31.4 C
Athens
Παρασκευή, 14 Αυγούστου, 2020
Αρχική ΝΕΑ ΑΜΥΝΑ Ο «Εκσυγχρονισμός του Αιώνα»

Ο «Εκσυγχρονισμός του Αιώνα»

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

 

Αν ποτέ υπήρξε «Αγορά του Αιώνα» για την ΠΑ (η διαβόητη προμήθεια της δεκαετίας του 80 είναι μεν το σημείο αναφοράς, αλλά…) τότε υπάρχει και «Εκσυγχρονισμός του Αιώνα» με το πρόγραμμα αναβάθμισης των ελληνικών Viper σε F-16V, το πλαίσιο του οποίου ανακοινώθηκε χθες από την αρμόδια αμερικανική υπηρεσία DSCA ως γνωστοποίηση στο αμερικανικό κογκρέσο, όπου εάν δεν εγερθούν αντιρρήσεις εντός 30 ημερών θεωρείται ότι έχει εγκριθεί. Ακολουθούν μερικά σημεία που αφορούν τον «Εκσυγχρονισμό του Αιώνα» με πολλά περισσότερα να περιλαμβάνονται στο σχετικό ρεπορτάζ μας στο τεύχος ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ (ήδη σε τελική προετοιμασία).

* H γνωστοποίηση της DSCA στο κογκρέσο αντανακλά προφανώς την επιστολή προτάσεων και αποδοχής LOA (Letter of Offer and Acceptance) η υπογραφή της οποίας θα γίνει και η βάση του προγράμματος. Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης αναμένεται μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα και θα πρέπει να συνοδευτεί με προκαταβολή, που αναλόγως του τελικού ύψους της θα κυμαίνεται έως και τα 300 εκατομμύρια δολάρια.

* Η γνωστοποίηση της DSCA παραπέμπει ευθέως σε ελληνική πρόθεση αναβάθμισης του συνόλου των μαχητικών των προγραμμάτων PXII, PXIII και PXIV στο επίπεδο F-16V. Εάν όμως αυτό είναι το τελικό πλαίσιο, δηλαδή η αναβάθμιση όλων των αεροσκαφών Block 50/52+/52M, θα επιβεβαιωθεί μόνο μετά την υπογραφή της σύμβασης. Δηλαδή ασχέτως της γνωστοποίησης της DSCA το ύψος του τελικού ελληνικού προγράμματος θα επισφραγιστεί με την υπογραφή, όπου και θα φανεί εάν τελικά θα περιλαμβάνει το σύνολο των 123 αεροσκαφών ή θα γίνει συμφωνηθεί μόνο μέρος της LOA.

* Οι γνωστοποιήσεις της DSCA είναι… διαβόητες για το ότι «φουσκώνουν» οικονομικά τα προγράμματα που αφορούν, ακριβώς διότι περιλαμβάνουν κάθε πιθανή πτυχή τους ώστε να καλύπτουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο της τελικής συμφωνίας. Συνήθως οι τελικές συμβάσεις κινούνται χαμηλότερα.

* Για όσους ίσως απορούν για το οικονομικό ύψος του προγράμματος, μια προσεκτική ματιά αποδεικνύει ότι δεν κινείται και πολύ διαφορετικά από αυτό που «φημολογείτο» μέχρι σήμερα. Φυσικά στην συγκεκριμένη περίπτωση (όπως και σε όλες βέβαια τις σχετικές αγορές) δεν ισχύει η «απλή διαίρεση του κόστους με τον αριθμό των αεροσκαφών (δηλαδή 19,54 εκατομμύρια το αεροπλάνο). Έτσι και αλλιώς το κόστος ανά μονάδα διαφέρει ανά μοντέλο Block. Στην γνωστοποίηση περιλαμβάνονται και πολλά παρελκόμενα (που δεν είναι καν γνωστό εάν θα υιοθετηθούν τελικά) αλλά ίσως –πλέον των καταγεγραμμένων απαρτίων-«υποκρύπτονται» και υποπρογράμματα (όπως δομική αποκατάσταση) που δεν είναι άμεσα ορατά και δεν σχετίζονται παρά έμμεσα με τον προτιθέμενο εκσυγχρονισμό.

* Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter  ο Έλληνας υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι «Η οροφή για την αναβάθμιση των F-16 από τον προϋπολογισμό είναι 1,1δισ. Ευρώ και  τα υπόλοιπα ποσά αφορούν προγράμματα βοήθειας και αντισταθμιστικά». Προφανώς και ο κος υπουργός θα πρέπει να δώσει περισσότερες εξηγήσεις τόσο στα «προγράμματα βοήθειας» όσο και στα «αντισταθμιστικά» διότι διαφορετικά τα… νούμερα δεν βγαίνουν και αναγάγουν σε «ξύλινη γλώσσα» άλλων εποχών…

* Η γνωστοποίηση δεν φαίνεται να περιλαμβάνει (έστω και «συγκεκαλυμμένα») κάποια πρόβλεψη για τα F-16 Block 30. Ευσεβής πόθος πολλών βέβαια θα ήταν η αναβάθμιση και αυτών των ελληνικών μαχητικών μέσω της χρήσης απαρτίων που θα προέλθουν από τα υπόλοιπα 123 προς εκσυγχρονισμό. Παρόλα αυτά για να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα CCIP GR Lite (που είχε προταθεί σχετικά από την Lockheed Martin) απαιτείται πλέον των απαρτίων που θα προέλθουν από ανταλλακτικά του εκσυγχρονισμού και άλλα –καινούργια- που δεν φαίνεται όμως να περιλαμβάνονται στην παρούσα LOA. Κάτι τέτοιο όμως θα μπορούσε –θεωρητικά- να γίνει στο μέλλον.

* Το πρόγραμμα καθίσταται το μεγαλύτερο του είδους στο στερέωμα των εκσυγχρονισμών F-16V. Αν και υπολείπεται αριθμητικά τόσο του αντίστοιχου προγράμματος της Ταϊβάν ή της Νότιας Κορέας, εντούτοις το γεγονός ότι αφορά τρία διαφορετικά μοντέλα του Fighting Falcon το αναβιβάζει σε αυτό το καθεστώς, αν και ταυτόχρονα αυξάνει τις απαιτήσεις (κάποιοι θα έλεγαν και το ρίσκο) του.

* Καθιστά τα 123 ελληνικά F-16V (εάν υιοθετηθεί στο σύνολό του) τα ισχυρότερα Fighting Falcon (μαζί με αυτά του Μπαχρέιν) που θα έχουν προέλθει από εκσυγχρονισμό μέχρι σήμερα, αφού (σε αντίθεση με τα άλλα προγράμματα) το μεγαλύτερο μέρος του αφορά αεροσκάφη Block 52+ και Block 52+ Advanced. Εάν η Πολωνία ακολουθήσει τα ελληνικά βήματα θα γίνει η τρίτη αεροπορία με αντίστοιχο καθεστώς.

* Τα οφέλη, άμεσα και «έμμεσα» για την ΠΑ είναι πολλά και μεγάλα (για τα οποία θα επανέλθουμε) δικαιολογώντας απολύτως τον χαρακτηρισμό «Εκσυγχρονισμός του Αιώνα». Τώρα σε ότι αφορά κάποια σχόλια των «γνωστών και μη εξαιρετέων» για «φύκια και μεταξωτές κορδέλες» προφανώς κρίνουν εξ ιδίων για το κουτόχορτο που «πουλούσαν» (και «πουλάνε») τόσα χρόνια στο ελληνικό κοινό.

