- Advertisement -

Μια δεκαετία ζωής ακόμα για τα σουηδικά Gripen C/D, καθώς η κατάσταση στην περιοχή επιδεινώνεται

- Advertisement -

Στις 14 Οκτωβρίου, το υπουργείο Αμύνης της Σουηδίας ανακοίνωσε μια αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού κατά 40% και άνω για την πενταετία 2021-2025. Τα σχέδια περιλαμβάνουν την αύξηση του αριθμού των μαχητικών αεροσκαφών τύπου Gripen C/D από 60 που είναι σήμερα σε 90 με 100 μαχητικά στα επόμενα χρόνια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση των αμυντικών ικανοτήτων της σκανδιναβικής χώρας εδώ και 70 χρόνια.

30 χρόνια από την πρώτη πτήση του Gripen

Μεταξύ άλλων, ο αμυντικός προϋπολογισμός που αναμένεται να εγκριθεί από το Riksdag μέχρι τον Φεβρουάριο, θα περιέχει ένα σημαντικό πρόγραμμα επέκτασης της επιχειρησιακής ζωής των μαχητικών Gripen C/D της Σουηδικής Αεροπορίας τουλάχιστον μέχρι το 2030. Η Σουηδία παρέλαβε τα πρώτα Gripen το 1993 με τον τύπο -Α να αναβαθμίζεται σε -С ως το 2008. Σήμερα, η Σουηδική Αεροπορία (Flygvapnet) επιχειρεί με έξι Μοίρες μάχης. Από τις έξι, οι τέσσερις θα αντικαταστήσουν τα μαχητικά τους με το κατά πολύ ανώτερο Gripen-Ε ενώ οι δύο εναπομείνασες θα διατηρήσουν τα τελευταίας κατασκευής Gripen-C/D που θα τα αναβαθμίσουν με το νέο πακέτο γνωστό ως MS 20, που περιλαμβάνει την πιστοποίηση βολής πυραύλων Meteor και βομβών μικρού διαμετρήματος GBU-39. Στα σχέδια προς έγκριση περιλαμβάνεται και η αντικατάσταση του παλιού ατρακτιδίου αναγνώρισης SPK 39.

Arexis, νέο ατρακτίδιο ηλεκτρονικού πολέμου για το Gripen

Ο νέος αμυντικός προϋπολογισμός περιλαμβάνει και άλλες προτάσεις για την αναδιοργάνωση της Αεροπορίας, στους τομείς του οπλισμού, της ετοιμότητας και της εκπαίδευσης. Προτείνει ακόμα την αύξηση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων από 60,000 σε 90,000 (ενεργό και εφεδρικό προσωπικό). Επιπλέον, προτείνει την ακόμα στενότερη συνεργασία της Σουηδίας με τη Φινλανδία στον αμυντικό τομέα στην περίπτωση που η τελευταία επιλέξει το Gripen-E για το επόμενο μαχητικό της στο πρόγραμμα HX, ενισχύοντας τους δεσμούς τους στους τομείς της τεχνολογίας και της επιχειρησιακής ανάπτυξης.

Gripen-E και GlobalEye στον τελικό για το νέο μαχητικό ΗΧ της Φινλανδίας

“Πρόκειται για απόδειξη προς τον Σουηδικό λαό και τους γείτονές μας πως αντιμετωπίζουμε το ζήτημα της Άμυνας πολύ σοβαρά”, δήλωσε ο υπουργός Αμύνης Peter Hultqvist σχολιάζοντας τον νέο προϋπολογισμό. “Οι προτάσεις του προϋπολογισμού πρέπει να ιδωθούν μέσα από το πρίσμα των εξελίξεων στην επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας στην γειτονιά της Σουηδίας και της Ευρώπης γενικότερα σε βάθος χρόνου”, πρόσθεσε ο κ. Hultqvist. “Η Σουηδία θα επηρεαστεί από μια κρίση ή ένοπλη ανάφλεξη στην περιοχή και μια ένοπλη επίθεση κατά της Σουηδίας δεν μπορεί να αποκλειστεί”.

Η Saab προσφέρει νέο ραντάρ AESA για την αναβάθμιση των Gripen C/D

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -

41 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
41 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
gdmast

Μπράβο τους. Εφόσον βλέπουν ότι η κατάσταση γενικώς μπορεί να ξεφύγει, παίρνουν έγκαιρα τα μέτρα τους και αυξάνουν προϋπολογισμό και προσωπικό.
Κάποιων άλλων καίγεται η γούνα τους και χρόνια τώρα μακαρίζουν.
Θλίψις.

Nikolaos

Επομένως, για να έχουμε καλό ρώτημα, θα παραμείνουν και όλα τα -C όταν μπουν σε υπηρεσία τα -Ε για να συμπληρωθεί η οροφή των 100 μαχητικών; Ή θα επανέλθουν άμεσα σε υπηρεσία 30-40 αποθηκευμένα -C (αν θυμάμαι καλά 204 είχαν παραχθεί συνολικά ..);

evo_ii

Σωστά, η αρχική παραγγελία αφορούσε 176 -C και 28 -D = 204 συνολικά. Από αυτά έχουν παραχωρηθεί με καθεστώς χρονομίσθωσης (leasing) 12 -C και 2 -D στην Τσεχία κι άλλα τόσα στην Ουγγαρία.
Αλλά νομίζω ότι έχουν ήδη μια ενεργή παραγγελία 60 (+10 σε προαίρεση) -Ε, οπότε το άρθρο μας τα μπερδεύει λίγο τα νούμερα (εκτός εάν έχουν αποφασίσει μελλοντική περαιτέρω αύξηση της οροφής κι εδώ βλέπουμε μόνο τα προεόρτια).

Last edited 1 month ago by evo_ii
Konios

Καλά έκαναν και πιστοποίησαν τις gbu39 στα gripen. Μπορεί σε μια δεκαετία να χρειαστεί να βομβαρδίσουν το Μάλμε για να το απελευθερώσουν από τους τζιχαντιστές. Βλέπουν μπροστά οι Σουηδοί.

Dakota

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που διατρέχουν αυτή τη στιγμή και από ότι φαίνεται δεν τον έχουν αντιληφθεί ακόμα. Ξεκίνησε από απαγόρευση του χοιρινού στα σχολεία, αναμετάδοση της προσευχής από μεγάφωνα σε πόλεις που έχουν αρκετούς μουσουλμάνους και κατέληξε σε συμμορίες μεταναστών που πωλούν ναρκωτικά, πυροβολισμοί μεταξύ τους, αδέσποτες σφαίρες που χτυπάνε αθώους πολίτες, βιασμούς και απαγωγές παιδιών. Η αντίδραση των Σουηδών μέχρι στιγμής είναι να εγκαταλείπουν τις γειτονιές τους όταν αυτές γεμίζουν από μετανάστες. Αν κάποιος τολμήσει να αναφέρει το θέμα εγκληματικότητα και μετανάστευση στην ίδια πρόταση αυτόματα ή χάνει την δουλειά του ή στιγματίζεται σαν ρατσιστής, ξενοφοβικός κτλ. Δεν μπορώ να αναφέρω πηγές για τα παραπάνω μιας και μου τα μετέφερε φίλος μου που έζησε χρόνια εκεί και παρόλο που πήρε την Σουηδική υπηκοότητα αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να ζήσει με τα μισά λεφτά από ότι στην Σουηδία.

