Αναβαθμίσεις F-16, ενδιαφέρον για F-35 και συντήρηση S-300

16
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Πληροφόρηση που κυκλοφόρησε πριν από λίγο με την μορφή non paper από το ΥΕΘΑ αναφέρει ότι με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και μετά από εισήγηση των επιτελείων ξεκίνησε η διαδικασία για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F 16, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον προς την αμερικανική κυβέρνηση για την προμήθεια αεροσκαφών πέμπτης γενιάς (F-35) και βρίσκεται σε τελικό στάδιο η υποστήριξη και συντήρηση των αντιαεροπορικών πυραύλων S-300.

Να υπενθμίσουμε ότι στην μακρά προϊστορία της προσπάθειας της ΠΑ για αναβάθμιση των F-16 σημείο αναφοράς αποτελεί αυτή που είχε παρουσιαστεί το 2009 και βασιζόταν στα αντίστοιχα προγράμματα CCIP (υλοποιούσε η USAF και είχε ανακοινώσει η Τουρκική Αεροπορία). Η πρόταση ήταν μια δέσμη επιλογών για την ΠΑ με:

* Αναβάθμιση–εκσυγχρονισμό των Peace Xenia ΙΙΙ (PX III Block 52+) στο πλήρες πρότυπο Block 52+ Advanced.

* Αναβάθμιση–εκσυγχρονισμό των Peace Xenia ΙΙ (PX II Block 50) είτε στο αποκαλούμενο πρότυπο CCIP-GR (διατηρώντας το ραντάρ V7 με IDM-Improved Data Modem και νέο πιλοτήριο) ή σε πλήρες πρότυπο Block 52+ Advanced (με ραντάρ V9 και Link 16).

* Προαίρεση (παρά το γεγονός ότι υπήρχε αντίθετη απόφαση της ΠΑ) για αναβάθμιση–εκσυγχρονισμό των Peace Xenia I (PXI Block 30) στο αποκαλούμενο πρότυπο CCIP Lite (διατήρηση του AN/APG-68V2 με IDM και βελτιώσεις στο πιλοτήριο)

Σημείο καμπής στη συνέχεια ήταν η απόφαση του Ανωτάτου Αεροπορικού Συμβουλίου τον Δεκέμβριο του 2012 για την αναβάθμιση του συνόλου των αεροσκαφών Peace Xenia II και III στο πρότυπο F-16 Block 52+ Advanced, δηλαδή των Fighting Falcon PXIV (F-16 Block 52M). Τα F-16 Block 30 (PXI) δεν περιλαμβάνονταν και τότε στην απόφαση, αν και η κατασκευάστρια εταιρία υπέβαλε επίσης σχετική πρόταση. Στο πλαίσιο της πρότασης του 2012 το ενδιάμεσο εναλλακτικό πρότυπο CCIP GR για τα PXIII απαλείφθηκε και υιοθετήθηκε το Block 52+ Advanced ως καθολικό πρότυπο στα Fighting Falcon όλων των παρτίδων πλην των PXI. Για τα τελευταία προτείνονταν ο εκσυγχρονισμός με χρήση απαρτίων όπως το ραντάρ που θα προέρχονταν από τα Block 50 και προσθήκη ή αναβάθμιση άλλων σε ένα πρότυπο που πλησίαζε το CCIP GR.

Η πρόσφατη και σημαντική εξέλιξη αφορά πλέον την μετάπτωση της παραπάνω πρότασης στην υιοθέτηση του προτύπου F-16V ως αυτού στο οποίο θα μετατραπούν όλα τα Fighting Falcon PXII/III/IV. Συγκριτικά με την πρόταση του 2012, η ουσιαστική και κρίσιμη διαφορά είναι ότι την θέση του APG-68(V)9 έχει πάρει πλέον το ραντάρ AESA APG-83 SABR (Scalable Agile Beam Radar) πλαισιωμένο όμως από μια νέα αρχιτεκτονική που εκμεταλλεύεται πλήρως τις δυνατότητές του και μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητα του Fighting Falcon. Αναφορικά με τα Block 30 και με δεδομένο ότι θα υπάρχει πλέον μεγάλο πλεόνασμα απαρτίων από την αναβάθμιση όλων των άλλων μαχητικών του τύπου, όλες οι δυνατότητες είναι ανοικτές στο να φτάσουν τα μαχητικά PXI σε επίπεδο πολύ κοντά στο Block 52+ Advanced.

Αν και δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή περισσότερες πληροφορίες εκτιμάται ότι η αναβάθμιση των F-16 αποτελεί το κύριο εξοπλσιτικό πρόγραμμα της ΠΑ, όπως άλλωστε αναμενόταν και η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το F-35 είναι συμπληρωματική μας και σε κάθε περίπτωση έχει βάθος 4-6 χρόνων. Από την άλλη και μια αναβάθμιση των F-16 δεν μπορεί να ξεπερνά τα 20 αεροπλάνα τον χρόνο, οπότε και αυτό το εγχείρημα μπορεί να έχει διάρκεια υλοποίησης (συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας και δοκιμής πρωτοτύπων) έως και 7 χρόνια.

Άλλωστε και τις ανάγκες που υφίστανται σε όλους τους κλάδους αλλά και την τρέχουσα δημοσιονομική κατάσταση είναι αδύνατο να υποστηριχθούν τα δυο αυτά προγράμματα παράλληλα.

Αναφορικά με την εκκίνηση του προγράμματος, αφετηρία θα είναι η αποστολή επιστολής πληροφόρησης  για επικαιροποίηση της τιμής και της διαθεσιμότητας του υλικού (price & availability).


