21.6 C
Athens
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ Ν. Παναγιωτόπουλος: Οι ΕΔ θα εκτελέσουν την αποστολή τους στο ακέραιο, όταν...

Ν. Παναγιωτόπουλος: Οι ΕΔ θα εκτελέσουν την αποστολή τους στο ακέραιο, όταν και όπου απαιτηθεί

Μοιραστείτε το άρθρο
  • 29
  •  
  •  

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα εκτελέσουν την αποστολή τους στο ακέραιο, όταν και όπου απαιτηθεί», διαβεβαίωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατά τον χαιρετισμό του, στο πλαίσιο της αναλυτικής ενημέρωσής της για όλα τα τρέχοντα ζητήματα από την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία, με την ευκαιρία της σημερινής επίσκεψής της στο υπουργείο.

O κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στις πολύ σημαντικές προκλήσεις ασφαλείας που αντιμετωπίζει η χώρα «εξαιτίας της γεωγραφικής θέσης της, αλλά και της στρατηγικής αξίας που κατέχει στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, σε ένα ταχέως εξελισσόμενο και απαιτητικό περιβάλλον», με αιχμή το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ζήτημα το οποίο χαρακτήρισε βραδυφλεγή βόμβα.

Όπως είπε, «το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα έχει εξελιχθεί σε βραδυφλεγή βόμβα για τις χώρες υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, απειλώντας άμεσα τις εσωτερικές τους δομές και εγείροντας σημαντικά προβλήματα διαχείρισής του, ακόμη και στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η στάση δε της Τουρκίας σε ό,τι αφορά στο υπόψη ζήτημα -αλλά και σε όλα τα ζητήματα των διμερών σχέσεων- είναι διαχρονικά προβληματική. Κατά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες όμως, η τουρκική πλευρά έχει προβεί σε έναν ωμό εκβιασμό κατά της Ελλάδας και κατ’ επέκταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης», επανέλαβε.

«Στην προσπάθειά της να διαχειριστεί την πίεση που αντιμετωπίζει στα σύνορά της με τη Συρία, έχει οδηγήσει ένα πολύ μεγάλο αριθμό μεταναστών στη μεθόριο με την Ελλάδα. Επιδιώκει αφενός να λάβει ανταλλάγματα και στήριξη από την Ευρώπη στις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγει στη Συρία ή για τη δική της διαχείριση του προσφυγικού στο εσωτερικό της και αφετέρου να πιέσει ακόμα περισσότερο μέχρι το σημείο της εσωτερικής αποσταθεροποίησης τη χώρα μας», παρατήρησε.

«Η Ελλάδα λοιπόν», συνέχισε, «καλείται να αντιμετωπίσει με αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα ένα σύνολο σύνθετων και πολυδιάστατων προκλήσεων, με ορθολογικό τρόπο, στρατηγική ψυχραιμία στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας, έχοντας ως βασικό γνώμονα την ικανοποίηση των εθνικών της συμφερόντων και την εξασφάλιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων».

Στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε, «έχουμε υιοθετήσει πολιτικές που θέτουν ως εθνική προτεραιότητα τη συνεργασία, την ειρήνη και την ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδας ως παρόχου ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Η συνεισφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην εν λόγω εθνική προσπάθεια, υλοποιείται μέσω της άσκησης ενεργού και πολυδιάστατης αμυντικής διπλωματίας, η οποία έχει άμεσες προεκτάσεις στο πολιτικό σκέλος», σχολίασε.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο πολυδιάστατο κοινωνικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων για την ανακούφιση των πολιτών, «δηλώνοντας στους πολίτες της χώρας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι δίπλα τους».

Στο σημείο αυτό διαβεβαίωσε ότι «το υπουργείο μας συμβάλλοντας καθοριστικά στη εθνική προσπάθεια που έχει αναληφθεί από την κυβέρνηση, έχει προβεί σε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη των επιχειρησιακών του δυνατοτήτων, τη διασφάλιση της υγείας του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και την αποφυγή διασποράς του ιού. Ταυτόχρονα, εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητές μας, είμαστε σε ετοιμότητα να παράσχουμε την κατάλληλη υποστήριξη, εφόσον απαιτηθεί, στις συντονισμένες ενέργειες των λοιπών υπουργείων κι αυτό πράττουμε σε ωριαία βάση».

