Δραματική συντριβή on-camera ενός Yak-52 στην Πολωνία

2
1349
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ένα αεροσκάφος ακροβατικών επιδείξεων Yak-52 χάθηκε σε ένα ατύχημα στην Πολωνία με τραγική κατάληξη για τον χειριστή του, αφού πρώτα είχε βρεθεί σε περιδίνηση από την οποία δεν μπόρεσε να επανέλθει.

Ο πιλότος ήταν γερμανικής καταγωγής και πρώην πιλότος της Lufthansa, ωστόσο τα στοιχεία του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Το ατύχημα συνέβη χθες Σάββατο 15 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια του 7ου αεροπορικού σόου Air Picnic στο Πλοκ της Πολωνίας.

Αν και δεν έχει αναφερθεί προς το παρόν κάποια πιθανή αιτία για το ατύχημα, από το βίντεο φαίνεται ότι ο πιλότος ήρθε σε περιδίνηση από την οποία όμως ήταν σε πολύ χαμηλό υψόμετρο για να ξεφύγει έγκαιρα, με αποτέλεσμα την συντριβή του στο έδαφος και συγκεκριμένα στις ακτές του ποταμού Βιστούλα σε απόσταση αναπνοής από παρευρισόμενους θεατές.

Το Yak-52 είναι ένα κλασικό μονοκινητήριο ελικοφόρο αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για εκπαίδευση και ακροβατικά. Πέταξε πρώτη φορά το 1976. Χρησιμοποιείται ακόμα ωστόσο και είναι δημοφιλής τύπος μάλιστα χάρη στην ευελιξία του, το χαμηλό κόστος και ευκολία χρήσης.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Guest

Μπήκε σε δεξί Flat spin και δεν βγήκε. Ίσως έχασε της αισθήσεις του ποιο πριν, γιατί μοιάζει να μην αντιδρά. Υπάρχει έξοδος απ’αυτήν την μανούβρα. Αν τοποθετήσεις το αεροπλάνο σε δεξί και δεν ανταποκρίνεται τότε κάνεις γρήγορα αριστερό RUDDER. Αν το έκανε σίγουρα θα έβγαινε, άντε να ήθελε και λίγο γκάζι. Τα προπελοφόρα βγαίνουν ποιο εύκολα απ΄τα JET. Κρίμα για τον άνθρωπο!

Jolly_Roger
Member
Trusted Member
Jolly_Roger

Το απίστευτο είναι οτι πως κάρφωσε ακριβώς στην όχθη του ποταμού, σε απόσταση μόλις 5-10 μέτρα από μια παρέα που έκανε πικ νικ.