Konios

Εμένα φιλικό μου ζευγάρι μετακόμισε σε μια μια μικρή πόλη εξω από το Nykoping. Εκεί ακόμα τα πράγματα είναι ήσυχα, η πλειοψηφία είναι Σουηδοί και όσοι είναι μη Σουηδοί, είναι κυρίως δεύτερης γενιάς μετανάστες και κάπως έχουν αφομοιωθεί. Γενικά στις μεγαλουπόλεις είναι καλό να ξέρεις που περπατάς και αν είσαι κοπέλα ποτέ μόνη έξω το βράδυ. Εν τω μεταξύ, όντως όπως το λέτε, τους έχουν κάνει τέτοια πλύση εγκεφάλου, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς που από τη μια κάνουν παράπονα για την κατάσταση και από την άλλη, δεν θέλουν να ληφθούν σκληρά μέτρα γιατί είναι ρατσιστικό και μη ανθρώπινο. Απίστευτη περίπτωση! Τώρα βέβαια τους στέρησαν και το μαμά μπαμπά και το έκαναν γονέας 1-γονεας 2, οι φίλοι μου από εκεί γελάνε με αυτό όμως κάποιοι λέει ήδη το έχουν υιοθετήσει στα σπίτια τους. Τι να πεις ?

Thomas

Επειδή εγώ ζω στην Σουηδία τα τελευταία 12 χρόνια επιτρέψτε μου να σας πω ότι όλα αυτά που λέτε δεν ισχύουν (ειδικά στον βαθμό που τα παρουσιάζετε). Σίγουρα υπάρχουν προβλήματα με την αφομοίωση των μεταναστών και την διαφορετική κουλτούρα αλλά το πρόβλημα δεν είναι οι μετανάστες. Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι Σουηδοί πολίτες δεύτερης και τρίτης γενιάς. Το μεγάλο ποσοστό των εγκλημάτων γίνεται από αυτούς και όχι από τους ταλαίπωρους που μόλις έφτασαν στην χώρα.

Thomas

Πραγματικά αδυνατώ να κατανοήσω πως βγάλατε αυτό το συμπέρασμα από όλα όσα γράφω. Έγραψα την άποψή μου σχετικά με την κατηγορία ότι οι μετανάστες έχουν κάνει την Σουηδία κάτι μεταξύ Αφγανιστάν και Φαρ Ουέστ. Κάτι τέτοιο απλά δεν ισχύει ειδικά στο βαθμό που παρουσιάστηκε.

Αυτό που είπα είναι ότι η πλειονότητα των εγκληματικών πράξεων γίνεται από Σουηδούς πολίτες. Ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς προέρχονται από οικογένειες που δεν γεννήθηκαν στην Σουηδία. Αυτό υποδηλώνει ότι υπάρχει πρόβλημα στην ενσωμάτωση ανθρώπων οι οποίοι και σχολείο πήγαν στην χώρα και έχουν όλα τα πλεονεκτήματα του πολίτη. Αυτό το φαινόμενο συναντάται και σε άλλες δυτικές χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Γερμανία. Οι λόγοι που η ενσωμάτωση αποτυγχάνει είναι πολλοί και αγγίζουν πολλές πτυχές της κοινωνίας και των ευκαιριών που δίνονται. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι θέμα γενετικό.

Ελπίζω να έγινα πιο κατανοητός

Dimitris_1

https://en.wikipedia.org/wiki/Rape_in_Sweden

Swedish Television’s investigating journalists found that in cases where the victims didn’t know the attackers, the proportion of foreign-born sex offenders was more than 80%

https://www.bbc.com/news/world-europe-45269764

Last edited 1 month ago by Dimitris_1
nikos01

Σε λίγο θα έχουμε και έμεις σοβαρό πρόβλημα με όλους αυτούς που έχουμε στις γειτονίες της Αθήνας.

Konios

Εμείς είμαστε ακόμα πιο “μπροστά” ,ενώ βλέπουμε τι γίνεται στην “πολιτισμένη” Ευρώπη με κεφάλια να κόβονται και κορίτσια να βιάζονται ομαδικά από ομάδες “κατατρεγμένων προσφύγων” εμείς θέλουμε “open society” και πολυπολιτισμικότητα. Θα τα πούμε φιλτατε σε 15-20 χρόνια, αλλά θα είναι αργά τότε.

Thomas

Νομίζω ότι τα παραλέτε……

Konios

Ελάτε τέτοια εποχή σε 20 χρόνια να πάμε εκδρομή στο Μάλμε, μόνο να βγάλετε τον σταυρό σας αν φοράτε, οι Σομαλοί δεν αστειεύονται με αυτά.

chriss8

Κλασικό επιχείρημα τρομοκρατημένου παραπληροφορημένου πολίτη. “Θα δεις σε 20 χρόνια”, “μην μου πεις σε 10 χρόνια ότι δεν στο είπα” κτλ

Ο κίνδυνος από την ανεξέλεγκτη μετανάστευση είναι μεγάλος για την ασφάλεια, τόσο των πολιτών όσο και της χώρας. Αλλά όταν η γνώμη διαμορφώνεται, για χρόνια, μέσα από ειδήσεις που δεν συνέβησαν ΠΟΤΕ! τότε το ένα πραγματικό γεγονός που ΙΣΩΣ συμβεί μια φορά στα 10 χρόνια, θα επιβεβαιώσει την κοσμοθεωρία του παραλόγου!

Αυτά που λέγονται τον τελευταίο καιρό για την Σουηδία είναι από ανοησίες έως καλοδουλεμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης. Η κοινωνία της λειτουργεί στην εντέλεια και η κρατική αναλγησία προς τους αδύναμους, εν μέσω covid, την έπληξε πολύ περισσότερο απ’ότι από όσο επικαλούνται ορισμένοι για την μετανάστευση, μέρος της οποίας είναι και οι Έλληνες.

Μετά από αλλαγή στον νόμο περί σεξουαλικών εγκλημάτων, πριν από 4 χρόνια, διευρύνθηκε κατά πολύ η κατηγορία των πράξεων που εννοούν ένα “σεξουαλικό έγκλημα”. Όπως είναι λογικό εκτοξεύτηκε η στατιστική για τα σεξουαλικά εγκλήματα. Αυτή την στατιστική την έκαναν σημαία τους όλοι όσοι απλά πετάνε ιστοριούλες για να δικαιολογήσουν τους φόβους τους. Η αύξηση στην εγκληματικότητα είναι υπαρκτή, αλλά απείρως μικρότερη για να δικαιολογεί τόσο τρόμο για ορισμένους….

