22.1 C
Athens
Κυριακή, 9 Αυγούστου, 2020
Αρχική ΝΕΑ ΑΜΥΝΑ Η νέα «Πτήση & Διάστημα» ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017!

Η νέα «Πτήση & Διάστημα» ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017!

Μοιραστείτε το άρθρο
  • 72
  •  
  •  

Κυκλοφορεί

και ΕΔΩ

Εκσυγχρονισμός F-16V(GR), το κρίσιμο σενάριο του Σεπτεμβρίου;

Κρίσιμη περίοδος αποφάσεων σχετικά με το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16 της ΠΑ ξεκινά μετά τον Σεπτέμβριο, όταν εκτός άλλου απροόπτου, «επιστρέψει» από την ΗΠΑ η LOA στο αίτημα που είχε υποβληθεί στην Ουάσιγκτον μετά από την συγκεκριμενοποίησή του στις αρχές του 2017. Αν και –για τυπικούς λόγους- θα έχει «ανοικτές» όλες τις επιλογές που υφίστανται για την ΠΑ υπάρχουν ήδη συγκεκριμένες κατευθύνσεις στον δυνητικό οδικό χάρτη για τα σκέλη του προγράμματος και τα υποπρογράμματα που μπορεί να προκύψουν: εκσυγχρονισμός των τεσσάρων διαφορετικών εκδόσεων των αντίστοιχων αεροσκαφών Peace Xenia, πρόσθετες εργασίες ανά έκδοση, επιπλέον ελληνικά αιτήματα και προβλέψεις κλπ.

335Μ-Τίγρεις του Αιγαίου

«Τίγρεις» για την δύναμη, την ισχύ πυρός και την δυνατότητα πληγμάτων ακριβείας των αεροσκαφών αλλά και την αποφασιστικότητα Ιπταμένων και Τεχνικών να παραμένουν στην κορυφή της αποτρεπτικής ισχύος της Πολεμικής Αεροπορίας, αναμφισβήτητοι κυρίαρχοι των ουρανών του Αιγαίου που μετατρέπουν κάθε εισβολέα σε θήραμα! H 335 Μοίρα είναι η μοναδική που εκτελεί όλες τις αποστολές της ΠΑ και τις υλοποιεί καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο: αναχαίτιση με την υποστήριξη Link 16, stand off κρούση ακριβείας αλλά και τακτική αναγνώριση. Γνωρίστε την μέσα από το αναλυτικό μας άρθρο.

TWM 2017, Στη σκιά των ελληνικών Phantom

Την αναγεννημένη ευρωπαϊκή άσκηση Tactical Weapons Meet 2017 έκλεψαν χωρίς αμφιβολία τα Phantom της 338Μ, που βέβαια ήταν πανταχού παρόντα στην Ευρώπη το φετινό καλοκαίρι.

Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων T-6A «Δαίδαλος»

Αξιοποιώντας το εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Raytheon T-6A Texan II η Ομάδα ΔΑΙΔΑΛΟΣ από το 2005 που συγκροτήθηκε παρουσιάζει ένα άκρως δυναμικό και εντυπωσιακό πρόγραμμα, μην έχοντας να ζηλέψει κάτι από τις ομάδες επιδείξεων με high end μαχητικά. Στην αναμόρφωση του προγράμματός της μια 12ετία μετά τη συγκρότησή της παρουσιάζουμε την καλύτερη εκπρόσωπο της ΠΑ.

Αιγυπτιακά MiG-29M/M2, «Χελιδόνια» του Νείλου

Για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες η Αιγυπτιακή Αεροπορία (EAF) δεν βάζει όλα τα «αυγά της σε ένα καλάθι» και παρά το γεγονός ότι η στρατηγική αυτή που ακολουθεί είναι ιδιαίτερα δαπανηρή, της έχει επιτρέψει να αντιμετωπίζει τις κυρώσεις που κατά καιρούς έχει υποστεί είτε από την ΕΣΣΔ είτε από τις ΗΠΑ. Αναλύσουμε την προμήθεια των MiG-29M/M2.

RC2/30 NormandieNiemen, Ειδικοί βομβαρδιστές Rafale

H Regiment de Chasse (RC) 2/30 «Normandie-Niemen» είναι μία από τις πλέον ιστορικές και διάσημες Μοίρες της Armee de l’Air (AdlA). Βρεθήκαμε στην Base Aerienne (BA) 118, στο Mont de Marsan για μια διεξοδική αναφορά στην αξιοποίηση των Rafale, συμπεριλαμβανομένης και της συμμετοχής τους σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Reparto Sperimentale Volo «Πρώτοι μεταξύ ίσων»

Με το 311ο Gruppo Volo ως βραχίονας πτήσεων του Reparto Sperimentale Volo της Aeronautica Militare Italiana συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους οργανισμούς στον κόσμο για την εφαρμοσμένη αεροναυτική έρευνα. Η Π&Δ απέκτησε πρόσφατα αποκλειστική πρόσβαση για μια μοναδική εμπειρία στο έδαφος και τον αέρα.

