Ο «Εκσυγχρονισμός του Αιώνα»

31
6554
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 346
  •  
  •  

 

Αν ποτέ υπήρξε «Αγορά του Αιώνα» για την ΠΑ (η διαβόητη προμήθεια της δεκαετίας του 80 είναι μεν το σημείο αναφοράς, αλλά…) τότε υπάρχει και «Εκσυγχρονισμός του Αιώνα» με το πρόγραμμα αναβάθμισης των ελληνικών Viper σε F-16V, το πλαίσιο του οποίου ανακοινώθηκε χθες από την αρμόδια αμερικανική υπηρεσία DSCA ως γνωστοποίηση στο αμερικανικό κογκρέσο, όπου εάν δεν εγερθούν αντιρρήσεις εντός 30 ημερών θεωρείται ότι έχει εγκριθεί. Ακολουθούν μερικά σημεία που αφορούν τον «Εκσυγχρονισμό του Αιώνα» με πολλά περισσότερα να περιλαμβάνονται στο σχετικό ρεπορτάζ μας στο τεύχος ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ (ήδη σε τελική προετοιμασία).

* H γνωστοποίηση της DSCA στο κογκρέσο αντανακλά προφανώς την επιστολή προτάσεων και αποδοχής LOA (Letter of Offer and Acceptance) η υπογραφή της οποίας θα γίνει και η βάση του προγράμματος. Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης αναμένεται μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα και θα πρέπει να συνοδευτεί με προκαταβολή, που αναλόγως του τελικού ύψους της θα κυμαίνεται έως και τα 300 εκατομμύρια δολάρια.

* Η γνωστοποίηση της DSCA παραπέμπει ευθέως σε ελληνική πρόθεση αναβάθμισης του συνόλου των μαχητικών των προγραμμάτων PXII, PXIII και PXIV στο επίπεδο F-16V. Εάν όμως αυτό είναι το τελικό πλαίσιο, δηλαδή η αναβάθμιση όλων των αεροσκαφών Block 50/52+/52M, θα επιβεβαιωθεί μόνο μετά την υπογραφή της σύμβασης. Δηλαδή ασχέτως της γνωστοποίησης της DSCA το ύψος του τελικού ελληνικού προγράμματος θα επισφραγιστεί με την υπογραφή, όπου και θα φανεί εάν τελικά θα περιλαμβάνει το σύνολο των 123 αεροσκαφών ή θα γίνει συμφωνηθεί μόνο μέρος της LOA.

* Οι γνωστοποιήσεις της DSCA είναι… διαβόητες για το ότι «φουσκώνουν» οικονομικά τα προγράμματα που αφορούν, ακριβώς διότι περιλαμβάνουν κάθε πιθανή πτυχή τους ώστε να καλύπτουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο της τελικής συμφωνίας. Συνήθως οι τελικές συμβάσεις κινούνται χαμηλότερα.

* Για όσους ίσως απορούν για το οικονομικό ύψος του προγράμματος, μια προσεκτική ματιά αποδεικνύει ότι δεν κινείται και πολύ διαφορετικά από αυτό που «φημολογείτο» μέχρι σήμερα. Φυσικά στην συγκεκριμένη περίπτωση (όπως και σε όλες βέβαια τις σχετικές αγορές) δεν ισχύει η «απλή διαίρεση του κόστους με τον αριθμό των αεροσκαφών (δηλαδή 19,54 εκατομμύρια το αεροπλάνο). Έτσι και αλλιώς το κόστος ανά μονάδα διαφέρει ανά μοντέλο Block. Στην γνωστοποίηση περιλαμβάνονται και πολλά παρελκόμενα (που δεν είναι καν γνωστό εάν θα υιοθετηθούν τελικά) αλλά ίσως –πλέον των καταγεγραμμένων απαρτίων-«υποκρύπτονται» και υποπρογράμματα (όπως δομική αποκατάσταση) που δεν είναι άμεσα ορατά και δεν σχετίζονται παρά έμμεσα με τον προτιθέμενο εκσυγχρονισμό.

* Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter  ο Έλληνας υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι «Η οροφή για την αναβάθμιση των F-16 από τον προϋπολογισμό είναι 1,1δισ. Ευρώ και  τα υπόλοιπα ποσά αφορούν προγράμματα βοήθειας και αντισταθμιστικά». Προφανώς και ο κος υπουργός θα πρέπει να δώσει περισσότερες εξηγήσεις τόσο στα «προγράμματα βοήθειας» όσο και στα «αντισταθμιστικά» διότι διαφορετικά τα… νούμερα δεν βγαίνουν και αναγάγουν σε «ξύλινη γλώσσα» άλλων εποχών…

* Η γνωστοποίηση δεν φαίνεται να περιλαμβάνει (έστω και «συγκεκαλυμμένα») κάποια πρόβλεψη για τα F-16 Block 30. Ευσεβής πόθος πολλών βέβαια θα ήταν η αναβάθμιση και αυτών των ελληνικών μαχητικών μέσω της χρήσης απαρτίων που θα προέλθουν από τα υπόλοιπα 123 προς εκσυγχρονισμό. Παρόλα αυτά για να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα CCIP GR Lite (που είχε προταθεί σχετικά από την Lockheed Martin) απαιτείται πλέον των απαρτίων που θα προέλθουν από ανταλλακτικά του εκσυγχρονισμού και άλλα –καινούργια- που δεν φαίνεται όμως να περιλαμβάνονται στην παρούσα LOA. Κάτι τέτοιο όμως θα μπορούσε –θεωρητικά- να γίνει στο μέλλον.

* Το πρόγραμμα καθίσταται το μεγαλύτερο του είδους στο στερέωμα των εκσυγχρονισμών F-16V. Αν και υπολείπεται αριθμητικά τόσο του αντίστοιχου προγράμματος της Ταϊβάν ή της Νότιας Κορέας, εντούτοις το γεγονός ότι αφορά τρία διαφορετικά μοντέλα του Fighting Falcon το αναβιβάζει σε αυτό το καθεστώς, αν και ταυτόχρονα αυξάνει τις απαιτήσεις (κάποιοι θα έλεγαν και το ρίσκο) του.

* Καθιστά τα 123 ελληνικά F-16V (εάν υιοθετηθεί στο σύνολό του) τα ισχυρότερα Fighting Falcon (μαζί με αυτά του Μπαχρέιν) που θα έχουν προέλθει από εκσυγχρονισμό μέχρι σήμερα, αφού (σε αντίθεση με τα άλλα προγράμματα) το μεγαλύτερο μέρος του αφορά αεροσκάφη Block 52+ και Block 52+ Advanced. Εάν η Πολωνία ακολουθήσει τα ελληνικά βήματα θα γίνει η τρίτη αεροπορία με αντίστοιχο καθεστώς.

* Τα οφέλη, άμεσα και «έμμεσα» για την ΠΑ είναι πολλά και μεγάλα (για τα οποία θα επανέλθουμε) δικαιολογώντας απολύτως τον χαρακτηρισμό «Εκσυγχρονισμός του Αιώνα». Τώρα σε ότι αφορά κάποια σχόλια των «γνωστών και μη εξαιρετέων» για «φύκια και μεταξωτές κορδέλες» προφανώς κρίνουν εξ ιδίων για το κουτόχορτο που «πουλούσαν» (και «πουλάνε») τόσα χρόνια στο ελληνικό κοινό.

ΦΓΚ


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 346
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
GK_
Guest
GK

Εγω δεν θεωρω οτι το προγραμμα αυτο αξιας 2 δις εκ $ συνολικα ετσι οπως ενημερωθηκαμε απο εσας και απο αλλα μεσα ενημερωσης, μποριε να θεωρηθει σαν μια «επιτυχια». Υπαρχουν σημαντικα ζητηματα τεχνολογικα όπως και αεροπορικης ισχυος απεναντι στη ποιοτικη αναβθμηση της λεγομενης απειλης που ειναι μπρος απο τις πορτες και δεν μπορει να λυσει το αναβαθμησμενο F16V στην μορφη που αυτο προτεινεται. το προγραμμα αυτο αποτελει μια πολυ ακριβη λυση στο προβλημα της γηρανσης του στολου των F16 χωρις ταυτοχρονα να μας επιτρεπει να εχουμε «υσυχους υπνους» απεναντι στην ΤΗΚ. Θελω να υπενθυμησω οτι η ΤΗΚ εκσυγρονισε τα δικα… Read more »

Alexandros Lekkas
Guest
Alexandros Lekkas

Τα F16/M2000 δεν προορίζονται και δεν μπορούν, να αντιμετωπίσουν επί ίσοις όροις τα τυχών F-35 της Τουρκίας αλλά τα 200 F16 της Τουρκίας. Εκτός αν σας φαίνεται λογικό μια επένδυση 30 χρόνων να την πετάξουμε στα σκουπίδια, που αυτό θα γίνει αν δεν τα αναβαθμίσουμε όπως το ίδιο θα γίνει με τα Apache AH-64A του ΕΣ και τις MEKO 200HN του ΠΝ. Μην κάνουμε τα ίδια λάθη που κάνουμε τόσα χρόνια

