Μονομαχία Patriot και SAMP-T (και) στην Ελβετία

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Υπουργείο Άμυνας και συγκεκριμένα το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και Αθλητισμού (!) της Ελβετίας πριν λίγες μέρες, η δεύτερη αίτηση υποβολής προτάσεων για νέα μαχητικά αεροσκάφη και νέα επίγεια συστήματα αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας έχει εκδοθεί στις κυβερνητικές αρχές των χωρών παραγωγής. Η κρατική υπηρεσία αμυντικών προμηθειών armasuisse αναμένει τώρα προτάσεις μέχρι τον Αύγουστο του 2020.

Συγκεκριμένα, στις 10 Ιανουαρίου 2020, η armasuisse εξέδωσε τη δεύτερη αίτηση υποβολής προτάσεων στις κυβερνητικές αρχές όπου εντοπίζονται οι δυο δυνητικοί προμηθευτές νέων συστημάτων επιφανειακής άμυνας μεγάλης εμβέλειας: η Γαλλία (Eurosam SAMP / T) και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (Raytheon Patriot).

Όπως και με το μαχητικό αεροσκάφος, η δεύτερη αίτηση υποβολής προτάσεων βασίζεται στην ανάλυση της πρώτης πρότασης, στα ευρήματα των δοκιμών αισθητήρων στην Ελβετία και στους ελέγχους των ενόπλων δυνάμεων που έχουν σε υπηρεσία τα διαγωνιζόμενα συστήματα. Στη δεύτερη αίτηση, οι κατασκευαστές που θα έρθουν σε επαφή μέσω των κυβερνητικών αρχών καλούνται να υποβάλουν την πιο συμφέρουσα πρόταση για την Ελβετία.

Η πρόταση θα πρέπει να περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:
– τιμή για τα επίγεια αμυντικά συστήματα μεγάλης εμβέλειας ικανά να καλύψουν τουλάχιστον 15.000 km2, συμπεριλαμβανομένων της προκαθορισμένης εφοδιαστικής αλυσίδας και όπλων, ως δεσμευτικό σημείο εκκίνησης για τις λεπτομερείς διαπραγματεύσεις με τον επιλεγέντα υποψήφιο μετά την επιλογή τύπου

– προσφορές συνεργασίας μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων και των αρχών προμήθειας της Ελβετίας και αυτών της χώρας προέλευσης

– προβλεπόμενα ή ήδη εκκινηθέντα σχέδια αντισταθμιστικών ωφελημάτων

Βάσει της έκθεσης αξιολόγησης, η υπουργός Άμυνας της Ελβετίας θα παρουσιάσει σύσταση για το καταλληλότερο επίγειο αεροπορικό αμυντικό σύστημα μεγάλης εμβέλειας για την Ελβετία.

Η τελική επιλογή τύπου θα ληφθεί από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
photographix Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
photographix
Member
Trusted Member
photographix

Κλασσικη Ελβετια, τα απλα περιπλοκα. Πατριοτ τωρα ενδιαμεση λυση, SAMP-Τ, ΟΤΑΝ ειναι ετοιμο …. razz