ΦΓΚ


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -

31 ΣΧΟΛΙΑ

31 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
GK_

Εγω δεν θεωρω οτι το προγραμμα αυτο αξιας 2 δις εκ $ συνολικα ετσι οπως ενημερωθηκαμε απο εσας και απο αλλα μεσα ενημερωσης, μποριε να θεωρηθει σαν μια «επιτυχια». Υπαρχουν σημαντικα ζητηματα τεχνολογικα όπως και αεροπορικης ισχυος απεναντι στη ποιοτικη αναβθμηση της λεγομενης απειλης που ειναι μπρος απο τις πορτες και δεν μπορει να λυσει το αναβαθμησμενο F16V στην μορφη που αυτο προτεινεται. το προγραμμα αυτο αποτελει μια πολυ ακριβη λυση στο προβλημα της γηρανσης του στολου των F16 χωρις ταυτοχρονα να μας επιτρεπει να εχουμε «υσυχους υπνους» απεναντι στην ΤΗΚ. Θελω να υπενθυμησω οτι η ΤΗΚ εκσυγρονισε τα δικα… Read more »

Alexandros Lekkas

Τα F16/M2000 δεν προορίζονται και δεν μπορούν, να αντιμετωπίσουν επί ίσοις όροις τα τυχών F-35 της Τουρκίας αλλά τα 200 F16 της Τουρκίας. Εκτός αν σας φαίνεται λογικό μια επένδυση 30 χρόνων να την πετάξουμε στα σκουπίδια, που αυτό θα γίνει αν δεν τα αναβαθμίσουμε όπως το ίδιο θα γίνει με τα Apache AH-64A του ΕΣ και τις MEKO 200HN του ΠΝ. Μην κάνουμε τα ίδια λάθη που κάνουμε τόσα χρόνια

GK_

Κατανοω απολυτως τι εννοειτε και συμφωνω σε μεγαλο βαθμο μαζι σας, μονο που οταν προκειται για την εναερια υπεροχη και της εναερια κυριαρχια σε ενα αεροπορικο πολεμο τα πραγματα δεν «δουλευουν» ετσι. Τα ελληνικα μαχητικα, οποια και εαν ειναι, θα βρεθουν faccia carta αντιμετωπα με οτι καλυτερο εχει να αντιπαραταξει η ΤΗΚ και οχι μονο με την «μαζα». Με τα σημερινα και μεσοπροθεσμα δεδομενα το καλυτερο της ΤΗΚ ειναι το F35. Οποτε το θεμα δεν ειναι απλα να αποφυγουμε να πεταξουμε στα σκουπιδια την επενδυση των τελευτααιων 30 χρονων, αλλα πως αυτη η επενδυση μπορει να «κουμπωσει» αποτελεσματικα απεναντι στην… Read more »

Αλέξανδρος

νομιζω ότι δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα των F-35 κακώς η κακός θα μας απασχολήσουν στο μέλλον όχι τώρα, φυσικά για να «κουμπώσουν» όπως σωστά λέτε θα πρέπει να γίνει αναβάθμιση σε σωστά πλαίσια, πρωτα στα block 50 μετα στα block 52 και αργοτερα στα block 52M μιας και τα τελευταία είναι τα πιο ικανά και δεν πρέπει να λείψουν από το ενεργητικό μέχρι να τελειώσει αυτή η διαδικασία, βέβαια αυτό εξαρτάται και από την κατασκευάστρια εταιρία καθώς θα πρέπει μάλλον να βγουν πρωτότυπα απο την αρχή για όλους τους τύπους αλλά ενα πάντα είναι που με φοβίζει στην… Read more »

