Σημαντική εξέλιξη για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας: Η ONEX αποκτά μέρος του ενεργητικού και παθητικού της θυγατρικής εταιρείας ΝΑΥΠΗΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Α.Ε.

30
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Κατ’ όπιν Ιδιωτικού συμφωνητικού που υπέγραψε η ONEX / Νεώριο Σύρου και τα ναυπηγεία Ελευσίνας, η πρώτη θα αποκτήσει ένα μέρος του ενεργητικού και του παθητικού των δεύτερων.

Για την περίσταση εκδόθηκε σχετικό δελτίο τύπου που αναφέρει τα εξής: «Κατά συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «ΝΕΩΡΙΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ», που έλαβε χώρα την 31η Μαΐου 2019, ημέρα Παρασκευή, αποφασίστηκε και εγκρίθηκε η υπογραφή Ιδιωτικού Συμφωνητικού αναφορικά με την Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για την απόκτηση από την εταιρεία ONEX ELEFSIS SHIPYARDS, LLC, κατόπιν επικύρωσης του σχετικού Σχεδίου Εξυγίανσης από το αρμόδιο Πολυμελές Πρωτοδικείο δυνάμει του άρθρου 106β και 106δ του ΠτΚ, μέρους του ενεργητικού και παθητικού της θυγατρικής εταιρείας ΝΑΥΠΗΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Α.Ε.».

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι η ONEX κάνει μία «επιθετική» κίνηση προκειμένου να επεκταθεί στον τομέα των ναυπηγικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα έστω κι αν αυτό σημαίνει μακροχρόνιες επενδύσεις που δεν θα έχουν άμεση ανταπόδωση.

Τα ναυπηγεία της Ελευσίνας είναι από τα μεγαλύτερα της χώρας στον τομέα των ναυπηγοεπισκευών, αλλά όπως είναι γνωστό τα τελευταία χρόνια μαστίζονται από μία σειρά οικονομικών και διοικητικών προβλήματα με αποτέλεσμα την μείωση του κύκλου εργασιών και την συσσώρευση ζημιών.

Άξια αναφοράς ήταν κι η αντίδραση της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, που αν και δεν το συνηθίζει συνεχάρη δημόσια την ΟΝΕΧ για την πρωτοβουλία της αυτή με σχετική ανάρτηση από τον επίσημο λογαριασμό της στο Τουίτερ όπου ανέφερε τα εξής: «Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας @ USATIF_2018! (σ.σ. Για την προώθηση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας) η εταιρεία @ONEXShipyards μπορεί να αναβιώσει το ναυπηγείο της Ελευσίνας με βάσει το επιτυχημένο μοντέλο της Σύρου υποστηρίζοντας την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας μέσω πρόσθετων επενδύσεων των ΗΠΑ σε αυτόν τον ζωτικό τομέα.»

Αναμφίβολα πρόκειται για μία σημαντική κίνηση στον συγκεκριμένο τομέα όπου δεν είχαμε δει ουσιαστικές κινήσεις κι επενδύσεις για πάρα πολλά χρόνια με αποτέλεσμα τα ναυπηγεία της περιοχής να μένουν πίσω στις εξελίξεις και χωρίς αντικείμενο απασχόλησης.

Η κίνηση έχει επιπλέον σημασία για τον λόγο ότι τα συγκεκριμένα ναυπηγεία δραστηριοποιήθηκαν στο παρελθόν με σημαντικές εκκρεμότητες σε ναυπηγικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού για την εγχώρια ναυπήγηση κύριων μονάδων του, όπως των υποβρυχίων Type 214 και των ΤΠΚ κλάσης Ρουσσέν.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Giannis
Member
Active Member
Giannis Apohnis

Καλά κρασσά…Για να ξεκινήσουν τα υποβρύχια….χρειάζονται πληρωμές 65 εκ που με τα χρεωλύσια έγιναν κοντά 100 εκ αλλά και άλλες που έχουν να κάνουν με τα διαιτητικά δικαστήρια και με την Ε.Ε που ο λογαριασμός πάει κοντά στα 500 εκ ευρώ….χώρια…τα όσα είχαμε ήδη προ-πληρώσει για τα επιπλέον 214 που ήταν στο 80% της αξίας τους αν θυμάμαι καλά.
Καλά,.. οι τορπιλάκατοι “τελειώνουν” από το 2016 και ακόμα να δούμε χαϊρι.

