H επιχείρηση βύθισης του ολλανδικού αεροπλανοφόρου Karel Doorman

29
7979
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 123
  •  
  •  

Την δεκαετία του ’60, η αποικιοκρατία βρισκόταν στην δύση της κι οι πάλαι ποτέ παντοδύναμες ευρωπαϊκές δυνάμεις αναγκάζονταν από τις νέες συνθήκες στο παγκόσμιο στερέωμα να εγκαταλείψουν τις παλιές τους υπερπόντιες κτήσεις.

Το Karel Doorman αγκυροβολημένο στην Παπούα, το 1961

Κάποιες φορές η μετάβαση στο νέο καθεστώς έγινε με ειρηνικό τρόπο, άλλες η ανεξαρτησία των πρώην αποικιών εξασφαλίστηκε μετά από αιματηρούς πολέμους ανεξαρτησίας.

Κι υπήρξαν και περιπτώσεις όπου η ειρηνική μετάβαση κρεμόταν από μία κλωστή μέχρι να ολοκληρωθεί. Αυτή ήταν η περίπτωση της πρώην ολλανδικής αποικίας στην Παπούα – Νέα Γουινέα που τελικά προσαρτήθηκε από την Ινδονησία.

Η Ολλανδία είχε την πρόθεση να υπερασπιστεί στρατιωτικά και διατηρήσει υπό την κυριαρχία την συγκεκριμένη αποικία. Για τον σκοπό αυτό είχε διαθέσει τη ναυαρχίδα του στόλου της, το αεροπλανοφόρο HNLMS Karel Doorman (R81) με ένα συνοδευτικό στολίσκο καταδρομικών.

Το Karel Doorman με τα συνοδευτικά του, ήταν μία αξιόλογη δύναμη κρούσης, αρκετή για κάθε αποτροπή.

Το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο ήταν το πρώην HMS Venerable, ένα σκάφος της κλάσης Colossus το οποίο αποσύρθηκε από τις τάξεις του Βασιλικού Ναυτικού με την λήξη του Β’ ΠΠ.

Αγοράστηκε το 1948 από την Ολλανδία και εξοπλίστηκε με μαχητικά αεροσκάφη και λίγο αργότερα δέχτηκε κάποιες ριζικές αναβαθμίσεις όπως κεκλιμένο κατάστρωμα για παράλληλη προσνήωση κι απονήωση αεροσκαφών, καταπέλτες ατμού και νέα ηλεκτρονικά συστήματα.

Μετέφερε μόνο μία μικρή μοίρα ναυτικών μαχητικών Sea Hawk, που όμως όντας εξοπλισμένα με πύραυλους AIM-9 Sidewinder ήταν μία ικανότατη δύναμη αποτροπής για τα δεδομένα της περιοχής.

Ναυτικό μαχητικό αεροσκάφος Sea Hawk με πύραυλους ΑΙΜ-9. Αν και της πρώιμης έκδοσης -Β, σε σχέση με τα εχθρικά μαχητικά που διέθεταν μόνο εσωτερικά πυροβόλα, είχε πρωτοφανές πλεονέκτημα.

Οι Ολλανδοί είχαν παραγγείλει τα συγκεκριμένα ναυτικά μαχητικά και συγκεκριμένα την έκδοση Mk 50 ειδικά για το αεροπλανοφόρο τους, καθώς η ολλανδική Αεροπορία επιχειρούσε με Hawker Hunter, μία μοίρα των οποίων είχε μεταφέρει στο κατάστρωμά του το Karel Doorman με προορισμό την Παπούα για την ενίσχυση της αεράμυνάς της.

Επρόκειτο λοιπόν για το μεγαλύτερο εμπόδιο στον στρατιωτικό σχεδιασμό των επιτελών των ινδονησιακών Ενόπλων Δυνάμεων στον δρόμο για την προσάρτηση της Παπούας. Έπρεπε να βγει από την μέση αν ήταν η επιχείρησή τους να είχε κάποια επιτυχία.

Για τον σκοπό αυτό, οι Ινδονήσιοι δεν λυπήθηκαν χρήματα, έστω και αν αυτά ήταν δανεικά. Καθώς δεν μπόρεσαν να βρουν ανταπόκριση στην Δύση, απευθύνθηκαν στην τότε Σοβιετική Ένωση.

