25.4 C
Athens
Παρασκευή, 7 Αυγούστου, 2020
Αρχική ΝΕΑ ΑΜΥΝΑ Η νέα «Πτήση & Διάστημα» ΙΟΥΛΙΟΥ 2017!

Η νέα «Πτήση & Διάστημα» ΙΟΥΛΙΟΥ 2017!

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το νέο μας τεύχος (Π&Δ Νο 375, Ιούλιος 2017) κυκλοφορεί

και εδώ

343Μ, Προστασία Δύναμης!

Οι επιταγές του σύγχρονου αεροπορικού πολέμου ορίζουν την αξιοποίηση μεγάλων «πακέτων» αεροσκαφών για να διεξαχθούν με επιτυχία επιθετικές επιχειρήσεις κατά της εχθρικής αεροπορίας με τελικό στόχο την επίτευξη αεροπορικής υπεροχής. Τα F-16 Βlock 52+ της 343 Μοίρας στην 115 ΠΜ συγκεντρώνουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά [(πρωτίστως) κορυφαίες δυνατότητες εναέριας μάχης πέραν του οπτικού ορίζοντα (BVR και ένα πολύ ικανό ραντάρ με τα αντίστοιχα βλήματα μεγάλης εμβέλειας, επιδόσεις που μπορούν να υποστηρίξουν τον αγώνα WVR και όπλα για την καταστολή/καταστροφή της εχθρικής αεράμυνας] που αξιοποιούνται από το άριστα καταρτισμένο και με περίσσιο πάθος προσωπικό της για να αναδειχθεί κορυφαία στον ρόλο Προστασίας Δύναμης COMAO.

Συνεκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων Κύπρου-Ισραήλ

Μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς συνεκπαιδεύσεις που πραγματοποιήθηκαν ποτέ στην επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας έλαβε χώρα την περίοδο 7-14 Ιουνίου 2017, με τη συμμετοχή 26 ελικοπτέρων και 14 αεροπλάνων της Εθνικής Φρουράς και της Ισραηλινής Αεροπορίας και ένα C-130H της ΠΑ δίνοντας ένα ισχυρό μήνυμα των τριών χωρών προς την Τουρκία.

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ: «Αμαρτωλές Λεοπαρδάλεις», Μέρος Β’

«Μια ιστορία παρασκηνίων, ίντριγκας και «χαμένων ευκαιριών». Έχοντας ανοίξει τον Φάκελο Εξοπλισμών σε προηγούμενο τεύχος μας συνεχίζουμε και ολοκληρώνουμε το ιστορικό του προγράμματος Leopard 2HEL παρουσιάζοντας τις άγνωστες -και σε μερικές περιπτώσεις, αν όχι σκοτεινές, τουλάχιστον αμφιλεγόμενες- πτυχές και τα παρασκήνια του ιστορικού της απόφασης της προμήθειας, της υλοποίησης, της συμπαραγωγής και της βιομηχανικής αξιοποίησης από την ελληνική αμυντική βιομηχανία.

ΑΒ Μίκρας, εκτός ενεργείας αεροσκάφη, Πολεμώντας τη λήθη στην 113ΠΜ

Στο τρίτο μέρος της σειράς άρθρων μας «Πολεμώντας τη λήθη» βρεθήκαμε στην Αεροπορική Βάση Μίκρας και την 113 Πτέρυγα Μάχης για να εξερευνήσουμε τους εκεί αεροπορικούς θησαυρούς.

Forca Aerea Portuguesa Real Thaw 2017, Φρουροί την εποχή της κρίσης

Ανασκοπούμε την FAP σε εποχές κρίσης και καθώς η ετήσια εκπαιδευτική δραστηριότητα μέσης κλίμακας Real Thaw (στον ένατο χρόνο της υλοποίησής της) περιλάμβανε αεροσκάφη απ’ όλες τις Μοίρες της FAP και πολλούς προσκεκλημένους. Αποτέλεσε έτσι μια πολύ καλή ευκαιρία αξιολόγησης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Πορτογαλικής Αεροπορίας σε πολυεθνικό περιβάλλον, καθώς οι Ευρωπαίοι Φρουροί στα Νοτιοδυτικά, που γιορτάζουν φέτος 65 χρόνια από την ίδρυσή τους, ανοίγουν φτερά για ευρύτερες συνεργασίες.

