26.8 C
Athens
Τετάρτη, 5 Αυγούστου, 2020
Αρχική ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ Think Out Of The Box Επιχειρήσεις εξοπλισμένων ελικοπτέρων OH-58D Kiowa από τα αρματαγωγά του ΠΝ.

Επιχειρήσεις εξοπλισμένων ελικοπτέρων OH-58D Kiowa από τα αρματαγωγά του ΠΝ.

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα αρματαγωγά τύπου Ιάσων του ΠΝ, ένα σχέδιο της δεκαετίας του ’80,  ναυπηγήθηκαν  την  δεκαετία του ’90 από τα ναυπηγεία Ελευσίνας  σε συνεργασία  και με το  Ε.Μ. Πολυτεχνείο.  Το ναυπηγείο  ουσιαστικά βασίστηκε  στα κλασσικά Αποβατικά Πλοία Αρμάτων  LST (Landing Ship Tank)  511 του Β’Π.Π.  και εφάρμοσε  βελτιώσεις που ζήτησε  το ΠΝ,  έπειτα από αρκετά χρόνια χρήσης  τους  στις ελληνικές συνθήκες. Οι  πιο οφθαλμοφανείς διαφορές σε σχέση με τα παλαιά LST  511, είναι η πρόσθεση  οπίσθιας ράμπας επιβίβασης  οχημάτων (καταπέλτης),  ο γερανός καθέλκυσης  αποβατικών ακάτων (ΑΒΑΚ), το ξεχωριστό κατάστρωμα πτήσης ελικοπτέρων στην πρύμνη και βέβαια ο βαρύτερος οπλισμός  με το πυροβόλο ‘Οτο Μελάρα των 76 χλστ.

Δοκιμές προσνήωσης ελικοπτέρου S-70B στο αρματαγωγό Ικαρια κατά την ένταξή του σε υπηρεσία.

Τα 5 νέα αρματαγωγά, έπειτα από αρκετές αλλαγές στα αρχικά τους  σχέδια και αφού λύθηκαν διάφορα τεχνικά θέματα συνηθισμένα σε νέες κατασκευές, αποδείχθηκαν αληθινά πολυεργαλεία μέσα στο Ναυτικό μας. Η γκάμα των αποστολών που έχουν αναλάβει είναι εντυπωσιακή: πέραν του κυρίως ρόλου τους ως αποβατικά αρμάτων στον οποίο ασκούνται συνεχώς, μεταφέρουν πάσης φύσης οχήματα και υλικά όλων των κλάδων των ΕΔ, συμμετέχουν σε διεθνείς ασκήσεις και στα  εκπαιδευτικά ταξίδια της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, παρέχουν βοήθεια σε μεγάλες φυσικές καταστροφές ,  ενώ τελευταία εκτελούν και μεταφορές μεταναστών από τα νησιά μας.  Σε αυτό το άρθρο  θα προτείνουμε μία ακόμη πιθανή  χρήση τους:  αυτή της Πλωτής  Βάσης Επιχειρήσεων εξοπλισμένων  Ελικοπτέρων OH-58D Kiowa της Αεροπορίας Στρατού.

Τα OH-58D Kiowa, το νέο απόκτημα  της Αεροπορίας Στρατού (εφ’εξής  ΑΣ), αναμένεται να αναπτυχθούν  στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ακόμα  και  στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Ελληνικής  επικράτειας, το Καστελλόριζο,  συμφώνα με τον πρωην Α/ΓΕΣ (και νυν Υφυπουργό Άμυνας) Στεφανή , πρωτεργάτη  της απόκτησης  τους.  Επειδή όμως  τα KIOWA είναι μονοκινητήρια, μικρά σε μέγεθος και δεν μεταφέρουν πολλά καύσιμα,  δεν μπορούν  να πετάξουν οπλισμένα και έτοιμα για μάχη  από την  ηπειρωτική χώρα κατευθείαν έως  το Ανατολικό Αιγαίο, όπως π.χ. τα AH-64A/D . O έως τώρα σχεδιασμός, προβλέπει την επιτόπια δράση τους σε επιλεγμένες  νήσους,  όπου θα υπάρχουν έτοιμες  υποδομές ανεφοδιασμού και εξυπηρέτησής  τους.  Δεν διευκρινίζεται εάν η παραμονή των ελικοπτέρων θα είναι  μόνιμη , αν στα νησιά θα φτιαχθούν νέες βάσεις  ή  μόνο εγκαταστάσεις εκστρατείας , ούτε   αν τα ΟΗ-58  θα αναπτύσσονται στα νησιά μόνο σε περιόδους κρίσης  ενώ όλο το υπόλοιπο διάστημα θα παραμένουν σε αεροδρόμια της ΑΣ στην ενδοχώρα. 

 

To στροφείο των OH-58D Kiowa είναι αναδιπλούμενο. Διακρίνονται πίσω απο το ελικόπτερο οι αποσπώμενοι τροχίσκοι μεταφοράς του στο εδάφος.

Προς το παρόν, η ΑΣ εκπαιδεύει το ιπτάμενο και επίγειο προσωπικό της στα OH-58D  και δεν υπάρχουν ακόμη σαφείς απαντήσεις  στα παραπάνω.  Είναι βέβαιο πάντως ότι  οι επιχειρησιακές δοκιμές δεν θα αργήσουν πολύ και πάνω στα αποτελέσματα τους θα χαραχθούν οι τακτικές αποδοτικής  χρήσης  τους.

