19.6 C
Athens
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020
Αρχική ΝΕΑ ΑΜΥΝΑ Τα σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση Παναγιωτόπουλου-Παρλί

Τα σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση Παναγιωτόπουλου-Παρλί

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η περαιτέρω ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Νίκου Παναγιωτόπουλου και της Φλοράνς Παρλί, στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας στην Ελλάδα.

Όπως οι ίδιοι τόνισαν στις δηλώσεις του, οι συνομιλίες αφορούσαν την εγκαθίδρυση, μέχρι το τέλος Ιουνίου, Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσεως Ασφαλείας μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας, που θα περιλαμβάνει τακτικές πολιτικές διαβουλεύσεις, αυξημένη ναυτική παρουσία του γαλλικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή, κοινές στρατιωτικές δραστηριότητες ναυτικών και χερσαίων δυνάμεων και ενισχυμένη αμοιβαίως επωφελή βιομηχανική συνεργασία.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Γάλλος πρέσβης στην Αθήνα Πατρίκ Μεζονέβ και ο στρατιωτικός σύμβουλος της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας για θέματα εξοπλισμών υποστράτηγος Τιερί Καρλιέ, συζητήθηκαν επί επίκαιρα θέματα συνεργασίας στον αμυντικό – τεχνικό τομέα, όπως η προμήθεια των φρεγατών «[email protected]», η τεχνική υποστήριξη των μαχητικών Mirage 2000 και των ελικοπτέρων ΝΗ-90. Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για την PESCO και την «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Επέμβασης», όπου η Ελλάδα θέλει να γίνει ενεργό μέλος.

Η Φλοράνς Παρλί επανέλαβε ότι η χώρας της έχει καταδικάσει το Μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης και υπογράμμισε ότι θέλει μια πιο σημαντική ενίσχυση της συνεργασίας άμυνας και ασφάλειας με την Ελλάδα. Παράλληλα, χαιρέτησε την παρουσία ελληνικής φρεγάτας στην ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου «Charles de Gaulle» και έκανε γνωστό ότι γαλλικά μαχητικά Rafale θα συμμετέχουν τον Μάιο στην άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ». Η ίδια ζήτησε, τέλος, να εξεταστεί η ανάπτυξη ελληνικών δυνάμεων στην Αφρική.

Στα εξοπλιστικά, εξέφρασε την πίστη ότι οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο θα καταλήξουν στην απόκτηση από την Ελλάδα δύο φρεγατών «[email protected]», που θα ενισχύσουν τις ελληνικές ικανότητες αποτροπής και θα βοηθούν στην ανάπτυξη μιας μοναδικής στο είδος της διαλειτουργικότητα με το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό που θα διαθέτει τις ίδιες φρεγάτες. Ακολούθησαν ερωτήσεις δημοσιογράφων, όπου ο κ. Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε μονόδρομο την ενίσχυση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακολουθούν οι δηλώσεις των δύο υπουργών:

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Σήμερα είχα την ιδιαίτερη τιμή και χαρά, να υποδεχτώ την Υπουργό Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Φλοράνς Παρλί (Florence Parly), στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής της στην Αθήνα.

Η συνάντηση αυτή, καταδεικνύει για ακόμη μία φορά, τις διαχρονικά εξαιρετικές σχέσεις συνεργασίας και τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των χωρών μας, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο περιφερειακών και διεθνών οργανισμών.

Με την ομόλογό μου κυρία Παρλί, συζητήσαμε αρχικά, θέματα που αφορούν στην προώθηση της υλοποίησης της απόφασης του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη και του Προέδρου κ. Μακρόν, κατά την τελευταία συνάντησή τους στο Παρίσι, για την εγκαθίδρυση, μέχρι το τέλος Ιουνίου τρέχοντος έτους, Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσεως Ασφαλείας μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας. Συζητήσαμε για τους κύριους άξονες της Συμφωνίας αυτής που θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τακτικές πολιτικές διαβουλεύσεις, αυξημένη ναυτική παρουσία του γαλλικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή, κοινές στρατιωτικές δραστηριότητες ναυτικών και χερσαίων δυνάμεων και ενισχυμένη αμοιβαίως επωφελή βιομηχανική συνεργασία.

