14.8 C
Athens
Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

Ο όμιλος Air France θα καταργήσει 7.580 θέσεις εργασίας

- Advertisement -

Η διοίκηση του ομίλου Air France ανακοίνωσε σήμερα ότι προτίθεται να καταργήσει 7.580 θέσεις εργασίας στην εταιρία Air France και την περιφερειακή θυγατρική της Hop! έως το τέλος του 2022 για να “αντιμετωπίσει την κρίση της Covid-19 που πλήττει σκληρά τον όμιλο”.
Η διοίκηση προβλέπει την κατάργηση 6.560 θέσεων εργασίας επί συνόλου 41.000 (θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης) στην Air France και 1.020 θέσεων εργασίας επί συνόλου 2.420 στην Hop!, αναφέρει σε ανακοίνωση στο τέλος των συνεδριάσεων με τους εκπροσώπους του προσωπικού των δυο εταιριών.
Τα συνδικάτα αντέδρασαν έντονα σήμερα στις πρώτες ανακοινώσεις που αφορούν αυτή την αναμενόμενη κατάργηση θέσεων εργασίας στους κόλπους του ομίλου, που είναι αποφασισμένος να περιορίσει το δίκτυό του των μικρών αποστάσεων.
Ο όμιλος Air France που κλονίστηκε ισχυρά από την κρίση της Covid-19, όπως όλος ο τομέας των αερομεταφορών, ξεκίνησε ένα “σχέδιο ανασυγκρότησης” που προβλέπει μια μείωση του γαλλικού του δικτύου (ελλειμματικό) κατά 40% έως το τέλος του 2021.
Η Air France-KLM έλαβε την άνοιξη κρατική οικονομική στήριξη 7 δισεκατομμυρίων ευρώ για να αντιμετωπίσει τις αναταράξεις που σχετίζονται με την Covid-19.
Σε μήνυμα που απηύθυνε στους εργαζόμενους, και περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας υπογράμμισε “τον έκτακτο χαρακτήρα της κρίσης”. “Απέναντι στη σημαντική και διαρκή υποβάθμιση των αγορών μας στο σύνολο των δικτύων και κυρίως σε αυτό των μικρών αποστάσεων που ήδη συσσωρεύει ζημίες εδώ και χρόνια, απέναντι στον ανταγωνισμό των εταιριών χαμηλού κόστους, στις αλλαγές συμπεριφοράς των πελατών μας, ο όμιλος Air France, στον οποίο ανήκει η Hop! πρέπει να αλλάξει και να ανασυγκροτηθεί γρήγορα”, ζήτησε ο Πιέρ-Ολιβιέ Μπαντέ.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
d.b

Ασχετο αλλά παρακαλώ δείτε φωτογραφίες από Α400 να προσγειώνεται σε παραλία
https://www.walesonline.co.uk/news/local-news/moment-massive-plane-landed-welsh-18539124

AlxPorto

Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει και φυσικά αφορά όλη την βιομηχανία και όχι μόνο τις αεροπορικές εταιρείες στις οποίες εστιάζουν οι αναφορές των ΜΜΕ. Μεγάλη σφαγή, ίσως μεγαλύτερη από τις αεροπορικές εταιρείες έχει υποστεί η επίγεια εξυπηρέτηση (ground handling), ένας τομέας της αεροπορικής βιομηχανίας που απασχολεί τους περισσότερους ανθρώπους του κλάδου. Αφού επιβιώσαμε της κρίσης, ποιος να έλεγε ότι θα ερχόταν ένα μικρόβιο που θα μας αναγκάσει να αλλάξουμε καριέρα μετά από σχεδόν 20 χρόνια.

Last edited 6 months ago by adamstyl
d.b

Οι αερομεταφορές θα επανέλθουν. Πολλοί χάσαμε την δουλειά μας στο παρελθόν και κάποιοι αλλάξαμε καριέρα ή χώρα. Είναι θέμα χρόνου.

Nikolaos

Είναι, δυστυχώς, όπως το λέτε, πολύ περισσότερο που οι αερομεταφορές είναι ίσως ο κλάδος της οικονομίας που λειτουργεί με το μικρότερο περιθώριο κέρδους επί του κύκλου εργασιών (συνδυασμός οξύτατου ανταγωνισμού, κολοσσιαίου ύψους των αποσβέσεων παγίων σε ετήσια βάση, ταχείας απαξίωσης του κεφαλαιουχικού εξοπλισμού και εξαιρετικής ευπάθειας σε πολιτικές κρίσεις, διακυμάνσεις των τιμών καυσίμου κλπ.).
Ευχή όλων μας η τάχιστη επάνοδος στην ομαλότητα, που – κακά τα ψέματα – συνδέεται άρρηκτα με το εμβόλιο.

d.b

Όπως βλέπεις υπάρχουν κινήσεις διάσωσης από τις κυβερνήσεις. Τουλάχιστον για τους μεγάλους παίκτες. Δυστυχώς όταν ο κατασκευαστικός τομέας κατέρρεε κανείς δεν διέσωσε τον κακό εργολάβο. Σημεία των καιρών