Επίσκεψη Ινδονήσιων αξιωματούχων στο Κρεμλίνο το 1960…

Πράγματι, μετά από την επίσκεψη Χρούστσεφ στην Τζακάρτα το 1958, συμφωνήθηκε η πώληση ενός επιβλητικού πακέτου όπλου που περιλάμβανε ό,τι καλύτερο μπορούσε να εξαχθεί τότε από την ΕΣΣΔ.

Μεταξύ αυτών ήταν 26 βομβαρδιστικά αεροσκάφη Tu-16KS Badger-B τουλάχιστον 6 από τα οποία θα ήταν οπλισμένα με τους ολοκαίνουριους τότε αντιπλοϊκούς πύραυλους πλεύσης AS-1 Kennel / KS-1 Komet.

Μαζί με τα αεροσκάφη αυτά, εγκρίθηκε η πώληση και μαχητικών αεροσκαφών MiG-21 για την προστασία τους. Έτσι η ινδονησιακή Αεροπορία έκανε πολλά άλματα προόδου. Έγινε μόλις η τέταρτη Αεροπορία παγκοσμίως με στρατηγικά βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας.

Ο βάρους 3 τόνων πύραυλος AS-1/KS-1 θύμιζε ένα MiG-15 χωρίς πιλοτήριο…

Επίσης έγινε και η πρώτη στο νότιο ανατολικό ημισφαίριο με μαχητικά αεροσκάφη ικανά να πετάξουν με ταχύτητες 2 Mach, αλλά και μία από τις μετρημένες στα δάχτυλα χώρες με πύραλους πλεύσης στο οπλοστάσιό τους!

Οι εν λόγω πύραυλοι KS-1 Komet ήταν βέβαια πρωτόγονα συστήματα πρώτης γενιάς, ουσιαστικά ήταν κάτι σαν αεροσκάφη MiG-15 χωρίς πιλοτήριο, με ένα μικρό κώνο για ραντάρ έρευνας κι ένα απλό λινκ για την κατεύθυνσή του.

Όμως με πολεμική κεφαλή 600 κιλών, πιστευόταν ότι και μόνο δυο να πετύχαιναν το ολλανδικό αεροπλανοφόρο θα ήταν αρκετοί να το αχρηστέψουν εντελώς κι ενδεχομένως και να το βυθίσουν.

Τα Tu-16 ήταν εκείνη την περίοδο το νούμερο ένα όπλο της ΕΣΣΔ μαζί με τα υποβρύχια για την εξουδετέρωση των αμερικανικών αεροπλανοφόρων. Εξού και συγκέντρωσαν την προσοχή των Ινδονήσιων…

Τα νέα τότε αεροσκάφη θα επιχειρούσαν από την αεροπορική βάση Ισβαντζούντι στην περιοχή Μάντιουν της Ιάβας, που ήταν κι η μοναδική με διάδρομο αρκετά ενισχυμένο και μακρόστενο ώστε να υποστηρίξει τα νέα αυτά τεράστια αεροσκάφη.

Ο στόχος όλων αυτών των εξοπλισμών, το Karel Doorman βρισκόταν στην περιοχή συνεχώς ήδη από το 1960 όχι μόνο για τυπική προβολή σημαίας αλλά για να υπογραμμίσει την δέσμευση της Ολλανδίας για την διατήρηση των εδαφών της.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι το επιτελικό σχέδιο για την αχρήστευση ή ιδανικά την βύθιση του ολλανδικού αεροπλανοφόρου δεν αφορούσε αποκλειστικά το συνδυασμό Tu-16 και AS-1 αλλά μία συνδυασμένη επιχείρηση πολλαπλών μέσων.

Μία μοίρα μαχητικών MiG-17 θα πετούσε μπροστά από τα βομβαρδιστικά σε μία προσπάθεια να προσομοίωνε επίθεση στο ολλανδικό αεροπλανοφόρο. Αυτό ουσιαστικά θα ήταν ένας αντιπερισπασμός ώστε τα αεροπλάνα του Karel Doorman να απονηωθούν για να το προστατέψουν.

Χωρίς αεροσκάφη και αεροπορική κάλυψη πλέον, το ολλανδικό πλοίο θα ήταν ανυπεράσπιστο ενάντια σε επίθεση από θαλάσσης, που θα την αναλάμβανε ο ινδονησιακός στόλος με επικεφαλής τη ναυαρχίδα του, το νέο τότε ταχύ καταδρομικό KRI Irian (πρώην σοβιετικό Ordzonikidze κλάσης Sverdlov).

