Στιγμιότυπα από την παρθενική πτήση του «Κυνηγού» (Βίντεο)

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αποδέσμευσε την Τετάρτη στιγμιότυπα από την πρώτη πτήση του UCAV S-70 Okhotnik-B.

Το σημαντικό γεγονός ανακοινώθηκε στις 3 Αυγούστου, με το Okhotnik-B να πετά για τουλάχιστον 20 λεπτά σε ύψος 1,970ft γύρω από αεροπορική βάση που δεν επισημάνθηκε, αλλά πιθανόν βρίσκεται στην περιοχή του Novosibirsk. Με βάση το «ΑΙΝonline» η πτήση ήταν προγραμματισμένη για την άνοιξη, αλλά καθυστέρησε για άγνωστους λόγους.

Okhotnik-B: Ο ρωσικός «Κυνηγός» για πρώτη φορά στους αιθέρες!

Σύμφωνα με το «The Drive», το S-70 Okhotnik-B (που έχει σε γενικές γραμμές ίδιο μέγεθος με το αμερικανικό X-47B) θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συλλογή πληροφοριών, αναγνώριση και επιτήρηση, καθώς επίσης σε αποστολές Ηλεκτρονικού Πολέμου. Το μέγεθός του θα μπορούσε ακόμη να επιτρέψει την εσωτερική μεταφορά όπλων. Δεν αποκλείεται, δε, το UCAV να γίνει «loyal wingman» επανδρωμένων μαχητικών της Ρωσικής Αεροπορίας, όπως το Su-34 και φυσικά το Su-57.

Το S-70 Okhotnik-B αναπτύσσεται από τη Sukhoi και θεωρείται πρακτικά αόρατο στα ραντάρ, αν και μένει άγνωστο το πόσο πολύ αόρατο είναι, τουλάχιστον μέχρι να οριστικοποιηθεί η διάταξη του κινητήρα.

To τεύχος Αυγούστου 2019, Νο399 διαθέσιμο ηλεκτρονικά μέσω Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
AlxPorto
Member
Trusted Member
Αλέξανδρος Πορτοκάλης

Είναι και αν ναι, δύσκολο σχεδιαστικά να ενσωματωθεί στο σχέδιο πεπλατυσμένο ακροφύσιο και καμπυλωτος αεραγωγός (S shape);
Είναι θέμα τεχνολογικών / κατασκευαστικών δυνατοτήτων ή επιχειρησιακών προτεραιοτήτων;