Συνέντευξη Ν. Παναγιωτόπουλου στον ΣΚΑΪ για τα εξοπλιστικά

11
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

«Θα εξετάσουμε και σενάρια που έχουμε στα χέρια μας για την ενίσχυση και των τριών Όπλων σε επίπεδο εξοπλισμού, με πάρα πολύ προσοχή και πάρα πολύ περίσκεψη, γιατί η προσπάθεια αυτή είναι διαρκής. Καταβάλλεται από κάθε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, είναι εντατική, απλά με τους ρυθμούς που σκοπεύουμε να κινηθούμε τώρα θα γίνει εντατικότερη».

Οι συγκεκριμένες φράσεις είναι τμήμα της πρωϊνής ραδιοφωνικής συνέντευξης που έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στον «ΣΚΑΪ 100,3», πριν αναφερθεί πιο αναλυτικά για την άμυνα, στα πλαίσια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή.

Στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός τόνισε πως στοχεύει επίσης στην εξασφάλιση επάρκειας του αμυντικού εξοπλισμού Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω της συνέχισης των 300 προγραμμάτων / υποπρογραμμάτων που τώρα εξελίσσονται. Ο κ. Παναγιωτόπουλος επίσης αναφέρθηκε στην αύξηση των διαθεσιμοτήτων σε επίπεδο δομών και προσωπικού, χαρακτηρίζοντας την αναδιοργάνωση των δομών των Ενόπλων Δυνάμεων ένα διαρκές ζητούμενο, «διότι αλλάζουν οι συνθήκες κατά τις οποίες οι ένοπλες δυνάμεις ενεργούν. Επομένως, και εκεί θα υπάρξουν κάποιες παρεμβάσεις». Επιπλέον, δήλωσε ότι θα εκσυγχρονιστεί το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, ειδικά όσον αφορά τον νόμο περί προμηθειών στις ένοπλες δυνάμεις, «έτσι ώστε να διευκολύνονται αυτές και όχι να δυσχεραίνονται από μία πολλές φορές δογματική προσήλωση στον τύπο που φέρνει καθυστερήσεις»

Τέλος, ο ίδιος επεσήμανε ότι η αμυντική βιομηχανία υπάρχει και λειτουργεί, απλά μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα, αποτελεσματικότερα και αποδοτικότερα. Ανέφερε, δε, ως κορωνίδα της την ΕΑΒ, η οποία αναλαμβάνει τη μεγάλη δουλειά της αναβάθμισης των F-16. Αμέσως μετά συμπλήρωσε «ή τα F-35», δηλώνοντας ότι «λέει ένα παράδειγμα για να το πάω εκεί που το σκέφτεστε», αναφερόμενος στον δημοσιογράφο…

Για την αμυντική βιομηχανία υπογράμμισε ότι «οφείλουμε να αναζητήσουμε και έξυπνες λύσεις, να πάμε σε συμπράξεις με στοιχεία του ιδιωτικού τομέα, να πάμε σε υποστήριξη της έρευνας και τεχνολογίας στην άμυνα σε συνεργασία με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας, τα ερευνητικά ιδρύματα της χώρας. Οφείλουμε να είμαστε ευέλικτοι, να αναζητήσουμε λύσεις που θα αναβαθμίσουν. Το προσωπικό υπάρχει, το έμψυχο δυναμικό υπάρχει, επιστημοσύνη υπάρχει, από εκεί και πέρα πρέπει να τα ενεργοποιήσουμε. Επομένως η αμυντική βιομηχανία μας απασχολεί πάρα πολύ. Είναι κεντρική στρατηγική επιλογή του πρωθυπουργού για τις ένοπλες δυνάμεις και θα δούμε πάρα πολλά ενδιαφέροντα εκεί».