Αξίζει να σημειωθεί δε ότι λόγω του κατεπείγοντως της επιχείρησης και του ότι οι Ινδονήσιοι ναυτικοί δεν είχαν προλάβει ακόμα να εκπαιδευτούν επαρκώς στο συγκεκριμένο καταδρομικό. Όπως αναφέρεται το ένα τρίτο του πληρώματός του την περίοδο που θα διεξάγονταν η επιχείρηση ήταν Ρώσοι…

Το καταδρομικό KRI Irian είχε σχεδιαστεί να εμπλακεί κι αυτό σε περίπτωση που χρειαζόταν.
Αν η επίθεση αποτύγχανε, ή αν οι γεωγραφία δεν ευνοούσε τη ναυμαχία, τότε θα έμπαιναν στην εικόνα τα Tu-16 με τους αντιπλοϊκούς τους πύραυλους. Θεωρούνταν βέβαιο ότι κάποιοι τουλάχιστον από τους πύραυλους θα πετύχαιναν το αεροπλανοφόρο.

Αν παρόλαυτά δεν κατάφερναν να το βυθίσουν, τότε στην εικόνα θα καλουνταν τα επίσης καινούρια τότε υποβρύχια κλάσης Whiskey που μόλις είχε παραλάβει το ινδονησιακό Ναυτικό. Με την ολλανδική αρμάδα να έχει ήδη εξουθενωθεί και πάει οπωσδήποτε κάποιες ζημιές από την προηγηθείσα μάχη, τα υποβρυχια θα αναλάμβαναν να αποτελειώσουν τους επιζήσαντες με τορπίλες.

Κι εν τω μεταξύ βρισκόταν σε εξέλιξη μία μαζική διπλωματική προσπάθεια για την αποσώβηση του πολέμου και την επίτευξη μίας ειρηνικής λύσης που βέβαια, όπως την εννοούσε η κάθε πλευρά θα έρχονταν μόνο με την Παπούα για τρόπαιο.

Φαίνεται ότι αυτή η κούρσα εξοπλισμών στο τέλος ήταν αρκετή για να κερδίσει τον πόλεμο χωρίς καν να γίνει πόλεμος. Οι ΗΠΑ είχαν επιβάλλει ένα ντε φάκτο εμπάργκο όπλων στην Ινδονησία, που ήταν άλλωστε κι η αιτία που στράφηκε στην ΕΣΣΔ.

Θορυβημένη από την στροφή αυτή, η Ουάσιγκντον αποφάσισε να επιδιώξει μία επαναφορά της αχανούς αυτής νησιωτικής χώρας στην σφαίρα επιρροής της Δύσης. Δυστυχώς για την Ολλανδία, η αποικία της στην περιοχή θα ήταν μία παράπλευρη απώλεια της επιδίωξης αυτής.

Κατόπιν ασφυκτικών πιέσεων, η Ολλανδία υποχρεώθηκε ουσιαστικά να απεμπολήσει τις κτήσεις της και να τις παραχωρήσει σε μία ενδιάμεση μεταβατική κυβέρνηση και να αποχωρήσει οριστικά από την περιοχή, κλείνοντας ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατούσε δε, ήταν ότι ενώ το Karel Doorman ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί την Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας για τον εορτασμό των 350 ετών εμπορικών σχέσεων Ολλανδίας – Ιαπωνίας, λόγω των διαμαρτυριών όχι μόνο στην Ινδονησία αλλά και στην Ιαπωνία, η ιαπωνική πρόσκλησή ακυρώθηκε.

Σε μια άλλη επίσκεψη στην Αυστραλία δε, το τοπικό σωματείο ναυτεργατών κήρυξε απεργία συμπαράστασης στον καταπιεσμένο από την αποικιοκρατία λαό της Παπούας με αποτέλεσμα το αεροπλανοφόρο να μην μπορεί να βασιστεί σε βοήθεια ρυμουλκών για να δέσει στο λιμάνι! Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν τα αεροσκάφη του ως κινητήριος δύναμη, με αναμένους κινητήρες και ακινητοποιημένα στο κατάστρωμα!

