14.8 C
Athens
Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

Operation Irini: Κανόνες Εμπλοκής – Το ζητήσατε, ρωτήσαμε και λάβαμε διευκρινήσεις

- Advertisement -

Γράφει ο Ηρακλής Μαρδύρης

Σε προηγούμενα άρθρα μας καλύψαμε δραστηριότητες της επιχείρησης Irini, όπως επίσης και τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα. Σε πολλούς αναγνώστες δεν ήταν ξεκάθαρο τι ακριβώς σημαίνουν αυτά, και κάποιοι άλλοι, πιο δύσπιστοι, κατηγόρησαν την επιχείρηση πως (ειδικά και λόγω της γερμανικής παρουσίας) κάνει τα στραβά μάτια όσον αφορά τις παραβιάσεις εκ μέρους της Τουρκίας. Προφανώς αυτοί αγνοούν ότι η επιχείρηση είναι Ευρωπαϊκή, υπό Ιταλική διοίκηση, ότι τόσο η Ελλάδα όσο και άλλες χώρες που δεν έχουν συμφέρον να κάνουν πλάτες στην Τουρκία συμμετέχουν (26 συνολικά), και τέλος πάντων η Γερμανία συμμετέχει από την αρχή στην επιχείρηση με μέσα που άλλοι δεν ήταν διατεθειμένοι ή σε θέση να στείλουν, και μια γερμανική φρεγάτα ή αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας δεν κάνει ότι θέλει αλλά ακολουθεί διαταγές.

Η F451 ΛΗΜΝΟΣ βάζει πλώρη για τη Λιβύη, θα συμμετέχει στην IRINI. Τυχαία επιλογή ή σαφές μήνυμα για τους αγαπητούς γείτονες;


H επιχείρηση Irini ασχολείται κυρίως με τη συλλογή πληροφοριών για την επιβολή του εφαρμοστέου νόμου στη θάλασσα. Τα πλοία της Επιχείρησης Irini περιπολούν τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ιταλίας, Λιβύης και Μάλτας (που έχει περίπου το μέγεθος της Γερμανίας). Όλα τα πλοία στην περιοχή ευθύνης καταγράφονται, ελέγχονται και αναφέρονται μέσω της χρήσης πλοίων, αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας και δορυφορικών εικόνων. 
Κατόπιν αιτήματος μας, λάβαμε ενημέρωση σχετικά με τους κανόνες εμπλοκής της επιχείρισης και σας τους παρουσιάζουμε:
Ανάλογα με το επίπεδο υποψίας και την προθυμία κάθε πλοίου να συνεργαστεί, μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικές επιλογές. Εκτός από το χαιρετισμό (Hailing) και τη φιλική προσέγγιση (Friendly Approach), υπάρχουν τρεις τύποι νηοψίας (boarding): 

  • Unopposed boarding (χωρίς αντίσταση)
  • Νon-cooperative boarding (μη συνεργάσιμη)
  • Opposed boarding (με αντίσταση)

Αυτοί διαφέρουν ως προς το επίπεδο της μη φονικής και φονικής βίας που μπορεί να ασκηθεί σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες για τη χρήση στρατιωτικής βίας. 

Οι Κανόνες Εμπλοκής (ROE-Rules Of Engagement) αποτελούν το νομικά δεσμευτικό πλαίσιο για τα στελέχη της επιχείρησης Irini που τελούν τις νηοψίες. Το άγημα μπορεί να μεταφερθεί στον στόχο με ταχύπλοο σκάφος και/ή με ελικόπτερο, κάτι που εξαρτάται από την τακτική κατάσταση και την κατάσταση της θάλασσας.  Ανάλογα με την κατάσταση, υπάρχουν πολλές επιλογές, προσαρμοσμένες στις δεδομένες συνθήκες, προκειμένου να εκτελεστεί η αποστολή. Αυτές ξεκινούν από μια απλή έρευνα μέσω ασυρμάτου, Hailing (χαιρετισμό), και μπορούν να φτάσουν έως opposed boarding (νηοψία με αντίσταση) 