Θεωρείται πάντως βέβαιο, ότι  επείγουσες  περιπτώσεις θα απαιτήσουν εξίσου επείγουσες  αποστολές  ενισχύσεων από τις βάσεις της ΑΣ στην ενδοχώρα  προς στο Ανατολικό Αιγαίο. Αν και τα μικρά ελικόπτερα μπορούν να εφαρμόσουν τακτική …island hopping,  η έκθεσή τους σε κίνδυνο  λόγω παρατεταμένης  πτήσης πάνω από θάλασσα όντας μονοκινητήρια και  η σχετικά μικρή  αυτονομία,  θα αποδειχθούν κρίσιμοι παράγοντες.  Το πρόβλημα αυτό,  εάν αποδειχθεί σοβαρό  μέσα από τις δοκιμές της ΑΣ,  μπορεί να λυθεί με τη θαλάσσια μεταφορά των ελικοπτέρων , των υλικών υποστήριξης  και των όπλων τους.  Η προφανής λύση μεταφοράς , θα ήταν τα αρματαγωγά μας . Ας κάνουμε  όμως ένα βήμα παρακάτω για να δούμε εάν μπορούν και να επιχειρήσουν από αυτά! 

Προσνήωση OH-58D Kiowa Warrior στο καταδρομικό USS Lake Erie (CG 70) κλάσης Ticonderoga.

Όπως είδαμε παραπάνω, τα νέα αρματαγωγά του ΠΝ διαθέτουν ξεχωριστό κατάστρωμα πτήσης ελικοπτέρων στην πρύμνη χωρίς υπόστεγο φιλοξενίας τους, ίσως μια παράλειψη του ΠΝ, δεδομένου του άπλετου εσωτερικού χώρου που διαθέτουν τα Ιάσων.  Αυτό σημαίνει  ότι  δεν υπάρχει  χώρος για φιλοξενία ελικόπτερου  και  ελάχιστες  βασικές εργασίες εξυπηρέτησης  μπορούν να γίνουν επί  του  ανοικτού καταστρώματος πτήσεων, πρακτικά  μόνο ανεφοδιασμός  σε καύσιμα και  οπλισμό.   Τα παλαιότερα LST  δεν είχαν  καμία  πρόβλεψη για ελικοδρόμιο, όταν όμως  τα ναυτικά ελικόπτερα έγιναν απαραίτητα στο ΠΝ,  διαπιστώθηκε  ότι μπορούσαν να προσνηωθούν χωρίς δυσκολία  στο ανοικτό κατάστρωμα μεταφοράς οχημάτων (αντοχής άνω των 10 τόνων) ακολουθώντας διδάγματα  των αμερικανικών ΕΔ στον πόλεμο του  Βιετνάμ.

Ελικοπτέρο ΑΒ-212ASW του ΠΝ στο ανοικτό κατάστρωμα του παλαιού αρματαγωγού ΛΕΣΒΟΣ το 1986 σε άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΣ (Φωτο Κυβερνήτου -τότε- Πχη Η. Καλογεράκη μεσω ομαδας ΦΒ “Πολεμικό Ναυτικό Αρματαγωγά Hellenic Navy L .S. T.” , κατόπιν αδείας).

Στην πραγματικότητα λοιπόν, τα αρματαγωγά μας πιθανώς διαθέτουν ακόμα μια δυνατότητα προσνήωσης  ελικοπτέρων πέραν του κανονικού ελικοδρομίου, πάνω στο ανοικτό  κατάστρωμα οχημάτων.  Ούτε εδώ βέβαια υπάρχει υπόστεγο ελικοπτέρων , υπάρχει όμως άμεση  πρόσβαση στο κλειστό κατάστρωμα:  η πρόσβαση οχημάτων από το ανοικτό κατάστρωμα οχημάτων προς τον κλειστό χώρο αρμάτων των αρματαγωγών Ιάσων, γίνεται με μια κεκλιμένη ράμπα   η οποία επιτρέπει την απευθείας οδήγηση τους  από το κλειστό κατάστρωμα ταχύτατα  επάνω στο ανοικτό και αντίστροφα.  

Η ράμπα που οδηγεί απο και προς το ανοικτό καταστρωμα οχημάτων των αρματαγωγών Ιάσων και της οποίας προτίνεται η μετασκευή σε ανελκυστήρα ελικοπτέρων.
Η ίδια ράμπα όπως φαίνεται από τον κλειστό χώρο μεταφοράς αρμάτων. Το μέγεθός της είναι εμφανές.

Η  ράμπα αυτή , αντικατάστησε στη σχεδίαση  τον αρχικό  ανελκυστήρα οχημάτων που υπήρχε και σε μερικά ελληνικά LST 511, όπως στο γνωστό πλοίο – μουσείο   LST 325 ΄΄Σύρος΄΄: 

Ο ανελκυστήρας οχημάτων του αρματαγωγού “Συύρος” του ΠΝ, κλάσης LST-511. Οι κίτρινοι στύλοι είναι απλά οι “οδηγοί” που κρατούν στη σωστή θέση ανόδου/καθόδου την πλατφόρμα του ανελκυστήρα. Η κίνηση εκτελείται με υδραυλικά βαρούλκα που κινούν συρματόσχοινα.

Η εσωτερική ράμπα οχημάτων  των Ιάσων, θα μπορούσε να μετατραπεί από ναυπηγείο – μηχανουργείο στα σημεία ανάρτησής της, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει  ΚΑΙ ως κλασικός  ανελκυστήρας – πλατφόρμα  κάθετης κίνησης, ο οποίος  έχοντας  ικανές διαστάσεις  και  ικανότητα ανύψωσης άνω των 10 τόνων, θα είναι υπεραρκετός για να μεταφέρει κάθετα  μεταξύ καταστρωμάτων  ένα πλήρως έτοιμο για αποστολή ΟΗ-58D, μαζί με το απαραίτητο όχημα ασφαλούς  ρυμούλκησης του εντός του πλοίου . Το όχημα αυτό μπορεί να είναι  ένα  ειδικευμένο  ρυμουλκό αεροσκαφών που χρησιμοποιείται  σε αεροδρόμια ή απλά ένα περονοφόρο ανυψωτικό  το οποίο θα είναι χρήσιμο και σε άλλες εργασίες επί του πλοίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μικρό ελικόπτερο, μεταφέρεται ακόμη και με τα χεριά, αφού τοποθετηθούν οι τροχίσκοι μεταφοράς του.