Παρόλο πάντως που τελικά η πολεμική αναμέτρηση πλήρους κλίμακας αποφεύχθηκε, για όλο το διάστημα μέχρι την ειρηνική κατάληξη του διπλωματικού μαραθωνίου, τα ινδονησιακά πληρώματα ήταν με το δάχτυλο στην σκανδάλη, κυριολεκτικά.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία του Ιντρούς Αμπάς, αρχισμηνία χειριστή τηλεπικοινωνιακών συστημάτων σε Tu-16 εν αναμονή της επίθεσης στο ολλανδικό αεροπλανοφόρο.

Κατά δήλωσή του, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ινδονησίας και της Ολλανδίας στον ΟΗΕ, ήταν μια από τις πιο τρομακτικές στιγμές που είχαν ζήσει τα πληρώματα καθώς παρακολουθούσαν τις ομιλίες από το ραδιόφωνο. Οι διαταγές τους ήταν ότι αν οι συνομιλίες κατέληγαν σε αποτυχία, να μην δίσταζαν να εκτελέσουν την αποστολή τους.

Οι περισσότεροι παρά τον προσεκτικό σχεδιασμό και προετοιμασία τους, πίστευαν ότι η πτήση προσβολής του αεροπλανοφόρου θα ήταν αποστολή αυτοκτονίας κι ότι δεν θα γύριζαν σπίτι τους.

Το Karel Doorman από εκεί και πέρα μετά από αυτή την άδοξη κατάληξη της παρουσίας του στις πρώην ολλανδικές κτήσεις, δεν έμελε να έχει πολλές ακόμα ημέρες με το ολλανδικό Ναυτικό. Ανακατασκευάστηκε το 1964 έχοντας μετατραπεί σε ανθυποβρυχιακό αεροπλανοφόρο και εκτελούσε πλέον περιπολίες στον Ατλαντικό Ωκεανό χωρίς μαχητικά αεροσκάφη.

αν και με καταβολές από τον Β’ ΠΠ, το Karel Doorman είχε εκσυγχρονιστεί σημαντικά με καταπέλτες, κεκλιμένο κατάστρωμα και σύγχρονα για την εποχή ηλεκτρονικά συστήματα.

Τελικά πουλήθηκε στην Αργεντινή ως ARA Venticinco de Mayo, όπου και ολοκλήρωσε την θητεία του στα τέλη της δεκαετίας του ’90, όντας ντε φάκτο παροπλισμένο για πολλά χρόνια.

Η Ολλανδία δεν απέκτησε ποτέ ξανά αεροπλανοφόρο στη ναυτική της ιστορία μέχρι σήμερα. Ωστόσο το όνομα Karel Doorman παρέμεινε στην επιφάνεια μεταβιβάζομενο στην εκάστοτε ναυαρχίδα του στόλου ή πρώτο πλοίο νέας κλάσης.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 123
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Μιχαλης
Guest
Μιχαλης

Στη φωτογραφία απεικονιζεται καταδρομικό της κλασης baltimore η παρόμοιας και οχι το ΚRI IRIAN.

Nikolaos
Guest
Nikolaos

Το Mikhail Kutuzov κλάσεως Sverdlov είναι. Το παράξενο είναι ότι φέρει τον αριθμό του παλαιότερου, ιδίου ρόλου, καταδρομικού Komsomolets, κλάσεως Vasily Chapayev, που υπηρετούσε την ίδια περίοδο στο Ναυτικό της ΕΣΣΔ … οι πλευρικοί πύργοι των 57 μμ, τα φινιστρίνια κάτω από το κατάστρωμα και το “σπάσιμο” της γραμμής του καταστρώματος (δεν φθάνει ως την πρύμνη) είναι χαρακτηριστικά των Ζβέρντλοφ, όπως και η υπερυψωμένη σε κυματοθραύστη πλώρη των Μπάλτιμορ … Κατά τα λοιπά, η γενική διάταξη είναι όντως παρόμοια ..

Naval Analyses
Guest

Απολαυστικό άρθρο!

