6.9 C
Athens
Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023
ΝΕΑΑΜΥΝΑΗ νέα «Πτήση & Διάστημα» ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017!

Η νέα «Πτήση & Διάστημα» ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017!

- Advertisement -

 

Κυκλοφορεί!

Και εδώ

USAF F-35A, «20-1» στην πρεμιέρα της Red Flag!

Κάθε φορά που υπάρχει μια καινούργια συμμετοχή στην διάσημη Red Flag υπάρχουν αναφορές για τις επιδόσεις των νεοφερμένων για σκορ επιδόσεων και η πρεμιέρα των F-35A στην Νεβάδα δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Οι τίτλοι από τις ειδήσεις της Red Flag 17-1, που πραγματοποιήθηκε στη Nellis AFB στο τέλος Ιανουαρίου και τις αρχές Φεβρουαρίου 2017, ήταν πηχυαίοι από τις πρώτες ημέρες της άσκησης, με ισχυρισμούς για αναλογία καταρρίψεων «15-1» υπέρ των Lighting II εναντίον των Aggressors, που η USAF που είχε κάθε λόγο να προβάλλει το νέο της μαχητικό… «αναβάθμισε» στη συνέχεια σε «20-1». Τι συνέβη όμως πραγματικά στην πρώτη αυτή Red Flag του 2017 «κεκλεισμένων των θυρών» ή μάλλον με στενή παρέα Βρετανών και Αυστραλών; Που σταματά η προσπάθεια εντυπωσιασμού και που αρχίζει η αλήθεια; Ποιο είναι το status των F-35A σήμερα αναφορά με τα προβλήματα που εξακολουθούν να έχουν;

MiG-35S, Η επιστροφή του «FulcrumFoxhound»

H United Aircraft Corporation (UAC) και η RAC MiG παρουσίασαν τον περασμένο Ιανουάριο το ανανεωμένο πρόγραμμα του MiG-35, σε μια επιστροφή του στις αγορές έπειτα από μια μακρά περίοδο απουσίας από το προσκήνιο των ρωσικών εξοπλισμών και της ρωσικής βιομηχανίας. Αναλύουμε με κάθε λεπτομέρεια το «Fulcrum» που επιστρέφει ως άλλο «Foxhound» και ξεδιαλύνουμε την σύγχυση ανάμεσα στα MiG-29M και MiG-35.

354 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών, Οι «Πήγασοι» είναι εδώ!

Δέκα χρόνια μετά την τελευταία αναφορά μας (Π&Δ Νο257, «C-27J στην ΠΑ, Ο μικρός Σπαρτιάτης») επιστρέφουμε στην 354ΜΤΜ «Πήγασος», που θεωρείται από πολλούς ως μία από τις πλέον ιστορικές Μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας χάρη στη συμμετοχή της στην αποστολή «Νίκη» τον Ιούλιο του 1974 στην Κύπρο. Η προσφορά της όμως συνεχίζεται αμείωτη, τόσο στο κοινωνικό σύνολο όσο και στην ΠΑ, αφού, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, οι άνθρωποί της αξιοποιούν καθημερινά στα όρια των δυνατοτήτων τους ένα από τα πιο εξελιγμένα μεταγωγικά στον κόσμο.

Leonardo C-27J, «Σπαρτιάτης» σε ωριμότητα;

Το πρόγραμμα του ιταλικού μεταγωγικού ξεκίνησε με πολλές υποσχέσεις και σημαντικές επιτυχίες, ειδικά με την επιλογή του ως JCA (Joint Cargo Aircraft). Στη συνέχεια όμως η ακύρωση του προγράμματος του Πενταγώνου, τα προβλήματα στην παραγωγή και την υποστήριξη του αεροσκάφους καθώς και μια σειρά αποτυχιών να προσελκύσει νέες παραγγελίες ταλανίζουν την πρόταση της Leonardo. Παρ’ όλα αυτά, 82 αεροπλάνα βρίσκονται ενταγμένα σε υπηρεσία ή παραδίδονται σε πελάτες 14 χωρών.

