Ένταξη της πρώτης κορβέτας των 2,300 τόνων στο Ναυτικό του Πακιστάν

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η πρώτη από τις δύο κορβέτες πολλαπλών ρόλων εντάχθηκε στη δύναμη του Πακιστανικού Ναυτικού. Η κορβέτα των 2,300 τόνων που ονομάστηκε PNS Yarmook (F-271), βασίζεται στο σχέδιο Offshore Patrol Vessel (OPV) 1900 της ολλανδικής Damen. Η τελετή στην οποία παρέστη κι ο υπαρχηγός του Πακιστανικού Ναυτικού, υποναύαρχος Muhammad Fayyaz Gilani, έλαβε χώρα στις 13 Φεβρουαρίου στην Κωνστάντζα της Ρουμανίας.

Στις 14 Φεβρουαρίου, η Damen ανακοίνωσε πως το Yarmook, που είχε καθελκυστεί στις 17 Μαΐου 2017 στα ναυπηγεία της εταιρίας στο Γκαλάτι της Ρουμανίας, είναι ικανό να φέρει σε πέρας μια ποικιλία ναυτικών αποστολών ενώ μπορεί να φέρει τόσο ελικόπτερο όσο και Μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Καθέλκυση στην Ρουμανία της πρώτης ολλανδικής σχεδίασης κορβέτας του Πακιστάν

Το πλοίο φέρει επίσης δύο φουσκωτά, ταχύπλοα σκάφη σκληρής γάστρας (RHIB) 11.5 και 6.5 μέτρων και μπορεί να μεταφέρει δύο κοντέϊνερ 20 ποδών (TEU) για ειδικές εφαρμογές.

Το δεύτερο πλοίο της κλάσης, που έχει καθελκυστεί από τις 3 Σεπτεμβρίου 2019 και φέρει το όνομα Tabuk, αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία τον Μάιο.

Η Damen υπέγραψε συμβόλαιο για την ναυπήγηση δύο κορβετών πολλαπλών ρόλων με το Πακιστάν στις 30 Ιουνίου 2017.

Αξιωματούχοι του ναυτικού του Πακιστάν δήλωσαν πως τα πλοία αυτά “θα δράσουν ως πολλαπλασιαστές δύναμης ενισχύοντας τις ικανότητες του Ναυτικού να διαφυλάττει τα ναυτικά σύνορα και θα προσφέρουν περισσότερη ευελιξία στην άσκηση της πρωτοβουλίας του Ναυτικού του Πακιστάν για ανεξάρτητες ναυτικές περιπολίες άσκησης περιφερειακής ασφάλειας στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού”.

Πηγή: Janes


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

4
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
My_name_is_NobodydaredeMUSTAFA Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Προτίμησαν Ολλανδική σχεδίαση και όχι την τουρκική (Ada);
Μα γιατί;

MUSTAFA
Member
MUSTAFA

ok , ok

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

comment image

darede
Member
Noble Member
darede

Αγαπητή πτήση μεγάλα περιπολικά ή αλλιώς OPV είναι και όχι κορβέτες. Το πλοίο δύναται όντως να καλύψει πολλούς ρόλους αλλά στο μέλλον. Εικάζεται οτι το κόστος δεν ξεπέρασε τα 120 εκ δολλάρια για τα 2 πλοία. Και ερωτώ τώρα γιατί το Λ.Σ δεν δύναται να διαχειριστεί τέτοιου είδους πλοία, ειδικά εάν αγοραστούν με ευρωπαικά κονδύλια; Προφανώς πρόκειται είτε για έλλειψη διάθεσης είτε περί ανικανότητας, όταν υπάρχουν πιο μικρές χώρες απο εμάς πχ η Μάλτα που ήδη προμηθεύεται σκάφη OPV