VAGGELAS
Guest
ΒΑΓΓΕΛΑΣ

Σπάνια τα Baltimore έφεραν αστέρι στην πλώρη !!!!!

chikichiki
Guest
chikichiki

Πάντα μου έκανε μεγάλη εντύπωση η προθυμία των Σοβιετικών να πουλήσουν μέχρι και όπλα όχι μόνο εξελιγμένα, αλλά στρατηγικού χαρακτήρα. Μπορεί να ξεχνάω κανέναν αλλά αν όχι, τότε η ΕΣΣΔ ήταν η μόνη χώρα στον κόσμο που εξήγαγε στρατηγικά βομβαρδιστικά, και μάλιστα με αντιπλοϊκούς πυραύλους πλεύσης. Σίγουρα μπορεί να ήταν ρεζερβέ για τους καλούς πελάτες, αλλά πάντα με εντυπωσίαζε ως γεγονός. Λιγότερο από εντυπωσιακή βέβαια ήταν η χρήση τους στην πράξη, τόσο από την Αίγυπτο (αν δε κάνω λάθος πολύ περιορισμένη χρήση) όσο και από το Ιράκ (κύριοι στόχοι τα δεξαμενόπλοια στον Περσικό Κόλπο), για άγνωστους (σε εμένα) λόγους. Στην… Read more »

Nikolaos
Guest
Nikolaos

Κατά την ταπεινή μου γνώμη ο λόγος είναι η τραγική υστέρηση των σοβιετικών τακτικών α/φ σε φορτίο/εμβέλεια, οπότε οι επιχειρησιακές ανάγκες των καλών πελατών απαιτούσαν (υπο)στρατηγικά α/φ. Π.χ. δεν υπήρχε αιγυπτιακό τακτικό α/φ (MiG-17, MiG-21, Su-7) ικανό να φθάσει Τελ Αβίβ/Χάιφα, ούτε καν από το Σινά, άρα ο συνδυασμός Tu-15/AS-5 “Kelt” ήταν αναγκαίος (πάντως το 1973 20 από τα 25 AS-5 που εξαπολύθηκαν καταρρίφθηκαν από το Ισραήλ). Αλλά και τα Tu-16, παρά τα εξαιρετικά δύσκολα πτητικά χαρακτηριστικά και το τραγικό μητρώο ασφαλείας) έδωσαν πρωτόγνωρες επιχειρησιακές δυνατότητες σε Λιβύη και Ιράκ: Η Λιβύη πέτυχε σημαντικές καταστροφές στο αεροδρόμιο της Ν’Τζαμένα στο… Read more »

Nikolaos
Guest
Nikolaos

Μετά τη λέξη Ισραήλ, εννοώ Tu-22 Blinder αντί για Tu-16, όπως εκ παραδρομής γράφω.

Παναγιώτης
Guest
Παναγιώτης

Η Ολανδοι κατα έκλεψαν επι εκατοντάδες χρονια την Ινδονησια !!!

SozonLEV
Guest
Sozon Leventopoulos

Εξαιρετικό άρθρο. Πολλά συγχαρητήρια!!!

Nikolaos
Guest
Nikolaos

Για την ιστορία, το ινδονησιακό (πουλήθηκε για σκραπ στην Ταϊβάν λίγα χρόνια αφού ο Σουχάρτο ήρθε στα πράγματα, οπότε τον Σουκάρνο και τους κομμουνιστές φίλους του τους έφαγε το μαύρο σκοτάδι … τα δε MiG-21 παραδόθηκαν στην USAF Systems Command για “αξιοποίηση” από τους “κόκκινους αετούς” …) ως σοβιετικό “Ορτζονικίτζε” μετέφερε τον Χρουστσώφ σε επίσημη επίσκεψη στην Αγγλία. Τότε συνέβη και το περιστατικό με τον βετεράνο βρετανό δύτη Lionel Crabb, ο οποίος εξερευνούσε τα ύφαλα του φιλοξενουμένου πλοίου στο λιμάνι του Portsmouth όταν … τον έφαγε το μαύρο σκοτάδι (κυριολεκτικά όμως … δεν βρέθηκε ποτέ … από τα μεγάλα μυστήρια… Read more »

Νείλος
Guest
Νείλος

Την ίδια μαλακία έκαναν Αμερικανοί και Γερμανοευρωπαίοι και στην κοντινή τη γειτονιά μας κατά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Έστησαν το ακραιφνώς μουσουλμανικό κράτος της Βοσνίας με θρησκευτικά παρακλάδεια και στο Κοσυφοπέδιο, και εκ του γεωγραφικού προσδιορισμού βάφτισαν το νέο κράτος και εφηύραν εκ του μηδενός ένα νέο έθνος το Βοσνιακό. (Το ίδιο κάνουν και με τα Σκόπια, εκ του γεωγραφικού προσδιορισμού βαφτίζουν το νέο έθνος/κράτος Μακεδονία) Το οποίο φυσικά έσπευσαν να θέσουν υπο τη στοργική αγκάλη τους όλα τα ισλαμοφασιστικά καθεστώτα της Μ.Ανατολής όπως η Ερντογανική Τουρκία, το Κατάρ και η Σ. Αραβία σπρώχνοντας πακτωλό πετροδολαρίων για το άνοιγμα θρησκευτικών… Read more »

