Ξεκίνησε η εθνική διακλαδική άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2019»

6
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Από σήμερα 25 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου διεξάγεται σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο η εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2019».

Όπως ανακοινώνει το ΓΕΕΘΑ, στην άσκηση συμμετέχουν το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και οι Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες μονάδες, αλλά και φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Αεροναυτική άσκηση βόρεια της Σαμοθράκης στα πλαίσια της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019»

Κύριοι σκοποί της άσκησης είναι:

-Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργούμενης, από τις διεθνείς εξελίξεις, κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας.

-Η εφαρμογή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων στην εφαρμογή των διαδικασιών του Διακλαδικού Δόγματος Διοικήσεως και Ελέγχου, καθώς και στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.

-Η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) στο ενοποιημένο πεδίο της μάχης.

-Η εφαρμογή του συστήματος χειρισμού κρίσεων και του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού, καθώς και η δοκιμή σχεδίων οργάνωσης και λειτουργίας υπηρεσιών Πολιτικής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).

-Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των ΕΔ, των φορέων του πολιτικού τομέα, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων.

Η άσκηση διεξάγεται σε ρεαλιστική βάση, επί 24ώρου βάσεως.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Επί 24ωρου βάσεως; Επί χάρτου ή πραγματικά;

Tango Alpha
Guest
Tango Alpha

Πάλι οι ελληνικές δυνάμεις θα θριαμβεύσουν προστατεύοντας την επικράτεια. Το μόνο άσχημο ότι αυτές οι επιδόσεις είναι μόνο για τις ασκήσεις.
Ζηλεύω τους επίστρατους που και διακοπές θα κάνουν και θα τσακίσουν τις τοπικές ταβέρνες

βασιλης
Guest
βασιλης

Δεν έχει επίστρατους φίλε μου

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Άραγε θα δούμε τους μικρούς ινδιάνους;

Faethon
Member
Noble Member
Faethon

Εντωμεταξύ στο Αιγαίο ο Μεμέτης ο μεγαλοπρεπής ξεσαβουρώνει “πράμα”, μέσω κανονικής αποβατικής ενέργειας.Κυριολεκτικά πεταμένα λεφτά για μία άσκηση, όταν δεν έχεις τη βούληση να αντιδράσεις έστω αποτρεπτικά.

Kalchas
Member
Kalchas

Και φυσικά μακρυά από εκεί που κάνει τζιζζζζ…Πάμε Σαμοθράκη μωρέ. Που να τρέχουμε τώρα Καστελόριζα και Ανατολικές Μεσόγειους..Δεν έχουμε προμηθευτεί και τις απαραίτητες πάνες-βρακάκια που θα χρειαστούν αν τα πράγματα κάπως στραβώσουν. Δεν είχε εγγραφεί η απαραίτητη πίστωση. Και του χρόνου να είστε καλά παιδιά, να την κάνουμε στην Κέρκυρα την άσκηση. Αν δεν έχουν αντίρρηση οι σύμμαχοι Αλβανοί..