Πραγματικά κρίμα που η ptisidiastima ΠΤΗΣΗ αν και εξήγγειλε αυστηρή πολιτική στην έγκριση σχολίων, αφήνει την παραπληροφόρηση να ξεγλυστράει στα σχόλια.

Dimitris_1

Η Σουηδική δημόσια τηλεόραση (SVT) έκανε την έρευνα και τα αποτελέσματα αναπαράγονται στο BBC αλλά και στη Wikipedia. Μάλλον θα πρέπει κάποιος να απευθυνθεί στις συγκεκριμένες πηγές καταγγέλλοντάς τες για «παραπληροφόρηση».
https://www.bbc.com/news/world-europe-45269764
https://en.wikipedia.org/wiki/Rape_in_Sweden

Thomas

Συμφωνώ απόλυτα!

Όπως είπα και σε προηγούμενο σχόλιο ζω στην Σουηδία τα τελευταία 12 χρόνια. Σίγουρα υπάρχουν προβλήματα και ασφαλώς η χώρα δεν είναι παράδεισος ούτε όλα λειτουργούν στην εντέλεια. Από την άλλη είναι μια οργανωμένη κοινωνία όπου ο βαθμός αλληλεγγύης είναι πολύ υψηλός και το κράτος παρά τα όποια προβλήματα ανταποκρίνεται σε ικανοποιητικό βαθμό.

Η μετανάστευση έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις αλλά τα περισσότερα που διαβάζω στα σχόλια είναι απλή προπαγάνδα (για να μην πω ψέματα). Αν ίσχυαν όλα αυτά θα μιλούσαμε για διαφορετική χώρα. Οι πολίτες εδώ σέβονται τους νόμους και υπάρχουν δικαστήρια τα οποία βγάζουν άμεσες αποφάσεις όταν απαιτείται.

Γενικά υπάρχει μια διαρκή προσπάθεια παραπληροφόρησης ώστε να παρουσιαστούν οι Σουηδοί ως ανίκανοι, βλάκες η δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Όπως είπα και προηγουμένως υπάρχουν προβλήματα αλλά η χώρα δεν είναι ούτε μπανανιά ούτε έχει γίνει χαλιφάτο. Μια δυτική χώρα είναι με ισχυρούς θεσμούς και πολίτες που την αγαπούν και προσπαθούν να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Όλα τα άλλα απλά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα

Konios

Κανείς δεν είπε κύριε ότι ή Σουηδία δεν είναι οργανωμένο κράτος. Το θέμα που θίχτηκε είναι η παράνοια της μεταναστευτικής πολιτικής της. Εάν θεωρείτε πως είμαι “τρομοκρατημένος παραπληροφορημενος πολίτης” θέλω να σας πω πως δεν ανέφερα τυχαία τις χρονολογίες. Όταν τα στατιστικά δείχνουν ότι έως το 2050 ο πληθυσμός των μουσουλμάνων θα έχει αγγίξει ή ξεπεράσει δεν θυμάμαι ακριβώς το 30% ελάτε να μου μιλήσετε για παραπληροφόρηση. Εκτός και αν η Σουηδία αλλάξει την μεταναστευτική πολιτική της, την βλέπετε όμως να αλλάζει; Εάν είστε υπέρμαχος του να έχουμε κάτι ανάλογο στην Ελλάδα, καθώς αυτό είναι “πολιτισμένο” και ‘ευρωπαϊκό” και οι κουτοί τρομοκρατημένοι και παραπληροφορημενος πολίτες δεν μπορούν να κατανοήσουν πόσο όμορφα θα ζούμε, μπορείτε κάλλιστα να μεταναστεύσετε στη Σουηδία, ή εάν σας πέφτει μακριά σε κάποια περιοχή του ανατολικού Αιγαίου που βιώνει εδω και χρόνια την ομορφιά του open society, όπως το Χαλκειός της Χίου. Τώρα την παραπληροφόρηση δεν ξέρω που ακριβώς την είδατε και ζητήσατε από την πτήση να μην δημοσιεύσει τα σχόλια. Όλοι κύριε chriss8 έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν την άποψη τους σε μια δημοκρατική κοινωνία, ακόμα και οι “τρομοκρατημένοι και παραπληροφορημενοι” όχι μόνον οι πεφωτισμένοι. Ευχαριστώ.

chriss8

“Εάν είστε υπέρμαχος του να έχουμε κάτι ανάλογο στην Ελλάδα” κτλ κτλ.

Πετάμε την μπάλα στην εξέδρα και κατηγοριοποιούμε τον συνομιλητή μας με τους “άλλους”. Ήμουν σαφής σε αυτό που είπα και ας μην φανταζόμαστε πράγματα πέρα από αυτά που όντως διαβάσατε στο σχόλιο μου.

Πέρα από αυτά λοιπόν.
1) Οι μουσουλμάνοι στην Σουηδία προέρχονται από περισσότερα από 10 διαφορετικά έθνη. Αυτό παραβλέπεται σχεδόν πάντα καθώς μας “αρέσει” να θεωρούμε τους μουσουλμάνους σαν έναν ενιαίο σύνολο. Είναι πιο εύκολο στα συμπεράσματα. Το πόσο λάθος είναι σκέψου να θεωρεί ένας κινέζος ότι Έλληνες και Βέλγοι είναι το ίδιο πράγμα…
2) Σήμερα οι μουσουλμάνοι αποτελούν το 7% του πληθυσμού. Αυτός που έβγαλε το συμπέρασμα ότι αυτοί θα 5πλασιαστούν υπέθεσε ότι θα έχουμε νέους πολέμους όπως της Συρίας και του Ιράκ και αντίστοιχα μεταναστευτικά ρεύματα, σε σταθερή βάση για τα επόμενα 30 χρόνια. Γιατί ο πολλαπλασιασμός των μουσουλμάνων προήλθε από αυτές τις δύο χώρες (μισοί μουσουλμανικοί πληθυσμοί).
3) Οι αλλοδαποί στην Σουηδία είναι το 20% του πληθυσμού της. Μήπως αυτοί θα γίνουν το 30%, σε 30 χρόνια? Μήπως εκεί κολλάει η παραπληροφόρηση? Εδώ όμως είμαι ανοιχτός σε αντεπιχείρημα γιατί δεν έχω δει την έρευνα που αναφέρετε
4) Χαίρομαι που η Σουηδία δέχτηκε 320.000 πρόσφυγες από το Ιράκ και την Συρία. Μπορείς να φανταστείς σε ποια χώρα θα είχαν κολλήσει αυτοί οι άνθρωποι αν δεν τους είχε δεχτεί η “επιπόλαια και χαζούλα” Σουηδία? Μακάρι οι βαρβάτοι και διορατικοί ευρωπαίοι επικριτές της, να την είχαν μιμηθεί. Ούτε εμείς, ούτε οι Ιταλοί θα υποφέραμε από το μεταναστευτικό.
5) Dimitris_1 Dimitris_1 χρόνια πολλά καταρχήν. Κατά δεύτερον δεν είπα ότι δεν υπάρχει θέμα ασφαλείας. Μάλιστα είπα το αντίθετο. Αλλά όπως συνέβη και στην Ελλάδα, οι αλλοδαποί υπήρξαν πιο παραβατικοί καθώς αποτελούν τα χαμηλότερα στρώματα της κοινωνίας. Στην έρευνα που μιλάει ότι το 58% των αλλοδαπών (including όλες τις φυλλές) δεν πρέπει να βγάζουμε το λογικοφανές συμέρασμα ότι χωρίς μετανάστες θα είχανε 58% λιγότερα εγκλήματα. Εφόσον θα εξέλειπε το 1/5 του πληθυσμού της χώρας και σχεδόν το 1/5 του πλούτου της, οι ίδιοι οι Σουηδοί θα ήταν στα κατώτερα, φτωχότερα και πιο αμόρφωτα στρώματα της κοινωνίας. Ως αποτέλεσμα θα υπήρχαν περισσότερα εγκλήματα από αυτούς. Ας μην ξεχνάμε πάντα ότι ακόμα και σε μια Σουηδία υπάρχουν σκοπιμότητες.
6) Όλοι έχουν το δικαίωμα της έκφρασης. Αλλά από την στιγμή που η παραπληροφόρηση είναι εργαλείο τόσο ξένης επιρροής όσο και εσωτερικής αλλοίωσης της κοινωνίας, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται.
Ο konios είναι ένας σωστός και άριστος άνθρωπος και εξαιρετικός πολίτης. Αλλά όταν έχει πέσει θύμα εξαπάτησης δεν θα πρέπει να αφήσουμε το ψέμα να διαδοθεί. Δεν είναι κακός και κυρίως δεν είναι χαζός. Έχει εξαπατηθεί από δίκτυα πολύ οργανωμένα που πατήσανε πάνω στις ανασφάλειες του. Όλοι υπήρξαμε στην θέση του. Το να του εξηγήσουμε το λάθος του δεν αρκεί. Αυτό αποδειχτηκε από την παγκόσμια πρακτική της ανοχής και οδήγησε σε απίστευτες καταστάσεις όπως ότι οι αστείοι, κατά τα άλλα, αντιεμβολιαστές και ψεκασμένοι, εν μέσω πανδημίας, αμφισβητούν την επιστημονική κοινότητα, θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και δυσχαιρένουν την διακυβέρνηση των δημοκρατικών χωρών.

