Επέτειος για τη συμπλήρωση 20 ετών των Patriot σε ελληνική υπηρεσία

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 θα γίνει επετειακή εκδήλωση στην 350 Πτέρυγα Κατευθυνόμενων Βλημάτων (350ΠΒΚ) για τη συμπλήρωση 20 ετών από την εισαγωγή του Α/Α συστήματος Patriot σε υπηρεσία με την Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ).

 

Να θυμίσουμε, το Patriot επιλέχθηκε το 1998 για την αντικατάσταση του παρωχημένου Nike-Hercules. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΠΑ, το Patriot είναι κινητό Α/Α σύστημα μεγάλου βεληνεκούς, με εμβέλεια ραντάρ έρευνας 170km και μέγιστο βεληνεκές εμπλοκής 150km. Η ΠΑ επιχειρεί δύο Κέντρα Συντονισμού-Πληροφοριών και έξι Σταθμούς Ελέγχου Εμπλοκής με έξι Σταθμούς Εκτόξευσης το καθένα.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
THAN
Member
Trusted Member
THAN

Χρειαζόμαστε και αλλα συστήματα Patriot αναβάθμιση των υπαρχόντων και φυσικά προμήθεια περισσότερων βλημάτων…

MisCo
Member
Famed Member
MisCo

μετα απο 20 χρόνια, ενας εκσυγχρονισμός και ισως προσθηκη καποιου εξτρα συστηματος δεν θα ηταν κακη ιδέα.

Chris Ain.
Guest
Chris Ain.

Ωραία! 20 χρόνια! Τώρα είναι ώρα να προχωρήσει κάποια αναβάθμιση και οι εξελίξεις στο πρόγραμμα της Πολωνίας θα πρέπει να μας ενδιαφέρουν

Nikoss
Member
Nikoss

Το θεμα ειναι πως θα αντιμετωπισουμε τα βληματα stand off που θα εκτοξευτουν απο 200 η 300 χλμ μακρυα,τους βαλλιστικους πυραυλους καθως και τις επιθεσεις κορεσμου..γι αυτο ειναι επιτακτικη αναγκη η ενισχυση της αντιπυραυλικης αμυνας των κρισιμων στρατιωτικων εγκαταστασεων συμπεριλαμβανομενων φυσικα των στρατιωτικων αεροδρομιων..και μια αναβαθμιση των πατριοτ ειναι φυσικα καλοδεχουμενη..