ΑΦΝΣ P-8A και πύραυλοι PAC-3 MSE για τη Νότια Κορέα, «έλεγχοι τιμών»

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Νότια Κορέα έχει αιτηθεί την απόκτηση έξι αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-8A Poseidon αντί $2,1 δις από τις ΗΠΑ, ανακοινώνει η DSCA. Το πακέτο των P-8A περιλαμβάνει συνοδευτικά υλικά και εξοπλισμό. Εφόσον αποκτηθούν, τα αεροσκάφη θα αντικαταστήσουν τα διαθέσιμα P-3.

 

Η Νότια Κορέα σκοπεύει επίσης να αποκτήσει 64 Κ/Β PAC-3 MSE, αναφέρει σε δεύτερη ανακοίνωση η DSCA. Το κόστος της μεταβίβασης των πυραύλων θα φτάσει το δυνητικό κόστος των $501 εκατομμυρίων.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Αντωνιος
Guest
Αντωνιος

Αυτα τα P-8A ειναι καλυτερα απο τα δικα μας εκσυγχρονισμενα P-3 Orion?

GMT-I
Guest
GMT-I

Αυτό πάντως που παρατηρούμε είναι ότι οι τιμές στα δυτικά όπλα έχουν εκτοξευτεί. Η Κίνα έχει διαλύσει τον παραγωγικό ιστό της Δύσης και το μόνο που απομένει μάλλον είναι τα όπλα. Σε λίγα χρόνια απλά χώρες σαν την Ελλάδα δεν θα μπορούν να αγοράσουν ούτε βίδα την ίδια στιγμή που ουσιαστικά έχουν αποκλειστεί τα ρωσικά όπλα και η αμυντική μας βιομηχανία είναι πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Θα πρέπι να μάθουμε να ζούμε με μεταχειρισμένα και για έναν μικρότερο στρατό.

Ripmaker
Member
Ripmaker

ποσα Ρ3 αναβαθμιζουμε εμεις? (το ενδιαμεσης λυσης μη το μετράμε).

Π. Ν. Β
Guest
Π. Ν. Β

Όσο 4 P-3B AUP + 1 την Ενδιάμεση λύση, κοστίζει 1 το πολύ P-8… Χωρίς να περιλαμβάνονται οι υποδομές υποστήριξης ενός τέτοιου αεροσκάφους.

Thras
Member
Thras

Οι Patriot βγαίνουν 7,82 εκ $ το κομμάτι! Δηλαδή 6,51 εκ ευρώ για κάθε πύραυλο!