Last edited 1 month ago by chriss8
Jason

Ακουστε κυριε, οι Τουρκοι προσπαθουν να εμφανιστουν ως οι προστατες και καθοδηγητες ΟΛΩΝ των Μουσουλμανων στην Ελλαδα και ειδικα στη Θρακη, εδω και 80 χρονια. Το ιδιο θα κανουν και με οσους μουσουλμανους εφτασαν προσφατα στην Ελλαδα. Πρεπει να κανουμε οτιδηποτε ειναι δυνατον για να σφραγισουν τα συνορα και να απελαθουν οσοι δεν δικαιουνται Διεθνους Προστασιας και οσοι εχουν διαπραξει εγκληματικες πραξεις στην Ελλαδα. Αποτελει ζητημα εθνικης ασφαλειας, ασφαλειας του Ελληνικου λαου και η σημερινη κυβερνηση εχει λαβει σαφη λαικη εντολη για να εφαρμοσει αυτες τις πολιτικες.

Ο ιδιος ο Αιγυπτιος προεδρος Σισι ειπε στον Μητσοτακη και τον Αναστασιαδη οτι ο Ερντογαν θα εργαλειοποιησει το λαθρομεταναστευτικο και θα πρεπει να περιμενουμε επιθεσεις απο ισλαμιστες και τζιχαντιστες.”Προετοιμαστειτε για τζιχαντιστες” ειπε ο Σισι. Ποιος εχει καλυτερη ενημερωση για το ζητημα, εσεις η ο Σισι??

Και δεν το γραφει καποιο “ψεκασμενο” ΜΜΕ, το γραφουν Τα Νεα

https://www.tanea.gr/2020/10/24/politics/synagermos-meta-tin-aporriti-enimerosi-sisi-pros-mitsotakis-anastasiadi-proetoimasteite-gia-tzixantistes/

Σχετικα με αυτα που γραψατε, εχω τα παρακατω σχολια:

1) Η κοινη συνισταμενη ολων αυτων ειναι το Ισλαμ. Και ο ISIS δεν ηταν ολοι Συριοι και Ιρακινοι, οι περισσοτεροι ηταν ξενοι μαχητες, συμπεριλαμβανομενων χιλιαδων μουσουλμανων απο Γαλλια, Αγγλια, Γερμανια, Ολλανδια, Βελγιο, ΗΠΑ κτλ.

2&3) Εαν κατι ειναι σιγουρο, ειναι πως θα υπαρχουν συγκρουσεις στη Μεση Ανατολη, Αφγανισταν και Βορεια Αφρικη, επομενως νεα κυμματα μεταναστων. Ολη αυτη η περιοχη εχει 1.5 δις πληθυσμο. Ο 5πλασιασμος μπορει επισης να γινει λογω του 5πλασιου ρυθμου γεννησεων των μουσουλμανων.

4) Εαν η προηγουμενη κυβερνηση ΔΕΝ ειχε αφησει ανοιχτα τα συνορα και ΔΕΝ ειχε βαλει το λιμενικο να εκτελει χρεη θαλασσιου ταξι για τις βαρκες των λαθρομεταναστων, ουτε εμεις θα ειχαμε προβλημα, ουτε κανενας αλλος. Το προβλημα εμφανιστηκε τον Φεβρουαριο του 2015, αμεσως μολις η κυβερνηση Τσιπρα πηρε την εξουσια και εδωσε μηνυμα χαλαροτητας στα συνορα της χωρας. Η Τουρκια ειναι ασφαλης χωρα για προσφυγες συμφωνα με τον ΟΗΕ, επομενως οποιος προσπαθει να φτασει στην Ελλαδα δεν θεωρειται προσφυγας, αλλα λαθρομεταναστης.

5) Οταν μπαινει ο καθενας χωρις ελεγχο, ειναι λογικο να μπουν καθε λογης εγκληματιες, φυγοδικοι, εμποροι ναρκωτικων, ληστες, βιαστες, παιδεραστες κτλ. Οι σοβαρες χωρες εχουν αυστηρους ελεγχους για το ποιος δικαιουται ασυλο και ποιος πρεπει να απελαθει. Οι σοβαρες χωρες κανουν απελαση αλλοδαπων εγκληματιων οταν εκτισουν τις ποινες τους. Εαν εξελειπε το 1/5 της Σουηδιας, το αποτελεσμα στον ΑΕΠ της θα ηταν κατι λιγοτερο απο 0.000001% του ΑΕΠ, καθως αυτοι οι ανθρωποι εχουν σχεδον μηδενικη επιδραση στο ΑΕΠ της χωρας. Οι περισσοτεροι δεν εργαζονται και καταναλωνουν πορους. Επισης το κατα κεφαλην ΑΕΠ ειναι στατιστικο μεγεθος και οχι πραγματικο.