Ελικόπτερο OH-58D με προσαρμοσμένους τους αποσπώμενους τροχίσκους μεταφοράς σε υπόστεγο και τη μπάρα ρυμούλκησης.

Μεταλλουργικές εργασίες μικρής σχετικά έκτασης θα απαιτηθούν στο ανοικτό κατάστρωμα οχημάτων ώστε να μην υπάρχουν εμπόδια κατά την ρυμούλκηση και προσνήωση των μικρών ελικοπτέρων, αλλά και εντός των πλοίων ,  για την ασφαλή  εσωτερική αποθήκευση των ελικοπτέρων,  του οπλισμού και του εξοπλισμού υποστήριξης  τους. Με σχετικά απλές και μή δαπανηρές μετατροπές, 1 ή 2 ελληνικά αρματαγωγά θα μπορούσαν να μετατραπούν σε μικρά  ελικοπτεροφόρα , για την ταχεία εγγύς υποστήριξη  από αέρος  των αποβιβαζόμενων Πεζοναυτών σε πολύ μεγάλη ακτίνα δράσης, πρακτικά σε ολόκληρη νήσο!

  Τα πλεονεκτήματα της πρότασής μας, έχουν ως εξής:

1) Τα αρματαγωγά που θα δεχθούν τις απαραίτητες  μετατροπές  για επιχειρήσεις ελικοπτέρων, διατηρούν σχεδόν στο έπακρο  την προϋπάρχουσα  μεταφορική ικανότητα οχημάτων, αρμάτων και στρατευμάτων.  Μπορούν κάλλιστα να φορτωθούν κανονικά και αφού αποβιβάσουν  το προσωπικό και τα οχήματα στην ακτή, να ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις των ΟΗ-58D, που μέχρι τότε θα μεταφερόταν  με διπλωμένα στροφεία  σε ειδικές θέσεις  μέσα στον κλειστό χώρο αρμάτων. Εάν πάλι οι συνθήκες επιβάλλουν την επιστροφή του αρματαγωγού στο ναύσταθμο  ή ανάληψη νέας αποστολής, τα μεταφερόμενα ΟΗ-58D μπορούν  άμεσα να πετάξουν στο εσωτερικό της νήσου και ο εξοπλισμός υποστήριξής τους να ξεφορτωθεί απευθείας  στην ακτή απόβασης , για προώθηση  σε νέα βάση  ξηράς  και   συνέχιση των επιχειρήσεων.

2) Τα ελικόπτερα θα μπορούν να επιχειρούν και να ανεφοδιάζονται ταυτόχρονα από το ανοικτό κατάστρωμα ,  αλλά και από το κανονικό κατάστρωμα  πτήσεων του αρματαγωγού.  Το μέγεθος του πλοίου και ο  φυσικός διαχωρισμός μεταξύ των 2 καταστρωμάτων πτήσεως, επιτρέπει την ταυτόχρονη από-προσνήωση τουλάχιστον 2 KIOWA!  

3)  Η χρήση των ΟΗ-58 , δεν απαγορεύει  την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση και άλλων ελικοπτέρων, όπως ΑΗ-64 της ΑΣ ή  ΑΒ-212ASW και  S-70B του ΠΝ   από το κανονικό ελικοδρόμιο των πλοίων.  Αντιθέτως η χρήση τους ευκολύνεται από τις αυξημένες παροχές του πλοίου σε οπλισμό, καύσιμα ελικοπτέρων και  το αυξημένο ειδικευμένο προσωπικό πτήσεων  των 2 κλάδων (ΕΣ-ΠΝ) που θα επιβαίνει στο αρματαγωγό.  Τα δε αρματαγωγά διαθέτουν και τους απαραίτητους  χώρους φιλοξενίας και εξυπηρέτησης του επιπλέον  προσωπικού που απαιτείται.

4) Η χρήση των ΟΗ-58 σε ρόλο προσβολής εδάφους  διευκολύνεται τα μέγιστα, διότι θα μπορούν να επιχειρούν απρόσκοπτα από  μια  προστατευμένη  βάση ανεφοδιασμού, η οποία θα μπορεί να  μετακινηθεί όπου και όποτε οι συνθήκες επιβάλλουν. Το αρματαγωγό  – ελικοπτεροφόρο   θα μπορεί να επιχειρεί στα ανοικτά του θεάτρου των αμφίβιων επιχειρήσεων , πάντα υπό την προστασία φρεγάτας του ΠΝ αλλά και των ρανταρ και Α/Α όπλων του πλοίου και ίσως του ΕΣ όπως θα δούμε παρακάτω. Τα ελικόπτερα όταν δεν πετούν, φυλασσόμενα στο χώρο αρμάτων θα είναι ασφαλή από χρήση επιθετικών mini-UAV , αλλά  και αντιαρματικών πυραύλων, ελαφρών όπλων και πυροβόλων από αεραγημάτα του εχθρού, τα οποία κάλλιστα θα μπορούσαν να τα πλήξουν σε μια βάση ξηράς.

5) Τα ΟΗ-58 μπορούν να πετάξουν απευθείας  από τη βάση τους στο Στεφανοβίκειο,  στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας και να φορτωθούν στα αρματαγωγά, όπως αποδείχθηκε σε πρόσφατες εκπαιδευτικές πτήσεις ναυτιλίας .  Σε περίπτωση ανάγκης, θα υπάρχει  και η δυνατότητα τα ελικόπτερα να προσνηωθούν κατευθείαν σε αρματαγωγά εν πλω προς την περιοχή επιχειρήσεων, αν και αυτό προϋποθέτει  ότι το ανοικτό κατάστρωμα τους θα είναι εντελώς κενό οχημάτων. 

