- Advertisement -

P-3B: «Το τελικό κόστος εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών ανέρχεται στο ποσόν των 499.843.145,00 δολαρίων»

- Advertisement -

Στο θέμα της αναβάθμισης των πέντε (5) αεροσκαφών P-3B του Πολεμικού Ναυτικού αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιώργος Φραγγίδης. Όπως γνωστοποίησε ο κ. Παναγιωτόπουλος, “σύμφωνα με το πρόσφατα επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα, προβλέπεται ολοκλήρωση των παραδόσεων των εκσυγχρονισμένων αεροσκαφών Ρ-3Β εντός του 2024.
Ο ουσιαστικός λόγος των χρονικών διολισθήσεων που έχουν προκύψει επικεντρώνεται, αφενός σε ευρήματα, τα οποία έπρεπε να τύχουν περαιτέρω επισκευών, και αφετέρου, σε ζητήματα λειτουργίας της ΕΑΒ ΑΕ”. Όσον αφορά στην περίπτωση της εκμίσθωσης τουλάχιστον δύο παρόμοιων αεροσκαφών εκτιμάται, ως δαπανηρή και ιδιαιτέρως χρονοβόρα διαδικασία, η οποία,δεν θα αποδώσει επιχειρησιακά πριν την, ούτως ή άλλως, έλευση των αεροσκαφών σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα, πρόσθεσε.
“Το τελικό κόστος εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών ανέρχεται στο ποσόν των 499.843.145,00 δολαρίων, το οποίο αναμένεται να αναπροσαρμοσθεί με το πέρας της σύμβασης και τον απολογισμό που θα λάβει χώρα. Η απορρόφηση του ποσού της σύμβασης των επιπρόσθετων εργασιών, προϋποθέτει έγκριση των εργασιών αυτών από τον πελάτη (Lockheed Martin), και κατ’ επέκταση, το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό (US Navy).
Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, η ΕΑΒ στην παρούσα χρονική συγκυρία βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την Lockheed Martin, για την αναγνώριση εργασιών επισκευής κινητήρων και συγκροτημάτων αεροσκαφών (propellers, landing-2-Gears, κλπ), πέραν των standard overhaul ως Over & Above, άρα κάλυψη του κόστους αυτών μέσω της σύμβασης επιπρόσθετων εργασιών.
Αναφορικά με τον φόρτο ανταλλακτικών, υφίσταται σημαντικός φόρτος για τα εν λόγω αεροσκάφη από την περίοδο χρήσης τους, πριν από το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού, ο οποίος, έχει προσαυξηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος. Η αξία του εν λόγω φόρτου είναι της τάξεως μεγέθους δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Όσον αφορά στο εκτιμώμενο κόστος εκπαίδευσης των ιπτάμενων πληρωμάτων είναι εντός του προϋπολογισμού του προγράμματος της διακρατικής συμφωνίας, για τα βασικά αρχικά ιπτάμενα πληρώματα που θα εκπαιδεύσουν, εν συνεχεία, και τα υπόλοιπα, ενώ μετά την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού, κάθε αεροσκάφος θα διαθέτει «ωφέλιμη ζωή» 15.000 ωρών πτήσης.
Σε κάθε περίπτωση, για το Π.Ν. εξακολουθούν να ισχύουν οι παράγοντες που οδήγησαν στην υλοποίηση του προγράμματος, ενώ προφανώς, υφίστανται και έτερες λύσεις, αλλά για το ίδιο επιχειρησιακό αποτέλεσμα, ήταν και είναι δαπανηρότερες, όπως προαναφέρθηκε. Σε σχέση με την εγκατάσταση του νέου συστήματος ΜΙΜS, το σύστημα είναι σε προχωρημένη φάση ανάπτυξης λογισμικού και επίκεινται δοκιμές εντός του τρέχοντος έτους, στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ.
Η διαδικασία εξελίσσεται κανονικά και σε πλήρη συνάρτηση με τα αεροσκάφη στα οποία θα εγκατασταθεί. Το κόστος του υποπρογράμματος περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του προγράμματος, κατέληξε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
flashg
Active Member
flashg (@flashg)
3 months ago

Μ’ αρέσει που ονειρευόσασταν ότι θα περίσσευαν λεφτά για αλλά προγράμματα. Να δείτε που στο τέλος θα πληρώσουμε και πάνω από 500 εκ. για τα σαπάκια και ούτε που θα πετάξουν 100 ώρες το καθένα.

photographix
Noble Member
photographix (@photographix)
3 months ago

Οριστε τι φωναζατε, ουτε καν 500 μυρια

Koursaros312
Trusted Member
Koursaros312 (@koursaros312)
3 months ago

Άντε να δούμε αυτή την φορά.

christos_choris_a
Active Member
christos_choris_a (@christos_choris_a)
3 months ago

Μεγάλη πίκρα! Αν σκεφτεί κανείς οτι για την αναβάθμιση των φρεγατών Meko-200HN πρόκειται να εκταμιευθούν μονάχα 160 εκατομμύρια. Είναι παράδειγμα προς αποφυγή για τα εξοπλιστικά προγράμματα που θα επακολουθήσουν. Το ερώτημα αν επιλέγοντας ένα πιό φθηνό έστω και μικρότερων επιχειρησιακών πλεονεκτημάτων οπλικό σύστημα σου επιτρέπει να κλείσεις περισσότερες τρύπες θα πρέπει να τίθεται επιτακτικά σε κάθε μελλοντικό εξοπλισμό.

Gilan
Active Member
Gilan (@gilan)
3 months ago

Αν το κόστος εκσυγχρονισμού είναι 499 εκατομμύρια, τότε πως αγοραστήκαν τα papa…;;;

CKfurious
Active Member
CKfurious (@ckfurious)
3 months ago
Reply to  Gilan

Ποτε αγοράστηκαν και δεν το πήραμε χαμπάρι??
Και αυτά πάνε για βρούβες μαζί με όλα τα εξοπλιστικά 
Από FOS μέχρι [email protected]??!!!