adpanos
Guest
adpanos

Όταν ένας όμιλος αγοράζει μια επιχείρηση με χρέος το κάνει γιατί βλέπει πως τα κέρδη από την επένδυση είναι μεγαλύτερα από το χρέος.
Οι Αμερικανοί βλέπουν πως με τις μπίζνες που θα κάνουν με την μεταφορά υγροποιημένου αερίου στην Αλεξανδρούπολη, με την αναβάθμιση των λιμένων της Ελλάδας σε διαμετακομιστικούς κόμβους, χρειάζονται ναυπηγεία για την επισκευή των πλοίων….

Τα ναυπηγεία θα ξαναζωντανέψουν μέσα στη επόμενη 5 ετια, απλά πλέον η Ελλάδα θα εισπράττει ψυχούλα

Eman202
Guest
Eman202

Στην κατάσταση που τα είχαν φέρει οι κυβερνήσεις των τελευταίων 20-25 χρόνων, να υπολειτουργουν, κ να μην έχει δουλειά ειδικευμένο προσωπικό καλά είναι κ τα ψυχούλα.
Τουλάχιστον οι εργαζόμενοι θα θα έχουν μισθούς κ τα ναυπηγεία θα είναι λειτουργικά σε άψογη κατάσταση κ θα έχουν την δυνατότητα να φτιάξουν ότι χρειαστεί το Π. Νσε νορμάλ χρόνους.

jim40
Member
Noble Member
jim40

Σωστά οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται από την εταιρεία και το κράτος θα εισπράττει από τον ΦΠΑ (από τα χρήματα που ξοδεύουν οι εργαζόμενοι)

CKfurious
Guest
CKfurious

Μιλάμε για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας ΌΧΙ τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά που εμπλέκονται στα 214 Είμαι εξαιρετικά σκεπτικός τόσο με τον “όμιλο”‘ ONEX όσο και με το timing της είδησης Τα Ναυπηγεία ελευσίνας έχουν πάνω από 250 mill E φέσια: http://www.kathimerini.gr/1005994/article/oikonomia/epixeirhseis/mia-prosfora-gia-ta-nayphgeia-eleysinas Οι συνολικές υποχρεώσεις των ναυπηγείων Ελευσίνας στο τέλος του 2016, οπότε και ο τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός, ανερχόταν στα 255 εκατ Θα τα αναλάβει αυτά ο ‘”όμιλος”‘ ONEX η ο γνωστός λαμακας ο έλληνας φορολογούμενος? Και αυτό προεκλογικά? http://www.kathimerini.gr/983800/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/protash-e3agoras-twn-nayphgeiwn-eleysinas-kai-skaramagka-apo-thn-amerikanikh-onex https://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/nautilia/371057-panos-ksenokostas-to-who-is-who-tou-agapimenou-ependiti-ton-amerikanon Μια παρόμοια συμφωνία έγινε για το Νεώριο αλλα εδώ τα φέσια είναι πολλά Μιλάμε επίσης πυραυλακάτους και όχι τορπιλακάτους Αναμένουμε την 6h… Read more »

Γιώργος
Guest
Γιώργος

Όσοι εμπλέκονται με τις πυραυλακατους και είναι υπεύθυνοι για τις καθυστερήσεις σε μια σοβαρή χώρα θα τους δικαζανε με το ερώτημα της έσχατης προδοσίας γιατί αποστερουνε τις ένοπλες δυνάμεις με συστήματα που είναι κρίσιμα για την Εθνική ασφάλεια. Στην μπανάνα όμως επειδή εάν τις τελειώσουν έγκαιρα δεν θα έχουν τι να κάνουν, το τραβάμε όσο πάει χρονικά, μέχρι τη νέα παραγγελία και μέχρι τότε δώστε τους χρήματα αφού διαφορετικά χωρίς έργο θα πρέπει να το είχαν κλείσει το μαγαζί εδώ και χρόνια…

adpanos
Member
Noble Member
adpanos

H BAE εχε εγκαταλείψει το project των πυραυλακάτων στην αρχή της κρίσης, το 2010, βλέποντας την οικονομία μας να παραπαίει.
Δεν ήταν όλα τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις μέρος της δικής μας ανευθυνότητας.
Μετά από δικαστικές διαμάχες αναγκάστηκε να συνεχίσει το πρόγραμμα και η Ελλάδα (ναυπηγεία) εισέπραξαν και κάποια χρήματα ως αποζημίωση.
Αυτά είχα διαβάσει σε ένα άρθρο τον περασμένο χρόνο.

