Στη “φωλιά” των ελληνικών Kiowa Warrior! Η Π&Δ στην επίσημη τελετή παράδοσης των 70 OH-58D στο Στεφανοβίκειο

35
13128
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

 

Η ΠΤΗΣΗ και ΔΙΑΣΤΗΜΑ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Στεφανοβίκειο, στην επίσημη τελετή παράδοσης των ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior που έφτασαν τον περασμένο μήνα στο λιμάνι του Βόλου.

Η Αεροπορία Στρατού έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό να εκπαιδεύει προσωπικό στα νέα ελικόπτερα, που σημειωτέον έχουν έρθει συνοδευόμενα με μεγάλες ποσότητες ανταλλακτικών και υλικών υποστήριξης. Αριθμός OH-58D έχουν ήδη αξιοποιηθεί επιχειρησιακά, ενώ αργά αλλά σταθερά συνεχίζεται και η διαδικασία ενεργοποίησης όλων των ελικοπτέρων. Είναι χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες που σας μεταφέρουμε, και φαίνονται αναρτημένοι πύραυλοι Hellfire και φορείς ρουκετών.

Δεν χωρά αμφιβολία πως τα στελέχη της Αεροπορίας Στρατού έχουν δουλέψει μεθοδικά και επιστημονικά, και σύντομα, το σύνολο των ελικοπτέρων που προορίζεται να αξιοποιηθεί από τον Ελληνικό Στρατό, θα είναι επιχειρησιακά. Ο τρόπος που εργάζονται και δουλεύουν τα στελέχη της ΑΣ είναι υποδειγματικός.

Η Π&Δ σας μεταφέρει φωτογραφίες από τα νέα αποκτήματα της Αεροπορίας Στρατού, του συντάκτη μας Απόλλωνα Λεονταρίτη, που βρίσκεται στο Στεφανοβίκειο. Σύντομα θα έχουμε περισσότερες φωρογραφίες από την εκδήλωση.

Με την ευκαρία να πούμε πως στον χώρο βρίσκεται και το Chinook που παρελήφθη μαζί με τα Kiowa Warrior, και θα ενισχύσει άμεσα τα μεσαία μεταφορικά ελικόπτερα του ΕΣ.

φωτογραφίες: Απόλλωνας Λεονταρίτης


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
FOX
Guest
FOX

Τα μπιχλιμπιδια βλέπω λείπουν…

Stamatis
Member
Active Member
Stamatis

Πολυβόλα Μ3 ή έστω το άλλο ατρακτίδιο πολυβόλου δε βλέπω…. ΠΤΗΣΗ, γνωρίζετε κάτι σχετικά????

Em.Ti
Member
Noble Member
Em.Ti

Αναγράφονται στο άρθρο όλα. Πρέπει να τα αγοράσουμε για να τα δούμε και φυσικά.

immortal133
Member
immortal133

ποια ειναι τα μπιχλιμπιδια?

Em.Ti
Member
Noble Member
Em.Ti

Εξαιρετικές οι φωτογραφίες! Άντε με το καλό να ξεκινήσει η επιχειρησιακή ανάπτυξη και να τα δούμε και σε ασκήσεις!

George_K
Member
Noble Member
george_k

Τα συστήματα αυτοπροστασίας που λέγαμε ότι θα έρθουν πάνω στα ελικόπτερα, ήταν τόσο ακριβά ή απλά δεν ήταν διαθέσιμα προς πώληση?
Stinger δεν βλέπω στον κατάλογο οπλισμού… κάπου χάθηκε στη μετάφραση κι αυτός…

Em.Ti
Member
Noble Member
Em.Ti

Δυστυχώς γενικά η αφίσα της παρουσίασης είναι κάκιστης ποιότητας. Ας πούμε και ο κατασκευαστής είναι λάθος (άλλη είναι η Agusta Bell και άλλη η Bell Helicopters).

George_K
Member
Noble Member
george_k

Βασικά εννοώ ότι τα ελικόπτερα που παραλάβαμε εκτός του ότι είναι γυμνά από συστήματα αυτοπροστασίας, δεν βλέπω να έχουν στο οπλοστάσιό τους τους AIM-92 Stinger. Η ερώτηση είναι η εξής..
Η δυνατότητα βολής υπάρχει ή όχι? Δυστυχώς δεν έχω αγοράσει το περιοδικό να διαβάσω λεπτομέρειες.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι η δυνατότητα βολής Stinger είναι πιο αναγκαία από την δυνατότητα βολής Hellfire…

Em.Ti
Member
Noble Member
Em.Ti

Θεωρητικά ναι, αλλά πρέπει να αγοραστούν και ATAS…

(το αυτό ισχύει και για τα Απάτσι)