Διαπιστώσαμε επίσης ότι, η διμερής αμυντική συνεργασία, ευρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο με την πραγματοποίηση σε ετήσια βάση, μεγάλου αριθμού στρατιωτικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, ασκήσεων και συνεκπαιδεύσεων.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να υπογραμμίσω την πρόσφατη άσκηση αμφίβιων επιχειρήσεων «Μέγας Αλέξανδρος», η οποία διεξήχθη από 27 Ιανουαρίου έως 8 Φεβρουαρίου στο Αιγαίο, με συμμετοχή γαλλικών και αμερικανικών δυνάμεων, κατά την οποία επετεύχθη υψηλό επίπεδο διαλειτουργικότητας των δυνάμεών μας.

Επίσης, τη συμμετοχή του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού με τις φρεγάτες «Σπέτσαι» και «Ψαρά», στην αεροναυτική δύναμη συνοδείας με το αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle», η οποία επιβεβαιώνει τις δυνατότητες συνεργασίας των ευρωπαϊκών κρατών για «Force Projection» στην περιοχή της Μεσόγειου.

Συζητήσαμε επίσης, επίκαιρα θέματα συνεργασίας στον αμυντικό – τεχνικό τομέα και ειδικότερα, ζητήματα εξοπλιστικών προγραμμάτων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, όπως η προμήθεια σύγχρονων φρεγατών τύπου “[email protected]”, η τεχνική υποστήριξη των Α/Φ Μιράζ και των Ε/Π ΝΗ-90. Έγινε επίσης συζήτηση για τις προοπτικές για αμοιβαίως επωφελή συνεργασία στο βιομηχανικό τομέα, την έρευνα και καινοτομία.

Επιπλέον, είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για την προοπτική εξέλιξης των Ευρωπαϊκών Αμυντικών Πρωτοβουλιών και τη συμμετοχή των χωρών μας σε αυτές, με ιδιαίτερη έμφαση στη «Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία (Permanent Structured Cooperation – PESCO)», καθώς επίσης και στη γαλλικής έμπνευσης, «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Επέμβασης (European Intervention Initiative – EI2)», της οποίας θέλουμε να γίνουμε κι εμείς ενεργό μέλος. Όπως γνωρίζετε με την Γαλλία συμμεριζόμαστε ένα κοινό όραμα για την Ευρώπη της Άμυνας και θα συνεργαστούμε εντατικά, ώστε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες των νέων αμυντικών πρωτοβουλιών και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας.

Τέλος, συζητήσαμε εκτενώς τις προκλήσεις ασφαλείας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, από τις αποσταθεροποιητικές και έκνομες ενέργειες της Τουρκίας, ιδιαίτερα την υπογραφή του απολύτως άκυρου εγγράφου, που συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, με ένα μέρος στη Λιβύη και την επιτακτική ανάγκη της ακύρωσής του, ως προϋπόθεση οποιασδήποτε πολιτικής λύσης στη Λιβύη.

Καλωσορίζω και πάλι την Υπουργό κ. Παρλύ και χαίρομαι διότι μέσω της συνεργασίας των χωρών μας συνεισφέρουμε στη διαφύλαξη της ειρήνης και στην ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία στην ευρύτερη περιοχή».

ΦΛΩΡΑΝΣ ΠΑΡΛΥ: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής από τις συζητήσεις μου σήμερα το πρωί με τον Υπουργό Άμυνας. Η παρουσία μου στην Αθήνα αποδεικνύει την αποφασιστική δέσμευση της Γαλλίας στο πλευρό της Ελλάδος, για το σεβασμό της κυριαρχίας της (όπως και για την κυριαρχία της Κύπρου) στον δικό της/στον δικό τους θαλάσσιο χώρο. Πρόκειται για θέμα σεβασμού του διεθνούς δικαίου πάνω στο οποίο, η Γαλλία, το γνωρίζετε, είναι ανένδοτη.

Η Γαλλία συνειδητοποιεί ιδιαίτερα τα θέματα θαλασσίου δικαίου και ασφάλειας που διακυβεύονται εδώ και πολλούς μήνες στην ανατολική Μεσόγειο. Όπως το δήλωσε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, τόσο στο πλαίσιο της Ατλαντικής Συμμαχίας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι πρωτοβουλίες ορισμένων θέτουν σε αμφισβήτηση τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή αυτή. Σε αυτό το πλαίσιο, η Γαλλία και η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασαν με τη μεγαλύτερη αυστηρότητα το μνημόνιο που έχει υπογραφεί μεταξύ της Τουρκίας και της Κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης. Σε αυτό το πλαίσιο επίσης, καταδικάσαμε ξεκάθαρα, χωρίς καμία αμφισημία τις παραβιάσεις των δεσμεύσεων που ανελήφθησαν από την Τουρκία κατά τη Διάσκεψη του Βερολίνου.