G.164g ag-cat
Guest
G.164g ag-cat

Έτσι, όλοι στα 3 μέτρα.

andreasmp412c
Member
Noble Member
andreasmp412c

Να υποθεσω οτι πλεον οτι κινηθει στο ΠΝ απο πλοιο θα ρθει απο αμερικη μερια; Τετοιες κινησεις καπου αποσκοπουν δεν γινονται απο αλληλεγγυη.

apsa
Guest
PANAGIOTIS ANASTOPOULOS

ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΤΙ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ …ΝΑ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ONEX ΝΑ ΚΑΡΠΩΦΟΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΙΚΑΝ Η ΘΑ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ….ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝ ….ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΞΑΠΑΤΗΘΗΚΑΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ..ΑΠΟ ΔΩ… Read more »

sotbak
Member
Famed Member
sotbak

ελπιδοφόρος εξέλιξη

Πάνθηρ
Guest
Πάνθηρ

Γινεται καποιος που ξερει τα πραγματα, να μου εξηγησει αν και ποσο ειναι καλο ειναι αυτο ?

SpaceMan
Member
Noble Member
SpaceMan

Too late too little…

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

1. Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε κάτι για μερικούς που μπερδεύονται. Η ONEX θα πάρει ΜΕΡΟΣ από ότι πουλιέται/εκκαθαρίζεται από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Έτσι αν η Ελευσίνα χρωστάει 1 δις (παράδειγμα, δεν ξέρω τα ποσά) αλλά έχει περιουσιακά στοιχεία που αξίζουν πχ 100 εκατ, μπορεί είτε να πληρώσει μόνο 100 εκατ και να πάρει τα περιουσιακά στοιχεία και να τα αξιοποιήσει, είτε να της πουν στα δίνουμε μηδέν, και θα πάρεις 100 εκατ αξίας περιουσίας αλλά και 100 εκατ υποχρεώσεων να πληρώσεις. Οπότε, όχι δεν είναι τρελλοί να πάρουν όλα τα δάνεια και ζημιές. Η μαγκιά/πονηρό είναι αν πάρουν υποχρεώσεις, ποιες θα… Read more »

AESA
Member
Famed Member
AESA

Δεν είναι θέμα πατριωτισμού για την επισκευή.Ένα πλοίο κοστίζει κάθε μέρα από 20.000 δολλάρια έως και 250.000 δολλάρια ανάλογα το μέγεθος και το είδος. Για να κάνει κάπου επισκευή θα πρέπει να έχει προορισμό την περιοχή εκεί κοντά. Δεν θα φύγει άδειο από την Ιαπωνία για να έρθει στην Ελλάδα για επισκευή όσο πατριώτης και να είναι κάποιος. Όσο αυξάνεται ο όγκος των πλοίων που έχουν προορισμό την Ελλάδα τόσο θα αυξάνεται και ο αριθμός των πιθανών επισκευών. Είναι τρελοί οι κινέζοι που φέρνουν δεξαμενή μεγάλη; Βλέπουν στοιχεία: ανάπτυξη, πολιτική σταθερότητα, οικονομικό πλαίσιο κ.α. Μετά θα φέρεις πλοία να επισκευάσεις.… Read more »

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

Όταν λέω ότι είναι θέμα πατριωτισμού το να φέρουν πλοία για επισκευές οι εφοπλιστές, εννοώ ότι επί του παρόντος δεν το κάνουν γιατί η διαφορά κόστους και διαφυγόντων κερδών μεταξύ του να το κάνεις σε Κίνα και εδώ είναι τεράστια. Αν υπό την ONEX αυτή η διαφορά μικραίνει πολύ σημαντικά, τότε μειώνεται και το κόστος που πληρώνει ο άλλος για την πατριωτική αλληλεγγύη. Και ναι αντιλαμβάνομαι το θέμα με τις πορείες των πλοίων, όμως α) το λιμάνι του Πειραιά έχει αυξήσει πολύ την κίνησή του, β) και ταξίδι μεταξύ Ολλανδίας Ιαπωνίας να έχει το καράβι, στο τέλος για μεγάλες επισκευές/συντήρηση… Read more »