41ο Stormo P-1150A Atlantic, Αεροπόροι θαλασσόλυκοι

Με 44 χρόνια υπηρεσίας τα Br.1150 Atlantic του 41ου Stormo της Ιταλικής Αεροπορίας είναι τα μοναδικά αεροπλάνα ναυτικής περιπολίας και συνεργασίας μεγάλης εμβέλειας σε ιταλική υπηρεσία και μάλλον θα είναι και τα τελευταία στο ορατό μέλλον, καθώς οι «αντικαταστάτες» τους, τα P-72A, είναι πλατφόρμες άλλης κατηγορίας δυνατοτήτων και επιδόσεων. Επισκεφθήκαμε λοιπόν τη βάση της Sigonella για να μάθουμε περισσότερα.

Υπερασπιστές της Μόσχας, Ρώσοι Ιππότες με Su-27

Μια από τις σημαντικότερες μονάδες της Σοβιετικής και στη συνέχεια της Ρωσικής Αεροπορίας ήταν αυτή που είχε την ευθύνη της άμυνας της Μόσχας εξοπλισμένη με Su-27. Το 234ο GVIAP (Μικτό Αεροπορικό Σύνταγμα Μαχητικών-Φρουρών), στο οποίο είχαν ανατεθεί αυτά τα καθήκοντα, μετεξελίχθηκε στο 237ο TsPAT (Κέντρο Επιδείξεων-Φρουρών) μετά τον σχηματισμό των δύο σμηνών, «Russkiye Vityazi» και «Strizhi», με έδρα την αεροπορική βάση Kubinka 60 χιλιόμετρα από τη ρωσική πρωτεύουσα.

Antonov An-132, Σε φόντο σαουδαραβικό

Στις 31 Μαρτίου, τρεις μήνες μετά την επίσημη παρουσίασή του, το πρωτότυπο An-132D (Demonstrator) του προγράμματος αναγέννησης του ουκρανικού μεταγωγικού πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση με τα «φτερά» της οικονομικής υποστήριξης που παρέχει η Σαουδική Αραβία και με κινητήρια δύναμη την αχαλίνωτη φιλοδοξία του Ριάντ να αποκτήσει αεροπορική βιομηχανία μέσα σε λίγα χρόνια.

Uber Elevate, Αεροπορικά «ταξί» ανωτέρου επιπέδου

Η γνωστή εταιρεία υπηρεσιών προσωπικών μεταφορών από το Σαν Φρανσίσκο δημιούργησε αίσθηση τον περασμένο Οκτώβριο, όταν παρουσίασε το μανιφέστο της για ένα σύστημα αστικών αερομεταφορών με τη χρήση ηλεκτροκίνητων αεροσκαφών VTOL.

Airbus A3 Vahana, Προσωπικές μεταφορές σε τρίτη διάσταση

Οι προτάσεις ηλεκτρικών αεροχημάτων για προσωπικές μετακινήσεις και ειδικά σχεδιάσεις VTOL γίνονται συνεχώς περισσότερες αποδεικνύοντας τη δυναμική των εξελίξεων στη σχετική τεχνολογία και τη δυνητική αγορά. Όταν όμως η Airbus ασχολείται με τον χώρο, το θέμα αποκτά άλλες διαστάσεις.

Stratolaunch SystemsRoc» roll out

Όταν το Scaled Composites Model 351, που παρουσιάστηκε στο τέλος Μαΐου βρεθεί για πρώτη φορά στον αέρα, ίσως προς το τέλος του χρόνου αλλά πιο πιθανά το 2018, θα κατακτήσει τον τίτλο του μεγαλύτερου αεροπλάνου του κόσμου, καθώς ξεπερνά σε εκπέτασμα τα 97,5 μέτρα του διάσημου Hughes H-4 Spruce Goose. Προς το παρόν ο πολυδισεκατομμυριούχος Πολ Άλεν, που είναι ο μεγαλοεπενδυτής πίσω από τη Stratolaunch Systems και τις επιδιώξεις ανάπτυξης του φορέα πυραύλων για τροχιακές εκτοξεύσεις σε LEO, κέρδισε το μισό στοίχημα, αφού -έστω και καθυστερημένα κατά αρκετούς μήνες- τήρησε την υπόσχεση για το roll out του αεροσκάφους

Διπλωματία-Γεωπολιτική: ΝΑΤΟ και Δόγμα Συλλογικής Ασφάλειας, η ΕΕ αντιμέτωπη με «υπαρξιακή κρίση»!