CKfurious
Active Member
CKfurious (@ckfurious)
3 months ago
Reply to  Gilan

PAPA?
ROMEO you mean???!!!

Gilan
Active Member
Gilan (@gilan)
3 months ago
Reply to  CKfurious

Romeo εννοώ, λόγο ταχύτητας έκανα λάθος.
Δαίμων του τυπογραφείου που λένε…!

Evanos
Active Member
Evanos (@evanos)
3 months ago

…δηλ το κόστος ανακατασκευής και εκσυγχρονισμού των 5 P3 B ανέρχεται όσο..
…. 5 f 35 η 6 Rafale και τα δυο χωρίς τα όπλα τους και το κόστος υποδομών ..
…μια ενισχυμένη σε αριθμούς μοίρα μεταχειρισμένων Mirage 2000-5 ας πουμε απο Γαλλιά..
…ενα (λεω εγώ) ολοκληρωτικο Ελληνικης μελέτης προγράμμα δομικής συντήρησης και ηλεκτρονικής αναβάθμισης του στόλου 40 βομβαρδιστικών Α 7 Gr advanced με την μεταφορά τους σε αποκλειστικό ρόλο κρούσης στην αεροπορία στρατού..
….μια έξυπνη αγορά οπως αυτης της Αιγύπτου μιας Ιταλικής φρεγάτας Fremm κατευθείαν απο τα ναυπηγεία αλλά χωρίς τα όπλα της…?
…μια αγορά 3-4 σχετικά ικανών αλλα δυςευρετων μεταχειρισμένων φρεγατών δεκαετιας 90 απο κάποιο ναυτικό του κόσμου..
….μια γενναία αναβάθμιση των δυνατοτήτων των 4ων Meko 200
Ειναι σίγουρο ότι η αμυντική συνεισφορά και χρησιμότητα των αναβαθμισμένων P3 Β αναμένεται να ξεπεράσει κάποια απο τις προηγούμενες εναλλακτικές..?

Last edited 3 months ago by harriettschleini
G...
Active Member
G... (@g)
3 months ago
Reply to  Evanos

Μετα ερχετε η πτηση και μας λεει επιχειρηματα του τυπου <>
Ειναι αξιο αποριας πως τα βλεπει ολα καλα και δεν κανει καθολου κριτικη αλλα αντιθετα δημοσιευει και αρθρα που προσπαθουν να μας πεισουν, προσβαλοντας την νοημοσυνη και την λογικη μας

Last edited 3 months ago by allanmincey6
Evanos
Active Member
Evanos (@evanos)
3 months ago
Reply to  G...

Έχω την αίσθηση ότι κάθε τι αμερικανικό σε εξοπλισμούς ίδίως οταν γράφει στην ούγια L.M περιβάλλεται ανεξάρτητου κόστους απο ενα φωτοστέφανο αγιότητας…

x-m
Noble Member
x-m (@x-m)
3 months ago
Reply to  Evanos

Η LM ήταν αντίθετη στον εκσυγχρονισμό. Αφού το θέλαμε όμως ……. με τις υγείες μας.

Thomas
Active Member
Thomas (@thomas)
3 months ago
Reply to  x-m

Ορίστε για να μην λέμε μετά ότι κάνουμε ότι μας πει η LM 🙂

Gaidouron-man
Member
Gaidouron-man (@gaidouron-man)
3 months ago

100 mil ανα αεροσκαφος!!!με 125 mil διαθεσιμο ανα καθε φρεγατα ΜΕΚΟ τι εκσυχρονισμος θα ειχε επιτευχθει;;!!

Last edited 3 months ago by mustarda_the_awful
ShadowMan
Active Member
ShadowMan (@shadowman)
3 months ago

να συζητούσαμε λίγο το πώς θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τα P3 σε αυτη την ιστορία αν τα είχαμε και αν θα μας βοηθούσαν κάπως σε ολο αυτό το περιστατικό στο καστελόριζο , αλλά και αν το περιστατικό εξελισσόταν σε δεύτερα Ιμια?
Δεν θα μπορούσαμε να είχαμε ξετρυπώσει μερικά υποβρύχια τους αυτή την εβδομάδα στο σημείο?Θα ηταν αιτία κλιμάκωσης της κατάστασης?

Evanos
Active Member
Evanos (@evanos)
3 months ago
Reply to  ShadowMan

Φοβάμαι ότι η οποιαδήποτε αποστολή αυτών των αεροσκαφων που φτιάχτηκαν να οργώνουν τους αχανείς Ωκεανούς….για πολεμικό έργο κοντά στα Μικρασιάτικα παραλία χωρίς σοβαρή αεροπορικη συνοδεία….θα ειναι ταξίδι χωρίς επιστροφή…

christos_choris_a
Active Member
christos_choris_a (@christos_choris_a)
3 months ago
Reply to  ShadowMan

Οι Τουρκικοί S-400 θα τα σκότωναν με την ίδια ευκολία που ένας κυνηγός με επαναληπτική καραμπίνα σκοτώνει 5 μπεκάτσες. Σκάσαμε 500 εκατομμύρια για την ανθυποβρυχιακή άμυνα του Ιονίου Πελάγους!

CKfurious
Active Member
CKfurious (@ckfurious)
3 months ago
Reply to  ShadowMan

Πως θα τα ξετρύπωνε τα υποβρύχια άραγε??
Εκτος και εάν τα ίδια τα υποβρύχια βαριόντουσαν εκεί στο βυθό και βγαίναν στην επιφάνεια να λιαστούν η να κάνουν chatting!!
Διότι ASW εξοπλισμό δεν θα διαθέτουν εάν και όταν πετάξουν!!!

