Συντριβή πακιστανικού F-7PG

11
1177
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Μαχητικό F-7PG της πολεμικής αεροπορίας του Πακιστάν κατέπεσε την Τετάρτη κοντά στην πόλη Mastung, στην επαρχία Μπαλοχιστάν.

 

Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε πτήση ρουτίνας και η συντριβή του οδήγησε στον θάνατο του χειριστή. Το F-7 έχει αναπτυχθεί από την κινεζική εταιρεία Chengdu και είναι βασισμένο στο σοβιετικό MiG-21. Το F-7PG αποτελεί ειδική έκδοση του F-7 για το Πακιστάν και φέρει ραντάρ οικογενείας Grifo αντί του Sky Ranger 7M.

 

Τους τελευταίους 12 μήνες έχουν καταγραφεί 10 απώλειες F-7 παγκοσμίως, εκ των οποίων οι δύο αφορούσαν συγκρούσεις δύο μαχητικών στον αέρα.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Bob_Batons
Guest
bob batons

Εντάξει, κάθε δυο μήνες -και πολύ λέω- πέφτει και ένα. Κρίμα για τον χειριστή βέβαια.

Nikodimos
Editor
Noble Member

Από τον Απρίλιο έχουν πέσει δέκα, του πρόσφατου συμπεριλαμβανομένου. Ουσιαστικά δηλαδή μιλάμε για ένα το μήνα. Όλα τα συμβάντα υπάρχουν καταγεγραμμένα σε αναρτήσεις στον ιστότοπό μας.

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Μιας που αναχαιτίζουμε συνέχεια για 40+ χρόνια τα τουρκικά αεροπλάνα και έχουμε ξοδέψει περισσότερα από 20 δις ευρώ (σε σημερινές τιμές) για τις αναχαιτίσεις τους. Χώρια τα λεφτά για αγορές μαχητικών, όπλων τους, κ.α.
Έχω σκεφτεί το εξής σενάριο. Την αγορά ενός τύπου οικονομικού μαχητικού αξίας 15-20 εκατ. δολ το κάθε ένα, σαν το κινέζικο F-7 (με δυτικά ηλεκτρονικά και όπλα) που να το χρησιμοποιούμε μόνο για τις αναχαιτίσεις τουρκικών αεροπλάνων σε περίοδο ειρήνης. Για την μείωση του κόστους του να μην φέρει πλήρες σύστημα αυτοπροστασίας, ενώ οι πύραυλοι που θα αγοραστούν για αυτό να είναι μόνο αέρος-αέρος IR.

Spyros
Guest
Σπύρος

Δεν υπάρχουν τόσο οικονομικά μαχητικά, αν μιλάμε για κάτι καινούργιο (και μόνο έτσι έχει νόημα, αν θέλουμε χαμηλό κόστος χρήσης). Ακόμα και κάτι σε οπλισμένο εκπαιδευτικό (πχ κάτι σαν το «νεο» L-39 με σημερινό κινητήρα κ ηλεκτρονικά) δεν πέφτει κάτω από 30άρι.

Βέβαια μια τέτοια αγορά θα έλυνε ταυτόχρονα και το θέμα των LIFT, αλλά μάλλον οι προτεραιότητές μας σήμερα είναι αλλού (όπως πάντα άλλωστε).

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Nαι στην Δύση δεν υπάρχουν τόσο φτηνά όπως τα κινέζικα των 20 εκατ. δολ. (F-7, JF-17)
Έχω σκεφτεί ένα δυτικοποιημένο F-7 (τέτοια έχουν μερικές χώρες) και το F-20A. Επίσης ένα μονοθέσιο Τ-50 Golden Eagle.
Για να είναι ακόμη πιο φτηνό έχω σκεφτεί μέχρι και το να μην έχει ραντάρ. Να καθοδηγείται από τα επίγεια ραντάρ για να πάει ως εκεί που θα πετάνε τα αντίπαλα αεροπλάνα. Εξάλλου οι περισσότερες αναχαιτίσεις γίνονται την ημέρα.
Ένα όσο πιο απλοποιημένο μονοκινητήριο μαχητικό…
Για το L-39NG δεν νομίζω να κοστίζει τόσο fly away.

Spyros
Guest
Σπύρος

Το Τ-50 Golden Eagle (που έτσι κι αλλιώς δεν έχει ραντάρ) στην απλή του εκδοχή (εκπαιδευτικό) κοστίζει παραπάνω από το L-39NG.