Η στήλη του μήνα ασχολείται με μια πλειάδα καυτών θεμάτων: Ο Ντόναλντ Τραμπ επέμενε στην αύξηση των αμυντικών δαπανών των Ευρωπαίων συμμάχων στο ΝΑΤΟ, ενώ ήταν φειδωλός για το Άρθρο 5 περί συλλογικής ασφάλειας. Οι χώρες-μέλη της ομάδας G7 τηρούν αποστάσεις από τις ΗΠΑ, καθώς σύμφωνα με τη σημερινή λογική του παγκοσμιοποιημένου διεθνούς συστήματος η διαφωνία ισοδυναμεί με απομόνωση. Ο Τζορτζ Σόρος ομολόγησε την «υπαρξιακή κρίση» της ΕΕ. Από την άλλη, η Ρωσία ενισχύει τις σχέσεις της με την Ινδία κι εδραιώνει την ενεργειακή παρουσία της στο Βόρειο Ιράκ.

 

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -

30 ΣΧΟΛΙΑ

30 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Aris

Αγαπητή Πτήση.
Μια διόρθωση: η Uber δεν είναι εταιρεία ταξί. Πειρατές είναι και μάλιστα του χειρίστου είδους οι οποίοι δουλεύουν εις βάρος των ταξί παγκοσμίος. Θα σας παρακαλούσα να το αλλάξετε.
Ευχαριστώ

Aris

Το θέμα δυστυχώς δεν είναι ότι εσείς το αναφέρεται αλλά έχει λανθασμένα δημιουργηθεί αυτή η εντύπωση για την εν λόγω εταιρεία.
Επειδή είμαι στον εργασιακό χώρο αυτό σας το εξήγησα.
Το τι θέλουν να κάνουν με τα θέματα μεταφοράς είτε με ελικόπτερα είτε UAV είτε με κολεόπτερα, δεν τους κάνει αυτομάτος και νόμιμους σε οτιδήποτε.
Σας ευχαριστώ
Τα άλλα θέματα θα τα διαβάσω σίγουρα! Απλά θα λείψουν οι σελίδες του θέματος αυτού!
Παράκληση: τυπώστε ένα τεύχος για μένα χωρίς αυτό το θέμα και βάλτε στις κενές σελίδες Α7 και F14….

Mitsos_Mantzos

Ποοοο επικό εξώφυλλο.
Πιτσιρικάς με δυνατό μεροκάματο από οικοδομή αγόραζα δύο πτήσεις, την μία για να διαβάσω και την άλλη την εκανα άφησες στο δωμάτιό μου, πολύ τρέλα. Με τέτοια εξώφυλλα μην με αναγκάσετε να ξανακάνω το ίδιο. Μία καλή ιδέα θα ήταν το εξώφυλλο να το έχετε μέσα σαν αφίσα.

Mitsos_Mantzos

Είπαμε πιτσιρικάς, τώρα αγοράζουμε για το περιεχόμενο. Εντάξει για το f 15 που ηταν απο κομπιούτερ στο τεύχος Φεβρουαρίου άτυχη επιλογή.
Υ.γ. δεν μπορεί να φορτώσει άλλους δύο Haarm στους πυλώνες 4 και 6?

tsimuha2

Πω πω επισκεψη στην 113ΠΜ , εκει που πατουσε η 46αρα αρβυλα του τσιμουχα.Τι μου θυμισατε, τι καφεδες , τι σαντουιτς ( απο την Μαμα Τερεζα φυσικα -τοτε ηταν στον δρομο προς το αεροδρομιο), τι σκληρη δουλεια ( αλλαγη μπαταριας στο τηλεκοντρολ), τι ωραια χρονια.

Manolis

Το nickname Μodistra2 θα ηταν πιο ταιριαστο λογω θητειας απο το tsimuha2, θαρρω.

Em.Ti

Καλοτάξιδο κι αυτό!!!
Ό,τι πρέπει για παραλία παρέα με κρύο καφέ και αντηλιακό. B-)

Aris

Όσο αντέχουμε θα σας στηρίζουμε…
Δεν τίθεται θέμα επ αυτού!
Λεφτά Υπήρχαν αλλά η αγάπη δεν σβήνει!

Manolis

Στις μερες μας σημασια εχει να συνεχιζουμε.

Spyros

Συνεχίστε. Στην εποχή και τις συνθήκες που ζούμε, κάποια πράγματα τα θέλουμε σταθερά, και ένα απο αυτά είστε εσείς.

Κι αν κάνουμε κανένα περίεργο σχόλιο που και που συγχωρέστε μας.

