25.1 C
Athens
Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021
- Advertisement -

Συνεχίζεται η αξιοποίηση των OH-58D Kiowa Warrior από τον ΕΣ, παρελήφθη και φορτίο με οπλισμό

- Advertisement -

 
Συνεχίζονται κανονικά οι άοκνες προσπάθειες αξιοποίησης των ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior από την Αεροπορία Στρατού. Μετά την συμμετοχή σε βολές των ελικοπτέρων πριν αρκετές εβδομάδες, συνεχίζεται η εκπαίδευση των στελεχών, των πληρωμάτων του προσωπικού που θα τα συντηρεί.

Πρώτες βολές των ελληνικών OH-58D Kiowa Warrior! (Video)


Η σταδιακή αξιοποίηση είναι λογική, καθώς είναι από τις ελάχιστες φορές που παραλήφθηκε μαζικά υλικό σε τέτοια ποσότητα. Σε διαφορετικές περιστάσεις, η παραλαβή ήταν τμηματική, και έτσι υπήρχε χρόνος για την εκπαίδευση πληρωμάτων, αλλά και την σταδιακή αξιοποίηση. Φυσικά είναι αδύνατο, ακόμη για τον US Army να αξιοποιηθούν “με τη μία” και τα 60 ελικόπτερα.
Έτσι ο Ελληνικός Στρατός, με επαγγελματισμό και προγραμματισμό, συνεχίζει την εκπαίδευση νέων χειριστών, ενώ σταδιακά μεταφέρει κι άλλους χειριστές από τα τάγματα των UH-1H Huey που αποσύρονται. Τα τελευταία θα βαίνουν συνεχώς μειούμενα σε υπηρεσία, κάτι που θα κριθεί βέβαια από την αύξηση των διαθεσιμοτήτων σε CH-47D/DG καθώς και στην παραλαβή των τελευταίων ΝΗ-90.

Πως το ΓΕΣ προνόησε για τη μακροχρόνια υποστήριξη των OH-58D Kiowa Warrior, ακόμη και πριν την παραλαβή τους


Παράλληλα γίνονται παραλαβές συμπληρωματικών υλικών και εξοπλισμού, ενώ φτάνει και επιπλέον οπλισμός (πολυβόλα, εκτοξευτές ρουκετών και εκτοξευτές Hellfire). Δεν προβλέπεται δυστυχώς, τουλάχιστον για την ώρα, η παραλαβή εκτοξευτών και πυραύλων ΑΙΜ-92 ATAS, για αποστολές εναντίον εχθρικών ελικοπτέρων και αεροσκαφών.

Στη “φωλιά” των ελληνικών Kiowa Warrior! Η Π&Δ στην επίσημη τελετή παράδοσης των 70 OH-58D στο Στεφανοβίκειο


Η Αεροπορία Στρατού έχει προχωρήσει σε μελέτες για την εγκατάσταση συστημάτων αυτοπροστασίας, τουλάχιστον στα ελικόπτερα που θα έχουν καθήκοντα πρώτης γραμμής, 36 συνολικά στον αριθμό. Από τα ελικόπτερα έχουν αφαιρεθεί μόνο τα τερματικά συστήματα, αλλά οι καλωδιώσεις και η υποδομή έχει παραμείνει. Συνεπώς, το μόνο που χρειάζεται είναι να εντοπιστεί το απαραίτητο υλικό στα αμερικανικά αποθέματα, να αιτηθεί και να αποσταλεί στην Ελλάδα.

OH-58D Kiowa Warrior σε ρόλους αέρος-αέρος, μια ικανή απάντηση στα τουρκικά Τ129 ATAK;


Αυτό που απασχολεί τώρα τους επιτελείς είναι η πολλαπλασιαστική χρήση των ελικοπτέρων, σε συνδυασμό με τα AH-64A+ Apache. Σημειώνουμε πως η κύρια “εργασία” των ΟΗ-58 ήταν η στοχοποίηση για τα ΑΗ-64, με τα τελευταία να βάλουν υπό την κάλυψη εδαφικών εξάρσεων. Τα περισσότερα ελικόπτερα που ήρθαν στην Ελλάδα έχουν την απαραίτητη υποδομή διασύνδεσης και μεταφοράς εικόνας.