Nikolaos

Είναι η φύση της δουλειάς: Στις αερομεταφορές το κατώφλι εισόδου είναι πολύ υψηλό, είναι κλάδος μεγάλης (ίσως της μέγιστης) έντασης κεφαλαίου, και το κατώφλι γίνεται ακόμη υψηλότερο λόγω σπάνεως (άρα και τιμής) της πρόσβασης στην αγορά (κυρίως slots σε αεροδρόμια – κόμβους). Αν βγεις ολοσχερώς από την αγορά, είναι απίθανο να ξαναμπεις. Και σε μια μικρή χώρα, είναι απίθανο να βρεθεί άλλος να ξεκινήσει από το άλφα αερομεταφορές, ακόμη και αν έχει τα χρήματα (ελάχιστο περιθώριο κέρδους σε σχέση με τον κύκλο εργασιών αλλά και το επενδεδυμένο κεφάλαιο).
Φυσικά, πρόκειται και για στρατηγικά μέσα, καθώς η Ελλάς δεν έχει απευθείας οδικές συνδέσεις με την Ε.Ε., αλλά και προς ενίσχυση νήσων και Κύπρου κατόπιν επιτάξεως σε περίπτωση κρίσεως.
Επιπλέον, το πράγμα διαφέρει στο εξής: Ενώ στις αερομεταφορές το πρόβλημα είναι εμφανώς παροδικό (αλλά φυσικά πρόσφορο να εξαφανίσει επιχειρήσεις, για λόγους που ανέπτυξα στο προηγούμενο σχόλιο), στην οικοδομή ήταν δομικό: Το κράτος για χρόνια υπερθέρμαινε τον κλάδο δημιουργώντας τεχνητή προσφορά (αθρόες επεκτάσεις σχεδίων πόλεων χωρίς καμιά υποδομή, πολυτελείς οικισμοί ανάμεσα σε χωράφια με χόρτα δύο μέτρων και αρουραίους γύρω από πόλεις, που πνίγονταν στη λάσπη με την πρώτη βροχή και δεν είχαν καν ηλεκτροφωτισμό, “τρεχάτε παλικάρια να βγάλετε άδειες ως 31.12.2005 πριν μπει ο ΦΠΑ” κλπ.) και ζήτηση (ελλιπείς εποπτικοί κανόνες για τις πιστώσεις στεγαστικού ταμιευτηρίου, που επέτρεπαν σε φτωχούς να δανειστούν αστρονομικά ποσά, που δεν θα μπορούσαν και καλώς εχόντων των πραγμάτων να εξοφλήσουν). Αυτή η προσφορά και ζήτηση δεν ανταποκρινόταν στις ανάγκες, και η υπερθέρμανση δεν ήταν διατηρήσιμη. Πληγωθήκαμε όλοι βαριά (ως νομικός, προφανώς είχα έναν σοβαρό κύκλο εργασιών από αυτό τον κλάδο, όπως επίσης – φευ – από τον κλωστοϋφαντουργικό …). Η πικρή αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχε ανάγκη. Αν το κράτος είχε σχεδιασμό, δεν θα υπερθέρμαινε τη αγορά, και εκείνη δεν θα εξαφανιζόταν μετά, δεν θα ξανοίγονταν πολίτες και επιχειρήσεις σε υπερδανεισμό και αφερεγγυότητα, και θα είχαμε μια σταθερή πορεία. Αλλά δεν είναι αυτό το κράτος μας, και δεν είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι θέλουν ένα κράτος που να μεριμνά για το διηνεκές της ανάπτυξης αντί για μια επίφαση ευημερίας …

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Β. Νέδος στην “Κ”: Η Ελλάδα ενδιαφέρεται για ΑΓΟΡΑ αντιτορπιλικών Arleigh Burke από τις ΗΠΑ αντί των MMSC!

του Βασίλη Νέδου, από την Καθημερινή.Η υπογραφή της σύμβασης ύψους 2,32 δισ. ευρώ για την προμήθεια των 18 μαχητικών τύπου «Ραφάλ» είναι ο βασικός...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Τη Δευτέρα έρχεται η Παρλί, αλλά η νέα τελική γαλλική...

70
 Σε προηγούμενο δημοσίευμά μας, γράψαμε πως η υπουργός άμυνας της Γαλλίας, Florence Parly, που αναμένεται τη Δευτέρα, θα κομίσει και νέα πρόταση για το...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 January 2014 #332

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 February 2014 #333

Αγορά

Related News

M. Τσαβούσογλου: Τυχόν περιοριστικά μέτρα κατά της Τουρκίας θα καταστρέψουν τα πάντα

Συνέντευξη στο Politico παραχώρησε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ανέφερε ότι είπε «σε όλους ότι τυχόν περιοριστικά μέτρα κατά της Τουρκίας θα...

ΥΠΑ: Συνεχίζονται οι περιορισμοί στις εσωτερικές πτήσεις

Μέχρι την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021 συνεχίζονται οι περιορισμοί στις αεροπορικές μετακινήσεις εσωτερικού, επιτρέπονται μόνο οι ουσιώδεις πτήσεις, για λόγους προστασίας επιβατών και πολιτών...

Ο Λόιντ Όστιν είναι ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

Με συντριπτική πλειοψηφία η Γερουσία επικύρωσε σήμερα τον διορισμό του στρατηγού εν αποστρατεία Λόιντ Όστιν στη θέση του υπουργού Άμυνας, στη νέα κυβέρνηση του...