Σε σχέση με την εξέλιξη της κατάστασης, αποφασίσαμε μια πολύ σημαντική ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας άμυνας και ασφάλειας μεταξύ των δύο χωρών μας.

Στον επιχειρησιακό τομέα, χαίρομαι για την ένταξη της ελληνικής φρεγάτας «Ψάρα». Αυτή τη στιγμή μάλιστα, στα συνοδά πλοία του αεροπλανοφόρου “Charles de Gaulle”. Η ναυτική συνεργασία θα συνεχιστεί και, σύμφωνα με την επιθυμία του Προέδρου της Δημοκρατίας, η Γαλλία σκοπεύει να ενισχύσει τη ναυτική της παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η συνεργασία θα επεκταθεί και στον εναέριο χώρο και σας επιβεβαιώνω την παρουσία των γαλλικών αεροσκαφών “Rafale” στην Ελλάδα, τον ερχόμενο Μάιο, στο πλαίσιο της άσκησης «Ηνίοχος 2020» η οποία σκοπεύει την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας των Αεροπορικών μας Δυνάμεων.

Στο πλαίσιο αυτής της επιχειρησιακής συνεργασίας, ζήτησα από τον Έλληνα ομόλογό μου να εξετάσει τη συστράτευση, σε σημαντικό επίπεδο, των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων επί του εδάφους, στην Αφρική για την καταπολέμηση της τρομοκρατικής απειλής και την εξουδετέρωση όσο το δυνατόν μακρύτερα των λαθρεμπορίων, χωρίς να περιμένουμε να φθάσουν στις ακτές της Μεσογείου. Η απαιτητική αυτή δέσμευση θα προσφέρει μεγάλη επιχειρησιακή εμπειρία και μεγαλύτερη διαλειτουργικότητα των ενόπλων δυνάμεων.

Η υποψηφιότητα της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Παρέμβασης εξετάζεται με ενδιαφέρον από τη Γαλλία και από το Κολλέγιο των κρατών μελών της Πρωτοβουλίας.

Η συνεργασία μας θα υλοποιηθεί επίσης στον τομέα των ικανοτήτων. Χαίρομαι για την υπογραφή πριν από τα περασμένα Χριστούγεννα της συμφωνίας εν συνεχεία υποστήριξης “FollowonSupport” (FOS) προς όφελος του ελληνικού στόλου των “Mirage 2000” και για τις διαπραγματεύσεις που πρόκειται σύντομα να καταλήξουν σχετικά με την αναβάθμιση του ελληνικού στόλου ελικοπτέρων NH-90. Τέλος, θέλω να πιστεύω ότι οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο θα καταλήξουν στην απόκτηση από την Ελλάδα δύο φρεγατών “[email protected]”. Αυτά τα πλοία τελευταίας γενιάς θα επιτρέψουν στη Ελλάδα να ενισχύσει σημαντικά τις ικανότητες αποτροπής που χρειάζεται στη μεσόγειο και να αναπτύξει μια μοναδική στο είδος της διαλειτουργικότητα με το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό που θα διαθέτει τις ίδιες φρεγάτες.

Στο πνεύμα της συνεργασίας σε επίπεδο ικανοτήτων μεταξύ των χωρών μας, χαιρετίζω την υπογραφή της 13ης Φεβρουαρίου στη πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα μιας σειράς συμφωνιών μεταξύ γαλλικών και ελληνικών παραγόντων της βιομηχανίας και της έρευνας, επειδή η διμερής μας συνεργασία και στο ευρωπαϊκό πεδίο περνά επίσης από την ενίσχυση της βιομηχανικής μας αμυντικής βάσης.

Τέλος, υπενθυμίζω ότι ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας και ο Έλληνας Πρωθυπουργός συναντήθηκαν, όπως γνωρίζετε, στις 29 Ιανουαρίου στο Παρίσι. Συμφώνησαν να σφραγίσουν ως τον ερχόμενο Ιούνιο, αυτή τη νέα εποχή της διμερούς μας συνεργασίας μέσω της υπογραφής μιας εταιρικής σχέσης άμυνας και ασφάλειας μεταξύ των χωρών μας.