Bc59
Guest
Bc59

Αν δεν υπήρχε το νέο έθνος/κράτος Μακεδονία, θα έπρεπε να το εφεύρει η Ελλάδα. Οταν ο Τίτο έκανε την βάφτιση της υπό Σερβική κατοχή βουλγαρομακεδονίας σε Μακεδονία, κανείς στην Ελλάδα δεν διαμαρτυρήθηκε, γιατί μας βόλεψε τα μέγιστα. Και τώρα που οι βουλγαρομακεδόνες αφηνιάζουν ότι είναι Μακεδόνες, στην ουσία το παιχνίδι μας παίζουν. Διότι μια από τις μεγαλύτερες προτεραιότητες της Ελληνικής διπλωματίας τα τελευταία 150 χρόνια, είναι το να μην δημιουργηθεί η Μεγάλη Βουλγαρία. Αλλά κάπου το 1991, οι Ελληνες πολιτικάντηδες αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν την ιστορία αυτή για μερικά ψηφαλάκια και πήραν το θέμα από τα χέρια της διπλωματίας και το… Read more »

Μπαμπης v.02
Guest
Μπαμπης v.02

Σςςςς, μη μου τους μυθους ταρατε

dimitrisx
Guest
dimitrisx

Αποφεύγεις την δημιουργία Μεγάλης Βουλγαρίας , αλλά από πίσω σου έρχεται η Μεγάλη Αλβανία!

ACHERON
Guest
ΑΧΕΡΩΝ

@Bc59 Το Μακεδονικό έχει «αλλάξει πίστα» δύο φορές τα τελευταία 74 χρόνια,μία το 1944 όταν ανακηρύχθηκε η «Ομόσπονδη Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεντόνιγια»,και άλλη μία το 1991,όταν αυτή κατέστη κυρίαρχο κράτος. Η Βουλγαρία γήκε από το παιχνίδι τό 1944,και από το 1991 δέν έχει δυναμική για να διεκδικήσει την Βαρδαρία,αλλά ούτε και θα είναι ο μόνος διεκδικητής,διότι οι Αλβανοί έχουν συμπαγές μπλόκ εκεί μέσα. Το αγγλοσαξωνικής επινοήσεως και ηχητικής «επιχείρημα» ότι «Αν δεν υπήρχε το νέο έθνος/κράτος Μακεδονία, θα έπρεπε να το εφεύρει η Ελλάδα.»,δέν είναι παρά ένα επικό τρολλάρισμα στην κενοδοξία του Νεορωμηού. Στην πραγματικότητα πρόκειται για παρόλα που στοχεύει… Read more »

Jim
Guest
Jim

Πλήρης κ σωστή τοποθέτηση πραγματικά! …το ίδιο δεν έγινε κ λίγο νωρίτερα στον «πρώτο Κουμμουνιστικό Κίνδυνο» όπου για να γίνει η ανάσχεση επιρροής δώσανε στον Κεμαλ γη κ ύδωρ ενώ προηγουμένως είχε πάρει και την Κάλυψη της Σοβιέτ ;

Nikolaos
Guest
Nikolaos

Τα πλέον εγκάρδια συγχαρητήρια μου, κύριε Παυλίδη, από τα ελκυστικότερα άρθρα της χρονιάς. Θα ευχόμουν να βλέπουμε πιο συχνά τέτοια άρθρα, που είναι στον πυρήνα της ύλης του περιοδικού: Ο ρόλος της αεροπορικής ισχύος ως καταλύτου πολιτικών διεργασιών, κτήσεως ή απώλειας κυριαρχίας. Δύο game changers (το αεροπλανοφόρο της μητρόπολης αφενός, και τα, συνοδευόμενα από κορυφαία μαχητικά, στρατηγικά βομβαρδιστικά με βλήματα πλεύσεως της ανερχόμενης δύναμης αφετέρου) διεκδίκησαν την ανάσχεση και την επιτάχυνση της ιστορίας, αντίστοιχα … Αυτά αξίζει να τα βλέπουμε εμείς. Γράφουν πολλοί εδώ (και ενήμεροι μάλιστα) ότι δεν πρόκειται να γίνει πόλεμος με την Τουρκία. Είναι όντως το πιθανότερο,… Read more »

