Συνεχίζεται η αξιοποίηση των OH-58D Kiowa Warrior από τον ΕΣ, παρελήφθη και φορτίο με οπλισμό

23
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

 

Συνεχίζονται κανονικά οι άοκνες προσπάθειες αξιοποίησης των ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior από την Αεροπορία Στρατού. Μετά την συμμετοχή σε βολές των ελικοπτέρων πριν αρκετές εβδομάδες, συνεχίζεται η εκπαίδευση των στελεχών, των πληρωμάτων του προσωπικού που θα τα συντηρεί.

Πρώτες βολές των ελληνικών OH-58D Kiowa Warrior! (Video)

Η σταδιακή αξιοποίηση είναι λογική, καθώς είναι από τις ελάχιστες φορές που παραλήφθηκε μαζικά υλικό σε τέτοια ποσότητα. Σε διαφορετικές περιστάσεις, η παραλαβή ήταν τμηματική, και έτσι υπήρχε χρόνος για την εκπαίδευση πληρωμάτων, αλλά και την σταδιακή αξιοποίηση. Φυσικά είναι αδύνατο, ακόμη για τον US Army να αξιοποιηθούν “με τη μία” και τα 60 ελικόπτερα.

Έτσι ο Ελληνικός Στρατός, με επαγγελματισμό και προγραμματισμό, συνεχίζει την εκπαίδευση νέων χειριστών, ενώ σταδιακά μεταφέρει κι άλλους χειριστές από τα τάγματα των UH-1H Huey που αποσύρονται. Τα τελευταία θα βαίνουν συνεχώς μειούμενα σε υπηρεσία, κάτι που θα κριθεί βέβαια από την αύξηση των διαθεσιμοτήτων σε CH-47D/DG καθώς και στην παραλαβή των τελευταίων ΝΗ-90.

Πως το ΓΕΣ προνόησε για τη μακροχρόνια υποστήριξη των OH-58D Kiowa Warrior, ακόμη και πριν την παραλαβή τους

Παράλληλα γίνονται παραλαβές συμπληρωματικών υλικών και εξοπλισμού, ενώ φτάνει και επιπλέον οπλισμός (πολυβόλα, εκτοξευτές ρουκετών και εκτοξευτές Hellfire). Δεν προβλέπεται δυστυχώς, τουλάχιστον για την ώρα, η παραλαβή εκτοξευτών και πυραύλων ΑΙΜ-92 ATAS, για αποστολές εναντίον εχθρικών ελικοπτέρων και αεροσκαφών.

Στη “φωλιά” των ελληνικών Kiowa Warrior! Η Π&Δ στην επίσημη τελετή παράδοσης των 70 OH-58D στο Στεφανοβίκειο

Η Αεροπορία Στρατού έχει προχωρήσει σε μελέτες για την εγκατάσταση συστημάτων αυτοπροστασίας, τουλάχιστον στα ελικόπτερα που θα έχουν καθήκοντα πρώτης γραμμής, 36 συνολικά στον αριθμό. Από τα ελικόπτερα έχουν αφαιρεθεί μόνο τα τερματικά συστήματα, αλλά οι καλωδιώσεις και η υποδομή έχει παραμείνει. Συνεπώς, το μόνο που χρειάζεται είναι να εντοπιστεί το απαραίτητο υλικό στα αμερικανικά αποθέματα, να αιτηθεί και να αποσταλεί στην Ελλάδα.

OH-58D Kiowa Warrior σε ρόλους αέρος-αέρος, μια ικανή απάντηση στα τουρκικά Τ129 ATAK;

Αυτό που απασχολεί τώρα τους επιτελείς είναι η πολλαπλασιαστική χρήση των ελικοπτέρων, σε συνδυασμό με τα AH-64A+ Apache. Σημειώνουμε πως η κύρια “εργασία” των ΟΗ-58 ήταν η στοχοποίηση για τα ΑΗ-64, με τα τελευταία να βάλουν υπό την κάλυψη εδαφικών εξάρσεων. Τα περισσότερα ελικόπτερα που ήρθαν στην Ελλάδα έχουν την απαραίτητη υποδομή διασύνδεσης και μεταφοράς εικόνας.

Προς εντατική αξιοποίηση των ελληνικών AH-64A+, νέα ανταλλακτικά, με υψηλές διαθεσιμότητες και συνεργασία με τα OH-58D Kiowa Warrior

Σε κάθε περίπτωση, η ΑΣ προσπαθεί με κάθε μέσο να πετύχει την IOC το συντομότερο δυνατό, χωρίς να έχει διαρρεύσει πιθανή ημερομηνία γιαυτή την πολύ σημαντική ημερομηνία. Είναι δυστυχώς από τις προσπάθειες που γίνονται από τα στελέχη του ΕΣ αλλά κανείς δεν μπορεί να τις καταλάβει και να τις εκτιμήσει. Όταν λοιπόν θα δούμε στις επόμενες ασκήσεις ελικόπτερα ΟΗ-58 να κάνουν τα “δικά τους”, πρέπει απλά να σκεφτούμε τις χιλιάδες ώρες δουλειάς που έχουν ρίξει τα τάγματα κάπου στην Κεντρική Ελλάδα.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