ShadowMan
Active Member
ShadowMan (@shadowman)
3 months ago
Reply to  ShadowMan

καταρχήν ειπα να συζητήσουμε, αυτοι που εκαναν downvote μαλλον δεν ξέρουν τι σημαινει αυτό γιατι δεν ειδα να γράφουν κάτι οπως οι απο κάτω που απάντησαν με λογική.
Πανω στο θέμα τώρα, ειναι λογικό το οτι μπορουσαν να τα καταρίψουν. Εννοώ πως μπορουσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε στο στάδιο που φτάσαμε που δεν έπεσε ουτε ντουφεκιά.
Αν αρχιζε το γλέντι ειναι άλλη ιστορία. πχ και μαχητικά σηκώσαμε για αναχαιτίσεις δεν μας τα ρίξανε όμως γιατι δεν έφτασε σε τέτοιο σημείο το επεισόδιο τελικά.

Thomas
Active Member
Thomas (@thomas)
3 months ago

Μπορεί να μην έχουμε ψηλά ούτε για εφημερίδα και να χρειάζεται να επιστρατεύσουμε την βάρκα της Μανταλένας αλλά σύντομα θα έχουμε νέα αναβαθμισμένα αεροπλάνα ναυτικής συνεργασίας. Όπως και να το κάνουμε έχουμε κάνει αυστηρή ιεράρχηση των αναγκών του στόλου.

viper3000ad
Trusted Member
viper3000ad (@viper3000ad)
3 months ago
Reply to  Thomas

Είναι γεγονός οτι δεν έχουμε μαντίλι να κλάψουμε, αλλά συνεχίζουμε να παίρνουμε δανεικά. Οπότε πράγματι μια ιεράρχηση την χρειαζόμαστε. Μόνο το πυροσβεστικό τμήμα έχει 2 διαφορετικούς τύπους ελικοπτέρων που κανένα δεν συμμετέχει στην πυρόσβεση ή σε SAR.

KonstantinosKaperonis
Active Member
KonstantinosKaperonis (@konstantinoskaperonis)
3 months ago

Ωραία και όμορφα όλα αυτά, μήπως όμως λέω, μήπως θα έπρεπε να περιμένει λίγο το ναυτικό μας και να πάρει κάποια από τα P-3C που αποσύρονται και να έδινε τα 500 millions για τορπίλες; ή για τις ΜΕΚΟ;

christos_choris_a
Active Member
christos_choris_a (@christos_choris_a)
3 months ago

Όλοι αυτό σκεφτόμαστε. Πόσο μάλλον όταν ανέκυψαν “ευρήματα” που έχριζαν πιό ενδελεχούς ανακατασκευής ( ανεβάζοντας και το κόστος και μεταθέτοντας και τα χρονοδιαγράμματα ) και στο κάτω κάτω θα παίρναμε P-3C ηλικιακά νεότερα που θα μπορούσε να χρειάζονταν και λιγότερο βαθμό αναβάθμισης όσον αφορά τις συσκευές και τα ηλεκτρονικά.

George_K
Trusted Member
George_K (@george_k)
3 months ago

Τελικά με 156.855$ τι μπορούμε να αγοράσουμε από τα ΜΗ-60R?
https://www.ptisidiastima.com/2-mh-60r-for-hellenic-navy/

ptisidiastima
ΠΤΗΣΗ
3 months ago
Reply to  George_K

Λίγη υπομονή

G...
Active Member
G... (@g)
3 months ago
Reply to  ΠΤΗΣΗ

Το πρόβλημα ειναι, οτι μονο υπομονη κανουμε. Δεν εχει προχωρήσει τιποτα και οτι ετρεχε εχει παρει αναβολη η ακυρωση. Δωσαμε μισο δις για αχρηστα ρ3 οταν θα μπορουσαν και επρεπε να γινουν πολλα πραγματα με αυτα τα χρηματα και σαν κερασακι στην τουρτα δωσαμε και τις βασεις χωρις να παρουμε τιποτα παρα περιμενουμε τωρα απο τον ενοικιαστη αν θελει και οποτε θελει να δωσει κατι.
Τι ακριβως λοιπον να περιμενουμε? Μηπως το καινουργιο άρθρο για τα Χριστούγεννα που θα εχει ΑΒ?
Λυπαμαι για το υφος της γραφης μου αλλα η οργη πλεον εχει ξεχυλισει και η πτηση εχει μεριδιο σε αυτο.

Roger
Roger (@roger)
3 months ago
Reply to  ΠΤΗΣΗ

comment image

XsrX
Active Member
XsrX (@xsrx)
3 months ago

“Το τελικό κόστος εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών ανέρχεται στο ποσόν των 499.843.145,00 δολαρίων, το οποίο αναμένεται να αναπροσαρμοσθεί με το πέρας της σύμβασης και τον απολογισμό που θα λάβει χώρα.”
Οπερ μεθερμηνευόμενον, ο κουβάς δεν έχει πάτο.

x-m
Noble Member
x-m (@x-m)
3 months ago

Ούτε καν 500 ….Όχι ότι δεν το ξέραμε, αλλά είναι τερατώδες το νούμερο ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία. Και θέλουμε μόνο 4 χρόνια ακόμα για να τα θαυμάσουμε.

Evanos
Active Member
Evanos (@evanos)
3 months ago
Reply to  x-m

….φοβάμαι ότι θα τα θαυμάζουμε στο μουσείο…
καθώς το έργο αυτών των αεροσκαφων μαλλον πλέον θα γίνεται απο εξειδικευμένα και πολυ φθηνότερα μη επανδρωμένα …
Αλλα αφού οι τσέπες μαλλον γέμισαν….ποιος νοιάζεται..?

