Ο κυβερνήτης του USS Mount Whitney εκθειάζει τα πληρώματα του ΠΝ

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου αναχώρησε από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης το USS Mount Whitney (LCC 20) έπειτα από την προγραμματισμένη επίσκεψη, η οποία συνέπεσε με τη διεξαγωγή της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Θυμίζουμε ότι το εν λόγω πλοίο είχε καταπλεύσει στην Θεσσαλονίκη στις 12 Σεπτεμβρίου για την συγκεκριμένη περίσταση, όπως είχαμε αναφέρει σχετικά:

To USS Mount Whitney ενώ φτάνει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Με τις ΗΠΑ ως τιμώνενη χώρα στην 83η ΔΕΘ, το επιβλητικό πλοίο Διοίκησης και Ελέγχου κλάσης «Blue Ridge» του 6ου Στόλου ανέλαβε αυτή τη φορά καθήκοντα «δημοσίων σχέσεων» καθώς στο κατάστρωμα του βρέθηκαν για ξενάγηση υψηλόβαθμοι Έλληνες και Αμερικανοί αξιωματούχοι ενώ εκεί πραγματοποιήθηκε και η δεξίωση με επίτιμους καλεσμένους τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

Όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση του 6ου Στολου, η προγραμματισμένη επίσκεψη του USS Mount Whitney στη Θεσσαλονική, έγινε στο «πλαίσιο σύσφιξης των σχέσεων ΗΠΑ- Ελλάδας καθώς οι δύο χώρες συνεργάζονται για την ενδυνάμωση της περιφεριακής ασφάλειας και σταθερότητας».

Ο κυβερνήτης του πλοίου Πλοίαρχος Robert Aguilar ανέφερε οτι: το Mount Whitney απόλαυσε την φιλοξενία και την «πολιτιστική μοναδικότητα» της Θεσσαλονίκης. Το ίδιο φιλοξένησε την ελληνική και αμερικανική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για επαφές ενώ για το λιμάνι της πόλης υπογράμμισε οτι αποτελεί ένα «εξαιρετικό αγκυροβόλιο» που παρέχει όλες τις απαραίτητες ευκολίες. Ο ίδιος ευχήθηκε το πλοίο του να επισκεφτεί και πάλι τη Θεσσαλονίκη μελλοντικά, ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένος από την επίσκεψη του στο υποβρύχιο Υ/Β «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» (S-123) και τη φρεγάτα «ΥΔΡΑ» (F-452) του ΠΝ.

Μάλιστα ο πλοίαρχος Aguilar τόνισε οτι και στις δύο επισκέψεις που πραγματοποίησε αντίστοιχα στο Υ/Β «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» κλάσης 214ΗΝ και στη Φρεγάτα «ΥΔΡΑ» κλάσης ΜΕΚΟ 200ΗΝ, τα πληρώματα τους ήταν “ιδιαίτερα φιλόξενα” επιδεικνύοντας “υψηλό επαγγελματισμό” καθώς πραγματοποιήθηκε πλήρης ξενάγηση σε όλους τους χώρους τους. Η ευκαιρία αυτή δημιούργησε «νέες φιλίες μεταξύ των πληρωμάτων με έμφαση στην κοινή δέσμευση για την προαγωγή της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».

 

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Alex2324
Member
Alex2324

Το ότι δεν έχουμε διαβαθμισμένα διαμερίσματα και δείχνουμε τα πάντα… Δεν ξέρω αν είναι τόσο … απαραίτητο για καλή φιλοξενία …

Λέων
Guest
Λέων

Ακριβώς το ίδιο σκέφτηκα κ εγώ.
Παίζει να τους είπαν κ πως να τα αντιμετωπίσουν σε περίπτωση άσκησης.

Savas
Guest
Savas

Κύριε πρέσβη, κύριε πλοίαρχος, ιδού ο Στόλος σας!