23
Leave a Reply

Please Login to comment
12 Comment threads
11 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
GunnerEVANSGregGeorge_KMy_name_is_Nobody Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Τα ελικόπτερα θα επιχειρούν σε ένα κορεσμένο περιβάλλον όσον αφορά στα Α/Α όπλα.
Η ανεύρεση συστημάτων αυτοπροστασίας θα έπρεπε, κατά την γνώμη μου, να ήταν η υψηλά στις προτεραιότητες της ΑΣ και αυτά να παραληφθούν μαζί με τα ΕΠ.

George_K
Member
Famed Member
George_K

Πράγματι είναι απορία αρκετών για ποιό λόγο δεν παρελήφθησαν κατευθείαν με τα συστήματα αυτοπροστασίας πάνω στα ελικόπτερα. Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι μάλλον το κόστος. Τα στελέχη να μην γνωρίζουν την κρισιμότητά τους, αποκλείεται.

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

comment image

George_K
Member
Famed Member
George_K

Μιλάμε για “εξουδετέρωση”.. όχι αστεία !! grin

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Και η πιο καλτ προσέγγιση!.
.comment image?1

George_K
Member
Famed Member
George_K

Εντάξει.. δεν παίζεσαι.. καινούργιο συκώτι έφτιαξα..
Το Kiowa στα τούρκικα ? Μπανιστίρ κουνούπ… lol

George_K
Member
Famed Member
George_K

Το καλό νέο εδώ είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα άμεσης τοποθέτησης συστήματος αυτοπροστασίας, εφόσον παρθεί η απόφαση και βρεθούν τα κατάλληλα υλικά (και τα απαραίτητα κονδύλια).
Στα μείον η μη παραλαβή εκτοξευτών και πυραύλων stinger. Ελπίζω ότι μέσα από την εκπαίδευση και τις τακτικές που θα μάθουν τα στελέχη να φανεί στην ηγεσία πόσο απαραίτητη είναι αυτή η δυνατότητα, και να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωσή της.

Animades
Member
Famed Member
Animades

Ευχάριστα τα νέα , η αξιοποίηση όσο ποιο πολλών από τα ελικόπτερα είναι σε θετική κατεύθυνση.!!
Πιστευω να ζητήσουμε και να παραλάβουμε επίσης εκτοξευτές – πυραύλους ΑΙΜ-92 ATAS.
Ώστε να αντιμετωπιστούν τα πολυπληθή επιθετικά ελικ. Των,,” γειτονων” μας

d.b
Member
Noble Member
d.b

Να υποθέσω ότι η αναζήτηση στα αμερικανικά αποθέματα σημαίνει εξοικονόμηση πόρων και χρόνου. Αν τοποθετηθεί κάτι πιο σύγχρονο;

JohnnyB
Member
Famed Member
JohnnyB

Το απόθεμα πυραύλων Hellfire που έχουμε θεωρείται ικανοποιητικό για να καλύψει και τα ελικόπτερα που μπαίνουν σε υπηρεσία?
Περίμενα να γίνει μια έξτρα παραγγελία πυραύλων τις τελευταίας έκδοσης για να υπάρχει η δυνατότητα εξοπλισμού του συνόλου των ελικοπτέρων που θα έχουμε ετοιμοπόλεμα.

George_K
Member
Famed Member
George_K

Εικάζω οτι οι hellfire είναι μόνο για τα Apache. Τα Kiowa θα μείνουν μόνο με το πυροβόλο και τις ρουκέτες. Πλέον η χρήση hellfire απο τα Apache γίνεται ασφαλέστερη, χωρίς να μένει το ελικόπτερο ακάλυπτο για στοχοποίηση.

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Είχα ρωτήσει παλαιότερα εδώ και πληροφορήθηκα πως είναι επαρκές.

JCC
Member
Trusted Member
JCC

Νομιζω μια πιεστική ανάγκη είναι ένα anti-UAV σύστημα με λογικά στη χρήση πυρομαχικά. Θα μπορούσε το Kiowa να καταρρίπτει UAVs με χρήση πυροβόλων; Άμα είναι να θελουμε Stinger για κάθε UAV θα ξεμείνουμε…

xariszak
Member
Active Member
xariszak

Δύο πράγματα θέλω να ρωτήσω.
Για τα UH-1H Huey υπάρχουν προγράμματα στο εξωτερικό αναβάθμισης.Θα άξιζε κάτι τέτοιο ή θα πρέπει να τα αποσύρουμε;
Για τα kiowa γράφετε ” Τα περισσότερα ελικόπτερα που ήρθαν στην Ελλάδα έχουν την απαραίτητη υποδομή διασύνδεσης και μεταφοράς εικόνας.”
Υπάρχουν και ελικόπτερα που δεν έχουν την δυνατότητα αυτή;

sotbak
Member
Famed Member
sotbak

να και κάτι ευχάριστο…..