Νικ1
Guest
Νικ1

Τελικά έχουν σύστημα αυτοπροστασίας ή όχι; Έχω διαβάσει κ τις 2 απόψεις με βάση την εξωτερική εμφάνιση του ελικοπτέρου. Δεν είμαι ειδικός αλλά αυτό δεν μου φαίνεται αξιόπιστο κριτήριο, δηλ. θποθέτω πως θα μπορούσαν να υπάρχουν εξωτερικά καλύμματα κ κεραίες και να έχουν αφαιρεθεί τα εσωτερικά εξαρτήματα(;). Από την άλλη, για ποιό λόγο θα μας τα έδιναν οι Αμερικάνοι χωρίς σύστημα αυτοπροστασίας ενώ έχουν αποσύρει το σύνολο των δικών τους KW;

Mitsos_Mantzos
Guest
Μήτσος Μάντζος

Φίλε Νικ1 στο Νέο τεύχος της πτήσης το γράφει πεντακάθαρα, σύστημα αυτοπροστασίας δεν έχουν, δυστυχώς.

Νικ1
Guest
Νικ1

Ευχαριστώ. Εντελώς ακατανόητο εκτός αν σκόπιμα διαρρέεται πως δεν υπάρχει. Δηλαδή ξηλώθηκε ενώ υπήρχε όταν τα ελικόπτερα ήταν σε αμερικανική υπηρεσία; Δεν βγαίνει νόημα. Πάλι μισές δουλειές;

Mitsos_Mantzos
Guest
Μήτσος Μάντζος

Θα αντιγράψω από το νέο τεύχος (397) σελίδα 8. Τελικά οι επίσημες φωτογραφίες (τις οποίες και δημοσιεύουμε) που αποδεσμεύτηκαν μετά την εκφόρτωση στην Ελλάδα αποκάλυψαν ότι το σύστημα αυτοπροστασίας απουσιάζει από τα ελικόπτερα. Η παραχώρηση του αποτελούσε θέμα από την εποχή που αποκαλύφθηκε η πώληση με τη γνωστοποίηση της στα αμερικανικά νομοθετικά σώματα, αφού στον κατάλογο δεν καταγράφονταν τέτοιο υλικό. Από την άλλη, σχετικά με την προμήθεια των OH-58D και από άλλες χώρες, αναφέρονταν η παραχώρηση 《as is, where is》 κάτι που άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο. Παρόλα αυτά ελικόπτερα του τύπου που είχαν παραχωρηθεί στην Τυνησία και Κροατία είχαν επισημανθεί… Read more »

Giorgos
Guest
Giorgos

Κρίμα. Εν έτει 2019 οτιδήποτε ίπταται χωρίς σύστημα αυτοπροστασίας είναι καταδικασμένο. Μισή δουλειά και πάλι. Κρίμα.

evaggelos
Member
Noble Member
evaggelos

καλωστα καλες πτησεις να εχουμε

michalios
Guest
michalios

Σας ζητώ συγγνώμη που θα αναφερθώ σε κάτι που είναι εκτός θέματος αλλά είναι κάτι που με απασχολεί τελευταία και πιστεύω πως κάτι θα γνωρίζετε παραπάνω…αναρωτιέμαι λοιπόν για ποιό λόγο δεν είναι “θολωμένο” το αεροδρόμιο της Σκύρου στο Google Earth όπως είναι δηλαδή και τα άλλα αεροδρόμια της χώρας, στρατιωτικές εγκαταστάσεις κλπ. Δεν είναι περιέργο μιας και μιλάμε για ένα τόσο σημαντικό αεροδρόμιο για την άμυνα της χώρας μας;

MisCo
Member
Noble Member
MisCo

ειναι ανευ ουσιας τα θολωματα αυτα. Ολες οι εγκαταστασεις υπαρχουν διαθεσιμες αυτη την στιγμη και απο αλλες υπηρεσιες χαρτων. Αν η ασφαλεια της οποιας εγκαταστασης εξαρταται απο ενα θολωμα σε ενα χαρτη, την βαψαμε, μιας και οι γειτονες εχουν δορυφορους τηλεπισκοπησης δικους τους.

Spyros
Member
Noble Member
Spyros

Κανένα Ελληνικό αεροδρόμιο δεν είναι θολωμένο στο Google EARTH.

Αναφέρομαι στο ανεξάρτητο πρόγραμμα που λέγεται Google Earth, όχι στο addon για το Google Chrome.

Chris
Member
Noble Member
Chris

Υπάρχει ολόκληρη δουλειά φωτογράφου (είναι της μόδας η αξιοποίηση της δορυφορικής φωτογραφιας όχι μόνο στην επιστήμη και τις στρατιωτικές και άλλες εφαρμογές αλλά και στην τέχνη) με δορυφορικές φωτογραφίες πολύ υψηλής ανάλυσης από αμερικανικές βάσεις ανά τον κόσμο. Μάλιστα κάποιες από αυτές αν θυμάμαι καλά επισήμως δεν υπάρχουν. Για όποιον ενδιαφέρεται παραθέτω το σύνδεσμό:

https://mishkahenner.com/Fifty-One-US-Military-Outposts

Digenis
Member
Noble Member
Digenis

”Ζορίστηκε” το Apache και βγήκε το Kiowa .