6) Τα ΟΗ-58D μπορεί να μην είναι αμιγώς  ναυτικά ελικόπτερα, όμως  η  χρήση τους από πλοία στη θάλασσα  και μάλιστα σε συνθήκες μάχης, έχει επιδειχθεί αρκετές  φορές από τον Αμερικανικό στρατό και ναυτικό, αρκεί ο εξοπλισμός ναυτιλίας  τους  να είναι πλήρως λειτουργικός.  Όσον αφορά στις απαραίτητες επικοινωνίες  με το πλοίο και τα αποβιβαζόμενα  στρατεύματα,  υπάρχουν  ήδη διαθέσιμοι  και εγκατεστημένοι συμβατοί  ασύρματοι  στα πλοία και στα τουλάχιστον  36 ΟΗ-58 που θα είναι πλήρως λειτουργικά.

7)  Όλες ανεξαιρέτως  οι μεταλλουργικές και μηχανουργικές εργασίες  που απαιτούνται  στα αρματαγωγά, είναι σχετικά  μικρής έκτασης  και μπορούν να γίνουν  κατά τη διάρκεια  προγραμματισμένης ακινησίας  του πλοίου  στο Ναύσταθμο  ή σε ιδιωτικά  ναυπηγεία στη χώρα μας,  που έχουν και  πολύ μεγάλη  εμπειρία σε μετασκευές πλοίων και των ραμπών/καταπελτών  τους.  Το δε  κόστος είναι πλήρως ελεγχόμενο,  αφού δεν  χρειάζεται  αγορά  ακριβού μηχανολογικού  εξοπλισμού από το εξωτερικό.

Αρματαγωγό του ΠΝ κατά τη διάρκεια δεξαμενισμού σε ιδιωτικό ναυπηγείο στο Πέραμα.

Ένα μειονέκτημα της μετατροπής  αρματαγωγού  σε βάση επιχειρήσεων ελικοπτέρων,  είναι η  εκ των πραγμάτων  αναβάθμισή του σε στόχο υψηλότερης αξίας για τον εχθρό.  Βέβαια, τα αρματαγωγά μας έχουν σχεδιαστεί για να  επιχειρούν υπό την κάλυψη  της ΠΑ και  συνοδών φρεγατών με πυραυλικά Α/Α συστήματα, όμως η αυτόνομη άμυνα τους πρέπει και μπορεί να ενισχυθεί. Θα  πρέπει να σημειωθεί ότι η αρχική πρόθεση του ΠΝ ήταν να τοποθετηθούν στα Ιάσων 2 νέοι πυργίσκοι με διπλα πυροβόλα Breda Fast Forty, που θα είχαν και  αντιπυραυλικές ικανότητες. Τελικά, λόγω κόστους  επελέγη η συμβιβαστική λύση της υιοθέτησης των 2 παλαιών Bofors L-70,  συνδεδεμένα με το σύστημα ελέγχου πυρός  του πλοίου,  αν και η τοποθέτηση του  –μοναδικού- ραντάρ  φωτισμού/κατάδειξης στόχου  Pollux στα αρματαγωγά αφήνει  τομείς  χωρίς επαρκή  κάλυψη.  Η αυτόνομη Α/Α δυνατότητα του πλοίου, συμπληρώνεται από φορητούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς Stinger.  Mε την ευκαιρία του άρθρου, θα κάνουμε και μια πρόταση αναβάθμισης της αυτόνομης δυνατότητας Α/Α άμυνας των αρματαγωγών εκ των ενόντων, εμπνευσμένοι από την λύση ανάγκης που εφάρμοσε το Αιγυπτιακό Ναυτικό στα δικά του ελικοπτεροφόρα:

Αιγυπτιακό ελικοπτεροφόρο κλάσης Mistral με Α/Α σύστηαμ Avenger.

Η λύση που προτείνεται, είναι η  ένταξη στην Αποβατική Δυναμη Πεζοναυτών ενός  συστήματος  εγγύς Α/Α άμυνας  ASRAD και η φόρτωσή του στο αρματαγωγό . Το ASRAD θα ασφαλιστεί  στο ανοικτό κατάστρωμα, όπως όλα τα οχήματα που  μεταφέρονται εκεί και θα δοκιμαστεί η ικανότητα χρήσης του κατά τον πλου.  Ιδανικά , θα μπορούσε να δοκιμαστεί ακόμα  και κάποιο είδος  τοπικής ζεύξης  δεδομένων με το ΚΠΜ του αρματαγωγού , ώστε να χρησιμοποιηθεί το ραντάρ έρευνας  αέρος   του πλοίου για έγκαιρη προειδοποίηση του ASRAD ,  χωρίς να αποκλείεται  περαιτέρω  συνεργασία με   παραπλέουσες φρεγάτες  που φέρουν   ανώτερα  συστήματα έρευνας αέρος!  Η χρήση ενός  ASRAD με τους αισθητήρες του, θα προσδώσει στο αρματαγωγό  σημαντική   εγγύς  Α/Α  προστασία,   σε σχέση με  τους απλούς Stinger που ήδη είναι σε χρήση στο πλοίο.  Το ASRAD βεβαίως δεν θα είναι μόνιμα τοποθετημένο επί του πλοίου, αλλά θα μπορεί να αποβιβαστεί ανά  πάσα στιγμή στην ξηρά  και να ακολουθήσει την Αποβατική  Δύναμη.

Εν κατακλείδι, πιστεύουμε ότι η απόκτηση ικανότητας  μεταφοράς  και χρήσης  σημαντικού αριθμού ετοιμοπόλεμων επιθετικών ελικοπτέρων ΟΗ-58D και των όπλων τους, οπουδήποτε στο Αιγαίο πλήρως κρυμμένα από  εχθρική -και μη-  παρατήρηση μέσα σε 1 ή 2 αρματαγωγά, είναι ένας  σημαντικότατος παράγοντας  απόκτησης τοπικής  υπεροχής  πυρός  με μικρό κόστος,  που  δεν μπορεί απλά να αγνοηθεί  στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -

50 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
50 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
VAGGELAS

