- Advertisement -

Operation Irini: Έλεγχος ύποπτου πλοίου και ανακατεύθυνση του σε λιμάνι της ΕΕ

- Advertisement -

Γράφει ο Ηρακλής Μαρδύρης

Το εμπορικό πλοίο Royal Diamond 7, ύποπτο για παραβίαση του εμπάργκο του ΟΗΕ, ελέγχθηκε τα ξημερώματα από δυνάμεις της EUNAVFOR MED Irini. 

Η νηοψία έγινε στις 7 π.μ. σε διεθνή ύδατα, 150 χλμ βόρεια της πόλης Ντέρνα της Λιβύης (Κυρηναϊκή).

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Σάρτζα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και κατευθυνόταν προς τη Βεγγάζη της Λιβύης. Το MV Royal Diamond 7 μετέφερε φορτίο αεροπορικού καυσίμου (jet fuel), που πιθανότατα θα χρησιμοποιούταν για στρατιωτικούς σκοπούς. Ο συγκεκριμένος τύπος καυσίμου θεωρείται “στρατιωτικό υλικό” από τον ΟΗΕ και επομένως ισχύουν τα ψηφίσματα 2292 (2016) και 2526 (2020) του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Η νηοψία πραγματοποιήθηκε από τη γερμανική φρεγάτα FGS Hamburg με την υποστήριξη της ναυαρχίδας της επιχείρησης Irini, της ιταλικής φρεγάτας ITS Margottini. Ο Διοικητής της Δύναμης, Ναύαρχος Ettore Socci, διηύθυνε την επιχείρηση από το πλοίο της ναυαρχίδας, αρνήθηκε στο MV Royal Diamond 7 πρόσβαση στα χωρικά ύδατα της Λιβύης και εξέτρεψε το σκάφος προς λιμάνι της ΕΕ για περαιτέρω έρευνα.

Operation Irini: Η φρεγάτα Hamburg έπιασε δουλειά


Η επιχείρηση Irini χρησιμοποίησε πληροφορίες που της παρείχε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για τη Λιβύη, η οποία τόνισε την ύποπτη φύση αυτού του φορτίου.
Από τις 4 Μαΐου, όταν η επιχείρηση ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στη θάλασσα, τα πλοία και αεροπλάνα της περιπολούν στην κεντρική Μεσόγειο και έχουν πραγματοποίησε 650 χαιρετισμούς και 12 φιλικές προσεγγίσεις (νηοψίες σε εμπορικά πλοία). Η επιχείρηση παρακολούθησε ύποπτα σκάφη στη θάλασσα σε περισσότερα από δέκα λιμάνια και σημεία προσέγγισης. 
Εντόπισε επίσης 80 ύποπτες πτήσεις που μετέφεραν πιθανώς στρατιωτικά φορτία στη Λιβύη, παρακολουθώντας 25 αεροδρόμια και ζώνες προσγείωσης. 
Η επιχείρηση Irini συμβάλλει στο εμπάργκο όπλων και στην πρόληψη του λαθρεμπορίου πετρελαίου έχοντας συντάξει 14 ειδικές εκθέσεις προς την ομάδα εμπειρογνωμόνων των Ηνωμένων Εθνών που αφορούν και τις δύο πλευρές της σύγκρουσης στη Λιβύη, με αμερόληπτο τρόπο
Αυτά τα αποτελέσματα ήταν εφικτά χάρη και στο SatCen (Δορυφορικό Κέντρο Ευρωπαϊκής Ένωσης), το οποίο παρείχε κατόπιν αιτήματος περισσότερα από 230 σετ δορυφορικών εικόνων. 

Η επιχείρηση Irini είναι μια συγκεκριμένη απόδειξη της δέσμευσης της ΕΕ να υποστηρίξει τη διαδικασία του Βερολίνου, ώστε να αποκατασταθεί η σταθερότητα στη Λιβύη και να έρθει ειρήνη στον πληθυσμό της.   