Νείλος
Guest
Νείλος

Δεν θα χρειαστεί να κάνουν πόλεμο οι Τούρκοι. Δουλεύουν μεθοδικά και κάνουν ΥΠΟΜΟΝΗ όπως είχε πει και ο Οζάλ δεκαετίες πριν. Όλα τα εθνικά θέματα θα «λυθούν» αφού προηγηθεί η κατάλληλη ωρίμανση με Μνημόνια όπως αυτό των Πρεσπών… Το «Μακεδονικό» θα είναι ο τυφλοσούρτης, θα ακολουθήσουν το «Τσάμικο» και το μεγάλο πακέτο «Αιγαίο-Θράκη» συν Κύπρος.

Κωνσταντινος
Guest
Κωνσταντινος

Εξαιρετικό άρθρο και σχόλια για μια γωνιά του κόσμου για την οποία γνώριζα ελάχιστα!

Μπαμπης v.02
Guest
Μπαμπης v.02

Oι νεοτερες προσπαθειες-πιθανες επιτυχιες των “πτωχων πλην τιμιων” Ινδονησιων
ή πως ενα σκουτερ μεταμορφωνεται σε μινι SDV με ελαχιστη προσπαθεια

http://www.hisutton.com/Indonesian_KTBA_chariots.html

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

Ασχέτως του ποιος είχε ηθικά δίκιο και το ότι σε γενικές γραμμές στο ηθικό σκέλος δεν υπάρχουν ομοιότητες με Ελλάδα Τουρκία, εγώ βλέπω ομοιότητες στον στρατηγικό χειρισμό. Μια πλευρά είναι ιδιοκτήτρια και μια διεκδικήτρια. Η ιδιοκτήτρια κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, η διεκδικήτρια ξεκινάει μια σταδιακή στρατηγική: -Με το μπίρι μπίρι προσπαθεί να πείσει την παγκόσμια κοινότητα για το δίκαιο της διεκδίκησής της και το άδικο της κατοχής των άλλων. -βάζει νομικές και ηθικές σάλτσες -σταδιακά αρχίζει να εξοπλίζεται μέχρι να γίνει αστακός, και με τρόπο πολύ στοχευμένο (οι άλοι ακόμη δεν κάνουν τίποτα). -αγοράζει από Ρωσία σημαντικά οπλικά συστήματα… Read more »

ΓΙΑΝΝΗΣ
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ

Eνδιαφέρουσα ιστορία.

Για το πολιτικό σκέλος της υπόθεσης. Αν δεν αντιδρούσαν οι δύο υπερδυνάμεις και κυρίως η ΕΣΣΔ η Ολλανδία θα συνέχιζε την άκρως ‘δημοκρατική’ και ‘ανθρωπιστική’ πρακτική της αποικιοκρατίας. Δεν ήθελε δηλαδή να σταματήσει, απλά δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς.

Αυτό είναι το πολύ πρόσφατο παρελθόν των πολιτικών και πολιτισμένων (;) μας εταίρων εντός ΕΕ.

George
Guest
George

Ναι την ετοίμαζαν για ανεξαρτησία όπως την υπόλοιπη Νέα Γουινέα (την Δυτική) αλλά ευτυχώς η κατάσταση σώθηκε από τους Ινδονήσιους και τους τότε συμμάχους της (ΕΣΣΔ) που την κατέλαβαν και εξόντωσαν το 25% του πληθυσμού της.
Το υπόλοιπο οι αποικιοκράτες δυστυχώς πρόλαβαν και το έκαναν ανεξάρτητο!
Οποτε ατυχώς φαντάζομαι δεν είχαμε άλλη γενοκτονία!

Καλό είναι να διαβάζουμε και λίγο πριν σχολιάζουμε ιδίως όταν μιλάμε για γενοκτονίες……
Είναι ντροπή να επιλέγουμε να μην τις δούμε επειδή δεν κολλάνε με τη πολιτική μας τοποθέτηση