Arctic Challenge 2017, Προκλήσεις στον Βορρά

Έντεκα χώρες συγκέντρωσαν δυνάμεις στη Νορβηγία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία, στη μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση που πραγματοποιήθηκε φέτος στη γηραιά ήπειρο. Αν και οι σκανδιναβικές αεροπορίες ασκούνται πολύ τακτικά (από το 2009) σε αντίστοιχες δραστηριότητες μικρής κλίμακας, η Arctic Challenge 2017 με περισσότερα από 100 αεροπλάνα στους ουρανούς της βόρειας Ευρώπης αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο άλμα εκπαίδευσης και προετοιμασίας, αντίστοιχο της αύξησης των προκλήσεων που έχουν σημειωθεί στην περιοχή.

UCAV Shahed-129, Ιρανικός κυνηγός

To UCAV Shahed-129 πρωταγωνίστησε τελευταία τόσο ως κυνηγός στην εμπλοκή της Τεχεράνης στις πολυεπίπεδες πολεμικές συγκρούσεις στη Συρία όσο και ως… θύμα στα σκοπευτικά αμερικανικών F-15E και πακιστανικών JF-17. Ιχνηλατούμε την άγνωστη ιστορία του ιρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους μάχης.

Καμερούν, Πολεμώντας την τρομοκρατία στην Αφρική

Στην αναζήτησή μας για «εξωτικές» αεροπορίες συναντάμε την Αεροπορική Δύναμη της Δημοκρατίας του Καμερούν στη δυτική Αφρική, σφηνωμένη ανάμεσα σε χώρες που σπαράσσονται από πολεμικές συγκρούσεις και αντιμετωπίζουν παρακλάδια τζιχαντιστών, όπως η Νιγηρία, το Τσαντ, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και η Δημοκρατία του Κονγκό. Μια μικρή αεροπορία που επιχειρεί από τρεις κύριες αεροπορικές βάσεις και δίνει τη δική της μάχη κατά της τρομοκρατίας που ξεχειλίζει από τους γείτονες.

FAMETBHELMA IV, Ελικόπτερα ελιγμού στην Ανδαλουσία

Η Ισπανική Αεροπορία Στρατού FAMET (Fuerzas Aeromoviles del Ejercito de Tierra) -ύστερα από μια πρόσκαιρη ανακοπή τής διαδικασίας αναδιοργάνωσης λόγω της οικονομικής κρίσης- συνεχίζει τον εφοδιασμό της με νέα μέσα όσο και τον εκσυγχρονισμό των παλαιοτέρων που διαθέτει. Επισκεπτόμαστε μια μονάδα της που αξιοποιεί Cougar σε πολλαπλούς ρόλους.

RoCAF Grumman S-2T, Τα Turbo Tracker στη σύνταξη

Όταν θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές, ένας αεροπορικός θρύλος, το τελευταίο S-2T («2214») της Αεροπορίας της Ταϊβάν (Republic of China Air Force), θα έχει περάσει για πάντα στην Αεροπορική Ιστορία τερματίζοντας πιθανότατα και την καριέρα του τύπου ως ανθυποβρυχιακής πλατφόρμας αφήνοντας πλέον τη RoCAF μόνο με τα σύγχρονα P-3C.

UAC-Irkut MC-21, To μεγάλο ρωσικό στοίχημα

Το πρωί της 28ης Μαΐου, στο αεροδρόμιο του Ιρκούτσκ στις εγκαταστάσεις της Irkut στη νότια Σιβηρία, το MC-21-300 «0001» («73051») με τους πιλότους-δοκιμαστές της ρωσικής εταιρείας Oleg Kononenko και Roman Taskayev στα χειριστήρια βρέθηκε για πρώτη φορά στον αέρα. Το γεγονός κέρδισε ένα στοίχημα που παρέμενε σε εκκρεμότητα ύστερα από αλλεπάλληλες αναβολές εδώ και χρόνια αλλά για την ηγεσία της και πολύ περισσότερο αυτή της United Aircraft Corporation (UAC), ένα άλλο πολύ μεγαλύτερο πολλαπλό στοίχημα βρίσκεται μπροστά με πυλώνες το Sukhoi Super Jet, το Il-114 και το IL-96-400.