DACT 2017: Αερομαχίες στις Καναρίους Νήσους

Για ακόμη μία χρονιά τα Κανάρια νησιά έγιναν το πεδίο ειδικής αεροπορικής εκπαίδευσης DACT (Dissimilar Air Combat Training), που διοργανώνεται σε ετήσια βάση από την Ισπανική Αεροπορία (Ejercito del Aire), με επίκεντρο την αεροπορική βάση Gando. Η φετινή άσκηση ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς τα ισπανικά Tifon συνάντησαν ιταλικά Tifone μαζί βέβαια με Hornet της EdA. Με την ευκαιρία, ανασκοπούμε και τις εξελίξεις στην ισπανική αεροπορική σκηνή.

USAFLuke AFB, Στη Φωλιά των Viper

Το F-16 Fighting Falcon ή Viper -για τους πιλότους του αεροσκάφους της Lockheed Martin- αναμένεται να παραμείνει σε χρήση για πολλά χρόνια στο μέλλον και η Luke AFB είναι πάντα η μεγαλύτερη εγκατάσταση F-16 στον πλανήτη και η ραχοκοκαλιά τής προετοιμασίας χειριστών για τον θρύλο των ελαφρών μαχητικών. Μια μοναδική ματιά στο προσκήνιο και παρασκήνιο της «Φωλιά των Viper»

Αστυνομία Κύπρου-ΜΑΕΠ Φύλακες άγγελοι στη Μεγαλόνησο

Στο σταυροδρόμι Ευρώπη-Μέση Ανατολή-Αφρική, υπηρετώντας τις διεθνείς υποχρεώσεις Έρευνας-Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός του FIR Λευκωσίας και επιβάλλοντας την ΑΟΖ της, επιχειρεί η Μονάδα Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας Κύπρου (ΜΑΕΠ). Μαζί με την 460η ΜΕΔ της Διοίκησης Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς αποτελεί τον κύριο βραχίονα του Συντονιστικού Κέντρου Ε-Δ και του νέου Κέντρου «ΖΗΝΩΝ» και παράλληλα με τον κύριο ρόλο της στη διάσωση ζωών έχει ένα ευρύ φάσμα αποστολών, ανάμεσά τους την αεροπυρόσβεση και υποστήριξη αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων.

 Bell FCX-1, 3D χάρτης για το μέλλον των ελικοπτέρων

Τεχνολογίες μορφοποιούμενων στροφείων και «ενισχυμένης πραγματικότητας» στο πιλοτήριο μέσα σε ένα φουτουριστικό σχεδιαστικό «πακέτο» είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία του concept helicopter που παρουσίασε η Bell στη διάρκεια της διεθνούς κλαδικής έκθεσης, στο Ντάλας του Τέξας.

Scoot Airlines, Μακρινές διαδρομές χαμηλού κόστους

Η Scoot Airlines, θυγατρική του Ομίλου Singapore Airlines, προστέθηκε πρόσφατα στη φαρέτρα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ως πύλη προς την Ανατολή. Πέρα όμως από αυτή την ελληνική της διάσταση, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς είναι η πρώτη εταιρεία χαμηλού κόστους που προσφέρει υπηρεσίες δρομολογίων πολύ μεγάλων αποστάσεων και επιπλέον επιχειρεί με έναν ομοιογενή στόλο «all-787».

SpaceXCrew Dragon, Βόλτα γύρω από το Φεγγάρι

Από τις 14 Δεκεμβρίου 1972, όταν οι αστροναύτες Gene Cernan και Harrison Schmitt άφησαν την επιφάνεια της Σελήνης στην οποία είχαν πατήσει στο πλαίσιο της τελευταίας αποστολής Apollo, μόλις 24 άνθρωποι έχουν αφήσει την «ασφάλεια» της περίγειας τροχιάς για μια κοντινότερη ματιά στον φυσικό μας δορυφόρο. Και ο αριθμός αυτός παραμένει σταθερός για σχεδόν 45 χρόνια, αφού οι επανδρωμένες αποστολές έξω από τη στενή γειτονιά της γήινης βαρύτητας σταμάτησαν. Εάν όμως οι προθέσεις της SpaceX γίνουν πραγματικότητα, η κατάσταση αυτή θα αλλάξει στα αμέσως επόμενα χρόνια και μάλιστα από δυο ιδιώτες αστροναύτες.