LYK
Member
Trusted Member
LYK

Κύριοι.

Σε καιρό πολέμου παίρνουν 8 HELLFIRE. Προσωπικά μου αρέσει ο Brimstone λόγω εμβέλειας. Επίσης θα πρότεινα να κατασκευαστεί εδώ παρεμβολέας για να αντιμετωπίσουμε τα αντι-αντι-αρματικά των απέναντι.

Gunner
Member
Noble Member
Gunner

Θεωρητικά μεταφέρει 4.

https://postimg.cc/7GjVtVNq

Στην πράξη 1 το πολύ 2.

https://postimg.cc/nCNN640S

NikolakiEfentis
Member
Famed Member
NikolakiEfentis

Π&Δ, υπάρχει περίπτωση να λάβουμε δηλαδή δωρεάν συστήματα αυτοπροστασίας;

Επίσης, όταν λέμε πολυβόλα εννοούμε τα Μ-3Μ;

Greg
Member
Trusted Member
Greg

Ζητούμενο γιά τήν Α.Σ. είναι καί η μεταμόρφωση χειριστών UH-1H Huey από οδηγούς μεταφορών σέ οδηγούς αγώνων αναβάσεων. Δηλαδή η μετάδοση, εμπέδωση καί αφομοίωση επιθετικού πνεύματος καί ό,τι αυτό εμπεριέχει.
Καί άν μελλοντικά “φορτωθούν” καί μέ ΑΙΜ-92 ATAS, τότε οί χειριστές πρέπει νά αποκτήσουν καί πνεύμα αερομαχητή. Πού θά είναι καί η υπέρτατη πρόκληση.
Εφόσον τά ΟΗ-58 έχουν ζωή μπροστά τους, πιστεύω ότι όλα αυτά θά συμβούν.

EVANS
Member
Member
EVANS

Φίλε μου θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με την άποψη σου και με το παράδειγμα σου. Αρκετοί έχουν σχηματίσει αυτή την εσφαλμένη άποψη απλά και μόνο επειδή κάποιος είναι χειριστής UH-1H.
Σίγουρα θα έχεις δει ¨οδηγούς μεταφορών¨ με ¨επιθετικό πνεύμα¨ και το ανάποδο δηλ. ¨οδηγούς αγώνων αναβάσεων¨ με ¨πνεύμα οδηγού μεταφορών¨.
Αυτό που μπορώ να σου πω είναι πως, ¨η αποστολή¨ καθορίζει την πτητική συμπεριφορά.
Αυτή η άποψη σου ισχύει εάν επιλεγεί κάποιος για πχ, χειριστής ΝΗ90;

Greg
Member
Trusted Member
Greg

Αγαπητέ αναφέρθηκα στόν κανόνα. Σίγουρα θά υπάρχουν καί εξαιρέσεις.
Δηλαδή ένας πιλότος μέ 10 χρόνια στά CL415 (πού κατά κάποιο τρόπο έχει καί πνεύμα μαχητή) μπορεί νά πετάξει F16 σέ αποστολή κρούσης ή αναχαίτισης, μαθαίνοντας μόνο τά χειριστήρια;
Μακάρι νά’ ναι όπως τά λές εσύ τόσο απλά κι άς κάνω λάθος.
Τήν ερώτηση σου γιά τά ΝΗ90, sorry αλλά δέν τήν κατάλαβα. Αν εννοείς από τά Huey ναί.

EVANS
Member
Member
EVANS

Την απάντηση τη δίνεις εσύ ο ίδιος. Το ¨πνεύμα μαχητή¨ υπάρχει σε όλους μας ή τουλάχιστον στους περισσότερους. Να διευκρινίσω ότι ¨η αποστολή¨ που απαιτεί ¨πνεύμα αερομαχητή¨ δε σημαίνει απαραίτητα και χρήση πυρών. Η ερώτηση μου αφορά στο γεγονός ότι ένας χειριστής ΝΗ90 μπορεί να έχει ¨πνεύμα αερομαχητή¨ και ένας UH-1H όχι; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη, εκτός εάν γνωρίζεις περισσότερα, όχι. Υπάρχουν ¨αποστολές¨ που εκτελέστηκαν από UH-1H, άγνωστες στο ευρύ κοινό, με περίσσευμα ¨πνεύματος αερομαχητή¨. Τόσο μάλιστα που μπορούμε να δώσουμε, αφιλοκερδώς, σε όσους φέρουν τον τίτλο του επιθετικού. Οι ¨αποστολές¨, που αναφέρω, αφορούν ελληνικά UH-1H, εντός και εκτός των… Read more »

chriskri
Member
Noble Member
chriskri

Αναμένω ρεπορτάζ για την χθεσινή παραλαβή