Kavala AirSea Show 2017

Το 6ο Καβάλα Air Sea Show αν και όχι πολύ διαφορετικό από την προηγούμενη έκδοση σε συμμετοχές, με έξυπνες κινήσεις κατάφερε τελικλα να γίνει ενδιαφέρον και διαφορετικό. Τα

ESAJAXA BepiColombo, Επιστροφή στον Ερμή!

Ο Ερμής, ο εγγύτερος πλανήτης στο Ήλιο, έστω και αν βρίσκεται «δίπλα» μας, παραμένει πρακτικά άγνωστος.Τον Οκτώβριο του 2018, τρία περίπου χρόνια από τότε που σίγησε ο βολιστήρας MESSENGER της NASA το 2015 και αφού εξερεύνησε για τέσσερα χρόνια τον πλανήτη, μια κοινή αποστολή των διαστημικών υπηρεσιών της Ευρώπης (ESA) και της Ιαπωνίας (JAXA) θα επιστρέψουν στον μυστηριώδη… «πρώτο βράχο» από τον Ήλιο.

Διπλωματία-Γεωστρατηγική : Θερμό καλοκαίρι γεωπολιτικών προκλήσεων…

Η ανάγκη υλοποίησης κινήσεων γεωπολιτικής δυναμικής είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ στο σημερινό διεθνές σύστημα. Οι προκλήσεις κλιμακώνονται, ενώ η έλλειψη διπλωματίας στρατηγικού βάθους προκαλεί απρόβλεπτες καταστάσεις περιφερειακής και διεθνούς έντασης.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 72
  •  
  •  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

3 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Theo

Που βρισκόμαστε με την ηλεκτρονική διαθεσιμότητα του περιοδικού; Υπάρχουμε και εμείς του εξωτερικού!

tsimuha2

Bλεπω οτι τα jsow μιας και τα εχουμε κατα εκατονταδες τα φορτωνουμε δυο-δυο σε καθε φτερο , τρομαρα μας.

Νικος

Ετσι όμως μου ρχεται να χωρίσω τη γυναίκα μου και να ξαναπιάσω τα μοντέλα

Το Σχόλιο της Ημέρας

AOZ: Μειωμένη επήρεια για την Κρήτη. Προδοσία ή Διεθνές Δίκαιο;

Όπως γράψαμε και σε προηγούμενο άρθρο, οι χώρες που έλαβαν μέρος στην UNCLOS (Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας) προσπάθησαν να διατυπώσουν κάποια φόρμουλα...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

Κώστας Στούπας για τις Κρατικές Ελληνικές Αμυντικές Εταιρείας: Τα λάθη του...

5
Παρατηρώντας την ειδησεογραφία των τελευταίων εβδομάδων κάποιος δεν μπορεί να μην προσέξει τον ήχο από το ακόνισμα των "μαχαιριών" των κρατικοδίαιτων συμφερόντων που οσμίζονται...
Card image

ΠΤΗΣΗ August 2020

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 June #373

Αγορά 1.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 May 2015 #348

Αγορά

Related News

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 9 Αυγούστου 378 μ.Χ. : Μάχη της Αδριανούπολης

Σπρωγμένοι από τους Ούνους και Αλανούς οι Γότθοι ξεκίνησαν επιδρομές στην ρωμαϊκή επικράτεια με σκοπό την μόνιμη εγκατάσταση. Οι προηγούμενοι Ρωμαίοι αυτοκράτορες τους επέτρεψαν...

Απέπλευσε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες το αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ με προορισμό το λιμάνι της Βηρυτού

ΑΠΕ-ΜΠΕΑπέπλευσε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες το αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ με προορισμό το λιμάνι της Βηρυτού μεταφέροντας ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, φαρμακευτικό...

Κώστας Στούπας για τις Κρατικές Ελληνικές Αμυντικές Εταιρείας: Τα λάθη του παρελθόντος…

Παρατηρώντας την ειδησεογραφία των τελευταίων εβδομάδων κάποιος δεν μπορεί να μην προσέξει τον ήχο από το ακόνισμα των "μαχαιριών" των κρατικοδίαιτων συμφερόντων που οσμίζονται...

Νέος κατευθυνόμενος αντιαρματικός πύραυλος για επιθετικά ελικόπτερα από την Κίνα

Περισσότερες λεπτομέρειες έχουν βγει στη δημοσιότητα σχετικά με ένα νέο αντιαρματικό πύραυλο (ATGM) που χρησιμοποιήθηκε σε ασκήσεις από την αεροπορία στρατού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού...

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από έκρηξη στο παλαιό εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ

ΑΠΕ-ΜΠΕΈνας άνδρας Ρομά έχασε τη ζωή του και δύο τραυματίσθηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι στο παλαιό εργοστάσιο της...
- Advertisement -