Mitsos_Mantzos
Guest
Μήτσος Μάντζος

Χαχαχαχαχαχα.

dimitrisx
Member
Active Member
dimitrisx

Τι να τα κάνουμε; Αφού από ήττα σε ήττα πάμε, χωρίς να πέσει τουφεκιά! Στην Μεσόγειο οι Τούρκοι πραγματοποιούν γεώτρηση στην Κυπριακή ΑΟΖ, και καταλαμβάνουν εδάφη στην πράσινη ζώνη. Άντε και στα δικά μας.

Miscojones
Member
Active Member
Miscojones

Εχουμε ειρηνικές ΕΔ. Άλλωστε οι πολιτικοί μας μετά το 74 δούλεψαν σκληρά ώστε να μετατρέψουν τις ΕΔ σε ένα ακόμα ΙΚΑ. Οι αγορές βεβαίως οπλικών συστημάτων ποτέ δεν σταμάτησαν, όπως και οι αγορές πρόθυμων χειροκροτητών….
Πιστεύω πως η Ελλάδα είναι το μοναδικό κράτος στο γνωστό σύμπαν που χαλάει τόσα πολλά για τις ΕΔ του, αλλά ταυτόχρονα είναι απολύτως σίγουρο οτι δεν θα τις χρησιμοποιήσει ποτέ.

Δημήτρης Γ.
Guest
Δημήτρης Γ.

Έχει γίνει αρκετό πείραγμα στις φωτογραφίες. smile
Για καλό να είναι….και ας είναι.

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Beautiful. Ευχαριστούμε κ. Λεονταρίτη.

Νάσος
Guest
Νάσος

Ποιος γιωτας έφτιαξε την αφίσα? Βλέπεις κάτι τέτοια και αγχώνεσαι. Λες δεν είναι δυνατόν. Όχι μόνο απογοητεύει αλλά αγχώνεσαι κιόλας. Λες ούτε αφίσα ρε φίλε?

G.164g ag-cat
Guest
G.164g ag-cat

Σαν κουνούπι που έχει ρουφήξει αίμα είναι στη φωτό..

Mitsos_Mantzos
Member
Active Member
Mitsos_Mantzos

Μήπως ήταν οι σμηνίτες του σμηνάρχου Κάκαλου;

NikolakiEfentis
Member
Noble Member
NikolakiEfentis

Ας ελπίσουμε πως οι επόμενοι θα πράξουν το καθήκον τους (ας το ελπίσουμε…) και θα αγοράσουν τους ασύρματους που απομένουν, πολυβόλα Μ3 (που καταντήσαμε…) και συστήματα αυτοπροστασίας… Αα, και μια ρουκέτα κατευθυνόμενη…

Ας ενημερωθεί επίσης η ηγεσία ότι υπάρχουν στο εμπόριο κάποια υπόστεγα που ονομάζονται λυόμενα. Ας πάρουν κανένα και μετά ας μιλήσουμε για υψηλή ετοιμότητα κλ κλπ κλπ…

Faethon
Member
Noble Member
Faethon

Θέλω να ελπίζω πως τα “μπιχλιμπίδια” ίσως βρίσκονται στα κουτιά τους και περιμένουν τοποθέτηση την κατάλληλη ώρα.Δεν νομίζω να τα χρειάζονταν όλα οι Αμερικάνοι.

NikolakiEfentis
Member
Noble Member
NikolakiEfentis

Δεν είμαι καθόλου σίγουρος. Τα συγκεκριμένα πολυβόλα τα χρησιμοποιούν ευρέως στα ε/π τους, όπως και τα συστήματα αυτοπροστασίας τους. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για μικρά ποσά τυολάχιστον για τα πολυβόλα και τους ασύρματους, έτσι;

ΓΑΤΑ
Guest
ΓΑΤΑ

Οσο μικροτερο το ποσο , τοσο πιο απιθανο να ασχοληθει κανεις σε αυτη την γωνια του κοσμου.Δυστυχως

SPY
Guest
SPY

Όσα φέρουν δύο ή ένα ασυρμάτο δεν μπορεί να τους εγκατασταθεί ο επιπλέον αριθμός από όσα UH-1H ή ΑΒ-205 ή AΒ-206 που πιθανόν να αποσυρθούν?
Επίσης δεν μπορεί να τους προστεθεί RWR και διασπορέας αερόφυλλων και θερµοβολίδων από αποσυρθέντα αεροσκάφη (π.χ Α7) με πατέντα από το Εργοστάσιο Τηλεπικοινωνιακών και Ηλεκτρονικών Μέσων (ΕΤΗΜ) της Π.Α ?

sotbak
Member
Noble Member
sotbak

καλοτάξιδα!!!

Giorgos
Guest
Giorgos

Για το Πολεμικό Μουσείο;