6) Σας τελειωσαν τα επιχειρηματα και λιγο-πολυ αποκαλεσατε τον συν-σχολιαστη σας “ψεκασμενο”, “αντιεμβολιαστη”, “αστειο” κτλ, που ειναι επιεικως απαραδεκτο κατα τη γνωμη μου.

Last edited 1 month ago by Jason
chriss8

Το σχόλιο σου μέχρι να αρχίσεις την αρίθμηση δεν αφορά σε κάτι που είπα. Προφανώς ήθελες να βγάλεις τον πόνο σου, επομένως το αφήνω ασχολίαστο.

πάμε λοιπόν.
1) Όχι. Το ότι έχουν όλοι την ίδια θρησκεία, έστω το ισλάμ, δεν τους κάνει ίδιους. Ίδιους θέλεις να τους βλέπεις εσύ γιατί είναι πιο εύκολο να τους κατανοήσεις, να τους κατατάξεις στο μυαλό σου και να μπορέσεις να στηρίξεις πιο εύκολα την κοσμοθεωρία σου. Το ότι τα μουσουλμανικά έθνη μισιούνται μεταξύ τους και κάνουν πολέμους μεταξύ τους το ίδιο συχνά (αν όχι συχνότερα) με τα άλλα έθνη, σας είναι αδιάφορο? Ψάξτε λίγο και για τους μουσουλμάνους στην αγαπημένη σας Ρωσία όπου είναι γιγαντιαίο ποσοστό. Είναι και αυτοί το ίδιο? Τους διαχειρίζεται η Ρωσία σωστά?

2&3) Νέοι πόλεμοι δεν συνεπάγονται ίδιες ροές. Η Σύρια και η Λιβύη είναι δίπλα μας και η Τουρκία βοήθησε με τα ταξιδιωτικά πακέτα. Ήδη υπάρχουν ευρωπαϊκές δυνάμεις στην υποσαχάρια Αφρική και “διαφωτίζουν” τους ντόπιους στο πόσο κακιά είναι η διακίνηση λαθρομεταναστών.

4)Εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι που οι περισσότεροι Έλληνες πιστεύουν, γιατί θεωρούν ότι υπήρχε κάποια λύση από το μικρό ελληνικό κράτος σε ένα πρόβλημα που δεν λύθηκε ποτέ τα τελευταία 3.000 χρόνια. Εδώ φταίει σύσσωμο το πολιτικό μας σύστημα, που σε κάθε σύνθετο πρόβλημα υπόσχεται μια λύση με μαγικό ραβδάκι.

5) Εδώ με μπερδέψατε. Ποιον κράζουμε? Δεν είναι η Σουηδία σοβαρό κράτος? Ή το γυρίσαμε στην Ελλάδα ότι δεν τους διώχνει? Ή μήπως πάλι απλά βγάζετε τον πόνο σας, καθώς εγώ ο ίδιος αναφέρω ότι το προσφυγικό είναι ζήτημα ασφαλείας? Όσο για το ότι το 1/5 δεν παράγει πλούτο γέλασα. Να σας συστήσω μερικούς Έλληνες βιομήχανους της παγωμένης βόρειας χώρας? Στατιστικά από τα lidl…..

6) Δεν χαρακτήρισα τίποτα τον συνομιλητή μου. Αλλά εσείς θιχτήκατε γιατί ως γνωστόν “ο έχων την μύγα….”.

Όσο από επιχειρήματα, όπως βλέπετε συνεχίζουν. Αλλά δυστυχώς δεν είσαστε σε θέση να αντιληφθείτε το τι διαβάζετε, ελπίζω μόνο, λόγο φανατισμού. Μια καλή άσκηση θα ήταν να γράψετε μια περίληψη του τι έγραψα και μετά να ελέγξετε αν αυτά που γράψατε υπάρχουν σε κάποιο σχόλιο μου. Προς θεού. Homework ειναι. Μην το κάνετε ανάρτηση.

Σας απαντώ σε κάτι αυθαιρεσίες που γράψατε παρακάτω και το αφήνω γιατί δεν βγαίνει νόημα. Καλή συνέχεια και με περισσότερη κατανόηση!!!

Last edited 1 month ago by chriss8
Dimitris_1

Καταρχάς ευχαριστώ για τις ευχές. Δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για ποσοστά αλλά όλοι συμφωνούμε πως οι δείκτες εγκληματικότητας στη χώρα θα ήταν χαμηλότεροι αν δεν υπήρχαν οι συγκεκριμένες εισροές, έστω και αν αυτό σημαίνει ΜΙΑ Σουηδή που γλύτωσε το μαρτύριο του βιασμού, ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ απ’ όπου κι αν προέρχονται. Στη Χίο όπου ζω η άνοδος της παραβατικότητας (έστω και για τα όποια πταίσματα… μέχρι στιγμής τουλάχιστον) οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στους λαθρομετανάστες.

Last edited 1 month ago by Dimitris_1
chriss8

Συμφωνώ Δημήτρη, μόνο που το (λάθρο)μεταναστευτικό/προσφυγικό είναι ένα φυσικό φαινόμενο που ήδη συμβαίνει. Το να μην γινόταν είναι ευχή όλων μας. Όπως ευχή είναι και να μην είχαν γίνει τόσοι πόλεμοι. Από εκεί και πέρα ως κοινωνία θα πρέπει να το διαχειριστούμε. Ούτε να ανοίξουμε την αγκαλιά μας στους κατατρεγμένους της γης, ούτε να φανταζόμαστε ότι θα μπορούσε να μην υπήρχαν αυτοί οι άνθρωποι μεταξύ μας. Η καλλιέργεια μίσους για οποιοδήποτε λόγο, πρόσχημα ή δικαιολογία, δυσκολεύει την κοινωνία να ανταπεξέλθει. Οι ανακοινώσεις Μακρόν, εφόσον εφαρμοστούν, είναι ένα καλό δείγμα διαχείρισης. Όλοι οι μουσουλμάνοι που θέλουν να ζήσουν ειρηνικά είναι καλοδεχούμενοι, αλλά θα χτυπηθεί αλύπητα κάθε διασπαστική κίνηση! Ούτε ρομαντισμός επιπέδου “ότι οι άνθρωποι είναι κατατρεγμένοι και δεν είναι απειλή”. Ούτε ρατσισμός “θα σας βουλιάξουμε όλους στην θάλασσα μαζί με τα παιδιά σας”.