Last edited 3 months ago by harriettschleini
x-m
Noble Member
x-m (@x-m)
3 months ago
Reply to  Evanos

Για το τελευταίο διατηρώ αμφιβολία. Η LM εισηγήθηκε ενάντια στον εκσυγχρονισμό……

Last edited 3 months ago by Aldaron47
G...
Active Member
G... (@g)
3 months ago
Reply to  x-m

Ναι, εχει καλο άλλοθι. Αλλωστε μισο δις κανενας δεν το θελει

x-m
Noble Member
x-m (@x-m)
3 months ago
Reply to  G...

Έτσι κι αλλιώς ξέρουν ότι είμαστε πιστοί πελάτες , δεν μας χάνουν. Κάτι άλλο θα βρισκόταν.
Η δουλειά τους είναι να πουλάνε , δεν είναι κακό. Το ζήτημα είναι εμείς γιατί επιλέξαμε αυτό το έργο. Τι είναι αυτό που θα κάνουν και αξίζουν για χάρη τους 500;

Evanos
Active Member
Evanos (@evanos)
3 months ago
Reply to  x-m

…Ε…εντάξει… άμα θέλαμε ντε και καλά να αγοράσουμε απο τι μαγαζί τους….
δεν θα μας χάλαγαν και χατήρι…
έξάλλου και έχων βάρδια στην καρέκλα του υπουργείου έψαχνε κατι γρήγορο να υπογράψει…

Last edited 3 months ago by harriettschleini
Jason
Noble Member
Jason (@jason)
3 months ago

Υπαρχει σημερα ενα ενδιαφερον αρθρο στην Καθημερινη οπου αναφερεται πως εχει ναυαγησει οριστικα η προμηθεια των φρεγατων Belhara, επειδη η κυβερνηση εκτιμα πως απαιτουνται λυσεις αμεσης αποδοσης. Προφανως επικρατησε η λογικη, καθως υπαρχουν αναγκες οπως τορπιλες, οπλα για τα F-16, ελικοπτερα, πιο εκτεταμενος εκσυγχρονισμος φρεγατων MEKO κτλ.
“Η απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει στην προμήθεια εδράζεται σε δύο λόγους: Πρώτον, το κόστος για την αγορά είχε φθάσει τα 3 δισ. ευρώ. Με δεδομένα τα στενά περιθώρια του προϋπολογισμού εκτιμήθηκε ότι το κονδύλι ήταν υψηλό.
Δεύτερον, ο χρόνος παράδοσης είχε προσδιοριστεί για το 2025. Ομως, με δεδομένη την κλιμακούμενη τουρκική απειλή, η Αθήνα εκτιμά πως απαιτούνται προμήθειες και κινήσεις αναβάθμισης αμυντικού υλικού που θα είναι «άμεσης απόδοσης» τόσο για το ναυτικό όσο και για την αεροπορία. Μάλιστα, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, διερευνάται κατά πόσον είναι εφικτό ορισμένες εξ αυτών να γίνουν από τη γαλλική αγορά.”
https://www.kathimerini.gr/1089391/article/epikairothta/politikh/nayagei-h-agora-twn-gallikwn-fregatwn

Last edited 3 months ago by tousername
photographix
Noble Member
photographix (@photographix)
3 months ago
Reply to  Jason

Το θεμα δεν ηταν τοσο τα 3 μυρια, αλλα οτι επαιρναν μονο δυο σκαφη με αυτα, με οριζοντα ενταξης σε υπηρεσια λιγο αντε γεια, τελικα φαινεται καποιος σφυριξε παιδια δειτε εδω τη λιστα τι μπορουμε να κανουμε αμεσως με 3 μυρια σε τρυπες που μας καινε αμμεσα που θα μεινουν αβουλωτες.
Οσον αφορα αμεση ενισχυση με ετοιμα σκαφη δεν ξερω αν εχει μεινει κατι στην αγορα, φαινεται παει το πραγμα για αποδοχη και τροποποιηση-εκσυγχρονισμο των υπο αποσυρση LCS και πληρεστερο εκσυγχρονισμο των ΜΕΚΟ?
Εξακολουθει βεβαια να υπαρχει το θεμα να δοθει κατι και στους Γαλατες, κατι ισως σε σχεση με Μ2000, οπλισμο και υποστηριξη τους? Θεμα 1-2 ενισχυμενων Λαφαγιετ ισως?

DimitrisXr
DimitrisXr (@dimitrisxr)
3 months ago
Reply to  Jason

Αν τελικα ισχυει το αρθρο, οντως επικρατησε η λογικη. Δυστυχως τους τελευταιους μηνες, ειδικα σε σχολια φρεγατοθεματων, το κλιμα που καλλιεργουνταν απο συγκεκριμενα ατομα ηταν απολυτως σουρεαλιστικο. Τι 6 μπελχαρες ακουγαμε, τι 10 θεμιστοκληδες για αντικατασταση των combattante (400μυρια πλοιο για αντικασταση πλοιου των 70-80 γιατι ειμαστε και large), τι ffg και mmsc για αντικατασταση kortenaer,ραφαλ που θα μας εδιναν δωρο οι γαλλοι,10 ευρωκορβετες, f35, lora απο ισραηλ, αναβαθμιση στα apache, scalp-eg, και δε συμμαζευεται. Και φυσικα οι αντιθετες αποψεις ηταν αντι-γαλλικες, αντι-αμερικανικες και δεν ξερω γω τι αλλο.
Παμε σιγα σιγα να κανουμε τα βασικα, να μπουμε και σε ενα προγραμμα κορβετων (ας ειναι η ευρωκορβετα ΑΝ συμφωνησουμε σε ικανοποιητικη διαμορφωση και τιμη) και βλεπουμε σε 10-15 χρονια τι εξτρα θα χρειαστουμε (αεραμυνα περιοχης κλπ).