Η σημαντική πιθανότητα (μάλλον βεβαιότητα) της ανάπτυξης παρακτιων, κινητών πυροβολαρχιων Atmaca, στο μέλλον, όπως και η σημαντική επένδυση των Τούρκων σε UCAV, πιστεύω ότι επιβάλλουν στους σχεδιασμούς μας, να αναπτύσσουμε τον μικρότερο δυνατό υποψηφίων στόχων και δη σκαφών με εγγενή χαρακτηριστικά μειωμένης επιβιωσιμοτητας, όπως τα αρματαγωγα. Οι φρεγάτες δεν περισσεύουν, για να συνοδεύουν αρματαγωγα τα οποία θα κινούνται αργά, υποστηριζοντας τα ελικόπτερα. Η πρόνοια ύπαρξης προσωπικού και πυρομαχικών σε 5-6 νησιά, τα οποία καλύπτουν όλο το Αιγαίο, εξυπηρετωντας τα Kiowa και τα Apache, τα οποία χωρίς φόρτο, θα μεταβούν (ακόμα και με ενδιάμεσο ανεφοδιασμό), ταχύτερα στα σημεία ενδιαφέροντος σε σχέση… Read more »

Scalp_eg

Τωρα θα επρεπε να ειχαμε εστω 20 δομικα αναβαθμισμενους Α-7 κουρσαρους για να πρστατευουν το καστελοριζο απο καθε αποβατικη ενεργεια, εξαυλωνοντας στη κυριολεξια την απεναντι τουρκικη ακτη
Μας λειπουν παρα πολυ.

Last edited 9 days ago by Scalp_eg
Mikkan

Θα στέλναμε τους πιλότους λοιπόν για αυτοκτονία
Έτοιμα θύματα

VAGGELAS

Καλησπέρα Σε ότι αφορά στο πρώτο σκέλος του σχολίου σας, ειλικρινά δεν γνωρίζω τα επίπεδα στελέχωσης του ΕΣ, ώστε να διατηρεί ταυτόχρονα, τόσο στα νησιά όσο και στα σκάφη το απαιτούμενο προσωπικό εξυπηρέτησής, των Ε/Π. Ισχυρίζομαι (προφανώς χωρίς δυνατότητα απόδειξης), ότι η επιβιωσιμότητα των αρματαγωγών, αντιμετωπίζοντας τις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές (υποβρύχια, UCAV, ASM), υπολείπεται σημαντικά αυτής των κλιμακίων εδάφους,παρά την απειλή των καταδρομικών ενεργειών. Σχετικά με το δεύτερο σκέλος, μου δημιουργήθηκε η εντύπωση, πως η σκοπιμότητα χρήσης των ΙΑΣΩΝ ως βάσεων υποστήριξης των Kiowa, δεν περιορίζεται στην εκτέλεση αμφίβιας επιχείρησης από Ελληνικής πλευράς, αλλά αφορά σε κάθε προσπάθεια ενίσχυσης… Read more »

VAGGELAS

Κατ αρχήν θα ήθελα να επισημάνω για ακόμα μια φορά το ότι δεν είμαι ειδικός – επαγγελματίας του χώρου και οι οποίες απόψεις μου πιθανότατα στερούνται του απαιτούμενου θεωρητικού και πρακτικού υποβάθρου. Σχετικά με την αδυναμία μεταφοράς βαρέως υλικού από ελικόπτερα και ταχύπλοα τύπου CB90, σίγουρα τέλεια λύση δεν υπάρχει. Θα πρέπει όμως να επιλεχθεί η βέλτιστη, λαμβάνοντας πάντα υπ όψη τις συνεχώς εξελισσόμενες συνθήκες και απειλές. Στο πολύ πρόσφατο άρθρο του περιοδικού σχετικά με την αναδιοργανωση των ΠΖ, είχα σχολιάσει: Ο πόλεμος είναι χαοτικός, όλοι γνωρίζουμε τι κατάφεραν και τι θα μπορούσαν να καταφέρουν οι προδομένοι καταδρομείς στη Κύπρο.… Read more »

Greg575tpn

Πολυ ωραία ανάλυση συγχαρητήρια!
2004 32 ταξιαρχία 575ταγμα πεζοναυτών βροχερο πρωινό στην Χίο και πολυ εμετός στο αβακ! Ωραιες αναμνήσεις! Δυνατη άσκηση!

flatspin

1) Τα μεταγωγικά θα μπορούσαν (θα επρεπε) να εξοπλιστουν με τα Phalanx των S. Είναι στοχος υψηλης αξίας και αξιον απορίας γιατι ειναι απροστατευτα.

2) Τι αισθητηρες φερει το Asrad που το κάθιστουν ουσιαστικά καλυτερο του manpad? O πυραυλος και οι ανεπαρκεις επιδοσεις του για τον ρολο αυτο παραμένουν ιδιες.

Γενικα καλο θα ηταν αν θελουμε ελικοπτεροφορο ή πλοιο υποστηριξης απόβασης κλπ να ψάξουμε να βρουμε κάτι τετοιο. Τα Ιασων εχουν αλλη δουλεια να κάνουν και το να φέρει πάνω του 2χ Kiowa δεν ειναι καποιου ειδους game changer ή αιφνιδιασμος στον αντίπαλο.

aris32

τα αρματαγωγα οντως θα πρεπει να αναβαθμιστουν και αυτα με την αντικατασταση των 2 μποφορς με 2 phalanx για καλυψη του μεγιστου δυνατου τοξου, ενα νεο ρανταρ (ιδανικα θα ηταν το 3d ρανταρ των supervita και οι τπκ να παρουν πιο συγχρονο) και φυσικα νεα συστηματα αντιμετρων και για κ/β αλλα και για τορπιλες). το asrad σαν συστημα ειναι συγχρονο αλλα νομιζω οτι ο αριθμος των asrad ειναι ο ελαχιστος 51 αν θυμαμαι καλα εναντι 100+ αναγκων. το συμπερασμα σου ειναι σωστο. απαιτειται ενα νεο πλοιο αμφιβιων αποστολων για να μπορουν να επιχειρουν και ελικοπτερα αλλα και αμφιβια τομα μιας… Read more »

Animades

Εύχομαι το Π.Ν. να υιοθετήσει την λύση αυτή άμεσα , ώστε με μηδαμινό κόστος από αυτά τα mini ελικοπτεροφόρα να μπορουν να μεταφέρονται, αλλά και επιχειρούν τα Kiowa οπουδήποτε στο ελληνικό αρχιπέλαγος.
Ακόμα και να υποστηρίξουν αποβατικές ενέργειες των Πεζοναυτών με την υσχή πυρός που διαθέτουν .