Nikolaos

Αγαπητέ μου φίλε,
ίσως το παράδειγμα των αντεμβολιαστών δεν είναι ταιριαστό. Τα ζητήματα αυτής της σφαίρας αποδεικνύονται με τις πειραματικές μεθόδους των φυσικών επιστημών.
Τουναντίον, το ζήτημα της ρύθμισης της απονομής α) αδείας παραμονής και β) ιθαγένειας από μια πολιτική οντότητα (ένα κράτος) είναι ένα βαθύτατα πολιτικό θέμα, και εναπόκειται στην αντιπροσωπευτικώς (κοινοβουλευτικώς) ασκουμένη λαϊκή κυριαρχία να το ρυθμίσει με νόμο κατά τον τρόπο που ανταποκρίνεται στη βούληση της πλειοψηφίας. Κάθε επιχείρημα (οικονομικό, πολιτιστικό, δημοσίας ασφαλείας) είναι θεμιτό σε αυτή τη συζήτηση, διότι όλες αυτές οι όψεις είναι αποστολές της πολιτείας. Θα προσέθετα μάλιστα ότι το ζήτημα είδικά της απονομής της ιθαγένειας, επειδή έχει ως αποτέλεσμα τη διαφοροποίηση της σύστασης του πρώτου στην ιεραρχία οργάνου του Κράτους, ήτοι του εκλογικού σώματος, δεν πρέπει να αφήνεται στην ευχέρεια μιας ευκαιριακής πλειοψηφίας, αλλά η ρύθμισή του να απαιτεί την ηυξημένη πλειοψηφία και τις αλλεπάλληλες κρίσεις δύο διαδοχικών Κοινοβουλίων (με εκλογές ενδιάμεσα), όπως παρ’ ημίν η αναθεώρηση του Συντάγματος.
Τέλος, δεν είναι παραπληροφόρηση ότι έχουν καταπατηθεί τα θεμελιώδη δικαιώματα Σουηδών πολιτών προς παροχή δικαστικής προστασίας (περίπτωση ομαδικών βιασμών στο ροκ φεστιβάλ και άρνηση της Αστυνομίας να καταχωρήσει στο βιβλίο συμβάντων τις σχετικές μηνυτήριες αναφορές των κοριτσιών), για να μην τύχουν οι μουσουλμανικές μεταναστευτικές/προσφυγικές κοινότητες (στις οποίες ανήκαν οι δράστες) αρνητικής δημοσιότητας, δηλαδή για να εκβιασθεί επί βλάβη θεμελιωδών δικαιωμάτων η γενική συναίνεση στην κρατούσα μεταναστευτική πολιτική.
Ακόμη, δεν κατανοώ γιατί η οποιαδήποτε συζήτηση για τη Σουηδία (δεν αναφέρομαι εδώ σε σας προσωπικά) συνιστά Majestätsbeleidigung, και για ποιο λόγο όλη η ανθρωπότητα πρέπει άκριτα να συμμερίζεται την πρόσληψη της σουηδικής κοινωνίας από τους Σουηδούς και τους κατοίκους της ως επί γης παραδείσου και ηθικής πυξίδος της ανθρωπότητος. Τιμή και καμάρι τους όσα έχουν πετύχει, αλλά ως εκεί. Και είναι έντιμο να πούμε ότι ορισμένες μορφές κοινωνικής παθολογίας που απαντώνται είναι εντελώς ασυνήθιστες σε κοινωνίες με τέτοιο βαθμό ευημερίας.

chriss8

Αγαπητέ φίλε Νικόλαε, ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Για αυτό σε ευχαριστώ που μου δίνεις την δυνατότητα να επισημάνω ότι δεν μιλάω για απαγόρευση της αντίθετης άποψης. (Βασικά παίζει να έχουμε και ακριβώς την ίδια άποψη, αν κρίνω από αυτά που γράψατε). Μιλάω για καταστολή της παραπληροφόρησης. Γιατί πολύ πριν κάποιος αλλάξει την σύσταση του εκλογικού σώματος, μπορεί να αλλάξει και να κατευθύνει την αντίληψη αυτού.
Όπως αντιλαμβάνεστε από το επάγγελμα σας και ο/η πιο ικανός/η δικαστής μπορεί να λάβει λάθος απόφαση εάν της δοθούν χαλκευμένα στοιχεία και ψεύτικες μαρτυρίες. Έτσι συμβαίνει και με την κάθε κοινωνία.

Στην περίπτωση των φεστιβάλ που αναφέρεστε η παραπληροφόρηση χτύπησε κόκκινο. Κάθε χρόνο υπήρχαν δεκάδες καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις οι οποίες δεν οδηγούσαν πουθενά λόγω έλλειψης στοιχείων. Τα έτη 2014 και 2015 η αστυνομία εσφαλμένα αποφάσισε να υποβαθμίσει το θέμα για να μην υποδαυλίσει το φυλετικό μίσος που φούντωνε στην κοινωνία, πιστεύοντας προφανώς αυτό που πιστεύει και η κοινωνία. Ότι οι παρενοχλήσεις και οι βιασμοί προέρχονται από τους ξένους. Την συνέχεια και τον χαμό που έγινε τον γνωρίζετε. Η δυσλειτουργία της αστυνομίας προβλήθηκε ως καταπάτηση των δικαιωμάτων των Σουηδών έναντι των ξένων, οπότε μετά από 350 χαλκευμένα περιστατικά, η ευρωπαϊκή ακροδεξιά είχε επιτέλους ένα πραγματικό γεγονός για να καταγγείλει.

Το 2016, στο φεστιβάλ έγινε πάλι ο κακός χαμός. Ορμώμενη η Σουηδική αστυνομία από την κατακραυγή που είχε δεχτεί, πήρε τις αρχικές καταθέσεις και έβγαλε ανακοίνωση ότι οι βιασμοί και οι παρενοχλήσεις έγιναν πέρα από κάθε αμφιβολία από αλλοδαπούς και αυτοί θα λογοδοτήσουν. Υπό την πίεση της κοινής γνώμης πράγματι επιλύθηκαν οι υποθέσεις. Μόνο που έπρεπε να κρατήσουν και μια πισινή. Γιατί από τους 7 “παραβάτες” μόνο οι δύο ήταν αλλοδαποί. Φυσικά η ευρωπαϊκή ακροδεξιά συνέχισε τα δικά της λέγοντας για στημένες δίκες, ότι η αστυνομία είπε την αλήθεια και μετά το “κατεστημένο” την υποχρέωσε να ανακαλέσει την δήλωση κτλ. Παρά τις συλλήψεις, οι παρενοχλήσεις και οι βιασμοί συνεχίστηκαν τον επόμενο χρόνο μέχρι που ακυρώθηκαν οριστικά τα φεστιβάλ.

Επομένως ένα εγγενές πρόβλημα της Σουηδικής κοινωνίας (και ίσως κάθε κοινωνίας) παραμορφώθηκε και παρουσιάστηκε ως πρόβλημα που προήλθε από την λαθρομετανάστευση.

Με αυτή την πρόχειρη ανασκόπηση, του συγκεκριμένου παραδείγματος, θέλω να σας επισημάνω ότι το πρόβλημα δεν είναι η διαφορετική άποψη. Όπως είπα δεν νομίζω να διαφωνούμε ριζικά επί του μεταναστευτικού.