NavalCasual
NavalCasual (@navalcasual)
3 months ago
Reply to  Jason

Πως 4 φρεγάτες είναι αργες για το 2025 ενώ 5 αεροσκάφη 40ετιας είναι μια χαρά με μισο δις το 2024 μάλλον κάποιος πρέπει να το εξηγήσει με άλλες σταθερες…. π.χ. που πηγαίνουν αυτά τα λεφτά.
Επίσης δεν πιστεύω τίποτα στο συγκεκριμένο άρθρο που αναφέρεις.
1) Το κόστος των μονάδων ήταν γνωστό εδώ και 2 χρόνια και δεν βγήκε ξαφνικά.
2) Η άθλια δικαιολογία ότι οι φρεγάτες αργούν είναι για ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο. Οι προκλήσεις της Τουρκίας είναι κάθε χρόνο και χειρότερες, με το σκεπτικό του άρθρου δεν θα πάρουμε ποτέ φρεγάτες γιατί αργούν να έρθουν..
3) Συμπεριλαμβάνει ευχολόγια ότι Η Γαλλία θα συνεχίσει να μας υποστηρίζει γιατί έτσι πρέπει….. φυσικά και θα παίξει ρόλο και καλά θα μας κανει ο Μακρον.
4) Διερευνάτε αν μπορεί να πάρουμε άλλα από Γαλλία, λες και είναι βιδες…
5) Όλα τα εξοπλίστηκαν πλην των F16 έχουν παγώσει, η Fos για τα Mirage εχεί γίνει φαρσοκωμωδία. για Τορπίλες ουτε λόγος.
6) Τα αναδρομικά είναι 1 δις και η κυβερνήσει θα δώσει 4 γιατί τα πλοια δεν ψηφίζουν καθώς επίσης θα τα δώσει σε βάθος χρονών, Αστείο ότι στάλθηκε ο Υπ. Οικ για να ενημερώσει τους Γαλλους
Οσο περνάει ο καιρός και βγαίνουν και άλλα στην επιφάνεια τόσο είναι εμφανέστερο ότι του είπαν να μην προχωρήσει με τους Γαλλους. Δεν θέλω να γίνει πόλεμος αλλά αν έρθει η κακια ώρα μέσα στις S των 50 χρόνων να μπουν μέσα οι πολιτικοί που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις.

Jason
Noble Member
Jason (@jason)
3 months ago
Reply to  NavalCasual

Η Γαλλια δεν ειναι η Νaval-Group, εχει και αλλα προιοντα η χωρα, οπως ρανταρ, πυραυλους, μαχητικα, αλλα και πετρελαικες εταιριες.
Για τα P-3B ο εκσυγχρονισμος ειχε υπγραφει απο το 2016 οταν ηταν υπουργος ο Καμενος, παρα το γεγονος οτι η Lockheed Martin ειχε γραψει σε επιστολη της πως η συμφωνια ΔΕΝ ηταν συμφερουσα για την Ελλαδα.

x-m
Noble Member
x-m (@x-m)
3 months ago
Reply to  Jason

Τι προβλέπεται δηλαδή να αγοραστεί από τη Γαλλία ; Projects που ενδιαφέρουν είναι πλοία-αεροπλάνα. Τα πλοία …..άντε γειά !!! Μετά είναι , F-35 ή Rafale. Δεν χρειάζεται να είσαι Κάλχας για να ξέρεις το αποτέλεσμα. Οπότε……..

Gilan
Active Member
Gilan (@gilan)
3 months ago
Reply to  NavalCasual

Θεωρώ πλέων βέβαιο ότι υπάρχει κάποια συμφωνία για το Αιγαίο παρασκηνιακά (γιαυτό δεν νοιάζονται-βιάζονται).
Αυτή η συμφωνία είναι γνωστή τόσο στους Αμερικάνους όσο και στους Ευρωπαίους, αυτό που ζούμε είναι το πως θα κοινοποιηθεί στην κοινή γνώμη και πως θα κάνει διαχείριση της ήττας η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στην Ελλάδα.

x-m
Noble Member
x-m (@x-m)
3 months ago
Reply to  Gilan

Λογικότατο. Το “Μακεδονικό” έχει δείξει τα όρια ανοχής και αντοχής μας.

CKfurious
Active Member
CKfurious (@ckfurious)
3 months ago
Reply to  Jason

Δεν είναι μονο η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ που γραφει για το ΦΙAΣΚΟ:
https://www.protothema.gr/greece/article/1030240/giati-akurosame-tin-paraggelia-ton-3-dis-gia-tis-gallikes-fregates/
https://www.liberal.gr/apopsi/min-tis-chasoume-tis-fregates-patrioti/315076
https://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3470948/peri-fregaton-thorikton-kai-mpourlotieridon
Τα 3+billion @ 2 ships είναι εκτος οικονομικών δυνατοτήτων Αυτό ήταν προφανές!
Για εμάς του εσωτερικού το καταλαβαίνω να προσπαθούν να μας ταΐζουν σανό πως δήθεν κάτι κάνουν για την Aμυνα
Για τις επιπτώσες που θα έχει η ακύρωση η αναβολή για καμια δεκαετία του προγράμματος με τους Γάλλους δεν το σκέφτηκαν??
Δυο χρονια διαπραγματευονταν και δεν ξέραν για τι τιμές συζητάμε?????
Ποτε το μάθαν??
Μια βδομάδα πριν υπογράψουν?ξεφτιλιλικια…..
Είμαστε μέσα 2020 και είναι φανερό πως ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΝΈΝΑΣ σχεδιασμός για την αντικατασταση των φρεγατών του Ναυτικού
Είναι και αυτό ένα από τα επιτεύγματα τους??!!