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -

11 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
GeorgeP
Trusted Member
GeorgeP (@georgep)
1 month ago

Αυτος ειναι και ο λογος που η γερμανια εστειλε και αυτη πλοιο στην αποστολη.
Για να σταματανε τα πλοια που πανε στον χαφταρ, βοηθοντας ετσι τους τουρκους.
Ακριβως οπως εγινε σε αυτη την περιπτωση.

viper3000ad
Trusted Member
viper3000ad (@viper3000ad)
1 month ago

Είχα μαντέψει οτι δεν ήταν Τουρκικό πλοίο πριν καν διαβάσω το άρθρο. Έλεος αυτοί οι Γερμανοί.

Kostas81
Trusted Member
Kostas81 (@kostas81)
1 month ago

Δηλαδή τα τουρκικά πλοία φορτωμένα με τσιχαδιστες μισθοφόροι και όπλα πάνε κανονικά. Αυτοί η Γερμανοί είναι το κάτι άλλο. Πραγματικά εχθροί μάς.

milman
milman (@milman)
1 month ago

Περίεργος η περισσότερη έλεγχοι γίνονται σε φορτία για τον Χαφταρ ,ενώ φαίνεται οι Τούρκοι συνεχίζουν με άνεση τα πήγε τα σούρτα φαίρτα!

Nikolaos
Noble Member
Nikolaos (@nikolaos)
1 month ago

Αν θυμάμαι καλά, την τελευταία φορά η τουρκική νηοπομπή πέρασε επειδή ήταν “επίσημη αποστολή της Τουρκικής Δημοκρατίας”, και κρατικά πλοία δεν τα πιάνει ο “αποκλεισμός”.
Πολύ ωραία.
Άμεση επιστροφή του ιδίου πλοίου στη Ντέρνα ή στη Βεγγάζη με συνοδεία του ΠΝ. Αν ρωτήσουν κάτι, είναι “επίσημη αποστολή της Ελληνικής Δημοκρατίας”. Αν προτιμάτε, αντί για ΠΝ, Αίγυπτος, ΗΑΕ, ή κάποιος με αυτοσεβασμό απέναντι στην αλητεία τέλος πάντων.
Να δούμε τι θα γίνει.
Ακόμη καλύτερα: Μια αποστολή της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Δεν είναι καθόλου αστείο αυτό που συμβαίνει.
Η Ελλάς, αν δεν λάβει κυρώσεις στις 25.9, θα πρέπει να αναθεωρήσει πολλά στις σχέσεις της με ορισμένες χώρες. Και μάλιστα πολλά που δεν θα είναι νομικώς ανέφελα.
Σκέφτηκα βέβαια να ζητήσουμε την τεχνογνωσία κάποιων ντόπιων μεγαλοπειρατών, των οποίων το πειρατικό είχε το προνόμιο να γίνει το μοναδικό εμπορικό πλοίο στην ιστορία για το οποίο εκδόθηκε UN Security Council Resolution, αλλά καλά είναι στη γωνία, μην τους ξανακάνουμε μάγκες και αφέντες μας …

Last edited 1 month ago by alejandrabarnet
adamstyl
Active Member
adamstyl (@adamstyl)
1 month ago
Reply to  Nikolaos

 Αν προτιμάτε, αντί για ΠΝ, Αίγυπτος, ΗΑΕ, ή κάποιος με αυτοσεβασμό απέναντι στην αλητεία τέλος πάντων.

Άουτς. Αυτό πόνεσε, όπως κάθε αλήθεια. Η Ελλάς δεν έχει αυτοσεβασμό απέναντι στην αλητεία, οπότε ας το κάνει κάποιος που έχει. Sad but true που λένε.