Η σημερινή μου επίσκεψη στην Αθήνα είχε επίσης σαν στόχο τη διαμόρφωση, μαζί με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, του περιεχομένου αυτής της σημαντικής συμφωνίας».

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -

15 ΣΧΟΛΙΑ

15 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
MPAMPIS

Καλα τελος 2/20 δεν ήταν ενα deadline για να παραγγείλουμε τος μπελαρα?

Mageiras

Αυτή η “Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία Παρέμβασης” τι ακριβώς είναι?

Athan

Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Παρέμβασης ΕΙ2 (Αγγλικά: European Intervention Initiative Γαλλικά: L’Initiative européenne d’intervention) αποτελεί την προσπάθεια, στην αρχή εννέα (9) σήμερα πλέον δέκα τεσσάρων Ευρωπαϊκών Κρατών (14), να διαμορφώσουν ένα Όργανο (FORUM) και μία κουλτούρα Στρατηγικής και Στρατιωτικής Συνεργασίας με σκοπό την προβολή Ισχύος ανά τον Πλανήτη, όπου διακυβεύονται ζωτικά συμφέροντα της Ευρώπης. Τα Μέλη του Κολεγίου αποδέχονται την σύντηξη των ιδιοτήτων τους ως εντολείς και εκτελεστές της Common Security and Defence Policy (CSDP) και παραλλήλως ως υπόχρεα Μέλη του ΝΑΤΟ. Η συμβατότητα ανάμεσα στους δύο Οργανισμούς είναι απαραίτητη συνθήκη της διαλειτουργικότητος αυτών άρα και τηW καλήW λειτουργίαW της ΕΙ2,… Read more »

Mageiras

Κατατοπιστικότατος για άλλη μια φορά, σε ευχαριστώ πολύ Athan Athan ! Εννοείται πως είμαι υπέρ της συμμετοχής μας…

MaryPoppins

Κι εγω απόρησα. Βρήκα αυτό https://en.wikipedia.org/wiki/European_Intervention_Initiative
Μίνι-ΝΑΤΟ ?

Mageiras

Ευχαριστώ πολύ! MaryPoppins MaryPoppins

antonios

“Τέλος, θέλω να πιστεύω ότι οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο θα καταλήξουν στην απόκτηση από την Ελλάδα δύο φρεγατών “[email protected]”. Αυτά τα πλοία τελευταίας γενιάς θα επιτρέψουν στη Ελλάδα να ενισχύσει σημαντικά τις ικανότητες αποτροπής που χρειάζεται στη μεσόγειο και να αναπτύξει μια μοναδική στο είδος της διαλειτουργικότητα με το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό που θα διαθέτει τις ίδιες φρεγάτες.” Δηλαδή…Λένε οι Γάλλοι σύμμαχοι μας. ΠΑΡΤΕ τα πλοία μας για να λειτουργείτε σαν γαλλικά πληρώματα! Δηλαδή….ΕΡΩΤΗΜΑ που αναδύεται ευλόγως. Αν δεν αγοράσουμε “[email protected]” δεν θα μπορεί να υπάρχει διαλειτουργικότητα μεταξύ Γαλλικού ΠΝ και Ελληνικού? Μήπως η Σπέτσες που… Read more »

NikolakiEfentis

Σωστός!

Στο μόνο που διαφωνώ είναι στο νταβατζιλίκι καθώς στην περίπτωση μας δεν έχουμε ούτε καν προστασία!

stepa

Μαλιστα…να το δω κι αυτο.Αποστολη στο Μαλι, αν ειναι να εχουμε καποια ουσιαστικη βοηθεια-δεσμευτικη να παμε κι εκει.Μονο μην παμε για Μαλι ,και βγουμε κουρεμενοι….

NikolakiEfentis

Συμφωνώ. Αν και είναι μια ευκαρία για ουσιαστική απόκτηση πολεμική εμπειρία, θα έπρεπε να υπήρχαν κι ανταλλάγματα.

Αναρωτιέμαι τί εννοεί ο ποιητής με την αναβάθμιση των ΝΗ-90. Αναβάθμιση θα είναι επιτέλους να πετάξουν;

stepa

Ακριβως να πεταξουν….η οπως λεμε FOS.