DimitrisXr
DimitrisXr (@dimitrisxr)
3 months ago
Reply to  CKfurious

3 δις ΧΩΡΙΣ τους scalp, και βασιζομενο στην αεραμυνα σημειου των… kortenaer, καθως ουτε αυτο εχουν. 2 sea fire και 48 aster στην προνομιακη τιμη των 3 δις. Παρανοια ! Ας οψονται τα εκατονταδες downvotes συγκεκριμενων προσωπων που διαστρεβλωνουν το κλιμα σε καθε μα καθε αρθρο. Τη δουλεια τους κανουν τα παιδια…

Last edited 3 months ago by bryantneitenstei
Roger
Roger (@roger)
3 months ago
Reply to  CKfurious

«Ποτε το μάθαν??
Μια βδομάδα πριν υπογράψουν?ξεφτιλιλικια…..»
Το ήξεραν, αλλά ροκάνιζαν τον χρόνο, διαδίδοντας «πληροφορίες» για «άφιξη AΒ/TICO τον Μάιο του 2020».
Απ’ ότι φαίνεται ο χρόνος τελείωσε και σε λίγο καιρό θα έχουμε νταβαντούρια με τους γείτονες.
Και το 2021 φοβάμαι ότι θα έχουμε πάλι συμφωνίες τύπου «Νταβός»/«Μαδρίτης» και θα ακούσουμε πάλι «Mea Culpa».

Last edited 3 months ago by Garthahi
Chris
Chris (@chris)
3 months ago
Reply to  Jason

Φτηνές δκαιολογίες. Αν το λέγανε περισυ τέτοιο καιρό θα το δεχόμουν. Μια βδομάδα πριν την υπογραφή κατάλαβαν ότι δε βγαίνουν τα οικονομικά; Μια βδομάδα πριν την υπογραφή κατάλαβαν ότι υπάρχουν άμεσες καί επείγουσες ανάγκες; Για αυτό τόσο καιρό διαγωνισμοί με μοναδικό προμηθευτή την κατασκευάστρια ακυρώνονται; Επειδή καίγονται και επειγονται; Γιατί τόσο καιρό δεν αλλάζουν το νόμο;

NikolakiEfentis
Trusted Member
NikolakiEfentis (@nikolakiefentis)
3 months ago
Reply to  Jason

Οι εκτιμήσεις περί αργοπορίας νέων φρεγατών είναι προφανέστατα ελεεινές υπεκφυγές…
Προφανώς εξαρχής γνωρίζαμε ότι οι όποιες νέες φρεγάτες δεν αγοράζονται από περίπτερο.
Προφανώς άμεσες λύσεις υπήρχαν αλλά εμείς δεν κάναμε τίποτα… Υπήρχαν Adelaide, Bremen κ.α. Να ψάχνουμε τώρα για άμεσες λύσεις ξαφνικά ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ, δεν αναιρεί όμως την ανάγκη για ένα πρόγραμμα αντικατάστασης των φρεγατών.
Προφανώς, σημαντικό μέρος της άμεσης λύσης είναι κι ο εκσυγχρονισμός των ΜΕΚΟ. Αλλά θέλαμε Ρ-3 που μάλιστα θα είναι επιχειρησιακά ύστερα από τις νέες φρεγάτες…
Τώρα άμεση λύση από την Γαλλική αγορά ποιά θα μπορούσε να είναι;

Roger
Roger (@roger)
3 months ago
Reply to  Jason

Αν θέλουν προμήθειες και κινήσεις αναβάθμισης αμυντικού υλικού που θα είναι «άμεσης απόδοσης» για το ναυτικό, να φροντίσουν να πάρουν άμεσα τις τορπίλες.
Να και ένα άρθρακι που τις έχει όλες μαζεμένες… να βοηθήσω τα παιδιά μήπως και γίνει πιο γρήγορα η δουλειά.
http://www.hisutton.com/Guide-to-heavyweight-533mm-torpedoes.htmlΑν θέλουν

Raptor001
Member
Raptor001 (@raptor001)
3 months ago

Μήπως ήταν προτιμότερο 2 ολοκαίνουρια P-8 με αυτά τα χρήματα? Λογικά θα έφταναν…

George_K
Trusted Member
George_K (@george_k)
3 months ago
Reply to  Raptor001

Και τρία μη σου πω.., μαζί με FOS..

GrandTurkeyShoot
Member
GrandTurkeyShoot (@grandturkeyshoot)
3 months ago
Reply to  Raptor001

shush μη βάζεις δύσκολα, δε ρωτάμε τετοια πράματα

stepa
Member
stepa (@stepa)
3 months ago
Reply to  Raptor001

την ιδια σκεψη καναμε…..

flatspin
Active Member
flatspin (@flatspin)
3 months ago

“Το τελικό κόστος εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών ανέρχεται στο ποσόν των 499.843.145,00 δολαρίων, το οποίο αναμένεται να αναπροσαρμοσθεί με το πέρας της σύμβασης και τον απολογισμό που θα λάβει χώρα”

H οποία αναπροσαρμογη μπορεί να ειναι μονο προς τα κάτω, εφόσον το τελικο κόστος ειναι δεδομένο.
Οπότε αναμένουμε κάποια στιγμή το πραγματικό τελικό κόστος.
Σε κάθε περίπτωση, για μένα το θέμα ειναι αυτά τα 5 ΑΦΝΣ να ειναι αξιόμαχα και πλήρη δυνατοτήτων! Οπερ σημαίνει να δύνανται να εντοπιζουν και κυνηγούν υποβρύχια καθώς και πλοια. Δλδ και sonoboys και τορπίλες και antiship πυραύλους μεταξύ αλλων. Τα link 16 κλπ κλπ ειναι περίπου αυτονόητα.
Οι μόνες επιφυλάξεις που έχω είναι σε βάθος χρόνου. Πρόκειται για μια παλια πλατφόρμα και παρα τον εκσυγχρονισμό πολλά μηχανικα μέρη παραμένουν ίδια. Πως θα υποστηρίζονται σε 20 χρόνια αυτοι οι κινητηρες-ελικες και λοιπα συστήματα? Θα ψάχνουμε στις χωματερες ανταλλακτικα μήπως ή θα πληρώνουμε το βάρος τους σε χρυσάφι?

