Ένα αινιγματικό σύνολο χάλκινων όπλων και επαγγελματικών εργαλείων της μυκηναϊκής εποχής, παρουσιάζει το «Αθέατο Μουσείο»

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ένα αινιγματικό σύνολο χάλκινων όπλων και επαγγελματικών εργαλείων της μυκηναϊκής εποχής, που φέρεται πως εντοπίστηκαν το καλοκαίρι του 1940 στο χωριό Ανδρονιάνοι της κεντρικής Εύβοιας και μεταφέρθηκαν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, παρουσιάζει το «Αθέατο Μουσείο».

Η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών, μετά από 20 θαυμάσια αντικείμενα που παρουσιάστηκαν έως τώρα, υποδέχεται τον «Θησαυρό των Ανδρονιάνων». Τα πολύτιμα αντικείμενα, που φυλάχθηκαν ξεχασμένα και ασφαλή για ογδόντα χρόνια, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά την Τρίτη 14 Ιανουαρίου στην «Aίθουσα του Bωμού» (αιθ. 34) για να παραμείνουν εκεί ως τη Δευτέρα 13 Απριλίου 2020.

Στις 8 και 29 Μαρτίου και στις 12 Απριλίου, ημέρα Κυριακή, στις 13:00, καθώς και στις 10 και 24 Μαρτίου ημέρα Τρίτη, στις 18:00, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στον χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για το αίνιγμα της προέλευσης και της σημασίας των πολύτιμων ευρημάτων, για τους πανάρχαιους μυκηναϊκούς θησαυρούς και την κοινωνία της εποχής τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

3
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MichSousouradaMy_name_is_Nobody Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Νομίζω τα μυκηναϊκά χρόνια χρησιμοποιούσαν ορύχαλκο για την κατασκευή όπλων και όχι καθαρό χαλκό.

Sousourada
Member
Noble Member
Sousourada

Καλημέρα!
Δεν υπάρχει τέτοιο μέταλλο!
https://en.wikipedia.org/wiki/Orichalcum

Mich
Member
Trusted Member
Mich

Όντως έτσι είναι. Στην Ελλάδα, ωστόσο, έχει καθιερωθεί η χρήση του όρου “χάλκινος” λίγο-πολύ καταχρηστικά, στην πραγματικότητα εννοώντας τον ορείχαλκο. Εξ ού και λέμε “Εποχή του Χαλκού” και όχι του Ορείχαλκου όπως θα ήταν το σωστό και όπως αναφέρεται σε όλες τις άλλες γλώσσες (Bonze Age, Bronzezeit, Età del Bronzo κ.ο.κ.)