GK_
Guest
GK

Κατανοω απολυτως τι εννοειτε και συμφωνω σε μεγαλο βαθμο μαζι σας, μονο που οταν προκειται για την εναερια υπεροχη και της εναερια κυριαρχια σε ενα αεροπορικο πολεμο τα πραγματα δεν «δουλευουν» ετσι. Τα ελληνικα μαχητικα, οποια και εαν ειναι, θα βρεθουν faccia carta αντιμετωπα με οτι καλυτερο εχει να αντιπαραταξει η ΤΗΚ και οχι μονο με την «μαζα». Με τα σημερινα και μεσοπροθεσμα δεδομενα το καλυτερο της ΤΗΚ ειναι το F35. Οποτε το θεμα δεν ειναι απλα να αποφυγουμε να πεταξουμε στα σκουπιδια την επενδυση των τελευτααιων 30 χρονων, αλλα πως αυτη η επενδυση μπορει να «κουμπωσει» αποτελεσματικα απεναντι στην… Read more »

Αλέξανδρος
Guest
Αλέξανδρος

νομιζω ότι δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα των F-35 κακώς η κακός θα μας απασχολήσουν στο μέλλον όχι τώρα, φυσικά για να «κουμπώσουν» όπως σωστά λέτε θα πρέπει να γίνει αναβάθμιση σε σωστά πλαίσια, πρωτα στα block 50 μετα στα block 52 και αργοτερα στα block 52M μιας και τα τελευταία είναι τα πιο ικανά και δεν πρέπει να λείψουν από το ενεργητικό μέχρι να τελειώσει αυτή η διαδικασία, βέβαια αυτό εξαρτάται και από την κατασκευάστρια εταιρία καθώς θα πρέπει μάλλον να βγουν πρωτότυπα απο την αρχή για όλους τους τύπους αλλά ενα πάντα είναι που με φοβίζει στην… Read more »

DangerJetExhaust
Guest
Νίκος Βασιλάκης

Πέφτει απίστευτη παραπληροφόρηση για το θέμα του εκσυγχρονισμού και …γνωστές ιστοσελίδες ουρλιάζουν από αγανάκτηση, ότι με τα ίδια χρήματα θα μπορούσαμε να αγοράσουμε F-35 ή (και …γελάμε) Su-35, χωρίς να υπολογίζουν καν ότι το πρόγραμμα ήταν απαίτηση της Π.Α.. Ναι, χρειαζόμαστε και 5ης γενιάς αεροσκάφη, αλλά με τι λεφτά και γιατί να αφήσουμε να απαξιωθεί ο στόλος των F-16, που δυστυχώς είναι ανομοιογενής λόγω διαφορετικών αγορών και εκδόσεων των αεροσκαφών. Ελπίζω μόνο ο εκσυγχρονισμός να γίνει σύντομα και όταν έρθει η στιγμή των διαπραγματεύσεων για τη βάση της Σούδας (κάποιοι λένε ότι οι Αμερικανοί θα ζητήσουν και 2η βάση στη… Read more »

Προβοκάτωρ
Guest
Προβοκάτωρ

Για κινητήρες δεν είδα κάτι..και πάει περίπατο το αφήγημα της ομογενοποίησης..

Κωστας Phantom Phixer
Guest
Κωστας Phantom Phixer

123 σετ ραντάρ για 123 αεροσκάφη; Δεν βάζουμε μυαλό τελικά με τίποτα ε;

Flight and Space
Admin
Famed Member

125 set για 123 αεροσκάφη

Κωστας Phantom Phixer
Guest
Κωστας Phantom Phixer

Σχεδόν το ίδιο κάνει. Το αποτέλεσμα σε 2-3 χρόνια θα είναι το ίδιο εάν δεν υπάρχει FOS…

tsimuha2
Guest
tsimuha2

Μεχρι να τελειωσει το προγραμμα θα εχουμε φυσιολογικα και απωλειες αεροσκαφων.

Flight and Space
Admin
Famed Member

Ελπίζουμε όχι…

Manolis
Guest
manolis

Μηπως σε εχει βαφτισει ο μπαμπας του Κυριακου?

tsimuha2
Guest
tsimuha2

Απλα ειμαι ρεαλιστης, δεν νομιζω οτι δεν θα εχουμε ατυχημα στα επομενα 7-8-9 χρονια.Θυμασαι ποσα F-4 ηταν να εκσυγχρονιστουν.