GK_

Η εννοια της επιτυχιας ειναι αυτη που αποτελει το «κλειδι» που λυνει ως δια μαγειας ολα τα προβληματα ή περιπου. Η προσωπικη πεποιθηση ειναι οτι το προγραμμα σαν οικονομικη επενδυση, ειναι εξαιρετικα ακριβο για αυτο που μαλλον θα κλειθουν να κανουν τα αεροσκαφη. Μαλλον θα επιβαρυνθουν κατι περισσοτερο διαψευδοντας τις ελπιδες και τους ποθους πολλων. Για παραδειγμα, οι περιορισμοι εντοπισμου και εγκλωβισμου των αεροσκαφων στεαλθ ειναι ενα σημαντικο μειονεκτημα. «Στο βασιλειο των τυφλων ο μονοφθαλμος ειναι βασιλιάς» κια αυτο ισχυει ενα ο μονο φθαλμος ειναι ενας. Μονο που εαν οι μονοφθαλμοι ειναι δυο αλλαζει το σκηνικο. Σημερα, τεχνολογικα, τα μαχητικα… Read more »

aris32

το πλεονεκτημα του aesa ρανταρ ειναι οτι κανει ταυτοχρονα πολλες δουλειες ενω τα μηχανικα τις κανουν ξεχωριστα . εχει μικροτερο ιχνος . εχει δυνατοτητες ηλεκτρονικου πολεμου και ενα απο τα πιο σημαντικα πλεονεκτηματα ειναι οι περισσοτερες ωρες λειτουργιας μεταξυ των συντηρησεων . η μικροτερη αναγκη για ψυξη η μικροτερη αναγκη για ηλεκτρικο ρευμα και ολα αυτα λογω οτι δεν χρησιμοποιει σερβομηχανισμους για την κινηση της κεραιας . βεβαια εχεις ενα δικιο γιατι το υπαρχον ρανταρ ειναι ενα πολυ καλο ρανταρ . προφανως τα μπλοκ 52Μ δεν θα εκσυχρονιστουν μιας κια ειναι τα πιο συγχρονα και φερουν ολα τα οπλα .… Read more »

DangerJetExhaust

Πέφτει απίστευτη παραπληροφόρηση για το θέμα του εκσυγχρονισμού και …γνωστές ιστοσελίδες ουρλιάζουν από αγανάκτηση, ότι με τα ίδια χρήματα θα μπορούσαμε να αγοράσουμε F-35 ή (και …γελάμε) Su-35, χωρίς να υπολογίζουν καν ότι το πρόγραμμα ήταν απαίτηση της Π.Α.. Ναι, χρειαζόμαστε και 5ης γενιάς αεροσκάφη, αλλά με τι λεφτά και γιατί να αφήσουμε να απαξιωθεί ο στόλος των F-16, που δυστυχώς είναι ανομοιογενής λόγω διαφορετικών αγορών και εκδόσεων των αεροσκαφών. Ελπίζω μόνο ο εκσυγχρονισμός να γίνει σύντομα και όταν έρθει η στιγμή των διαπραγματεύσεων για τη βάση της Σούδας (κάποιοι λένε ότι οι Αμερικανοί θα ζητήσουν και 2η βάση στη… Read more »

vagelis Tasios

πολυ σωστα

Προβοκάτωρ

Για κινητήρες δεν είδα κάτι..και πάει περίπατο το αφήγημα της ομογενοποίησης..

Κωστας Phantom Phixer

123 σετ ραντάρ για 123 αεροσκάφη; Δεν βάζουμε μυαλό τελικά με τίποτα ε;

Flight

125 set για 123 αεροσκάφη

Κωστας Phantom Phixer

Σχεδόν το ίδιο κάνει. Το αποτέλεσμα σε 2-3 χρόνια θα είναι το ίδιο εάν δεν υπάρχει FOS…

tsimuha2

Μεχρι να τελειωσει το προγραμμα θα εχουμε φυσιολογικα και απωλειες αεροσκαφων.

Flight

Ελπίζουμε όχι…

Manolis

Μηπως σε εχει βαφτισει ο μπαμπας του Κυριακου?

tsimuha2

Απλα ειμαι ρεαλιστης, δεν νομιζω οτι δεν θα εχουμε ατυχημα στα επομενα 7-8-9 χρονια.Θυμασαι ποσα F-4 ηταν να εκσυγχρονιστουν.