Operation Irini: Η φρεγάτα Hamburg έπιασε δουλειά

Hailing 

Ο λεγόμενος χαιρετισμός είναι η πρώτη επαφή και ανάκριση ενός πλοίου μέσω ασυρμάτου VHF. Σε αυτή τη φάση, συλλέγονται στοιχεία σχετικά με το εμπορικό πλοίο, όπως γενικά και τεχνικά δεδομένα, πλήρωμα, φορτίο και δρομολόγιο. Οι πληροφορίες αυτές μεταβιβάζονται στο αρχηγείο, το οποίο τις αξιολογεί και, εάν είναι απαραίτητο, διατάσσει περαιτέρω μέτρα. Το Hailing αποτελεί έτσι τη βάση μιας διαδικασίας λήψης αποφάσεων σχετικά με πιθανά περαιτέρω απαραίτητα στρατιωτικά μέτρα για την εφαρμογή της αποστολής. Στην απλούστερη περίπτωση, είναι αρκετό και το ανακρινόμενο πλοίο απελευθερώνεται για τη συνέχεια του ταξιδιού του, και χαρακτηρίζεται πλέον ως cleared vessel (εκκαθαρισμένο σκάφος).

Friendly approach (Φιλική προσέγγιση)

Εξ ορισμού, η φιλική προσέγγιση αφορά την επιβίβαση ενός πλοίου που δεν θεωρείται ιδιαίτερα ύποπτο, η οποία απαιτεί πάντα τη συγκατάθεση του καπετάνιου του. Απαγορεύεται η χρήση μέτρων εξαναγκασμού, η συλλογή προσωπικών δεδομένων, και έρευνας τους. Ο σκοπός εδώ είναι η συλλογή πληροφοριών, η παροχή διευκρινίσεων, καθώς και η ενημέρωση του πληρώματος σχετικά με τον σκοπό της επιχείρησης. Στόχος είναι η κατανόηση σχετικά με την ανάγκη για την παρουσία πολεμικών πλοίων σε αυτή την θάλασσα και η ανάπτυξη σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Δεν απαιτείται η έγκριση του κράτους υπό την σημαία του οποίου πλέει το πλοίο για μια φιλική προσέγγιση.

Operation Irini: Έλεγχος ύποπτου πλοίου και ανακατεύθυνση του σε λιμάνι της ΕΕ

Unopposed Boarding

Εάν κατά τη διάρκεια του Hailing δημιουργηθούν υποψίες σχετικές με την παραβίαση του εμπάργκο όπλων που επέβαλε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη, η διοίκηση της επιχείρησης Irini μπορεί να αναθέσει σε ένα από τα πλοία της στον τομέα των επιχειρήσεων την εκτέλεση νηοψίας με επιβίβαση στο πλοίο. Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητη τόσο η συγκατάθεση του καπετάνιου του εμπορικού σκάφους,  όσο και η συναίνεση του κράτους υπό της σημαίας του οποίου πλέει. Το πλήρωμα είναι συνεργάσιμο και η αντίσταση δεν είναι ούτε πιθανή, αλλά ούτε αναμένεται. Είναι συνηθισμένο μετά τη μετάβαση του αγήματος με ταχύπλοο να αναπτύσσεται σκάλα και τον αρχηγό του αγήματος να υποδέχεται ο πρώτος αξιωματικός του πλοίου. Μετά την επιβίβαση στο πλοίο, το άγημα σε συνεργασία με το πλήρωμα ερευνά προσεκτικά το πλοίο, λαμβάνοντας παράλληλα μέτρα ασφαλείας. Τα μέλη του πληρώματος φωτογραφίζονται και ελέγχεται η ταυτότητα τους. Επιπλέον, όλα τα έγγραφα ερευνώνται και αξιολογούνται. Για την ασφάλεια του αγήματος το πλήρωμα παραμένει συγκεντρωμένο και περιορισμένο σε ένα σημείο του πλοίου.

Non-Cooperative Boarding

Αυτή είναι η περίπτωση όταν δεν δίνεται ούτε η συγκατάθεση του κράτους υπό την σημαία του οποίου πλέει το πλοίο, ούτε η συγκατάθεση του καπετάνιου του. Το πλήρωμα του εμπορικού σκάφους μερικές φορές λαμβάνει παθητικά μέτρα αντίστασης για να κάνει δύσκολη την επιβίβαση του αγήματος, να το καθυστερήσει ή να το αποτρέψει. Για παράδειγμα δεν ανταποκρίνονται στις φωνητικές κλήσεις ή αρνούνται την επιβίβαση, συμπεριλαμβανομένης της μη ανάπτυξης σκάλας. Για το άγημα, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχει πιο εκτεταμένους κανόνες εμπλοκής από τον επικεφαλής ώστε να μεταφερθεί στο πλοίο ενάντια στη βούληση του πληρώματος και να το ερευνήσει. Κατά τη διάρκεια της έρευνας του πλοίου, λαμβάνονται αυξημένα μέσα αυτοπροστασίας.