Republic XF-84H Thunder-screech

Tο πιο… θορυβώδες μαχητικό της Ιστορίας.Το κοινό πρόγραμμα μαχητικού κρούσης USAF/USN σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένο, καθώς το αεροσκάφος πέταξε μόνο 12 φορές σε 14,5 μήνες την περίοδο 1955/56. Είναι όμως πολύ ενδιαφέρον από ιστορικής πλευράς, οπότε μια σύντομη παρουσίασή του είναι επιβεβλημένη.

 Διπλωματία-Γεωπολιτική, Ευρώπη πολλών ταχυτήτων

60 χρόνια EE: ΕΕ των πολλαπλών ταχυτήτων δρομολογήθηκε στις Βερσαλλίες επισημοποιώντας τις ανισότητες και ανοίγοντας τον δρόμο στα εθνικά σύνορα των κρατών-μελών.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τι έγινε με το “Επίδομα Στόλου”, τι ειπώθηκε στη Βουλή για το νέο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων

Εδώ κι αρκετούς μήνες, έχει ξεκινήσει μια παραφιλολογία σχετικά με το "Επίδομα Στόλου", μια ειδική αμοιβή για τα πληρώματα των πλοίων που βρίσκονται σε...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Εκσυγχρονίζονται οι Γαλλικές φρεγάτες αεράμυνας Horizon, χωρίς Sea Fire – αναζητείται...

54
Σύμφωνα με άρθρο του Meretmarine.com αναμένεται σύντομα η ολοκλήρωση της σχεδίασης του προγράμματος εκσυγχρονισμού των φρεγατών αεράμυνας Horizon, του Γαλλικού και Ιταλικού ναυτικού. Το...
- Advertisement -
Card image

Ιανουάριος Τεύχος 032 ΠΤΗΣΗ 2023

Αγορά 3.99
- Advertisement -

Σαν σήμερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 9 Φεβρουαρίου 1945: “Μαύρη Παρασκευή” για τους Συμμάχους...

0
Σε μια επιδρομή που χαρακτηρίστηκε ως η «Μαύρη Παρασκευή», οι Σύμμαχοι χάνουν 9 βομβαρδιστικά Beaufighter και ένα καταδιωκτικό Mustang, σε μια προσπάθεια να καταστρέψουν...
- Advertisement -
Card image

Αιγαίο Ώρα Μηδέν ΠΤΗΣΗ Ειδικές Εκδόσεις

Αγορά 0.99
- Advertisement -
Card image

December #31 Δεκέμβριος 2022

Αγορά 3.99

Related News

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 9 Φεβρουαρίου 1945: “Μαύρη Παρασκευή” για τους Συμμάχους στα παγωμένα φιόρδ

Σε μια επιδρομή που χαρακτηρίστηκε ως η «Μαύρη Παρασκευή», οι Σύμμαχοι χάνουν 9 βομβαρδιστικά Beaufighter και ένα καταδιωκτικό Mustang, σε μια προσπάθεια να καταστρέψουν...

Ευρωπαϊκή Ένωση: Επιστoλή συμπαράστασης από τους 27 ηγέτες για τον φονικό σεισμό

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έστειλαν επιστολή στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους για τον καταστροφικό σεισμό και την οδύνη...

ΣΥΡΙΖΑ: Τι γίνεται με τη σύμβαση για τα αντιβαλλιστικά κράνη και τα ΕΑΣ;

Tην παρακάτω ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή, 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας με θέμα: "Αντιβαλλιστικά κράνη: Το νέο αποτυχημένο...