Άγγελος

Οι πληροφορίες ότι ότι σας έχει εξαντληθεί ο καφές για να προλάβεται το αφιέρωμα στο τεύχος Νοεμβρίου είναι αληθινές; Προβλέπεται πολύ ενδιαφέρον.
Πάντως οι προβλέψεις σας για το κόστος στο τεύχος Αυγούστου αν θυμάμαι καλά που έτειχε να δω τυχαία πρόσφατα ήταν αρκετά καλές προσεγγίσεις.

ΚΚ

Ερώτησεις … ποσο κοστίζει καινουργιο ενα block 60? ενα Block viper?
Γιατι το κοστος τους ως καινούργια καθορίζει αν ο εξυχρονισμος των παλιών αξίζει. Αν καποιος το γνωρίζει θα μου ηταν χρήσιμο να το αναφέρει

ΚΚ

Ευχαριστω για την ενημέρωση.
Οποτε πρακτικα δεν ξέρουμε ποσο κοστίζουν καινούργια, αφού δεν διαπραγμευτηκαμε! Οποτε δεν ξέρουμε τι αριθμό θα αγοράζαμε….Προφανώς οχι 100 εκατομυρια οσο το F35.
Αν εκανε περιπου 50 εκ. Ευρω (60 σε δολλαρια) σημαινει 40 καινούργια viper ενω ταυτοχρονα εχουμε ολα τα αλλα ή 20 F35 …προφανώς ειναι η σκοπιά που το βλέπει κανεις ή 50 κάποιας άλλης γενιάς F16 αλλα καλύτερης των τουρκικών !
Παντως αν ειναι τα 2 δις ευρω για απευθείας ανάθεση αν ισχύουν …υοαρχουν και αλλες επιλογες …οποτε τα νούμερα μιλάνε απο μόνα τους μπορεις να κανεις πολλα με 2 δις ευρω.

Spyros

Μάλιστα. Εν ολίγοις, το ποσό των 2,4δις είναι ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΔΥΝΑΤΟ, αν προστεθούν όλες οι δυνατές επιλογές. Τα περί ‘υλοποίησης του προγράμματος στις ΗΠΑ’ και δημιουργίας εκεί θέσεων εργασίας να υποθέσουμε πως είναι υπερβολές του Τραμπ για εσωτερική κατανάλωση… ας ελπίσουμε γι’αυτό, τουλάχιστον! Μπορεί (λέμε τώρα) σκόπιμα να μην γίνεται αναφορά στην αναβάθμιση των 30αριών, αφού κατ’ αρχήν δεν ξέρουμε σε τι επίπεδο μπορεί να γίνει! Πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν ΟΛΑ τα πρωτότυπα των PXII-III και (ελπίζουμε) IV, να δούμε ποιά ακριβώς είναι τα απάρτια που ‘περισσεύουν’, για να δούμε που μπορούν να φτάσουν τα 30άρια, και με τι ποσό… Read more »

hal9000

Για τα block 30 δηλαδή τι ακριβώς έχει προταθεί; Υπάρχει ελπίδα να επιχειρηθεί εκσυγχρονισμός από τη ΕΑΒ με τα απάρτια των άλλων block χωρίς την εμπλοκή των Αμερικανών;

Καμία πληροφορία ή σενάριο για το τι εννοούσε ο Τραμπ περί «αγοράς αεροσκαφών απλό την Boeing» υπάρχει;

Αναστάσιος

Θα μπορούσε κάποιος απο το περιοδικό να μας πεί πόδα χρόνια δομικής ζωής έχουν τα 30άρια;Πόσα ακόμη χρόνια δομικής έστω μόνο ζωής θα μπορούσε να προσδώσει ένα πρόγραμμα δομικής αναβάθμισης;Θα μπορούσαμε να περιοριστούμε σε πρόγραμμα μόνο δομικής αναβάθμισης στα 30άρια με σκοπό να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο ή τουλάχιστον με πρωτεύοντα ρόλο το τελευταίο στάδιο εκπαίδευσης και ΣΟΣΜΕ για όλα τα F16 ή και τα Mirage;Και κάτι εκτώς θέματος.Πόσα χρόνια δομικής ζωής έχουν μείνει στα T2 buckeye;Μπορεί να υπάρξει πρόγραμμα δομικής αναβάθμισης και άν ναί πόσα χρόνια θα τα δώσει πέραν του τέλους της εργοστασιακής τους;