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Stavrogin
Member
Κωνσταντίνος Βορδοναράκης

πολυ ωραια τα λέει ο υπουργος αλλα απλά τα λέει. όταν τα κάνει τα ξαναλέμε. και μιλώ κυριως για τα ξεμπλοκαρισματα προμηθειών και τις βιομηχανιες

Epam Papas
Guest
Epam Papas

Tι “θα”; Νομίζει πως είναι ακόμα αντιπολίτευση…

Em.Ti
Member
Noble Member
Em.Ti

Τελειώστε πρώτα τα θέματα με τον εκσυγχρονισμό των F-16 (μπας και ξεκινήσει κάποια στιγμή το πολύπαθο πρόγραμμα), πάρτε μια απόφαση για τις ΜΕΚΟ, τορπίλες κλπ και αφήστε το F-35. Δεν έχουμε λεφτά για αστικό λεωφορείο και κοιτάμε τις Φερράρι.

spirit
Guest
spirit

Έχει περίσσευμα τώρα η LM καταλαβαίνεις ότι κάποιος πρέπει να το φορτωθεί… (βλέπε επίσης ROMEO)
24 F-35 ή 2 Belharra δεν γίνονται δουλειές. Καλύτερα να συμαζευτεί η κατάσταση και να αγοραστούν νέα οπλα

Αναγνωστης
Guest
Αναγνωστης

Κραταμε τη δηλωση για τα f 35,αν παρουμε δουλεια στην εαβ εχει καλως, καλοδεχουμενα τα f 35 απο 2020κατι και βαλε. Αρκει βεβαια να γινουν και προσληψεις.

Νικ1
Guest
Νικ1

Να ιδιωτικοποιηθεί κ να κάνει όσες προσλήψεις θέλει. Αρκετά πληρώσαμε τις κρατικές προβληματικές επιχειρήσεις για να τρώνε λεφτά. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία (2016) η ΕΑΒ έιχε 1389 άτομα προσωπικό, €70Μ έσοδα κ €22Μ έλλειμα. Η (κρατική) ισραηλινή ELTA έχει $1.1 δισεκατομμύρια ετήσια έσοδα (2014) με 3500 άτομα προσωπικό. Για τόσα χρόνια ανυπαρξίας φταίει η έλλειψη υπαλλήλων; Έλεος πια με τον κρατισμό.

seb
Member
Active Member
seb

Τόσα χρόνια όχι (η κατανομή τους έπαιξε θαρρώ το ρόλο της), σήμερα όμως ναι.

Τι εννούμε όμως με τον όρο ιδιωτικοποίηση, γιατί έχουν δει τα μάτια μας και τα χάλια με τα ναυπηγεία. Θα μπορούσε π.χ να εκδώσει αρκετό ποσοστό μετοχών στο χρηματιστήριο ή και σε ξένα, ώστε να μπορούν οι ιδιώτες να έχουν λόγο στην σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου.

Fingolfin
Member
Famed Member
Fingolfin

Σωστή στόχευση στην αμυντική βιομηχανία (κρατική και ιδιωτική) και πρέπει πια να βλέπουμε τους εξοπλισμούς σαν μια οικονομική επένδυση που θα φέρει χρήματα στην ελληνική οικονομία και όχι απλά σα μια κόντρα με την Τουρκία.
Συνεργασία με ιδιωτικό τομέα και με ΗΠΑ/Ισραήλ ώστε να δημιουργηθούν καλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας στον τομέα. Αναμένουμε αποτελέσματα γιατί οι καλές προθέσεις δε φτάνουν.

Lefteris
Member
Noble Member
Lefteris

Τα F35 δεν είναι εξοπλιστικό πρόγραμμα, είναι καταναγκασμός και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.
Ο μόνος λόγος που πρέπει να τα αγοράσουμε είναι όταν ξεπεράσουν τις παιδικές ασθένειες τους, όταν πέσει η τιμή τους και για ρόλο καθαρά όπως των Α7 που αποσύρθηκαν.

Kostas
Member
Kostas

Ναι, όλες οι μεγάλες δυτικές αεροπορίες το έχουν επιλέξει, αυτές δεν ξέρουν αλλά ξέρει ο Λευτέρης από το καναπέ του σπιτιού του

G.164g ag-cat
Guest
G.164g ag-cat

Αυτό το σχολιο για την απελθούσα πολιτική ηγεσια δεν το πρόσεξε κανείς..