Gunner
drinis

Μία πάρα πολύ καλή ιδέα. Θα μπορούσαν να τοποθετήσουν και 2ο polux απο τις αποσυρμένες combattante, και επίσης να γινει και χρήση των 4 AB 212 του ΕΣ και ΠΑ και ισως των Huey.

drinis

Σίγουρα τα 212 είναι για πτησεις VIP αλλά δεν έχουν λιγότερη επιχειρησιακη χρησιμότητα απο τα Huey του ΕΣ.
Μιά αλλη ιδέα θα ήταν να διατηρηθουν τα 7 ΑΒ 212ASW σε υπηρεσία με ένα μικρό εκσυγχρονισμό και ίσως να συμπληρωθούν με κάποια απο τα Ιταλικά που αποσύρονται, και ένα αρματαγωγο απο τα δυο ή τρία που προτείνει ο αρθρογράφος να γινει μινι ελικοπτεροφόρο ASW το οποίο να παρέχει Α/Υ προστασία σε ένα ενδεχόμενο αποβατικό στόλο 5 Α/Γ και ενός μελοντικού LSD. Επίσης θα μπορούσε στο ελικοδρόμιο να τοποθετηθεί και ένα OSA-AKM και να περέχει μία μεγαλύτερης ακτίνας ΑΑ προστασία.

George

έξυπνη πρόταση με μόνο ενδοιασμό την μείωση του μεταφερόμενου φορτίου που είναι και η ¨κανονική” αποστολή ενός αρματαγωγού
-Δεν θα έπρεπε να τοποθετηθεί ένα τουλάχιστον Phalanx?
-Μοιάζει να υπάρχει χώρος στο ελικοδρόμιο για ένα τηλεσκοπικό hangar
-Μεσοπρόθεσμα υπάρχει και η πιο ορθόδοξη λύση των 3 San Giorgio με το πρώτο της κλάσης και το San Marco να είναι σίγουρα για replacement από νέα κλάση LHD

George

-To telescopic hangar το έλεγα για πιο μόνιμη παρουσία ελικοπτέρου κι όχι για να χρησιμοποιηθεί ως κύριο με access από το χώρο αρμάτων -Δεν θεωρώ δαπάνη ~15 εκ $ για την προστασία της αποβατικής δύναμης του ΠΝ απαγορευτική. Τι να σου κάνουν τα bofors? Δεν πάμε στη Νορμανδία… -Υπάρχει μια παράπλευρη απώλεια με το lift αντί για την ράμπα. Δεν μπορούν να οδηγηθούν οχήματα από το αμπάρι, πάνω κι ανάποδα μειώνοντας ταχύτητα φόρτωσης/εκφόρτωσης αλλά μάλλον μικρό το κακό -San Giorgio διαθέσιμα δεν υπάρχουν τώρα έτσι κι αλλιώς. Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας θα μπορούσαν και ίσως τα οικονομικά μας να… Read more »

George

-Συγνώμη δεν το είχα δει το σχόλιο
-Ποτέ δεν αντικαταστάθηκε το (τα) Ναυκρατούσα, 50 χρόνια παρουσίας LSD στο ΠΝ τερματίστηκαν το 2000
Και ναι πέρα από την επιχειρησιακή ανάγκη ένα ΠΝ καλύπτει κι άλλες όπως φαίνεται από την -καθόλου τυχαία- παρουσία ελικοπτεροφόρων σχεδόν σε όλα τα ναυτικά της Μεσογείου
Προφανώς το δικό μας δεν μπορεί να καλύψει άμεσες και πιεστικές ανάγκες του αυτή τη στιγμή πόσο μάλλον να κάνει προβολή ισχύος αλλά τα πράγματα είναι δυναμικά και προοπτικά μιλούσα

ANDREW

ωραια η φιλοσοφια του αρθρου. Σκεφτηκα μηπως θα μπορουσε να μπει spike. Απ την αλλη ειδα και τους barak interceptors (https://www.iai.co.il/p/barak-interceptors) και σκεφτηκα μηπως θα μπορουσε να ειναι πανω κατι σαν αυτο. Μετα ειδα στο site της rafael το c dome που δεν χρειαζεται καποιο επιπροσθετο ρανταρ. Βεβαια δεν ξερω εαν μια τετοια μετατροπη μπορει να γινει και εαν αξιζει στη τελικη, αλλα σαν συστημα προστατευει απο τα παντα (drone, αεροπλανα, υποβρυχια, παρακτιους εκτοξευτες, ελικοπτερα) και εχει και μεγαλυτερο φορτο (https://www.rafael.co.il/worlds/naval/multi-layered-defense-solution-for-surface-vessels/).

Πως το βρισκεται σαν ιδεα? Σχεδιαστικα ειναι εφικτο ή λεω βλακείες?