Yiorgos

I Αγαπητέ  stepa, Όταν θέλεις οι σύμμαχοί σου να σε υπερασπίσουν όταν έχεις πρόβλημα τότε και εσύ πρέπει να δώσεις κάτι (αποστολή στο Μαλι, Μοίρα Πατριοτ στην Σ. Α). Το ότι αγόρασες πολεμικό υλικό δεν σημαίνει τίποτα, είναι μια χρηματική συνδιαλλαγή. Όμως το να πολεμάς μαζί με τούς συμμάχους σού, Γάλλους η Αμερικανούς πχ. έχει μία άλλη σημασία. Δείχνει ότι έχεις και εσύ skin in the game. Εάν η Ελλάδα στείλει δύναμη στο Μαλι θα συμβούλευα να είναι μια μονάδα η οποία ήδη υπάρχει και δεν αποτελείται από εθελοντές έτσι ώστε ή μονάδα να έχει ήδη συνοχή και να ξέρουν… Read more »

stepa

Σε ευχαριστω πολυ Γιωργο.Το θεμα για μενα δεν ειναι αν πρεπει να παμε και πως.Το θεμα ειναι οτι η κα Παρλυ παραδιδει μαθηματα τα οποια λιγοι τα αντιλαμβανονται.Η προσδοκια των Γαλλων μεσα απο αυτες τις επαφες ξεπερνα πολυ τα ορια μιας εμπορικης συναλλαγης, και προσδοκα την προσκομιση οσο το δυνατον περισσοτερων ωφεληματων για αυτους στα πλαισια μιας αναμενομενης υποστηριξης τους.Το αν αυτη η προσπαθεια θα ειναι ειλικρινης, και οχι ετεροβαρης μενει να το δουμε.Για να σου πω την αληθεια περισσοτερο φοβαμαι τους δικους μας παρα τους Γαλλους.Τελος σε οτι αφορα το στρατιωτικο σκελος της κουβεντας, δεν εχω καμμια αντιρρηση επι… Read more »

Yiorgos

stepa stepa

Συμφωνώ με όσα είπες και δυστυχώς οι πολιτικοί μας δεν κατάλαβαν όσα τους είπε ή το κατάλαβαν και κοιτούν στον ουρανό.
Φιλικά
Γιώργος

Yiorgos

Το Σχόλιο της Ημέρας

Εδώ κυρώσεις, εκεί κυρώσεις, που είναι οι κυρώσεις; 

Η επιβολή ή όχι κυρώσεων στην Τουρκία είναι ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν την ΕΕ στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν θα ήταν υπερβολή...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ: Με Meteor τα ελληνικά Rafale, ο απόλυτος Α/Α πύραυλος της...

15
 Τον τελευταίο καιρό, οι θετικές ειδήσεις στο χώρο των αμυντικών προμηθειών, έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται. Μια ακόμη επιβεβαίωση της ορμητικότητας με την οποία έχει...
Card image

ΠΤΗΣΗ September 2020

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 June 2014 #337

Αγορά
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Ιούλιος #398

Αγορά 3.99

Related News

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ: Με Meteor τα ελληνικά Rafale, ο απόλυτος Α/Α πύραυλος της Δύσης στα χέρια των Ελλήνων πιλότων

 Τον τελευταίο καιρό, οι θετικές ειδήσεις στο χώρο των αμυντικών προμηθειών, έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται. Μια ακόμη επιβεβαίωση της ορμητικότητας με την οποία έχει...

Battle of Britain @ 80 Flypast: Τρία Spits και ένα Hurricane πάνω από το Λονδίνο (βίντεο)

Ο βόμβος τεσσάρων Merlin, τόσο γνώριμος σε όσους έζησαν την επική εκείνη μάχη η οποία 80 χρόνια πριν έσωσε την Βρετανία, αντήχησε βαρύς πάνω...

Έκκληση Γκουτέρες να «αποφευχθεί ένας νέος ψυχρός πόλεμος»

ΑΠΕ-ΜΠΕΑντιμέτωπος με την πανδημία της Covid-19, ο κόσμος χρειάζεται μια "παγκόσμια κατάπαυση του πυρός για τον τερματισμό των 'θερμών' συγκρούσεων, κάνοντας "τα πάντα για...

Τηλεφωνική επικοινωνία Κυρ. Μητσοτάκη με τον Ν. Αναστασιάδη

ΑΠΕ-ΜΠΕΤηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.Αντικείμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας των δυο ηγετών ήταν ο συντονισμός...

Η επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας-Τουρκίας και οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας στην ατζέντα της τηλεδιάσκεψης Μέρκελ-Μισέλ-Ερντογάν

«Διαφορετικές πτυχές των διμερών σχέσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας» και «η επανέναρξη των απευθείας διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και της...
- Advertisement -