Last edited 3 months ago by mariel2028
Mikis_Zezas
Mikis_Zezas (@mikis_zezas)
3 months ago

Πάντως, με την ισοτιμία του δολαρίου προς το ευρώ το ποσό βγαίνει περίπου 426 εκ. €

Roger
Roger (@roger)
3 months ago
Reply to  Mikis_Zezas

Νομίζω σε τέτοιες συμφωνίες η ισοτιμία κλειδώνει εξαρχής… ή πάει ανάλογα με την κάθε δόση πληρωμής.
Και έχουμε ήδη πληρώσει αρκετά από τα χρήματα του προγράμματος.

Mikros-hroas
Active Member
Mikros-hroas (@mikros-hroas)
3 months ago

Δεν μας δίνανε άλλα αεροσκάφη του ναυτικού ανθυποβρυχιακά οι Αμερικάνοι τζετ και όχι ελικοφόρα;
Τα πήραμε όχι!
Δεν μας δίνανε και μεταφορικά καυσίμων από τα αεροπλανοφόρα; Τα πήραμε; Όχι!
Να μην συνεχίσω να λέω τι μας δίνανε και εμείς δεν τα πήραμε!
Με 500 εκατομμύρια ευρώ κύριε έξυπνε ξέρεις τι φτιάχνω στην Ελλάδα;
Επειδή το έχω ψάξει το πράγμα κατά καιρούς για να μάθετε και εσείς;
Το ίδιο σύστημα με κάμερα-κάμερα νυκτός με εμβέλεια 7,5 χιλιομέτρων για εμπορικά σκάφη-ταχύπλοα, έκανε 5 φορές περισσότερο για στρατιωτική χρήση!
Το ίδιο ραντάρ ναυτιλίας που έμπαινε σε κρουαζερόπλοια και μεγάλα πλοία έκανε 3 φορές περισσότερο για στρατιωτική χρήση.
Το ίδιο σύστημα δορηφορική εποικινωνίας και VHF UHF για πλοία έκανε 4 φορές περισσότερο για στρατιωτική χρήση.
Σε όλες της περιπτώσεις τους άλλαζαν τα ονόματα άλλα όλα ήταν ίδια.
Τελικά πόσο νομίζετε πως θα στοίχιζε ένα ΑΑ σύστημα με ένα πυροβόλο 6Χ20
από τα F-4 και από άλλα αεροσκάφη και δύο εκτοξευτές για ΑΙΜ9L που τους αποσύρουν οι Αμερικάνοι, με ένα σύστημα με κάμερα ημέρας νυκτός με εμβέλεια 7,5 χιλιόμετρα και με ένα ραντάρ ελέγχου πυρός μικρής εμβέλειας των 6 KW;
Η εμπορική κάμερα με όλα για ταχέα σκάφη έκανε 15,000 ευρώ μόνο πριν από 5 χρόνια!
Ξέρεις πόσο κοστίζει ένα ραντάρ ναυτιλίας των 6 KW; Τι μονάδες περιέχει και πόσο αναλογικά θα κοστίσει ένα ραντάρ αέρα; Δεν βρισκόμαστε στο 70 ούτε στο 80 ούτε στο 90 ας σταματήση η κοροιδία πια Ηλεκτρονικός είμαι και ξέρω.
Τώρα τα βρίσκω όλα από την Κίνα σε τιμές 1/10 από την Ευρώπη Αμερική.
Για να μην το συνεχίσω ξέρετε πόσο κάνει ένα κινητό τηλέφωνο κόστος και πόσο πουλιέται στην λιανική; Το ίδιο θα γράψω για μια τηλεόραση. Δεν στοιχίζει ένα και φτάνη στον πελάτη δυο αλλά του το πουλάνε τέσερα και πέντε!

viper3000ad
Trusted Member
viper3000ad (@viper3000ad)
3 months ago

Χωρίς να είμαι αρμόδιος για την χρήση του κάθε οπλικού υποσυστήματος, σας παρακαλώ να γράψετε πόσο κοστίζει το κάθε Μ1117 που παραλαμβάνουμε σε προνομιακή τιμή, και μάλλον χωρίς οπλισμό. Επίσης τα αεροσκάφη του ΕΚΑΒ τα πληρώνει το ΙΣΝ 4πλάσια τιμή. Μια και μιλάμε για αγορές, ο κόσμος πρέπει να έχει λόγο στο που (και με τι τρόπο) ξοδεύονται οι φόροι και οι δωρεές.

Jason
Noble Member
Jason (@jason)
3 months ago
Reply to  viper3000ad

Τα Μ1117 κοστιζουν 800 χιλιαδες το ενα καινουρια, δηλαδη για 1200 οχηματα θα επρεπε να πληρωσουμε 1 δις.
Οι Αμερικανοι μας τα πουλανε μεταχειρισμενα σε πολυ καλη κατασταση με κοστος 85 εκατομμυρια ολα μαζι, δηλαδη 71 χιλιαρικα το καθε οχημα. Η τιμη αυτη μπορει να πεσει στο μισο εαν εκμεταλλευτουμε τα χρηματα που δινουν οι Αμερικανοι για αντικατασταση Ρωσικου εξοπλισμου, οπως των ΒΜΡ-1
https://www.ptisidiastima.com/1200-m1117-guardian-for-greece/

viper3000ad
Trusted Member
viper3000ad (@viper3000ad)
3 months ago
Reply to  Jason