Προς εντατική αξιοποίηση των ελληνικών AH-64A+, νέα ανταλλακτικά, με υψηλές διαθεσιμότητες και συνεργασία με τα OH-58D Kiowa Warrior


Σε κάθε περίπτωση, η ΑΣ προσπαθεί με κάθε μέσο να πετύχει την IOC το συντομότερο δυνατό, χωρίς να έχει διαρρεύσει πιθανή ημερομηνία γιαυτή την πολύ σημαντική ημερομηνία. Είναι δυστυχώς από τις προσπάθειες που γίνονται από τα στελέχη του ΕΣ αλλά κανείς δεν μπορεί να τις καταλάβει και να τις εκτιμήσει. Όταν λοιπόν θα δούμε στις επόμενες ασκήσεις ελικόπτερα ΟΗ-58 να κάνουν τα “δικά τους”, πρέπει απλά να σκεφτούμε τις χιλιάδες ώρες δουλειάς που έχουν ρίξει τα τάγματα κάπου στην Κεντρική Ελλάδα.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
My_name_is_Nobody

Τα ελικόπτερα θα επιχειρούν σε ένα κορεσμένο περιβάλλον όσον αφορά στα Α/Α όπλα.
Η ανεύρεση συστημάτων αυτοπροστασίας θα έπρεπε, κατά την γνώμη μου, να ήταν η υψηλά στις προτεραιότητες της ΑΣ και αυτά να παραληφθούν μαζί με τα ΕΠ.

George_K

Το καλό νέο εδώ είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα άμεσης τοποθέτησης συστήματος αυτοπροστασίας, εφόσον παρθεί η απόφαση και βρεθούν τα κατάλληλα υλικά (και τα απαραίτητα κονδύλια).
Στα μείον η μη παραλαβή εκτοξευτών και πυραύλων stinger. Ελπίζω ότι μέσα από την εκπαίδευση και τις τακτικές που θα μάθουν τα στελέχη να φανεί στην ηγεσία πόσο απαραίτητη είναι αυτή η δυνατότητα, και να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωσή της.

Animades

Ευχάριστα τα νέα , η αξιοποίηση όσο ποιο πολλών από τα ελικόπτερα είναι σε θετική κατεύθυνση.!!
Πιστευω να ζητήσουμε και να παραλάβουμε επίσης εκτοξευτές – πυραύλους ΑΙΜ-92 ATAS.
Ώστε να αντιμετωπιστούν τα πολυπληθή επιθετικά ελικ. Των,,” γειτονων” μας

d.b

Να υποθέσω ότι η αναζήτηση στα αμερικανικά αποθέματα σημαίνει εξοικονόμηση πόρων και χρόνου. Αν τοποθετηθεί κάτι πιο σύγχρονο;

JohnnyB

Το απόθεμα πυραύλων Hellfire που έχουμε θεωρείται ικανοποιητικό για να καλύψει και τα ελικόπτερα που μπαίνουν σε υπηρεσία?
Περίμενα να γίνει μια έξτρα παραγγελία πυραύλων τις τελευταίας έκδοσης για να υπάρχει η δυνατότητα εξοπλισμού του συνόλου των ελικοπτέρων που θα έχουμε ετοιμοπόλεμα.