Το F-20 δεν υπάρχει. Αλλά αν προσφέρονταν (με κάποιες ‘updated’ αλλαγές σε εξοπλισμό), λογικά θα ήταν κάπου ανάμεσα σε Τ-50 και Gripen σε τιμή.

Όσο για το F-7, μέχρι να δυτικοποιηθεί εντελώς (κινητήρας) μάλλον κι αυτό θα κοστίζει όσο τα άλλα.

Υπάρχουν προσπάθειες για οικονομικά μαχητικά που ίσως έχουν ενδιαφέρον, αλλά αφορούν κυρίως αγώνα αέρος-εδάφους με κάποιες ικανότητες αναγνώρισης, και ίσως κάποιες περιορισμένες ικανότητες αντιμετώπισης περιστατικών renegade, όχι αναχαιτιστικά “εν καιρώ ειρήνης”.
https://www.ptisidiastima.com/scorpion-future-in-middle-east/

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Πριν 8-10 χρόνια το Μ-346 είχε τιμή fly away 15 εκατ. ευρώ και το Τ-50 είχε 22 εκατ. ευρώ ή δολ.
Το πιο χειροπιαστό από αυτά που έχω σκεφτεί είναι ο τύπος του μαχητικού που φαίνεται στην φώτο του άρθρου, με την διαμόρφωση οπλισμού που έχει το ένα μαχητικό. (4 πύραυλοι IR)
Βέβαια για πολιτικούς λόγους είναι απίθανη η αγορά κινέζικου μαχητικού. Εναλλακτικά -και υποθετικά ?- τι μπορούμε να κάνουμε. Αγορά της γραμμής παραγωγής του, ή το ίδιο για το F-20A.

chikichiki
Guest
chikichiki

Μου φαίνεται πως κάτι τέτοιο αφενός δε θα έριχνε το κόστος αρκετά, και αφετέρου θα δημιουργούσε επιχειρησιακά προβλήματα (πχ οι πιλότοι των “πολεμικών” μαχητικών δεν εκπαιδεύονται το ίδιο, πολλές αναχαιτίσεις απαιτούν συστήματα που ένα μικρό μαχητικό δεν έχει, σε περίοδο πολέμου τα αεροπλάνα είναι λίγο πολύ άχρηστα, κλπ).

observer
Guest
observer

Αν κρατούσαμε τα F1 αναβαθμισμένα με j79 κινητήρα(FEREIPEIN) και link 16 μια χαρά θα ήταν για αναχαιτήσεις.Θα μπορούσαμε να πάρουμε και j-10 με πολύ βασικό εξοπλισμό,μια 20-αδα μεταχειρισμένα και να τα στέλνουμε ή τα τελευταία f-5 Ελβετίας ή της Σιγκαπούρης ή της Σουηδικής Αραβίας,πχ καμμιά 30-αριά στο σύνολο με αναβάθμιση όπως των Βραζιλιάνικων. Tα κόστη ουδείς τα σκέφτηκε γιατί απλά δεν έκλαψε ποτέ το πολιτικό χρήμα.

chikichiki
Guest
chikichiki

Μια χαρά με κόστος χρήσης/κτήσης στο 70% ενός Blk30…μη πω και παραπάνω, γιατί ο J79 τότε ήταν ήδη αρχαίος…J-10 για να φάμε νατοϊκές σφαλιάρες, με κόστος πάλι όσο ένα F-16 αλλά χωρίς όπλα γιατί το J-10 ξέρει μόνο από PL-X και όχι από AIM-X, και τα F-5 διάφορων ενώ είχαμε ήδη δικά μας και να προσπαθήσουμε να αναστήσουμε κι αυτά τα νεκρά με αναβαθμίσεις. Κι όλα αυτά για αεροπλάνα που δεν είναι για χρήση σε μάχη, είπαμε;

Μου φαίνεται έχουμε χάσει τη μπάλα ως προς το τι είναι η αναχαίτιση, γιατί γίνεται, απαραίτητα προσόντα ενός αναχαιτιστικού, κλπ…

chikichiki
Guest
chikichiki

Γιατί να αποσύρεις ένα μαχητικό όταν μπορείς απλά να τα αφήσεις να σου πέσουν