμού καθώς και την υλοποίηση Κόμβου Συναλλαγών Φυσικού Αερίου στην ευρύτερη περιφέρεια της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με προφανή οφέλη για όλους τους τελικούς καταναλωτές.

Όπως σημειώνει η Gastrade , Μαζί με τη Ρεβυθούσα, αποτελούν τις μοναδικές υποδομές εισαγωγής φυσικού αερίου στην περιοχή που είναι ανεξάρτητες από τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου μέσω τουρκικού εδάφους.

Το έργο λειτουργεί συμπληρωματικά με άλλα υφιστάμενα ή προγραμματισμένα μεγάλα έργα υποδομής φυσικού αερίου στην περιοχή, όπως η διασύνδεση Ελλάδας-Βουλγαρίας (IGB), o TAP, η διασύνδεση Βουλγαρίας-Σερβίας (IBS), η διασύνδεση Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας, η υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου Καβάλας και ο τερματικός σταθμός LNG της Ρεβυθούσας.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Το έργο του πλωτού τερματικού ΥΦΑ στην Αλεξανδρούπολη ενισχύει τη θέση της χώρας μας ως διαμετακομιστικού κέντρου φυσικού αερίου για όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η κατασκευή αυτού του νέου έργου μέσα στα επόμενα χρόνια θα αποτελέσει μια από τις σημαντικότερες ιστορίες επιτυχίας της ενεργειακής μας πολιτικής. Η εξέλιξη αυτή παράλληλα αναδεικνύει -παρά τους πολύ δύσκολους καιρούς που διανύουμε- την ανανεωμένη εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών στη χώρα μας καθώς -όπως είναι γνωστό-  η πλειοψηφία των μετοχών του ΔΕΣΦΑ ανήκει σε εταιρείες από την Ιταλία, την Ισπανία και το Βέλγιο».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Nicola Battilana, ανέφερε: «Είμαστε υπερήφανοι που σε αυτήν την ιδιαίτερη κοινωνικοοικονομική συγκυρία, ο ΔΕΣΦΑ είναι «παρών» και επενδύει σε σημαντικά για την Ελλάδα projects. To FSRU Αλεξανδρούπολης είναι ακόμα ένα όχημα στον δρόμο της ενεργειακής μετάβασης, της οποίας ο ΔΕΣΦΑ είναι αρωγός, ενώ θα φέρει τη χώρα στο επίκεντρο των ενεργειακών εξελίξεων. Δεσμευόμαστε να συμβάλλουμε με την τεχνογνωσία μας στην επιτυχημένη λειτουργία του έργου».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Gastrade, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε τον ΔΕΣΦΑ ως εταίρο στο έργο. Η σημερινή υπογραφή της συμφωνίας είναι προς αμοιβαίο όφελος και των δύο εταιρειών μας και, το πιο σημαντικό, προς όφελος των καταναλωτών στη ΝΑ Ευρώπη. Ανυπομονούμε να επωφεληθούμε από τη μεγάλη εμπειρία του ΔΕΣΦΑ στη διαχείριση και τη λειτουργία υποδομών φυσικού αερίου και να μεγιστοποιήσουμε τις συνέργειες μεταξύ του τερματικού μας και της Ρεβυθούσας. Είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε μια πολύ εποικοδομητική συνεργασία για την ενίσχυση της ενεργειακής ανεξαρτησίας της περιοχής μας».

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Miscojones

Μια ερώτηση. Βλέπω ένα απίστευτα μεγάλο λιμάνι που σίγουρα μας έχει κοστίσει εκατοντάδες εκατομμύρια. Με πια λογική ξοδεύτηκαν τα χρήματα μας σε ένα έργο που αν δεν ερχόντουσαν λόγω των συγκυριών οι Αμερικάνοι για να το χρησιμοποιήσουν για τα συμφέροντα της στιγμής, δεν θα μπορούσε κανείς να διανοηθεί τον λόγο ύπαρξης τέτοιου θηριώδους λιμανιού.
Ξέρω πολλά νησιά που το λιμάνι τους είναι σε υποπολλαπλάσιο μέγεθος από αυτό που χρειάζονται και αδυνατούν να εξυπηρετήσουν κρουαζιερόπλοια που μας φέρνουν χρυσάφι.
Αλλά δυστυχώς οι υποδομές δεν φτιάχνονται σε συνάρτηση με τις ανάγκες μας αλλά σε συνάρτηση με το ποιος τοπικός κοτζαμπάσης έχει το μεγαλύτερο βύσμα.
Το ίδιο είδα και στην Σητεία. Μια κωμόπολη με 10 ψαράδικα έχει ένα λιμάνι σαν του Αμβούργου. Παραδίπλα στη Ρόδο, δεν υπάρχει καν λιμάνι. Τα κρουαζιερόπλοια ξεφορτώνουν τους τουρίστες με βάρκες.