Opposed Boarding

Σε αυτή την περίπτωση το ύποπτο πλοίο αρνείται ενεργά τη διενέργεια έρευνας. Συνεπώς, το άγημα θα πρέπει να το εξαναγκάσει σε έλεγχο. Από την πλευρά του πληρώματος του εμπορικού σκάφους, ο στόχος είναι ξεκάθαρα να αποκρούσει τις δυνάμεις επιβίβασης. Υπάρχει υψηλός κίνδυνος για το άγημα και η χρήση βίας είναι πιθανή, και από τις δύο πλευρές. Το άγημα υποχρεούται να υιοθετήσει μια τακτική προσέγγιση που εστιάζει πρώτα στην ασφάλεια του και ταυτόχρονα να επιτρέπει την εξασφάλιση αποδεικτικών στοιχείων, δεδομένων και πληροφοριών.

Από τις 4 Μαΐου, όταν η επιχείρηση Irini ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στη θάλασσα, τα πλοία και αεροπλάνα της περιπολούν στην κεντρική Μεσόγειο και έχουν πραγματοποίησε 650 Hailings και 12 φιλικές προσεγγίσεις. Η επιχείρηση παρακολούθησε ύποπτα σκάφη στη θάλασσα σε περισσότερα από δέκα λιμάνια και σημεία προσέγγισης. 

Εντόπισε επίσης 80 ύποπτες πτήσεις που μετέφεραν πιθανώς στρατιωτικά φορτία στη Λιβύη, παρακολουθώντας 25 αεροδρόμια και ζώνες προσγείωσης. 
Η επιχείρηση Irini συμβάλλει στο εμπάργκο όπλων και στην πρόληψη του λαθρεμπορίου πετρελαίου έχοντας συντάξει 14 ειδικές εκθέσεις προς την ομάδα εμπειρογνωμόνων των Ηνωμένων Εθνών που αφορούν και τις δύο πλευρές της σύγκρουσης στη Λιβύη, με αμερόληπτο τρόπο
Αυτά τα αποτελέσματα ήταν εφικτά χάρη και στο SatCen (Δορυφορικό Κέντρο Ευρωπαϊκής Ένωσης), το οποίο παρείχε κατόπιν αιτήματος περισσότερα από 230 σετ δορυφορικών εικόνων. 
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Makis

το πλοίο Τουρκικών συμφερόντων στο συμβάν με τη γαλλική φρεγάτα τι ήταν; και γιατί δεν ακολουθήθηκαν οι κανονες εμπλοκής;

GeorgeP

Σωστα ολα αυτα.
Και προσφατα διαβασα οτι εγινε οντως ελεγχος σε πλοιο με προορισμο την Βεγγαζη που ειχε καυσιμα στρατιωτικα.
Σε πλοια ομως με προορισμο την πλευρα των τουρκων γινεται το ιδιο?
Η απλα τηρουν το εμπαργκο… προς την μια πλευρα?
Μπορει και να γινεται και να μην το εχω ακουσει.
Αν ξερει κανεις, ας με διαφωτισει.

G...

Η παραπληροφορηση καλα κρατει.ενα σορω αχρηστες διαδικασιες απλα για να λενε οτι κατι ελεγχουν. Τι ακριβως κανει σε τουρκικα εμπορικα που συνοδευονται απο τουρκικα πολεμικα σκαφη? Τιποτα. Εντελως πληροφοριακα παντως για να το μαθετε και εσεις η τουρκια ειναι που προμηθευει με υλικο και μισθοφορους τον σαρατζ. Ολα τα αλλα ειναι κοροιδια

geo79

”Εντόπισε επίσης 80 ύποπτες πτήσεις που μετέφεραν πιθανώς στρατιωτικά φορτία στη Λιβύη, παρακολουθώντας 25 αεροδρόμια και ζώνες προσγείωσης”.
αμ αυτα θελουμε να τσακωσετε, εγινε τιποτα με αυτα? 