Τι 800 χιλιάδες καινούργια; Ποίος την έβγαλε αυτή την τιμή; Αυτό μου θυμίζει το “όλα ένα ευρώ, άστο κάτω αυτό κυρία μου κάνει πέντε”. Σιγά μη μπήκαν και μέσα. Επίσης το σε πολύ κατάσταση; το εχει δει κάποιος από κοντά ; Με 71.000,00 δολάρια το ένα (τουλάχιστον) άσε τις συντηρήσεις, τα οπλικά και τις επικοινωνίες πόσο πάει το μαλλί; Στην αγορά η Renault με το shera2 το έδινε κομπλέ 90.000

SKYHOOK47
SKYHOOK47 (@skyhook47)
3 months ago

Foxtrot India Alpha Sierra Charlie Oscar…

stepa
Member
stepa (@stepa)
3 months ago

τιποτε τσαμπα πραγμα , οσο 2 Ρ-8 Poseidon, ισως και 3 με λιγο σπρωξιμο….

spy
Member
spy (@spy)
3 months ago

Η Πτήση, που προφανώς γνωρίζει πολύ καλύτερα από εμένα τον πραγματικά αδαή, μπορεί να μας εξηγήσει υπεύθυνα (με δεδομένο τον ίδιο χρόνο παράδοσης – 2024) πως γίνεται 0,5 δις (για την “αναπαλαίωση” 5 εγκαταλειμμένων ουσιαστικά αεροσκαφών, ηλικίας 30 ετών) να θεωρείται ποσό λογικό, αλλά 3 δις για την αγορά 2 σύγχρονων φρεγατών με τον οπλισμό τους και ίσως με κάποια ευρύτερη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας (που θα ίσχυε λογικά αμέσως) να θεωρείται ποσό δυσβάσταχτο; Και αν οι τωρινοί κάνουν σωστά και δεν υπογράφουν την σύμβαση γιατί όντως δεν αξίζουν αυτά τα χρήματα, οι τότε που υπέγραψαν αυτήν την ανεκδιήγητη συμφωνία πως κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι αναμεσά μας;

Last edited 3 months ago by Anaginnjade
evaggelos
Noble Member
evaggelos (@evaggelos)
3 months ago

εχω την εντυπωση οτι με 500 παιρνεις 5 c130j αν δεν εχω κανει λαθος δηλαδη οποτε θα ηταν κ κατι χρησιμο μιας κ μεταγωγικα μπαζουμε ολιγον,κ αν ηθελαν τοσο πολυ στο ναυτικο να σουλατσαρουν στον αερα ε ας καναμε ενα εσπα προγραμμα να μαθουν να πετουν.

Mikros-hroas
Active Member
Mikros-hroas (@mikros-hroas)
3 months ago
Reply to  evaggelos

Με 500 παίρνεις 15 μεταγωγικά H-8 από τους Κινέζους! Ίδια με τα C130H.

FTS
Active Member
FTS (@fts)
3 months ago

Τα P3 και 20.000.000 το κομμάτι να μας τα πουλούσαν υπο κανονικές συνθήκες δεν θα σκεφτόμασταν καν να τα αγοράσουμε.
Άλλωστε πολύ πιο πιεστικά προγράμματα σε όλους τους κλάδους των ΕΔ αναβάλλονται συνεχώς.
Για να μην το κουράζουμε ο λόγος που πετάχτηκαν τόσα χρήματα στα P3 ήταν για να μην κάνει απολύσεις η ΕΑΒ
Δεν πρόκειται για κάποιο μυστικό

x-m
Noble Member
x-m (@x-m)
3 months ago
Reply to  FTS

Με αυτή τη λογική ίσως να συνέφερε να πληρώνεται το προσωπικό και να κάθεται και να αγοραζόταν κάτι πραγματικά χρήσιμο.

nebula
nebula (@nebula)
3 months ago
Reply to  FTS

Και προσπαθούσα να καταλάβω , γιατί μπορεί να πήραν μία τόσο λάθος απόφαση , δεν έχει κάποιο λόγο/κίνητρο. Αυτό που λες ακούγεται πειστικότατο…

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πολύ κοντά στην απόφαση για Νέες Φρεγάτες και τον Εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ200ΗΝ, το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης του ΠΝ στη μεταπολεμική του ιστορία

Περισσότερα για το θέμα στο τεύχος της "Πτήσης" ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020, κοντά σας την Τρίτη 03-2020 Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που έχουμε συγκλίνουν όλες στο γεγονός ότι...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Τα Mirage 2000-5Mk2 επιστρέφουν στον αέρα, σύντομα οι διαθεσιμότητες στο 100%

108
 Όπως αποκάλυψη προχτές και ο ΥΕΘΑ στη Βουλή, η 114 ΠΜ έχει γίνει αποδέκτης ποσοτήτων κρίσιμων ανταλλακτικών για τα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5Mk2. H...
- Advertisement -
Card image

October 2020

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 April #395

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 June 2016 #361

Αγορά 1.99

Related News

Ν. Παναγιωτόπουλος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις δίπλα στους πολίτες στη Σάμο

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, με ανάρτησή του στο twitter, τονίζει ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι δίπλα στους πολίτες» στη Σάμο, μετά το...

Πολύ κοντά στην απόφαση για Νέες Φρεγάτες και τον Εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ200ΗΝ, το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης του ΠΝ στη μεταπολεμική του ιστορία

Περισσότερα για το θέμα στο τεύχος της "Πτήσης" ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020, κοντά σας την Τρίτη 03-2020 Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που έχουμε συγκλίνουν όλες στο γεγονός ότι...

Οπτικό Υλικό από τις Εκδηλώσεις στο Πλαίσιο Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

https://www.youtube.com/watch?v=zmXZ9lxrcFwhttps://www.youtube.com/watch?v=0XFDDsYGEs4https://www.youtube.com/watch?v=0iKYVHcJHrU