SAAB

Το λιμάνι ήταν ένα μέρος των υποδομών που απαιτούνταν για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης. Έργο που έμεινε στα χαρτιά.

Voreios

Μην γράφεις ασυναρτησιες το λιμάνι Αλεξανδρουπόλεως είναι στρατηγικης σημασίας αφού με την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής έως τα βουλγαρικά σύνορα π;ου δρομολογείται τα πλοία θα ξεφορτώνουν τα εμπορεύματα τούς στα εμπορικά τρένα και σε λιγες ώρες θα θα παραδινουν τα εμπορεύματα σε Βουλγαρία Ρουμανία Μολδαβία ακόμα και Ουκρανία
Με αποτέλεσμα να γλιτώνουν την διέλευση τουςαπο τα στενά του Βοσπόρου που επιβαρύνουν υπέρμετρα σε χρήμα και χρόνο
Άλλο Σητεία και Ρόδος με πληθυσμό λίγες δεκάδες χιλιάδες και άλλο Αλεξανδρούπολη με στρατηγικό βάθος εξυπηρέτησης δεκάδων εκατομμυρίων πολιτών από τέσσερα πέντε διαφορετικά κρατη

Miscojones

Προς ΠΤΗΣΗ!!!!
Αυτό το μήνυμα πέρασε από τον έλεγχο σας; Είναι υβριστικό και υποτιμητικό.
Σας παρακαλώ να ελέγχετε τα μηνύματα να μην περιέχουν απειλές και ύβρεις.

ptisidiastima

;;;

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Απλές λύσεις εκσυγχρονισμού με μεγάλη απόδοση: Ψηφιοποίηση όλμων – A΄ Mέρος

Γράφει ο Ηρακλής Μαρδύρης – Πρώτο ΜέροςΑπό αμνημονεύτων χρόνων η διοίκηση στρατεύματος στη μάχη περιοριζόταν από τους παράγοντες της ισχύς των δυνάμεων, του χώρου...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Έρχεται η Παρλί! Πέφτουν υπογραφές και για τα Rafale, “έκπληκτοι” οι...

44
 Γύρω στις 25 Ιανουαρίου, θα έρθει στην Αθήνα η γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί, προκειμένου να παραστεί, μαζί με τον Έλληνα ομόλογό της στις...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2020 January

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 April #371

Αγορά 2.29

Related News

Έρχεται η Παρλί! Πέφτουν υπογραφές και για τα Rafale, “έκπληκτοι” οι Γάλλοι από την ελληνική ταχύτητα, στο καλύτερο σημείο ελληνογαλλικές σχέσεις

 Γύρω στις 25 Ιανουαρίου, θα έρθει στην Αθήνα η γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί, προκειμένου να παραστεί, μαζί με τον Έλληνα ομόλογό της στις...

Η πρόεδρος της Βουλής συνομίλησε με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων για να προστατευτεί η χώρα από τον «ψυχικά ασταθή» Τραμπ

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πέλοζι γνωστοποίησε ότι συνομίλησε με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ για τη λήψη προφυλάξεων...

Τρεις νεκροί από συντριβή μονοκινητήριου αεροσκάφους Piper στη Ρωσία

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Τρεις άνθρωποι, δύο άνδρες και μια γυναίκα, που επέβαιναν σε αεροσκάφος τύπου Piper σκοτώθηκαν όταν το αεροσκάφος τους συγκρούσθηκε κατά την απογείωση με αεροσκάφος...