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
dimitrov
Guest
dimitrov

Επιτέλους καλές ειδήσεις. Άντε να δούμε. Μιλάω για F-16 και S-300. Αν μπορέσουν να χωρέσουν και εκσυγχρονισμό ΜΕΚΟ200ΗΝ χαράς ευαγγέλια. Γενικά δείχνει πως κινείται κανoνικά το πράγμα στο διαδικαστικό κομμάτι. Όταν θα φτάσουμε στις υπογραφές και στις πληρωμές θα δούμε. Το ενδιαφέρον πάντως για το F-35 εγείρει ερωτηματικά σε πρώτη φάση λόγω κόστους. Να μην λέμε πάλι τα υπόλοιπα ζητήματα της υπόθεσης που μαθαίνουμε από Π&Δ. Μήπως έχουμε τπτ γούστα και “διευκολύνσεις” από την κατασκευάστρια; Του τύπου ….. μπες εσύ στο μαντρί και μη σε νοιάζει ……. θα έχεις δόσεις για 2-3 αιώνες;

Δημήτρης
Guest
Δημήτρης

Εδώ έχουν πληρωθεί σε κοτόπουλα, ο αιώνας θα τους πειράξει!!!
Τι συμμετοχή θα έχει η ΕΑΒ;
Για τα -5 θα τα πετάξουμε ή θα τα πετάξουμε;

tsimuha2
Guest
tsimuha2

Mαλιστα,εγω παντως προτιμω την 1-48 ,εχεις καλυτερη λεπτομερεια απο οτι στην 1-72.
Αν δε ειναι σε 1-32 η ακομη και σε 1-24 τοτε θα κανουμε παρτυ.

4Horsemen
Member
4Horsemen

XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA!!!!!!!!!!!!!!!!!! Να’ σαι καλά φίλε, μού έφτιαξες το κέφι! χαχαχαχα!!!!

παναγιωτης
Guest
παναγιωτης

σε wall paper ειναι πολύ καλύτερα δεν σπάνε κιόλας

jim40
Member
jim40

Κινήσεις για το θεαθήναι. Επίσημη πρόταση για να ξεκινήσουμε δεν έγινε και όταν θα γίνει κλασικά τα αεροσκάφη θα έχουν εξαντλήσει το δομικό χρονικό τους όριο

Φίλιππος
Guest
Φίλιππος

Προσωπικά θα κρατούσα μικρό καλάθι…μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο σιγά σιγά και οι δημοσκοπήσεις δεν τα λένε καλά για το κόμμα του κ. Καμμένου (αν και έχει αποδειχθεί εφτάψυχος).
Η προσέλκυση του μέρους του πληθυσμού με “ευαισθησίες” στην άμυνα πιθανών να είναι και μια προσπάθεια να παραμείνει στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος.
Απο την άλλη εύχομαι να είναι μια καλή αφορμή για να ξεκινήσει επιτέλους μια σοβαρή κουβέντα για το μέλλον της ΠΑ χωρίς μεσάζοντες και χωρίς προμήθειες αλλά μόνο με γνώμονα το εθνικό συμφέρον απο όλες τις απόψεις.

tsimuha2
Guest
tsimuha2

Eστω οτι καναμε την αναβαθμιση(χονδρικα 1 δις ευρω) μετα τι,θα υπαρχουν λεφτα νεα για ατρακτιδια σκοπευσης η θα μεινουμε στα απαρχαιωμενα,θα υπαρχουν λεφτα για αλλα 6-8 ατρακτιδια αναγνωρισης(μαζι με τους αντιστοιχους σταθμους εδαφους),θα υπαρχουν λεφτα για οπλα εξ αποστασεως η θα μεινουμε με μερικες δεκαδες βομβες και παλιους πυραυλους,θα υπαρχουν λεφτα για νεες εκδοσεις HARM,θα υπαρχουν λεφτα για FOS, θα υπαρχουν λεφτα για να δημιουργηθει ενα στοκ σρατηγικων ανταλλακτικων(κινητηρες,ρανταρ,υπολογιστες αποστολης,συστηματα EW,καλυπτρες,θυριδες, κλπ) κλπ.Μετα την οποια αναβαθμιση δεν θα υπαρχει σαλιο για τιποτα απο ολα αυτα,θα εχουμε μεν νεα αεροπλανα αλλα χωρις υλικα υποστηριξης.

GK_
Member
GK_

η προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι τα δυο προγραμματα ειναι αμεσα συνδεδεμενα. Εξηγω το γιατι: το F35, αποτελει την προκληση για το μελλον της ΠΑ. Οι επιδοσεις στεαλθ, που εχει, ειναι η μεγαλυτερη προκληση, που αλλαζει παρα πολλα στο αιγαιο, σε συναρτηση με τις τεχνολογικες δυνατοτητες της ηλεκτρονικης, της οπτικης, των μεταφερομενων οπλων και της ανανεωσης δεδομενων διαμεσου δικτυου, μονο για να αναφερω ορισμενα απο τα πολλα «+». Ειναι απαραιτητο να ειναι εντεταγμενο και στις ταξεις της ΠΑ. Οχι μονο για να μπορει να «απαντησει» ισοδυναμα, τεχνολογικα, στην απειλη της ΤΗΚ, αλλα και για την εμπεριστατωμενη μελετη του για τυχον… Read more »

trackback

[…] Όταν το ΥΠΕΘΑ ζητούσε ενημέρωση για το F-35 (η είδηση εδώ), η ΠΤΗΣΗ είχε ήδη αναλύσει διεξοδικά το θέμα, και οι […]