Fu_Mantsu

Ολο το θεμα προεκυψε απο παρεξηγηση λογω του language barrier οταν μετα τους καθιερωμενους χαιρετισμους απ’τον ασυρματο μεταξυ καπεταναιων, ο Κυβερνητης της Κουρμπε ευχηθηκε στον καπετανιο του εμπορικου τα δεοντα για την οικογενεια του.
Εκει ομως εκανε το λαθος και προσθεσε το “φιλια στην συζυγο” ή τις συζυγους αυτο δεν εχει διευκρινιστει ακομα.
Ετσι ξεκινησαν ολα. Ως ανατολιτης ο καπεταν μπουσταφα αιτηθηκε την βοηθεια παραπλεοντος συν-ανατολιτη κυβερνητη που μοιραζονται κοινα ηθη.
Τα περι εμποριου οπλων και ασκεριου μισθοφορων ελεγχονται ως κακοηθεις ανακριβιες καθως ουδεν ανευρεθει.

epampapas

H Γαλλική φρεγάτα στο γνωστό επεισόδιο να σημειώσουμε πως συμμετείχε στη νατοική επιχειρηση Sea Guardian και όχι στην ευρωπαική.
https://www.bbc.com/news/world-europe-53262725
Στα πλαίσια αυτής της επιχείρησης και παρόλο που οι ΗΠΑ έχουν ψηφίσει υπέρ του εμπάργκο στον ΟΗΕ είναι εντυπωσιακή η πλήρης απουσία των πλοίων τους στην επιβολή του.
https://www.sipri.org/databases/embargoes/un_arms_embargoes/libya/libya_2011
Κάποιοι μάλλον βολεύονται από ορισμένες καταστάσεις.

Diogenis

Πραγματικά τώρα ποια η ανάγκη να τα γράψετε όλα αυτά αφού όλοι ξέρουμε ότι γίνονται για τα μάτια και μόνο και μαλιστα μονόπλευρα …Η συμμαχία και η ΕΕ έχει επιτρέψει στην Τουρκία να γεμίσει την Λιβύη με μισθοφόρους και όπλα , όπως και να στήσει βάση .Ως αντίβαρο στην Ρωσικη παρουσία . Και για οσους εχουν ξεχασει «Έδεσε» στη Λιβύη το πλοίο Cirkin που μεταφέρει όπλα από την ΤουρκίαΠΟΛΙΤΗΣ NEWS, 12/06/2020 Στο λιμάνι της Μισράτα στη Λιβύη κατάφερε να δέσει το μεσημέρι της Πέμπτης, το πλοίο Cirkin με σημαία Τανζανίας, το οποίο θεωρείται ύποπτο για μεταφορά όπλων.
Το πλοίο, συνοδευόμενο από τρεις τουρκικές φρεγάτες, έσπασε το εμπάργκο προς τη Λιβύη, ξεπερνώντας το εμπόδιο της πολυεθνικής δύναμης «Ειρήνη», που περιορίστηκε μόνο στην παρουσία της ελληνικής φρεγάτας «Σπέτσαι».
Το οχηματαγωγό πλοίο εισήλθε νωρίς το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή που ελέγχουν τα πλοία της ευρωπαϊκής επιχείρησης IRINI και κατευθύνθηκε νοτιοδυτικά της Κρήτης, με κατεύθυνση λιμάνι της Λιβύης.
Όπως αναφέρει το CNN.gr, o Ιταλός διοικητής της ευρωπαϊκής δύναμης έδωσε εντολή στον κυβερνήτη της ελληνικής φρεγάτας να απογειώσει ελικόπτερο και να ελέγξει το πλοίο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις το ελληνικό ελικόπτερο προσέγγισε το Cirkin, δέχτηκε κλήση από μια τουρκική φρεγάτα που έστειλε το μήνυμα ότι «το τουρκικό πλοίο βρίσκεται υπό την προστασία της Τουρκικής Δημοκρατίας».
Ο Ιταλός διοικητής της ευρωπαϊκή δύναμης διέταξε το ελληνικό ελικόπτερο να επιστρέψει στη φρεγάτα «Σπέτσαι» και η παρακολούθηση συνεχίστηκε.
Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό τέθηκε σε επιφυλακή την Κυριακή, όταν ξεκίνησε ο πλους του σκάφους από την Κωνσταντινούπολη.
Μετά την έξοδό του από τα Δαρδανέλλια, το πλοίο κινήθηκε σε διεθνή ύδατα του Αιγαίου, ωστόσο παρακολουθείτο στενά από ελληνικής πλευράς.
Η πόλη και το λιμάνι της Μισράτα είναι ένα από τα οχυρά των ισλαμιστικών δυνάμεων που μάχονται υπέρ του τουρκικής καταγωγής, επικεφαλής της κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης του Φαγέζ αλ-Σάρατζ.
Στα κοινωνικά δίκτυα κυκλοφορεί επίσης η πληροφορία ότι στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος απογειώθηκε από την τουρκική αεροπορική βάση Ερκιλέτ στην Καισάρεια της Τουρκίας με προορισμό επίσης την Μισράτα, όπως φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί.
Η Τουρκία διαθέτει ήδη τέσσερις φρεγάτες στην Λιβύη. Με την αποστολή ακόμη τριών, που συνοδεύουν το πλοίο, ανεβάζει τον αριθμό σε επτά. Από την άλλη, στην επιχείρηση Ειρήνη συμμετέχουν 20 ευρωπαϊκές χώρες. Όμως, μόνο η Ελλάδα έχει στείλει φρεγάτα στην Λιβύη.
Ο επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού επεσήμανε στον ΑΝΤ1 ότι ο Ερντογάν θέλει να «εμβολίσει» τα ευρωπαϊκά σχέδια.
«Στην ουσία τι λέει ο Ερντογάν ότι εγώ θα συνεχίσω να ελέγχω την ανατ. Μεσόγειο, να κάνω τις επιχειρήσεις στην Λιβύη και να επιζητώ αυτό που πιστεύω ότι μου ανήκει σαν υπερδύναμη που θεωρώ ότι είμαι» υπογράμμισε ο Κοσμάς Χρηστίδης.https://politis.com.cy/politis-news/diethni/edese-sti-livyi-to-ploio-cirkin-poy-metaferei-opla-apo-tin-toyrkia/

