Μία ντροπιαστική στιγμή για τους Patrouille Suisse: Έκαναν την επίδειξή τους πάνω από λάθος πόλη!

1
1727
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το ελβετικό ακροβατικό σμήνος Patrouille Suisse της ελβετικής Αεροπορίας πραγματοποίησε μια προγραμματισμένη αεροπορική επίδειξη πριν λίγες μέρες. Αλλά υπήρχε ένα πρόβλημα: Η επίδειξη πραγματοποιήθηκε πάνω από λάθος πόλη, εκπλήσσοντας δυσάρεστα το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να τους παρακολουθήσει σχεδόν δέκα χιλιόμετρα μακριά.

Οι Patrouille Suisse επρόκειτο να πετάξουν πάνω από το Langenbruck για να τιμήσουν με τον τρόπο αυτό την επέτειο 100 ετών προς τιμήν ενός εκ των πρώτων Ελβετών αεροπόρων, του Oscar Bider.

Αντ ‘αυτού, η ομάδα πέταξε πάνω από την κοντινή πόλη Mümliswil. Επρόκειτο για προφανές λάθος ναυτιλίας, για το οποίο ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Ελβετίας βρέθηκε στην πολύ δύσκολη θέση να πρέπει να απολογηθεί και ζητήσει συγνώμη δημοσίως.

Για την ιστορία, ο Oscar Bider ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πέταξε πάνω από τις Άλπεις και προς τις δύο κατευθύνσεις, πράγμα που κατόρθωσε το 1913 στην ηλικία μόλις 22 ετών.

Ο αεροπόρος γεννήθηκε στην εν λόγω πόλη του Langenbruck. Ωστόσο, ο αρχηγός του σμήνους μπέρδεψε την πόλη αυτή με το Mümliswil όπου είχαν κι εκεί στήσει μεγάλες τέντες αλλά για ένα εντελώς διαφορετικό φεστιβάλ αλπικού παραδοσιακού τραγουδιού λέγοντας (Yodelling), καμία σχέση με την επέτειο του Langenbruck δηλαδή.

Ο εκπρόσωπος του ελβετικού υπουργείου Άμυνας δικαιολογήθηκε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung λέγοντας ότι τα αεροσκάφη F-5E Tiger II με τα οποία πετάει το σμήνος δεν ήταν εξοπλισμένα με σύστημα ναυτιλίας GPS.

O Bider τελικά μπορεί να μην τιμήθηκε για την προσφορά του στην ελβετική αεροπορική ιδέα, αλλά τουλάχιστον οι τραγουδοποιοί του Mümliswil θα έχουν νέα πηγή έμπνευσης για να συνθέσουν… ιπτάμενους στίχους…


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Αποκλείεται να ήταν λάθος. Προφανώς οι πιλότοι λυπήθηκαν τον κόσμο που θα αναγκαζόταν να ακούσει τους yodellers και είπαν να καλύψουν τα ξελαρυγγιάσματά τους με τους ήχους των κινητήρων τους.

smile