Το Royal Navy πρέπει να περιμένει «μόλις» επτά χρόνια για να λάβει μια καινούρια φρεγάτα

8
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η πρώτη βρετανική φρεγάτα Type 31 εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμη να ενταχθεί σε υπηρεσία με το Βασιλικό Ναυτικό (Royal Navy) τέσσερα χρόνια μετά το αναμενόμενο.

Αυτό πρόκειται να συμβεί το 2027 αντί το 2023 και δημιουργεί έναν σημαντικό πονοκέφαλο στους Βρετανούς, που επιθυμούν να εκκινήσουν τη διαδικασία αντικατάστασης των υφιστάμενων φρεγατών Type 23 σε τρία χρόνια. Το Ηνωμένο Βασίλειο διατηρεί ενεργές 13 Type 23, που τώρα αναμένεται να αντικατασταθούν πλήρως το μακρινό 2040. Οκτώ πλοία, που φέρουν εξειδικευμένο ανθυποβρυχιακό εξοπλισμό, θα αντικατασταθούν από οκτώ Type 26 και τα υπόλοιπα πλοία από ισάριθμες Type 31.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Το Royal Navy θα αποκτήσει 5 φρεγάτες κλάσης Type 31e από την Babcock με κόστος 1,4 δις ευρώ με σχέδιο που βασίζεται στην Iver Huitfeld

Όπως μεταδίδει το «Save the Royal Navy», το Βασιλικό Ναυτικό ήθελε την υλοποίηση του προγράμματος Type 31, ώστε να αποκτήσει φρεγάτες πριν την παράδοση της πρώτης Type 26. Η ναυπήγηση της τελευταίας ξεκίνησε το 2018 και θα διαρκέσει εννέα ολόκληρα χρόνια… Το Βασιλικό Ναυτικό πίστευε ότι οι πέντε Type 31 θα ήταν ενεργές μέχρι το 2028. Τώρα φαίνεται ότι η πρώτη Type 26 μπορεί να είναι έτοιμη πριν την πρώτη Type 31!

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Nestoras
Member
Famed Member
Nestoras

Σαν να βλέπω το μέλλον για παραδόσεις δικών μας μονάδων που δεν βρίσκονται καν κοντά σε συμφωνία σύναψης σύμβασης την παρούσα στιγμή. Για τις Belharra ειδικά έχει αναφερθεί η δυνατότητα παράδοσης 2 μονάδων ανά 18 μήνες, και συγκεκριμένα μια για τους Γάλλους και μια για έναν εξαγωγικό πελάτη ανά εννιάμηνο. Καταρχήν να πω ότι αμφιβάλλω και για την πρώτη παράδοση, εντός του 26 και για τη δυνατότητα κατασκευής των επόμενων μονάδων σε 18 μήνες από το “0” (2 γραμμές παραγωγής). Κατά δεύτερον, και το σημαντικότερο είναι αυτό, θα πρέπει να πάμε σε μεταχειρισμένα πλοία για να καλύψουν το κενό που… Read more »

Mageiras
Member
Famed Member
Mageiras

Πως κι έτσι? Δεν αναφέρονται οι λόγοι της καθυστέρησης?

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

Αυτή η παραπομπή που έχετε στην μέση του άρθρου για παλαιότερο άρθρο όπου με 1,4 δις θα αγοράσουν 5 φρεγάτες type 31e με σκοτώνει, δηλαδή με 2,5 δις (λιγότερα από όσα κουτσομπολεύουν για τις 2 Μπελάρες) αγοράζεις 7 και και αντικαθιστάς τις S και σου περισσεύουν και 0,5 δις για να πάρεις τορπίλες και να κάνει καλό Upgrade σε ΜΕΚΟ και έχεις τελειώσει με το ναυτικό (συν φυσικά 2 ΑΒ)

zap
Member
Famed Member
zap

Ενώ οι Μπελαρα θα είναι εδώ το φθινόπωρο.. Αυτές οι ‘S’ θα ειναι μαζι μας για πολλα χρονια ακομα.

Tomcatters
Guest
Tomcatters

Αν έκαναν σε εμάς 7 χρόνια θα ήμασταν ευτυχισμένοι…

nigozs
Member
Noble Member
nigozs

Όπως φαίνεται, αναποδιες έχουν και οι καλύτερες οικογενειες

Chris
Member
Famed Member
Chris

Σημαντικός είναι ο μεγάλος χρόνος παράδοσης της πρώτης Type 26. Αν ισχύσουν αντίστοιχοι χρόνοι και για το πρόγραμμα της Αυστραλίας, που μάλλον κάτι τέτοιο θα γίνει, πάνε και οι Anzac άκλαυτες. Η μοναδική (ίσως) ευκαιρία για βραχυχρόνια κάλυψη αναγκών με τις Αδελαίδες χάθηκε, ενώ και οι μεσοπρόθεσμες επιλογές μειώνονται. Η αγορά μεταχειρισμένων γίνεται εξαιρετικά δύσκολη και η Ελλάδα αν και εφόσον μπει στο πρόγραμμα για Μπελάρα ο χρόνος παράδοσης θα πρέπει να αναμένεται ρεαλιστικά κατά το τέλος της δεκαετίας. Τα ίδια και με τις EPC. Επομένως αν δεν έρθουν τα ΑΒ πρέπει να πορευτούμε με ότι υπάρχει τα επόμενα χρόνια.… Read more »

Animades
Member
Famed Member
Animades

Εκτός από τις μακροπρόθεσμες επιλογές, όταν υπαρχουν άμεσες λύσεις όπως οι ιταλικές fremm θα έπρεπε να είμασταν οι πρώτοι που θα ενδιαφερόμασταν να διαπραγματευτούμε .
Το σπορ το γνωρίζουμε, ( σχεδόν έτοιμες από την ναυπηγική κλίνη πήραμε την Έλλη και Λήμνος)
Δυστυχώς όμως δεν βλέπουμε πραγματικό ενδιαφέρον για την ενίσχυση του Π.Ν.
Εκτός αν όντως τα αμερικανικά αντιτορπιλικά ή καταδρομικα είναι στον “δρόμο” για Σούδα….