Το πρόβλημα της παραπληροφόρησης είναι ότι δημιουργεί πλαστά βιώματα και θέτει στον καθένα αλλοιωμένα δεδομένα για να βγάλει τα (εσφαλμένα) συμπεράσματα του. Με βάση λοιπόν το συγκεκριμένο παράδειγμα, έχουμε ένα μέρος του εκλογικού σώματος που διαρρηγνύει τα ιμάτια του για τους “βιαστές μουσουλμάνους”. Από την άλλη έχουμε ένα τμήμα, που βλέπει την “κομπίνα” των ψεύτικων ειδήσεων και πλέον δεν μπορεί να δεχτεί ούτε και το φυσικό αξίωμα ότι “αν πάνε 1.000 νεαρά “αρσενικά” σε ένα χωριό, θα υπάρξει πρόβλημα”. Ανεξαρτήτως φυλής ή θρησκείας. Άρα μεγάλο μέρος της κοινωνίας έχει πολωθεί και στέκεται εξοργισμένο και μουδιασμένο, ανίκανο να δεχτεί οποιοδήποτε μέτρο προταθεί από την πολιτεία.

Τέλος αν ακολουθήσετε την συζήτηση από την αρχή θα δείτε ότι δεν έχουμε μια μοντελοποίηση της Σουηδίας ως κοινωνίας και ως κράτους. Αντιθέτως αυτό που “αντιμετωπίζω” είναι η απόλυτη απόρριψη του δυτικού τρόπου ζωής, επί ψευδών δεδομένων.
Βασικά παραπάνω διαβάζουμε απευθείας μεταφρασμένες ατάκες του “Россия 1″ και του Sputnik!!!!
Ας μην ξεχνάμε ότι τα ανελεύθερα καθεστώτα διαχρονικά παραμυθιάζουν τους πολίτες τους ότι τους παρέχουν περισσότερη ασφάλεια απ’ ότι οι εκφυλισμένες δημοκρατίες. Ας μην πούμε για βιασμούς στην Ρωσία γιατί δεν είναι του θέματος.

Να με συγχωράτε για το μακροσκελές σχόλιο καθώς έπρεπε να αναλύσω το επιχείρημα μου σε δικηγόρο 😉

Last edited 1 month ago by chriss8
chriss8

EDIT: Διαβάζοντας και το σχόλιο σου για τα mirage, δες ξανά αυτή την φράση μου
“Το πρόβλημα της παραπληροφόρησης είναι ότι δημιουργεί πλαστά βιώματα και θέτει στον καθένα αλλοιωμένα δεδομένα για να βγάλει τα (εσφαλμένα) συμπεράσματα του.”

Ουσιαστικά προ 2μήνου προσπάθησες να εξηγήσεις κάτι σε ανθρώπους, που έχουν κάνει κτήμα τους τα αλλοιωμένα δεδομένα που βολεύουν τις κυβερνήσεις μας. Όταν αυτοί οι άνθρωποι έχουν διδαχθεί ότι είμαστε παντοδύναμοι, δεν μπορούν να εξηγήσουν το γιατί δεν κάνουμε ακόμα το ντου στην Τουρκία. Εφόσον το δεδομένο είναι η παντοδυναμία μας, μάλλον φταίει η δειλία των πολιτικών. Αυτά που έλεγες εσύ ήταν ακόμα χειρότερα γιατί συγκρούστηκαν με την κεντρική κοσμοθεωρία τους!

Vk77

Καλά τόσο κακοι πια οι Ρώσοι που σχεδιάζουν επίθεση εναντίον της Σουηδίας?

jimpapado

Είναι τρελοί αυτοί οι Σουηδοί! Από ποιους μπορεί να κινδυνεύουν; Από τους Νορβηγούς; Με τον πόνο μας παίζουν;

ultorius
Gunner

Νομίζουν ότι θα τους την πέσουν οι Ρώσοι. Άλλη δουλειά δεν είχαν οι Ρώσοι, στους ανύπαρκτους Σουηδούς θα την πέσουν.

Yannis

Τοτε γιατι στελνουν οι Ρωσοι τα αεροπλανα και τα υποβρυχια τους να κανουν περιπολιες 20 εκατοστομετρα απο συνορα μιας “ανυπαρκτης” χωρας ; 🙂

Επισης αυτο που με απασχολει ειναι γιατι οι Ρωσοι ειχαν μπει στον κοπο να ειβαλουν στην “ανυπαρκτη” Φινλανδια. Και γιατι μαζευουν στρατο διπλα στα συνορα των “ανυπαρκτων” Βαλτικων κρατων (Λιθουανια κλπ.) .

chriss8

Ακριβώς! Το κάνουν εδώ και δεκαετίες!

Last edited 1 month ago by chriss8
Jason

Σαν επενδυση στην πολεμικη βιομηχανια ειναι θετικη εξελιξη.

Αλλα εαν γινεται για λογους αμυνας, τοτε ειναι πεταμενα χρηματα, καθως δεν εχουν καμια εχθρικη χωρα διπλα τους, ενω οι Ρωσοι δεν κανουν επεκτατικους πολεμους, και θα πρεπει πρωτα να περασουν απο τη Φινλανδια. Οι Σουηδοι προετοιμαζονται για αναμετρηση με τα δεδομενα του 1980, και οχι του 2020.

Ο εχθρος των Σουηδων συντομα θα ειναι η ισλαμικη τρομοκρατια, οι τζιχαντιστες στο εδαφος τους, και δυναμεις ατακτων. Επομενως αντι να επενδυουν σε αεροσκαφη, θα επρεπε να επενδυσουν περισσοτερο σε Ειδικες Δυναμεις, τεθωρακισμενα, MRAP, ελικοπτερα κτλ.

Last edited 1 month ago by Jason
Yannis

“οι Ρωσοι δεν κανουν επεκτατικους πολεμους”

  • Κριμαια
  • Ντονετσκ
  • κλπ.

Οταν το ειχα πει σε ενα Ρωσο φιλο που , μου ειπε οτι ο αγωνας τους εκει ηταν απελευθερωτικος.

Και οταν ρωτησεις τους Τουρκους θα σου πουν οτι και η ειβολη στην Κυπρο ηταν απελευθερωτικος αγωνας.

Αν δε συμφωνησουμε ολοι μας για καποια αντικειμενικα κριτηρια και κανονες συμπεριφορας, ολοι απελευθερωτικοι αγωνες ειναι.

Θυμιζω οτι παλια λεγαμε “θελω να προστατευσω τα πατρια εδαφη”. Τωρα λεμε “θελω να προστατευσω τα συμφεροντα μου”. Βαζουμε ολο και περισσοτερο νερο στο κρασι μας.

Ε, λοιπον, η Ρωσια εχει συμφεροντα στη Βαλτικη, και εκει τυχαινει να βρισκεται και Σουηδια.

Jason

Η Κριμαια αποκτηθηκε κατα τον Ρωσο-Τουρκικο πολεμο το 1783. Ηταν μερος της Ρωσιας αποτο 1783 μεχρι το 1954, οταν μεταφερθηκε διοικητικα στην Ουκρανια, καθως Ρωσια και Ουκρανια ηταν μερος της Σοβιετικης Ενωσης. Εχει τη μεγαλυτερη Ρωσικη βαση στην περιοχη. Με την καταρρευση της Σοβιετικης Ενωσης παρεμεινε μερος της Ουκρανιας, αν και θα επρεπε να ειχε επιστραφει στη Ρωσια καθως ειναι Ρωσικο εδαφος με 65% Ρωσικο πληθυσμο.