Άγγελος
Guest
Άγγελος

Οι πληροφορίες ότι ότι σας έχει εξαντληθεί ο καφές για να προλάβεται το αφιέρωμα στο τεύχος Νοεμβρίου είναι αληθινές; Προβλέπεται πολύ ενδιαφέρον.
Πάντως οι προβλέψεις σας για το κόστος στο τεύχος Αυγούστου αν θυμάμαι καλά που έτειχε να δω τυχαία πρόσφατα ήταν αρκετά καλές προσεγγίσεις.

ΚΚ
Guest
ΚΚ

Ερώτησεις … ποσο κοστίζει καινουργιο ενα block 60? ενα Block viper?
Γιατι το κοστος τους ως καινούργια καθορίζει αν ο εξυχρονισμος των παλιών αξίζει. Αν καποιος το γνωρίζει θα μου ηταν χρήσιμο να το αναφέρει

Spyros
Guest
Σπύρος

Μάλιστα. Εν ολίγοις, το ποσό των 2,4δις είναι ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΔΥΝΑΤΟ, αν προστεθούν όλες οι δυνατές επιλογές. Τα περί ‘υλοποίησης του προγράμματος στις ΗΠΑ’ και δημιουργίας εκεί θέσεων εργασίας να υποθέσουμε πως είναι υπερβολές του Τραμπ για εσωτερική κατανάλωση… ας ελπίσουμε γι’αυτό, τουλάχιστον! Μπορεί (λέμε τώρα) σκόπιμα να μην γίνεται αναφορά στην αναβάθμιση των 30αριών, αφού κατ’ αρχήν δεν ξέρουμε σε τι επίπεδο μπορεί να γίνει! Πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν ΟΛΑ τα πρωτότυπα των PXII-III και (ελπίζουμε) IV, να δούμε ποιά ακριβώς είναι τα απάρτια που ‘περισσεύουν’, για να δούμε που μπορούν να φτάσουν τα 30άρια, και με τι ποσό… Read more »

Αναστάσιος
Guest
Αναστάσιος

Θα μπορούσε κάποιος απο το περιοδικό να μας πεί πόδα χρόνια δομικής ζωής έχουν τα 30άρια;Πόσα ακόμη χρόνια δομικής έστω μόνο ζωής θα μπορούσε να προσδώσει ένα πρόγραμμα δομικής αναβάθμισης;Θα μπορούσαμε να περιοριστούμε σε πρόγραμμα μόνο δομικής αναβάθμισης στα 30άρια με σκοπό να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο ή τουλάχιστον με πρωτεύοντα ρόλο το τελευταίο στάδιο εκπαίδευσης και ΣΟΣΜΕ για όλα τα F16 ή και τα Mirage;Και κάτι εκτώς θέματος.Πόσα χρόνια δομικής ζωής έχουν μείνει στα T2 buckeye;Μπορεί να υπάρξει πρόγραμμα δομικής αναβάθμισης και άν ναί πόσα χρόνια θα τα δώσει πέραν του τέλους της εργοστασιακής τους;

Αναστάσιος
Guest
Αναστάσιος

Δέν μπορώ να καταλάβω γιατί σβήσανε τις ερωτήσεις μου.Απαράδεκτο γιατί δέν έθιξα κανέναν ούτε είχα υβριστικά σχόλια.Πολύ ύποπτο αυτό που έγινε.Λυπάμε για τον moderator που εκπροσώπησε την πτήση και διάστημα.Ύστερα από 27 χρόνια ανάγνωσης του εντύπου ξεκίνησα να έχω αμφιβολίες.Τόσο πολλά είναι τα λεφτά;

Flight and Space
Admin
Famed Member

Η ειρωνεία στο τέλος δεν χρειαζόταν. Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα, το site κατέρρευσε και χάσαμε πολλά άρθρα και σχόλια. Και τώρα μας κατηγορείτε ότι τα παίρνουμε για να μην βάζουμε τα σχόλιά σας; σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας

jim40
Guest
jim40

Νομίζω κάποια F-16 έχουν HUD ευρείας θέας και κάποια όχι. Άραγε θα ομογενοποιηθούν και αυτά? Θα αποκτήσουν όλα τα αναβαθμισμένα κράνη JHMCS?