Άσκηση «ΟΡΜΗ 01/19» για το Πολεμικό Ναυτικό (Φωτογραφίες)

5
1577

Στις 29 Ιανουαρίου διεξήχθη η εθνική τεχνική ναυτική άσκηση μικρής κλίμακας «ΟΡΜΗ 01/19». Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), στην άσκηση συμμετείχαν πυραυλάκατοι.

 

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) και έχει σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής και μαχητικής ετοιμότητας και ικανότητας των συμμετεχόντων.

5 ΣΧΟΛΙΑ

    • H πυραυλάκατος Σταράκης (Ρ-29) βάφτηκε πειραματικά με αυτή την παραλλαγή. Για να διαπιστωθεί αν θα διακρίνεται διαφορετικά από κάποια απόσταση. Τελικά είδαν ότι η διαφορά δεν είναι μεγάλη και έτσι δεν αξίζει ο κόπος να αλλαχτεί η παραλλαγή και στις άλλες πυραυλακάτους. (αν υπήρχε το επιθυμητό αποτέλεσμα το σχέδιο θα ήταν οι πυραυλάκατοι να βαφτούν με την νέα παραλλαγή) Το Π.Ν το ενδιαφέρει περισσότερο να μπορούσε να μειώσει το ηλεκτρομαγνητικό και το θερμικό ίχνος στις πυραυλακάτους ενώ η μείωση του οπτικού ίχνους τους είναι σε 3η μοίρα..

  1. Δοκιμαστικο ειναι 1ον το σχεδιο. 2ον οι βαφες. Για τις δευτερες οι δοκιμες μαλλον -και ποιο φυσικο- θα γινονται μακρια απο αδιακριτα βλεματα. Θυμιζω οτι εδω και χρονια το ΠΝ “δοκιμαζει”?? βαφες της Ιντερματ .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here