Δεν πηγαν οι Ρωσοι να καταλαβουν μια ασχετη περιοχη σε καποια τριτη χωρα, πηγαν να επανακαταλαβουν τα εδαφη που ειχαν κερδισει με πολεμο και κατειχαν για 2 αιωνες, και που ειχαν 65% Ρωσικο πληθυσμο και τον Ρωσικο ναυσταθμο.

chriss8

Και η Κύπρος και η βόρεια Συρία ήταν οθωμανικές κτήσεις εδώ και πάρα πολλούς αιώνες. Οι Τούρκοι αναγκάστηκαν σχετικά πρόσφατα να τις δώσουν. Στην πρώτη ζούνε Τούρκοι και στην δεύτερη τουρκομάνοι. Επίσης Κύπρος και Συρία είναι κυρίαρχα κράτη με αναγνωρισμένα σύνορα, όπως η Ουκρανία και η Γεωργία από το 1991. Δεν συνεχίζω άλλο. Ελπίζω να σου χτύπησα κάποιο καμπανάκι για την επιχειρηματολογία σου.

Και εγώ τους πάω τους Ρώσους με τα χίλια! Αλλά πάνω απ’όλα ας έχουμε τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα…

Dimitris_1

Έλυσε η Ρωσία όλα τα υπόλοιπα σοβαρά προβλήματά της (εσωτερικά και εξωτερικά) και τώρα ο καημός της είναι πως θα καταλάβει εδάφη της Σουηδίας ώστε να οικειοποιηθεί την Ikea. Βέβαια πρέπει να ζήσει και η Saab.

Last edited 1 month ago by Dimitris_1
Yannis

Αγαπητε μου, δε χρειαζεται καταληψη εδαφους. Μια απλη Φινλανδοποιηση θελουν οι ανθρωποι, εκφοβισμο δηλαδη.

christos_choris_a

Όχι και να λένε οι Σουηδοί οτι αντιμετωπίζουν πρόβλημα ασφάλειας ! Απλά διηγούνται στην κοινή γνώμη παραμύθιά της Χαλιμάς περί “Ρωσικής αρκούδας” για να δίνουν εργολαβία στις εγχώριες αμυντικές βιομηχανίες. Εξ’ άλλου διαθέτουν και άριστες προοπτικές εξαγωγών.

Yannis

Το ιδιο λενε οι Σουηδοι για την Ελλαδα: “Σιγα μην εισβαλουν οι Τουρκοι στην Ελλαδα”. Και οταν τους δειχνεις τη Συρια, αυτοι σου δειχνουν την Ουκρανια.

Jason

Εχει ψηφισει η Ρωσικη βουλη casus belli εαν η Σουηδια ασκησει κυριαρχικα δικαιωματα???

Κανουν οι Ρωσοι υπερπησεις πανω απο τα νησια της Σουηδιας??

Στελνουν οι Ρωσοι την ακτοφυλακη τους για να φοβισει τους Σουηδους, και κατοπιν συνοδευει βαρκες με χιλιαδες λαθρομεταναστες στη Σουηδια???

Λεει δημοσια ο Πουτιν οτι θα πεταξει τους Σουηδους στη θαλασσα??

Επομενως ειναι εντελως διαφορετικη περιπτωση η Σουηδια με την Ελλαδα.

Last edited 1 month ago by Jason
chriss8

Όχι δεν έχουν casus beli. Οι Σουηδοί φρόντισαν να μην φτάσουν σε αυτό το σημείο.

Ναι παραβιάζονται τα θαλάσσια και εναέρια σύνορα της Σουηδίας.

Νομίζω δεν στέλνει ακτοφυλακή αλλά κατά καιρούς έχει κάνει κάτι ασκήσεις πυρηνικού πλήγματος κατά της Στοκχόλμης.

Επίσης, όχι δεν το λέει. Δεν έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο οι σχέσεις. Αλλά και ο έρντι δεν το είχε πει μέχρι πέρυσι. Λες για αυτό να μην έχουμε αγοράσει rafale μεχρι τώρα? Πρέπει και οι Σουηδοί να περιμένουν?

Η περίπτωση είναι διαφορετική. Με την Τουρκία είμαστε σε δύναμη 1:2. Ο Ερντι μπορεί να λέει ιστορίες για πνιγμούς αλλά δεν σημαίνει ότι μπορεί να τις υλοποιήσει.
Οι Σουηδοί είναι 1:1000. Έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν μην αρχίσει τις ιστορίες και ο Πούτιν.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Υπάρχει και ένα όριο με την διαστρέβλωση των δηλώσεων Πάιατ. Τι είπε, και τι ισχύει με τα ελληνικά F-35

 Μετά από την ανάρτησή μας το μεσημέρι για τις δηλώσεις του Aμερικανού Πρέσβη, ακολούθησε ένα απίθανο κύμα "ερμηνειών" που μας έχει αφήσει άφωνους! Το...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Η INTRACOM γράφει ιστορία! LOTUS, το νέο Drone επόμενης γενιάς ...

28
Ελληνικό θα είναι το νέο Ευρωπαϊκό Drone, κατάλληλο για την αποτελεσματικότερη επιτήρηση συνόρων, παρακολούθηση στόχων υψηλής αξίας και αναγνώριση απειλών. Η INTRACOM DEFENSE (IDE)...
- Advertisement -
Card image

November 2020 #006

Αγορά MDL
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 December 2016 #367

Αγορά MDL
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 April 2016 #359

Αγορά MDL

Related News

Υπάρχει και ένα όριο με την διαστρέβλωση των δηλώσεων Πάιατ. Τι είπε, και τι ισχύει με τα ελληνικά F-35

 Μετά από την ανάρτησή μας το μεσημέρι για τις δηλώσεις του Aμερικανού Πρέσβη, ακολούθησε ένα απίθανο κύμα "ερμηνειών" που μας έχει αφήσει άφωνους! Το...

Red Alert: Γιατί ρωσικά αεροσκάφη αναχαιτίζονται εκτός βρετανικού εθνικού εναερίου χώρου  

Μαχητικά επιφυλακής της RAF από την βάση Lossiemouth αναχαίτισαν στις 28 Νοεμβρίου δύο ρωσικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας μεγάλης εμβέλειας/ανθυποβρυχιακού πολέμου Tu-142MK Bear-F πάνω από...

Μέρκελ: «Επιθετικό» και «προκλητικό» χαρακτήρα έχουν όσα συμβαίνουν από την πλευρά της Τουρκίας στη Μεσόγειο

ΑΠΕ-ΜΠΕ.«Επιθετικό» και «προκλητικό» χαρακτήρα έχουν όσα συμβαίνουν στην Μεσόγειο από την πλευρά της Τουρκίας, δήλωσε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και χαρακτήρισε «καλό σημάδι» το...