JCC

Νομιζω μια πιεστική ανάγκη είναι ένα anti-UAV σύστημα με λογικά στη χρήση πυρομαχικά. Θα μπορούσε το Kiowa να καταρρίπτει UAVs με χρήση πυροβόλων; Άμα είναι να θελουμε Stinger για κάθε UAV θα ξεμείνουμε…

xariszak

Δύο πράγματα θέλω να ρωτήσω.
Για τα UH-1H Huey υπάρχουν προγράμματα στο εξωτερικό αναβάθμισης.Θα άξιζε κάτι τέτοιο ή θα πρέπει να τα αποσύρουμε;
Για τα kiowa γράφετε ” Τα περισσότερα ελικόπτερα που ήρθαν στην Ελλάδα έχουν την απαραίτητη υποδομή διασύνδεσης και μεταφοράς εικόνας.”
Υπάρχουν και ελικόπτερα που δεν έχουν την δυνατότητα αυτή;

sotbak

να και κάτι ευχάριστο…..

LYK

Κύριοι.
Σε καιρό πολέμου παίρνουν 8 HELLFIRE. Προσωπικά μου αρέσει ο Brimstone λόγω εμβέλειας. Επίσης θα πρότεινα να κατασκευαστεί εδώ παρεμβολέας για να αντιμετωπίσουμε τα αντι-αντι-αρματικά των απέναντι.

NikolakiEfentis

Π&Δ, υπάρχει περίπτωση να λάβουμε δηλαδή δωρεάν συστήματα αυτοπροστασίας;
Επίσης, όταν λέμε πολυβόλα εννοούμε τα Μ-3Μ;

Greg

Ζητούμενο γιά τήν Α.Σ. είναι καί η μεταμόρφωση χειριστών UH-1H Huey από οδηγούς μεταφορών σέ οδηγούς αγώνων αναβάσεων. Δηλαδή η μετάδοση, εμπέδωση καί αφομοίωση επιθετικού πνεύματος καί ό,τι αυτό εμπεριέχει.
Καί άν μελλοντικά “φορτωθούν” καί μέ ΑΙΜ-92 ATAS, τότε οί χειριστές πρέπει νά αποκτήσουν καί πνεύμα αερομαχητή. Πού θά είναι καί η υπέρτατη πρόκληση.
Εφόσον τά ΟΗ-58 έχουν ζωή μπροστά τους, πιστεύω ότι όλα αυτά θά συμβούν.

chriskri

Αναμένω ρεπορτάζ για την χθεσινή παραλαβή

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Οι 32 CAMM-ER της HF2 δεν μας φτάνουν και είναι λίγοι, είναι λίγοι και οι 64 της AH140; Είχαμε ποτέ τέτοια πλοία;

Διαβάζουμε με περίσσια προσοχή τα σχόλια, όσο μπορούμε, αλλά τα διαβάζουμε. Όταν γράψαμε, με ικανοποίηση (όχι για το πλοίο, αλλά διότι είναι φανερό πως...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Η ιταλική FREMM έρχεται με αμερικανικό εξοπλισμό; Θα κάνει η Fincantieri...

42
Η Fincantieri φέρεται να έχει υποβάλει μια προσφορά στο Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) βασισμένη στην κλάση Constellation της FREMM, υποστηρίζει η γαλλική εφημερίδα «La Tribune».Τη...
- Advertisement -
Card image

June #12 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 January 2015 #344

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 June 2014 #337

Αγορά

Related News

Η ιταλική FREMM έρχεται με αμερικανικό εξοπλισμό; Θα κάνει η Fincantieri το colpo grosso, προσφέροντας μια ιταλική FFG(X);

Η Fincantieri φέρεται να έχει υποβάλει μια προσφορά στο Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) βασισμένη στην κλάση Constellation της FREMM, υποστηρίζει η γαλλική εφημερίδα «La Tribune».Τη...

Καταδίκη για τον «ψευδομουφτή» της Ξάνθης από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Γ´Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον «ψευδομουφτή» της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: H αλήθεια για την αγορά του νέου VIP αεροσκάφους τύπου Falcon από την ΠΑ

Διαπιστώσαμε μέσα από κάποια "σχόλια", πως υπάρχει μια "ανησυχία" κάποιων αναγνωστών μας, για την επικείμενη αγορά ενός αεροσκάφους τύπου Falcon από την ΠΑ, προκειμένου...