MisCo
Member
Famed Member
MisCo

Κανεις δεν επενδυει αν δεν προσδοκει σε μελλοντικες εξελίξεις. Προφανως υπαρχουν προοπτικες στον ορίζοντα… εμεις απλα θα ευχηθουμε πέραν των πολιτικων έργων να δουμε και στρατιωτικης φυσης έργο.

darede
Member
Trusted Member
darede

Έχω μεγάλη αμφιβολία εάν ο όμιλος Onex έχει τα εχέγγυα να διαχειριστεί το ναυπηγείο γιατί προφανώς δεν το αγοράζει. Τα χρέη είναι μεγάλα και η αναβάθμιση του ναυπηγείου απαιτεί και άλλα χρήματα.Μάλλον ελπίζουν στις Meko αλλά θα πρέπει να παραδώσουν άμεσα τις πυραυλακάτους. Θα δούμε….

AESA
Member
Famed Member
AESA

Τι λέτε; Ποιες ΜΕΚΟ και πράσινα άλογα; Ποιος νοήμων θα έμπαινε σε αυτή την διαδικασία για να έχει πελάτη το Ελληνικό Δημόσιο; Ελλάδα 1η Δύναμη σε Εμπορικό Στόλο. Θες κάτι άλλο; Δεν είναι όλα συμβόλαια του δημοσίου.

SKYHOOK47
Guest
SKYHOOK47

O εφοπλιστής θέλει η δουλειά να γίνεται στην ώρα της.Τα Ελληνικά ναυπηγεία είναι διαβόητα για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις τους.Θα πρέπει κάποιος να έχει αυτοκαταστροφικές τάσεις για να τους εμπιστευθεί…

AESA
Member
Famed Member
AESA

Αφού είναι διαβόητα όπως λες, και το Νεώριο θα ήταν σε αυτά. Γιατί μόλις το πήρε η ΟΝΕΧ γέμισαν οι δεξαμενές και το καλεντάρι τους για επισκευές; Εδώ η κυβέρνηση μιλούσε για αποιδιωτικοποίηση (δεν ακούγεται όμορφα η κρατικοποίηση) και θέλαμε να έρθουν επενδύσεις. ΠΧ τιγκάρει η ΟΝΕΧ το Νεώριο με επισκευές το βλέπει ο ξύπνιος ο Υπουργός και σου λεει … δεν τους τραβάω μια κρατικοποίηση για να κονομάει το κράτος …. Τα έχουμε δει αυτά τα μοντέλα …

SKYHOOK47
Guest
SKYHOOK47

Όταν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά πήγαιναν κατά διαόλου εσείς που ήσασταν;;;Ζούσατε εδώ;;; Είχατε γεννηθεί;;;;

AESA
Member
Famed Member
AESA

ΠΑΣΟΚΑΡΑ Ολέ. Γνωρίζεις που βρίσκετε η μεγαλύτερη δεξαμενή της μεσογείου η οποία δεν έβαλε καράβι για επισκευή εδώ και 20 χρόνια; Ποιος τα έκλεισε; Ποιος διάλυσε το Πέραμα; ΠΑΜΕ … για άλλα. Το κεφάλαιο φταίει για όλα. Ρουφάνε το αίμα του εργαζόμενου οι καπιταλιστές, τα γουρούνια.

AESA
Member
Famed Member
AESA

Όταν ένα ναυπηγείο δουλεύει γύρω του κινούνται πολλοί ακόμα κλάδοι. Μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, εξιδεικευμένοι τεχνίτες, μεταφορές, εισαγωγές, χαλυβουργία, εισαγωγείς, ξενοδοχεία, εστίαση, και πολλοί ακόμα. Δεν είναι η δουλειά του εργατικού δυναμικού του ναυπηγείου και μόνο. Μιλάμε για πρωτογενή τομέα με τεράστιες δυνατότητες, από επισκευές, ναυπήγηση, ερεύνα, εξέλιξη …
Τέτοιες ειδήσεις είναι όχι μόνο καλές αλλά είναι ευχή να ανοίξουν και να λειτουργούν όλες οι ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες στην Ελλάδα.
Μακάρι να πάνε όλα καλά και καλές δουλειές.