Gilan

Χαρά μας να σας στηρίζουμε, αλλά βάλτε καμιά αφίσα με πίτσες και κρύες μπύρες! Έτσι να την κρεμάσω στο ταβάνι! 🙂

sidnik77

Πριν απο τέσσερα χρόνια παθαίνουμε όλοι ένα σοκ,
η πτήση έκλεισε.
Γυρνάω στο σπίτι στα μάυρα μου χάλια,
με βλέπει η γυναίκα μου,
αναστενάζω και της λεω,
ω ρε π****η η πτήση έκλεισε,
δεν λέει τίποτα.
Μετά απο πέντε λεπτά,
ξανά αναστενάζω,
ω ρε π****η η πτήση έκλεισε,
με κοιτάει και δεν λέει τίποτα.
Μετά απο πέντε λεπτά,
ξανά αναστενάζω,
ω ρε π****η η πτήση έκλεισε,
με κοιτάει και μου λέει,
ε καλά και τί έγινε;
Άντε τώρα να της εξηγήσεις,
οι γύναίκες δεν νοιώθουν,
ένα πράγμα σαν να προσπαθείς να τους εξηγήσεις τί είναι το οφσάιτ.
ΜΑΤΑΙΟΣ ΚΟΠΟΣ

x-m

….εμένα μου γκρινιάζει γιατί ” τι σου χρειάζονται περιοδικά 30 χρονών και βάλε!!;;;;” Όπως είπατε…… γυναίκες…….

παναγιωτης

εμείς ευχαριστούμε που συνεχίζεται

Kamp

Αναμένουμε μέχρι αύριο.. Πρέπει όλοι να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες..

pkakouris

Αχ, ποσα καλοκαιρια συντροφια με την ΠΤΗΣΗ!!! Αμετρητα! Και συνεχιζουμε…

Desert_Falcon

Πολυ ωραιο τευχος. Ευχαριστουμε

Flight

🙂

Το Σχόλιο της Ημέρας

USN και USMC αλλάζουν δόγμα επιχειρήσεων μετά από 20 χρόνια, ευκαιρία για την Ελλάδα; 

Η επιλογή και προμήθεια νέων και μοντέρνων οπλικών συστημάτων μονοπωλεί τα φώτα της δημοσιότητας και όχι άδικα. Η τεχνολογία προοδεύει και μαζί της τα...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

Υπεγράφη ιστορική συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για την οριοθέτηση ΑΟΖ (Βίντεο)

4
ΑΠΕ-ΜΠΕhttps://youtu.be/Zm9WUBuvzEM Ιστορική χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «γιατί πριν από λίγο υπογράψαμε τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ των χωρών μας», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος...
Card image

ΠΤΗΣΗ August 2020

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 December 2016 #367

Αγορά 1.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2020 March

Αγορά 3.99

Related News

Η άφιξη των πρώτων Mirage F.1CG στην Τανάγρα

Στις 5 Αυγούστου του 1975 προσγειώθηκαν στην Τανάγρα τα δύο πρώτα Mirage F.1CG. Ήταν το 101 και το 102. Την επομένη ημέρα έφτασαν άλλα...

Recce Phantom: Τα ψυχρά μάτια του Ψυχρού Πολέμου  

Οι αναγνωριστικές αποστολές στον Ψυχρό Πόλεμο ήταν κάτι που απαιτούσε ευστροφία, ικανότητες και πλήρη συνείδηση του τί διακυβεύεται. Αντίθετα με ότι ίσχυε στο Βιετνάμ,...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 6 Αυγούστου 1870: Μάχες του Spicheren και του Wörth

– Σημειώνονται οι πρώτες σημαντικές νίκες του γερμανικού στρατού κατά του γαλλικού κατά τον Γαλλο-Πρωσσικό πόλεμο. Μετά την πρώτη νίκη στο Βίζενμπουργκ (4...

Διπλωματικές πηγές για συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου: Είναι μία μεγάλη εθνική επιτυχία που έρχεται μετά την συμφωνία με την Ιταλία

ΑΠΕ-ΜΠΕΗ συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της Αιγύπτου για την οριοθέτηση ΑΟΖ εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική διευθέτησης διμερών εκκρεμοτήτων, οικοδόμησης συμμαχιών με τρίτους...

Υπεγράφη ιστορική συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για την οριοθέτηση ΑΟΖ (Βίντεο)

ΑΠΕ-ΜΠΕhttps://youtu.be/Zm9WUBuvzEM Ιστορική χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «γιατί πριν από λίγο υπογράψαμε τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ των χωρών μας», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος...
- Advertisement -