Spyros_Kapa
Active Member
Spyros_Kapa (@spyros_kapa)
1 month ago

Γιατί τελικά πρέπει να περιμένουμε μέτρα από την ΕΕ και δεν έχουμε Ίδη ξεκινήσει αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα με Τουρκία στα φορτηγά τους κυρίως να περιμένουν στην ουρά μέχρι την Κωνσταντινούπολη να δεις πως σφίγγουν οι κ@λοι.

killpete
Active Member
killpete (@killpete)
1 month ago
Reply to  Spyros_Kapa

Γιατί δεν έχεις 12 μίλια χωρικά ύδατα, όποτε όλα τα πλοία για το Βόσπορο διασχίζουν το Αιγαίο σε διεθνή χωρικά ύδατα στα οποία χωρίς κάποιο αντίστοιχο ψήφισμα της ΕΕ πχ, δεν έχεις δικαιοδοσία ούτε να ελέγξεις, ούτε να παρεμποδίσεις, ούτε καν να ρωτήσεις τι μεταφέρουν.
Γι αυτό και δεν θα δηλώσουμε ποτέ 12 νμ ύδατα στο Αιγαίο και όχι γιατί αντιδρά η Τουρκία. Κανείς δεν θέλει την Ελλάδα δερβέν-αγά στον εμπορικό δρόμο που ενώνει τη Μαύρη θάλασσα με τη Μεσόγειο με πρώτη απ όλους…τη Ρωσία.

milman
milman (@milman)
1 month ago
Reply to  Spyros_Kapa

Το χαρτί των συνόρων δεν είναι και τόσο γερό ,απλά θα πηγαίνουν απο Βουλγαρία!

TurkO
TurkO (@turko)
1 month ago

Irini mission is not an international mission. So do you shouldnt upset if Turks doesn’t let you stop their ships.

chikichiki
Noble Member
chikichiki (@chikichiki)
1 month ago

Ειλικρινής (και αφελής 🙂 ) απορία, το αχτύπητο δίδυμο ΔενδιοΤάκη όταν έσπρωχναν σαν μανιακοί τη συμφωνία για την Irini δεν το περίμεναν αυτό;
Τα ΗΑΕ από την άλλη καλά θα κάνουν να βρουν τρόπο να σχηματίσουν μια δύναμη συνοδείας γιατί αν αυτό γίνει συνήθεια ο πολέμαρχος της καρδιάς μας θα έχει κακά ξεμπερδέματα.

Last edited 1 month ago by adriannejorgense
- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

“Καρέ του Άσσου” το ΠΝ, Απόλυτη Ανανέωση του Στόλου Επιφανείας, 4 φρεγάτες MMSC, εκσυγχρονισμός ΜΕΚΟ200ΗΝ, Ενδιάμεση Λύση με 2 πλοία A/A περιοχής, και συμμετοχή...

 Σε μια απόφαση σταθμό για την μελλοντική του εξέλιξη προχώρησε το Πολεμικό μας Ναυτικό σήμερα, επιλέγοντας να αποστείλεi άμεσα επίσημο Letter of Request (LOR)...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

80 εκ. δολάρια για τη συντήρηση και εκσυγχρονισμό των ελικοπτέρων S-70B6...

42
 Μαζί με τη σύμβαση για την αγορά του πλήρους "πακέτου" των 4 ελικοπτέρων MH-60R, το ΠΝ διαπραγματευόταν και την Εν Συνεχεία Υποστήριξη του Στόλου...
- Advertisement -
Card image

November 2020 #006

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

October 2020

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2020 April

Αγορά 3.99

Related News

Ανθυποβρυχιακός Πόλεμος – Παθητικός Εντοπισμός: SE=SL–AN–PL+DI

Γράφει ο Ηρακλής Μαρδύρης Στο πρώτο άρθρο της σειράς είχαμε κάνει μια εισαγωγή στη μοντέρνα χρήση των υποβρυχίων και στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο και στο δεύτερο...

Τέλος εποχής κι αρχή μίας νέας για το εμβληματικό αεροδρόμιο Tegel του Βερολίνου

Γράφει ο Ηρακλής Μαρδύρης"Στο αεροδρόμιο Otto-Lilienthal παρακαλώ," είναι κάτι που δεν θα ξανακούσει οποιοσδήποτε ταξιτζής στο Βερολίνο. Αυτό μπορεί να είναι το επίσημο όνομά...

Βίντεο: τo Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ εν Δράσει

Πριν λίγα χρόνια η εκπομπή Αρετή και Τόλμη στην δημόσια τηλεόραση είχε κάνει ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στο Ν/ΘΗ Καλλιστώ που χάθηκε άδοξα στο γνωστό...