Προχωρά το πρόγραμμα των νέων αεροσκαφών εγγύς υποστήριξης για την USAF

8
1859

Η Αμερικανική Αεροπορία (USAF) αναφέρει ότι θα ζητήσει τις επίσημες προσφορές για την προμήθεια απροσδιόριστου αριθμού εξοπλισμένων αεροσκαφών τους προσεχείς μήνες, με το A-29 Super Tucano και το AT-6C να αποτελούν τις κύριες υποψηφιότητες.

 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της USAF οι προσφορές θα ζητηθούν τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, ενώ η οριστική επιλογή θα συμβεί το τέταρτο τρίμηνο του Οικονομικού Έτους 2019 (FY19), μεταξύ 1η Ιουλίου και 30 Σεπτεμβρίου 2019. Με βάση το «The Drive», στόχος είναι η απόκτηση ενός αεροσκάφους που θα μπορεί να επιχειρεί σύμφωνα με τις συνθήκες που έχουν παρατηρηθεί σε μη ασύμμετρα πεδία πολέμου τα τελευταία 25 έτη, οπουδήποτε στον πλανήτη, με υποφερτά κόστη χρήσης / υποστήριξης.

 

Η USAF παρουσιάζεται να επιθυμεί την αγορά 250 – 300 αεροσκαφών έναντι $2,5 δις μεταξύ των Οικονομικών Ετών 2020 και 2024. Όπως τονίσθηκε στην αρχή, πιθανότερες επιλογές θα είναι τα Super Tucano και AT-6C, ενώ πιθανόν θα εξεταστούν τα F/A-259, Bronco II και Archangel. Τα νέα αεροσκάφη δεν προορίζονται να αντικαταστήσουν τα A-10.

Notify of
κλείτος ο μέλας
Guest
κλείτος ο μέλας
Offline

Τα νέα αεροσκάφη δεν προορίζονται να αντικαταστήσουν τα A-10

τότε γιατί να προχωρησουν σε εισαγωγη νεου τυπου?

aris32
Guest
aris32
Offline

για να μην πετανε πανακριβα αεροπλανα πχ φ15 να βομβαρδιζουν ανθρωπους που φορανε παντοφλες και με μονο ενα καλασνικοφ στο χερι . το καλο με την Αμερικη ειναι οτι τα παθηματα γινονται μαθηματα βλεπε Αφγανισταν .

chikichiki
Guest
chikichiki
Offline

Η αλήθεια είναι ότι με την εμφάνιση του LAAR, ένα μεγάλο % των καθηκόντων του A-10 θα μεταβιβαστεί σε αυτά. Το τι θα κάνει το A-10 για να προσαρμοστεί στη νέα κατάσταση είναι ένα μάλλον ακανθώδες ζήτημα. Κατά πάσα πιθανότητα θα διατηρηθεί ένα μέρος τους δεσμευμένο για αποστολές στη Μέση Ανατολή για όταν θα απαιτείται κάτι βαρύτερο. Τα υπόλοιπα τώρα…there’s no telling. Πάντως η εισαγωγή νέου τύπου εξακολουθεί να είναι συμφέρουσα γιατί τα έξοδα και οι καταπονήσεις των επιχειρήσεων εξακολουθούν να προσθέτουν ιδιαίτερα μεγάλα κόστη τα οποία με το LAAR θα μειωθούν δραματικά.

John P.
Guest
John P.
Offline

Εχει φτάσει το κόστος ενός αεροσκάφους τόσο ψηλά πχ (F-35,F-22,F-16,F-15 E ) που σκέφτονται ακόμα και να το στείλουν στο πεδίο της μάχης . Και η χρήση μιάς “φθηνής” πλατφόρμας όπλων πχ ΑΤ-6C και TUCANO φαίνεται ιδανική

chikichiki
Guest
chikichiki
Offline

Ε, άντε ντε! Και πολύ άργησε να γίνει αυτή η αγορά, αν είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες προμήθειας/παραγωγής μερικά χρόνια πριν πιστεύω πως σήμερα θα είχαν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται τα οφέλη σε κόστη κύκλου ζωής και η συνεπακόλουθη απόσβεση της αγοράς. Νομίζω ότι δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι μια μικτή δύναμη LAAR/F-15E θα ήταν ικανή και με το παραπάνω να σηκώσει το κύριο βάρος των αεροπορικών επιχειρήσεων του post-invasions GWOT. Τώρα ο πόλεμος ήδη μετρά 17 χρόνια…κάλλιο αργά παρά ποτέ, δε βαριέσαι… Επίσης παρατηρώντας τον AIM-9X στη στατική επίδειξη, αναρωτιέμαι για τις επιπτώσεις της ενσωμάτωσης νέων πυραύλων HOBS στα… Read more »

tagg
Guest
tagg
Offline

Ποσο μεγαλο ειναι το κοστος χρησης αν παιρναμε σε λιγα χρονια αποσυρμενα Α-10
(σχεδον τζαμπα αντιστοιχα με τα κιοβα)
Αν τα αποδεσμευαν οι αμερικανοι φυσικα
ΟΙ επιχειρησιακες τους δυνατοτητες θα αντισταθμιζαν το αυξημενο κοστος?

chikichiki
Guest
chikichiki
Offline

Η υφιστάμενη υποδομή SHORAD της Τουρκίας με κάνει να πιστεύω ότι επιχειρησιακά θα ήταν δυσανάλογα αποτελεσματικά σε σχέση με την ηλικία τους. Παρόλα αυτά, εξακολουθούν να είναι ένα πολύ εξειδικευμένο όπλο που θα μας στράγγιζε περαιτέρω οικονομικά και θα είχε πάλι βαριές απώλειες. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μόνες χώρες που έδειξαν ποτέ ενδιαφέρον για τα A-10 ήταν το Ιράν του Σάχη (τότε που ακόμα ήθελε να αγοράσει και F-14 και F-15…μαζί…) και η Τουρκία. Ούτε είναι τυχαίο πως καμία από τις 2 χώρες τελικά δεν προχώρησε σε αγορά.

DarkHawk
Guest
DarkHawk
Offline

Θα μπορούν να ρίχνουν λεκάνες τουαλέτας όπως τα Skyraider ναι ή όχι;