SKYHOOK47
Guest
SKYHOOK47

Κρατήστε μικρό καλάθι…

AESA
Member
Famed Member
AESA

Δεν κρατάω καν καλάθι. Με τα χέρια ότι κάνω. Όπως και να έχει είναι μια αρχή απείρως καλύτερη από το τίποτα.

MPAMPIS
Member
Noble Member
MPAMPIS

Ενα ρεαλιστικό σεναριο θα ήταν να ναυπηγηθούν
2-3 SV ακόμα……

ivychris
Member
Noble Member
ivychris

Επειδή είμαι από τους πρώτους, πριν 4 μήνες πρπ, που είχa αναφέρει ότι η Ελευσίνα θα καταλήξει, ή τουλάχιστον θα επιδιωχθεί να καταλήξει στην ONNEX, ας δούμε κάποια δεδομένα. Τα ΝΒΕΕ έχουν μπει σε πτωχευτική διαδικασία άρα βάσεις των άρθρων 106β & δ, όπως ορθά αναφέρει η ανακοίνωση, οφείλει να συναινέσει το 60% των πιστωτών ακόμη και χωρίς συμμετοχή-συναίνεση του (πρώην) ιδιοκτήτη. Ο μεγαλύτερος πιστωτής των ναυπηγείων είναι η ALPHA κι η οποία είχε αναθέσει στην PWC διεθνη ελεγκτικό οίκο, την αποτίμηση των στοιχείων ενεργητικού και τον καθολικό έλεγχο απαιτήσεων έναντι της εταιρείας. Διενεργήθηκε διαγωνισμός και παρουσιάστηκε η κοινοπραξία INTEREM… Read more »

CKfurious
Guest
CKfurious

Απόλυτα σωστή η τοποθέτηση σου: #Κανονικά σε μια ευνομούμενη χώρα ο διαγωνισμός θα έπρεπε να κηρυχτεί άγονος, λόγω του ενός συμμετέχοντος και να επαναπροκηρυχτεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με τους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν διεθνώς, για να μην έλθουμε σε λίγα χρόνια να βρεθούμε στο ίδιο και χειρότερο σημείο, χρωστώντας περαιτέρω πρόστιμα…# Ο συγκεκριμένος όμιλος και επιχειρηματίας παρουσιάζεται ως πολύ φιλικός με ΣΎΡΙΖΑ και Τσίπρα Το άρθρο στο ΈΘΝΟΣ παρακάτω δίνει αρκετέs λεπτομέρειες: https://www.ethnos.gr/ellada/37437_lysi-onex-kai-gia-eleysina Το timing της ανακοίνωσης σίγουρα δημιουργεί ερωτήματα δεδομένου πως πάμε σε εκλογές σε 1 μηνα: Η κυβένρηση φαίνεται να δίνει λύση σε ένα μεγάλο… Read more »

ivychris
Member
Noble Member
ivychris

Super Vita? Αγαπητέ οι Super Vita αποτελούν οικονομική καταβόθρα!! Κάποιοι θα απογοητευτούν πολύ άσχημα και θα μπλέξουν και τις προοπτικές των ΕΔ, αν δεν ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία του διεθνούς διαγωνισμού. Επειδή τυγχάνει να γνωρίζω έχουν πάρει τα μυαλά αέρα ορισμένων εντός της κυβέρνησης και της εταιρείας, από τις συνεχείς διαβεβαιώσεις ξένων παραγόντων…, οι οποίοι επιδιώκουν την απόφαση τώρα. Πέραν των οφειλών των €255Εκ να μη ξεχνάμε ότι τα ΝΒΕΕ έχουν άυλη υπεραξία εκτιμώμενη σε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια, πέραν των παγίων εγκαταστάσεων. Κατέχει πιστοποιήσεις ναυπήγησης κατά τα πρότυπα ΝΑΤΟ, έχοντας ναυπηγήσει 14 πολεμικά σκάφη, εκτός των εμπορικών ναυπηγήσεων πλοίων &… Read more »