Dakota

Από οργάνωση σκίζουμε, από αποτέλεσμα;

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ThinkOutOfTheBox: Όπλα Laser στις νέες φρεγάτες του ΠΝ για αντιμετώπιση των τουρκικών UAV/UCAV και των όπλων τους

 Το Πολεμικό Ναυτικό, στις επόμενες εβδομάδες, ή έστω λίγους μήνες, θα πάρει μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις στη Νεότερη Ιστορία του. Η αγορά 4...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Οι US Marines αποσύρουν 16 πυροβολαρχίες Ρ/Κ πυροβόλων M777Α2. Ευκαιρία για...

78
 Οι Αμερικανοί πεζοναύτες σκοπεύουν να μειώσουν τις ενεργές πυροβολαρχίες ρυμουλκούμενων πυροβόλων M777 από 21 σε μόλις 5 μέχρι το 2030. Οι πυροβολαρχίες που θα...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 April #395

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 August 2015 #351

Αγορά

Related News

«Η Ευρώπη χάρισε στην Κίνα μια στρατηγική νίκη»

ΑΠΕ-ΜΠΕ.του Gideon Rachman (*)H πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν λέει ότι θέλει να ηγηθεί μιας «Γεωπολιτικής Επιτροπής». Υπογράφοντας όμως μια επενδυτική συμφωνία...

Η Ελλάδα θα μπορούσε να παραλάβει κορβέτες νέας γενιάς EPC από το 2027!

Οι χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα EPC, γνωστό και σαν «Ευρωκορβέτα», στοχεύουν να έχουν έτοιμο το πρωτότυπο πλοίο του εγχειρήματος το 2026 ή το...

Τα ΗΑΕ παραγγέλνουν επιπλέον GlobalEye

Ένα έτος μετά την ανακοίνωσή τους ότι θα προμηθευτούν δύο ακόμα ΑΣΕΠΕ GlobalEye από τη Saab, τα ΗΑΕ υπέγραψαν το συμβόλαιο για το τέταρτο...