Παρουσία του Α/ΓΕΣ η ΤΑΜΣ «ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ» στη νήσο Θάσο

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το Σάββατο 06 Οκτωβρίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, παρακολούθησε την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ», η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 2018», στο νέο Πεδίο Βολής και Ασκήσεων, στη νήσο Θάσο.

DCIM100MEDIADJI_0010.JPG

Στη δραστηριότητα συμμετείχαν Εθνοφύλακες του Λόχου Εθνοφυλακής Θάσου, οι οποίοι εκτέλεσαν τακτικές βολές μάχης με πραγματικά πυρά.

O Αρχηγός, μετά το πέρας της ΤΑΜΣ, συνεχάρη όλους τους ασκούμενους οι οποίοι εκτέλεσαν υποδειγματικά μία υψηλών απαιτήσεων άσκηση. Επεσήμανε την άριστη οργάνωση, την επαγγελματική αρτιότητα και το επιθετικό πνεύμα με το οποίο σχεδιάστηκε και διεξήχθη η όλη δραστηριότητα, καθώς επίσης και την εξαιρετική πειθαρχία και το υψηλό ηθικό των Εθνοφυλάκων μας.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΓΕΣ: “Ενεργός Στρατός, Εφεδρεία και Εθνοφυλακή, διασφαλίζουν την εδαφική μας ακεραιότητα”.

Θα πρέπει να σημειώσουμε στο σημείο αυτό, την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει το ΓΕΣ στην συμβολή των Εθνοφυλάκων τόσο στον Έβρο όσο κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Και αυτό διότι αποτελούν ευέλικτες μονάδες με αποφασισμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό που μπορούν να κινητοποιηθούν σε ελάχιστο χρόνο, με άριστη γνώση της περιοχής ευθύνης.

Για το λόγο αυτό τα τελευταία χρόνια η συνεκπαίδευση με μονάδες της ΑΣΔΕΝ είναι διαρκής και εντατική με στόχο την ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή. 

Πριν την έναρξη της εκπαιδευτικής δραστηριότητας, πραγματοποιήθηκε αγιασμός του νέου Πεδίου Βολής και Ασκήσεων «ΚΑΘΑΡΕΣ», στη ν. Θάσο.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Gunner
Member
Gunner

Εχει η ΠΑ Μ1025Α2 στο οπλοστάσιο της τροποποιημένα για να έχουν MG-3 στην θέση του συνοδηγού τα οποία δίνει στην εθνοφυλακή για εκπαίδευση;

comment image