Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά πριν λίγο, ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW),  επιβεβαίωσε τη πιθανή χρήση χλωρίου κατά της πόλης Saraqeb στη βορειοδυτική Συρία που έλαβε χώρα στις 4 Φεβρουαρίου 2018.

Το χλώριο προήλθε από μεταλλικούς κυλίνδρους που ρίφθηκαν από ελικόπτερο και ερευνήθηκαν από ομάδα του OPCW μαζί με δείγματα από το περιβάλλοντα χώρο, μαρτυρίες κατοίκων και ανθρώπων που νοσηλεύτηκαν με δηλητηρίαση από το αέριο χλώριο.

Αν και ο OPCW δε κατονομάζει ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση κατά της πόλης που βρίσκεται στα χέρια αντικαθεστωτικών, η πλειοψηφία των δυτικών ΜΜΕ την αποδίδουν στο καθεστώς Άσαντ. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες στα δείγματα που συλλέχθηκαν πρόσφατα από τη Ντούμα για να καθοριστεί εάν υπήρξε χημική επίθεση στις 7 Απριλίου και τι είδους ήταν αυτή.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όσο θα σφάζουν οι Ισραηλινοί Παλαιστίνιους στη Γάζα, τόσο θα »αποκαλύπτονται» από »ανεξάρτητους» οργανισμούς »ατράνταχτα» στοιχεία για χρήση χημικών βιολογικών ίσως και πυρηνικών όπλων από τον Άσαντ και την »παράνομη κυβέρνησή του»

  2. Τωρα που ο Ασαντ κανει δουλεια στην Γουτα…ε πρεπει να ξανα ανακαληψουμε μια καινουργια επιθεση με χλωρινη Κλινεξ…Γιατι ετσι λενε οι τοσο ανεξαρτητοι οργανισμοι(χα.χα..χα)…Ελεος πια.Φτανει.

  3. Δηλαδή ο διεθνής οργανισμός που διεξήγαγε την έρευνα, δεν κατηγόρησε ευθέως ούτε την μια (καθεστώς Άσαντ, ούτε την άλλη πλευρά(αντικαθεστωτικοί), για την διεξαγωγή της επίθεσης; Πιθανώς γιατί δεν είχαν αρκετά στοιχεία; Βρωμάει πολύ η ιστορία αυτή, και την πληρώνει ο κόσμος που βρίσκεται στην μέση.

Comments are closed.