Scalp_eg

Πολυ καλη ιδεα, αλλα θα ηταν καλυτερα για τα απατσι που θα εκσυχρονιστουν απο τους ισραηλινους τωρα και θα παρουν και τους spike nlos που ειναι fire and forget στα 32 χιλιομετρα εμβελειας. Το προβλημα ομως ειναι οτι δε βλεπω οτι μπορουν να παρουν πανω απο 3 απατσι, οποτε ισως και να μην αξιζει, αν τα απατσι ηταν τουλαχιστον 5 σε καθε πλοιο σιγουρα θα αξιζε να χασουμε 2 πολυτιμα οχηματαγωγα απο τον κυριο τους ρολο. Στα κιοβα τωρα αντε και στριμωχνονται, 6-7 κιοβα σε καθε πλοιο ο οπλισμος τους για να προστατεψουμε το συμπλεγμα του καστελοριζου ειναι αναιμικος. Το… Read more »

Last edited 10 days ago by Scalp_eg
Mikkan

Χωρίς αεροπορία είναι όλα αυτοκτονία

neuromancer

Χωρίς αεροπορική υπεροχή θες να πεις…. γιατί σκέτη αεροπορία αν βρέχει αντιαεροπορικά από απέναντι δεν θα κρατήσει πολύ. Χωρίς αεροπορική υπεροχή δεν θα επιβιώσει τίποτα.

npo

Επιτέλους ένα άρθρο που θυμίζει παλιά καλή ΠΤΗΣΗ.

Έξτρα πόντοι που λέει “Εν κατακλείδι” κι όχι αυτό το νέο έθιμο να κολλάμε παντού την αμερικάνικη έκφραση “στο τέλος της ημέρας”

hellenicopter

Καλές οι ιδέες για αρματαγωγά και την αυξημένη αυτοπροστασία τους αλλά τί γίνεται με τα συστήματα αυτοπροστασίας των Καϊόβα; Υπάρχουν; Τοποθετήθηκαν; Ή είναι τελείως αφημένα στην τύχη τους και τα πληρώματα στα χέρια του Υψίστου;

zap

Ειναι μια απο τις ιδεες που πρεπει να εξετασουμε. Δεν χρειαζεται ομως να θυσιασουμε τα Ιασων. Μετατροπη δυο εμπορικων προδιαγραφων πλοιων και τελος. Ειμαστε ανοητοι που εδω και καιρο δεν εχουμε επενδυσει σε χρησιμοποιηση πλοιων εμπορικων προδιαγραφων.

zap

Υπαρχει καποιος λογος που τα ελικοπτεροφορα εχουν το καταστρωμα που εχουν και δεν ανεβαζουν ενα ενα τα ελικοπτερα απο το υποστεγο. Δεν γνωριζω την ακριβη χωρητικοτητα των Ιασων αλλα νομιζω οτι δεν πρεπει να ειναι και εντυπωσιακη. Η μετατροπη ενος εμπορικου πλοιου εχει απειρως περισσοτερες αρετες και δεν δεσμευει ενα πλοιο που εχει αλλη αποστολη. οι Βρετανοι στα Φωκλαντ εμπιστευτηκαν εμπορικα πλοια, https://nationalinterest.org/blog/buzz/royal-navy-turned-two-container-ships-aircraft-carriers-during-falkland-war-64951
Δεν ειναι μονο η μεταφορα ειναι και η προετοιμασια της αποστολης και η υποστηριξη του μεσου.
Εσεις προτεινετε τα Ιασων. εγω επικροτω την ιδεα σας αλλα προτεινω εμπορικο.

zap

Δυστυχως φιλτατε, εαν βαλατε φωτο στην απαντηση σας, δεν εμφανιζεται.

zap

Σας ευχαριστω. Αν και διαφωνουμε ως προς τον τυπο και το ειδος του πλοιου, συμφωνουμε στον πυρηνα της προτασης σας.

Nikolaos

Το εγχειρίδιο για επιχειρήσεις του είδους (οπλισμένα ε/π για αποστολές εγγύς αεροπορικής υποστηρίξεως, αλλά πρωτίστως ένοπλης αναγνώρισης = εξόντωσης στόχων ευκαιρίας με βάση αρματαγωγά) γράφηκε επί της ουσίας στο Βιετνάμ, στα Δέλτα των ποταμών Mekong & Bassac, από τη HAL-3 “Seawolves” (1967-72) με βαρύτατα οπλισμένα “κοντά” (204) Χιούι, πλέον παρασημοφορημένη μονάδα στην ιστορία της ναυτικής αεροπορίας των ΗΠΑ, πολύ περισσότερο από MiG Killers ή μοναχικούς Intruders … https://www.youtube.com/watch?v=W4f_hQP1sdk https://www.helis.com/database/sqd/HAL-3/ http://www.seaforces.org/usnair/HAL/Helicopter-Attack-Squadron-Light-3.htm https://www.usni.org/magazines/naval-history-magazine/2019/june/i-am-sailor-and-seawolf https://www.youtube.com/watch?v=ZKnwU2iMfW8 Όλοι γνωρίζουν τα ποταμόπλοια των ποταμών Mekong & Bassac από το “Apocalypse: Now!” του Francis Ford Coppola, αλλά και από τις βιογραφίες του John Kerry, πρώην Υπ.Εξ. των… Read more »

Last edited 9 days ago by Nikolaos
My_name_is_Nobody

Θέλω μια φωτογραφία της βιβλιοθήκης σου…
Αυτή του ειδικού τύπου, όχι την άλλη.

nigozs

Διαβάζω ορισμένα σχόλια και παθαίνω σύγχυση. Για να “μπει” ένα ελικόπτερο σε πλοίο πρέπει: 1ον Να έχει την δυνατότητα για ανεφοδιασμό. 2ον Να επιβαινει του πλοίου ομάδα τεχνικών για τα checks πριν και μετά την πτήση (σε περίπτωση μετασταθμευσης στο πλοίο) 3ον τα ναυτικά ελικόπτερα έχουν κατάλληλη προστασία από την υγρασία της θάλασσας, τα Kiowa/apachi ? 4ον η προσθήκη τηλεσκοπικού hangar είναι ανέφικτη λόγω αρχικού σχεδιασμού του πλοίου και βέβαια λόγο εγγύτητας κομοδεσιου και ελικοδρομίου. 5ον η μετατροπή της ράμπας ανόδου σε ανελκυστήρα ίσως έλυνε πολλά θεματακια αλλά θα μείωνε δραστικά τους χρόνους φόρτωσης/εκφόρτωσης τροχαίου υλικού στην ζώνη επιχειρήσεων. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:… Read more »