Τέλος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου για την περαιτέρω ισχυροποίηση και την απόλυτη αναβάθμιση της αποτρεπτικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα από «μία προσεκτική και μελετημένη στρατηγική, έχοντας πάντα ως παρακαταθήκη το διεθνώς αναγνωρισμένο ρόλο της χώρας, ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων».

«Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, διατηρούμε σε ύψιστο επίπεδο τη μαχητική ισχύ και ικανότητά μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα εκτελέσουν την αποστολή τους στο ακέραιο, όταν και όπου απαιτηθεί», διαβεβαίωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 29
  •  
  •  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

1 Comment
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
kK19641970

Το απέδειξαν και με το παραπάνω. Μπράβο στα παιδιά μας. Η ανασφάλεια που ένοιωθα για πολλά χρόνια έχει μετατραπεί σε σιγουριά. Παλιά μέσα , δύσκολες συνθήκες, ελλείψεις σε υλικά δεν τους πτοούν γιατί αυτό που τελικά μετράει είναι η ψυχή. ” Υπέρ βωμών και εστιών”. Όποιος μάχεται για αυτά δεν χάνει ποτέ, το έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν ας το κάνουμε σκοπό της ζωής μας για το μέλλον. Οι μάχες δεν κερδίζονται μόνο στους πολέμους αλλά και κάθε μέρα με τον τρόπο ζωής και συμπεριφοράς μας.

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΞΕΛΙΞΗ: Πριν το τέλος του χρόνου τα πρώτα M1117 Guardian ASV στην Ελλάδα, με αστραπιαίους ρυθμούς κινείται το ΥΠΕΘΑ

 Μετά την προσφορά των 1200 αμερικανικών ASV M1117 Guardian από την Ελλάδα, που πρόσφατα έγινε από τις ΗΠΑ, το ΥΠΕΘΑ δουλεύει ασταμάτητα προς την...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

ΕΞΕΛΙΞΗ: Προχωρά με ταχείς ρυθμούς η διαδικασία του προγράμματος εκσυγχρονισμού των...

52
 Μετά από τα fake news σχετικά με τα ελληνικά MLRS, ας γυρίσουμε στην πραγματικότητα, και στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των MLRS του Ελληνικού Στρατού που...
Card image

ΠΤΗΣΗ September 2020

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ August 2020

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 July 2016 #362

Αγορά 1.99

Related News

Έξι δωρεάν NSW RIB για τις Ειδικές Δυνάμεις μέχρι τον Μάρτιο του 2022 – Διαγωνισμοί για ατομικά υλικά, αισθητήρες, drones και έγκριση πληρωμής για...

Οι Ειδικές Δυνάμεις θα αποκτήσουν από τις ΗΠΑ μέχρι τον Μάρτιο του 2022 έξι σκάφη άκαμπτης γάστρας (RIB) για ειδικές επιχειρήσεις, μετά από σχετική...

Ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο Άγιον Όρος ο πρωθυπουργός της Ρωσίας

ΑΠΕ-ΜΠΕΟλοκληρώθηκε η ιδιωτική επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν στο 'Αγιον Όρος. Ο Ρώσος πρωθυπουργός εισήλθε στο 'Αγιο Όρος την Πέμπτη και διέμεινε...

Ο Ρωσικός Στρατός δοκιμάζει το νέο βαρύ φλογοβόλο ΤΟS-2

Κάθε φορά που βάλλονται ρουκέτες με θερμοβαρικές κεφαλές προκαλούν δέος και η πρώτη επιχειρησιακή δοκιμή της νέας έκδοσης TOS-2 «Τοσότσκα» στην κύρια φάση της...

Λευκορωσία: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κατά του Λουκασένκο

ΑΠΕ-ΜΠΕΕκατοντάδες γυναίκες, φωνάζοντας «ντροπή», έδωσαν το "παρών" σε ένα ακόμη Σαββατοκύριακο κινητοποιήσεων που οργανώνουν υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος της...

Petsas categorically rules out demilitarisation of the Greek islands

Government spokesperson Stelios Petsas categorically ruled out the possibility of the demilitarisation of the islands in an interview on Saturday to SKAI TV. Petsas said...
- Advertisement -