Γιατί η μικρή εξαγωγική επιτυχία για το Pampa III είναι σημαντική για την Αργεντινή

1
2818
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Γουατεμάλα πρόσφατα επέλεξε την προμήθεια δύο εκπαιδευτικών αεριωθουμένων αεροσκαφών IA 63 Pampa III της Αργεντινής, γινόμενη έτσι ο πρώτος πελάτης εξαγωγών για αυτήν την τελευταία έκδοση.

Η Γουατεμάλα είναι ο πρώτος εξαγωγικός χρήστης του IA 63 Pampa III

Η Αργεντινή παρουσίασε το IA 63 Pampa III στην Γουατεμάλα

Μια «κατ’ αρχήν» συμφωνία έχει υπογραφεί και με τη Βολιβία, η οποία μπορεί να αγοράσει τρία αεροσκάφη, ωστόσο η Βολιβία είναι γνωστό ότι ενδιαφέρεται για ρωσικά εκπαιδευτικά αεροσκάφη, σύμφωνα τουλάχιστον με δηλώσεις του ίδιου του πρόεδρου της χώρας Έβο Μοράλες.

Τα αεροσκάφη της Γουατεμάλας προβλέπεται να χρησιμοποιηθούν για εκπαίδευση πιλότων αλλά και για τον έλεγχο του εναέριου χώρου στην Κεντρική Αμερική. Θα είναι πανομοιότυπα με εκείνα που χρησιμοποιούνται σήμερα από την Αεροπορία της Αργεντινής (FAA) και θα παραδοθούν πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Σημειώνεται ότι στις 17 Ιουλίου 2018, η FAdeA έλαβε το έγγραφο έγκρισης για τη νέα έκδοση του αεροσκάφους Pampa III, που χορηγήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Κοινής Στρατιωτικής Πτητικής Ικανότητας (DIGAMC), πιστοποιώντας έτσι την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης του αεροσκάφους.

Παραδόθηκαν επιτέλους τα πρώτα IA-63 Pampa III στην αεροπορία της Αργεντινής

Η αξία της συγκεκριμένης μικρής εξαγωγικής επιτυχίας έγκειται στο ότι η Αργεντινή αποκτά επιτέλους launch customer, έτσι ώστε στο εξής να μπορεί να διαφημίζει ότι το αεροσκάφος της έχει επιλεγεί και από άλλη ξένη αεροπορική δύναμη κι όχι  μόνο την αργεντίνικη Αεροπορία, που θα μπορούσε να πει κανείς ότι περίπου ήταν υποχρεωμένη να το αγοράσει για να στηρίξει την τοπική αεροπορική βιομηχανία.

Με τον τρόπο αυτό, θα εισρεύσει στην FAdeA απαραίτητο συνάλλαγμα που θα την βοηθήσει όχι μόνο να συνεχίσει να κατασκευάζει το αεροσκάφος και να κρατήσει την γραμμή παραγωγής ανοιχτή αλλά επιπλέον και να συνεχίσει την ανάπτυξή του.

Η Αργεντινή χτυπήθηκε όπως κι άλλες χώρες από την οικονομική κρίση πριν κάποια χρόνια και τώρα βρίσκεται σε μία φάση (αργής) ανάκαμψης. Η αμυντική της βιομηχανία ήταν η πρώτη που επηρεάστηκε καθώς τα προϊόντα της κατά βάση είχαν για πελάτη τις αργεντίνικες Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι εξαγωγικές της επιτυχίες είναι μία τάση εξωστρέφειας που μόνο μ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει η αργεντίνικη αμυντική βιομηχανία να ανακάμψει πλήρως και να στηρίξει πλέον όχι μόνο της Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας αλλά και την Εθνική της Οικονομία.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Haris Peios
Guest
Haris Peios

Τίμια πρόταση στον τομέα της αεροπορικής εκπαίδευσης. Πιστεύω ότι θα μπορούσε να είναι και επιλογή της ΠΑ, σε μικρούς αριθμούς.