Last edited 9 days ago by nigozs
evaggelos

ωραιο αρθρο,ισως χρειαζομαστε ενα πλοιο τυπου supply class που μεταφερει 2mh60, απο την αλλη ισως καποια στιγμη να βλεπαμε μια μοναδα της αεροποριας στρατου στην κρητη η στην καρπαθο.

aris32

αντι να γινει ολο αυτο γιατι δεν δινουμε την ναυπηγηση 2 πλοιων οπου θα μπορουν να επιχειρουν και τα aav που θελουμε απο αμερικη και να μπορουν να εχουν χωρο για να φιλοξενησουν ελικοπτερα (πχ 2 kiowa – 2 εως 3 nh90 και να μπορει να εχει ενα otomelara 76χιλ για υποστηριξη και ενα ram block2 για αντιαεροπορικη αμυνα. Δηλαδη θελουμε 2 πλοια συγχρονα ΝΑΥΚΡΑΤΟΥΣΑ.

Mikros-hroas

Όλα αυτά που λέει ο Μανώλης τα έχω αναφέρει εγώ με τα 4 φορτηγά οχηματαγωγά. Πλοία της ακτοπλοΐας που μπορούν να μεταφέρουν ελικόπτερα και να μπουν στο κάτω υπόστεγο με συρματόσχοινο. Αν και εγώ είχα προτείνει νέας κατασκευής με 30,5 κόμβους ταχύτητα των 20.000 τόνων εκτόπισμα με 2 μηχανές των 35.000 ίππων. Θα μπορούσαν να είναι στης γραμμές Ιταλίας Ελλάδας και σε περίπτωση πολέμου θα πήγαιναν στα ναυπηγεία. Ο πόλεμος στο Αιγαίο. Τα βοηθητικά αεροπλανοφόρα πλοία μεταφοράς ενισχύσεων με δυνατότητες απόβασης . Τα βοηθητικά ανθυποβρυχιακά καταδρομικά πλοία μεταφοράς ενισχύσεων με δυνατότητες απόβασης. Περάσαν δεκαετίες από την πρώτη μελέτη, ήρθε η… Read more »

Mikros-hroas

Αποβατικές δυνατότητες μπορούν να έχουν όλα τα επιβατικά οχηματαγωγά και τα φορτηγά οχηματαγωγά, αλλάζεις τον καταπέλτη με έναν μεγαλύτερο που να ακουμπάει στην θάλασσα. Από εκεί βγαίνουν τα αμφίβια θωρακισμένα με άνεση δεν μπορούν να μπουν όμως πάλι μέσα. Στον καταπέλτη αν βάλεις ρόδες- ρουλεμάν με κίνηση σε ειδικές θέσεις, μπορείς να βγάλεις-ρίξεις φουσκωτά στην θάλασσα. χρειάζεται όμως και ειδικό σύστημα μέσα στο κατάστρωμα. Για να ρίξεις LCPV χρειάζεται μεγαλύτερο ύψος ή διαφοροποίηση της οροφής προς το τέλος. Ειδική κατασκευή στο κατάστρωμα αυτοκινήτων και ειδική κατασκευή στον καταπέλτη. Ειδική κατασκευή στο LCPV και το πως θα το ρίξεις στην θάλασσα.… Read more »

Το Σχόλιο της Ημέρας

USN και USMC αλλάζουν δόγμα επιχειρήσεων μετά από 20 χρόνια, ευκαιρία για την Ελλάδα; 

Η επιλογή και προμήθεια νέων και μοντέρνων οπλικών συστημάτων μονοπωλεί τα φώτα της δημοσιότητας και όχι άδικα. Η τεχνολογία προοδεύει και μαζί της τα...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

MMSC και Ελλάδα, έννοιες ασύμβατες ή απλά πυροβολούμε τον πιανίστα;

219
Είναι γνωστό ότι για περισσότερο από δέκα χρόνια το ΠΝ επιθυμεί την ενίσχυση του με κάποιο ή κάποια ναυπηγικά προγράμματα. Δυστυχώς, τα τελευταία προγράμματα...
Card image

ΠΤΗΣΗ August 2020

Αγορά 4.49
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 October 2014 #341

Αγορά
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Δεκέμβριος #403

Αγορά 4.49

Related News

Ο δρόμος του «Πολεμιστή»: Το αναβαθμισμένο ΤΟΜΑ Warrior ολοκληρώνει με επιτυχία την πρώτη φάση δοκιμών

Η πρώτη φάση του προγράμματος Συντήρησης Ικανότητας του οχήματος Warrior FV510 (Warrior Capability Sustainment Programme - WCSP) ολοκληρώθηκε με επιτυχία, όπως ανακοίνωσε η Lockheed...

Καθελκύστηκε (επιτέλους) η έβδομη Super Vita!

Παρουσία των υπουργών Εθνικής Άμυνας Νικολάου Παναγιωτόπουλου και Ανάπτυξης Αδώνιδος Γεωργιάδη πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα η τελετή καθέλκυσης της ΤΠΚ «7» του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ).  Η...

Τι προτείνει η Airbus στη Γερμανία για την αντικατάσταση των P-3 Orion

Η Airbus Defence & Space προωθεί στη Γερμανία μια λύση βασισμένη στο A320neo, για την αντικατάσταση των αεροσκαφών ναυτικών επιχειρήσεων (ΑΦΝΕ) P-3 Orion.Η Γερμανία...

Στο μάτι της Ινδονησίας η τελευταία φρεγάτα ‘BREMEN’ F-122

Σύμφωνα με αναφορές τοπικών μέσων το υπουργείο Αμύνης της Ινδονησίας εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποκτήσει την γερμανική φρεγάτα ‘Lübeck’ (F214), την τελευταία σε...

Ειδική ομάδα έρευνας και διάσωσης της ΕΜΑΚ μεταβαίνει στη Βηρυτό

Ειδική ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ, με έδρα την Ελευσίνα, μεταβαίνει με μεταγωγικό C-130 στον Λίβανο για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της φοβερής...
- Advertisement -