Αναστάσιος

Δέν μπορώ να καταλάβω γιατί σβήσανε τις ερωτήσεις μου.Απαράδεκτο γιατί δέν έθιξα κανέναν ούτε είχα υβριστικά σχόλια.Πολύ ύποπτο αυτό που έγινε.Λυπάμε για τον moderator που εκπροσώπησε την πτήση και διάστημα.Ύστερα από 27 χρόνια ανάγνωσης του εντύπου ξεκίνησα να έχω αμφιβολίες.Τόσο πολλά είναι τα λεφτά;

Flight

Η ειρωνεία στο τέλος δεν χρειαζόταν. Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα, το site κατέρρευσε και χάσαμε πολλά άρθρα και σχόλια. Και τώρα μας κατηγορείτε ότι τα παίρνουμε για να μην βάζουμε τα σχόλιά σας; σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας

jim40

Νομίζω κάποια F-16 έχουν HUD ευρείας θέας και κάποια όχι. Άραγε θα ομογενοποιηθούν και αυτά? Θα αποκτήσουν όλα τα αναβαθμισμένα κράνη JHMCS?

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γιατί δεν το βυθίζουμε το ρημάδι να τελειώνουμε; 

Οι προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο έχουν προκαλέσει αγανάκτηση στην πλειοψηφία των Ελλήνων, αλλά αυτός είναι και ένας από τους λόγους που...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

Πως τα γραφεία Τύπου ΓΕΝ και ΓΕΕΘΑ ξεφτίλισαν τους Τούρκους, γιατί...

16
 Τις προηγούμενες ώρες, γίναμε μάρτυρες διάφορων καταστάσεων που δεν είχαμε ξαναδεί. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, σε απόλυτη ετοιμότητα, για δεύτερη φορά σε λίγες μέρες,...
Card image

ΠΤΗΣΗ August 2020

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Αύγουστος #399

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 May #372

Αγορά 1.99

Related News

Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών: Ανησυχητικές οι επικίνδυνες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

ΑΠΕ-ΜΠΕ«Ανησυχητικές οι επικίνδυνες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, που νωρίς το απόγευμα θα έχει συνομιλίες στη Βιέννη με...

Μ. Βαρβιτσιώτης: «Δεν μπορεί να γίνει διάλογος υπό καθεστώς εκβιασμού και υπό την απειλή κανονιοφόρων. Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται»

ΑΠΕ-ΜΠΕ«Δεν μπορεί να γίνει διάλογος υπό καθεστώς εκβιασμού και υπό την απειλή κανονιοφόρων. Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε προς...

Αυστραλία: Εξοπλιστικό σκάνδαλο πίσω από το πρόγραμμα αντικατάστασης των Μ-113;

Ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα εξοπλισμών στην μακρυνή Αυστραλία είναι το πρόγραμμα LAND 400 που φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τα παλαίμαχα τεθωρακισμένα Μ-113 και τα...

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τον κορονοϊό: Ανακοινώνονται νέα μέτρα σήμερα

ΑΠΕ-ΜΠΕΈκκληση στους νέους για μεγαλύτερη προσοχή λόγω των κρουσμάτων του κορονοϊού, απηύθηνε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προήδρευσε σήμερα το πρωί στην τακτική...

Τσίπρας: Το έλλειμμα στρατηγικής στα ελληνοτουρκικά εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

ΑΠΕ-ΜΠΕ"Έλλειμμα στρατηγικής" στα ελληνοτουρκικά προσάπτει στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην "Εφημερίδα των Συντακτών", προειδοποιώντας...
- Advertisement -