O άνεμος, κυρίαρχος παράγοντας στη συντριβή του B737 της Pegasus

8
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σε κυρίαρχο παράγοντα του περιστατικού εξόδου από τον διάδρομο και της συντριβής του Boeing 737-800 της Πτήσης 2193 της Pegasus Airlines στο Αεροδρόμιο  Sabiha Gökçen της Κωνσταντινούπολης εξελίχθηκε ο άνεμος που έπνεε, σε συνδυασμό με τις γενικότερες καιρικές συνθήκες αλλά και την απόφαση του πιλότου να συνεχίσει τη διαδικασία προσγείωσης.

Στο περιστατικό, στο οποίο τελικά υπάρχουν δυστυχώς τρεις νεκροί και 157 τραυματίες από τους 177 επιβαίνοντες, το αεροπλάνο προσγειώθηκε εν μέσω καταιγίδας στην ευρύτερη περιοχή. Αναφέρεται ότι υπήρχε έντονη συνιστώσα ούριου ανέμου (tail wind), που σε συνδυασμό με πλάγιες ριπές καθιστούσαν πιθανότατα τις συνθήκες προσγείωσης στον διάδρομο «06» του αεροδρομίου εκτός προδιαγραφών. Παρόλα αυτά ο έλεγχος εναερίου κυκλοφορίες ενέκρινε την προσγείωση (αν και ενημέρωσε για δύο GO AROUND προηγουμένως), ενώ ο πιλότος του «TC-IZK», παρά το γεγονός ότι ερχόταν «υψηλά και γρήγορα» επέλεξε να μην ματαιώσει την απόπειρα, που ήταν κατά τα φαινόμενα «unstable approach» και απαιτούσε GO AROUND.

«Έπιασε» σε σημείο του διαδρόμου με μόλις το ένα-τρίτο του μήκους να απομένει για την τροχοδρόμηση της προσγείωσης, ενώ η τελευταία ήταν τόσο «βαριά» που αναφέρεται ότι υποχώρησε/έσπασε το ριναίο σκέλος.

Στη συνέχεια το αεροπλάνο βγήκε από την άκρη του διαδρόμου «06», συγκρούστηκε με κεραία και γλίστρησε σε κατωφέρεια  πριν σταματήσει πάνω σε τοίχο της περιμέτρου όπου και κατέληξε σε τρία κομμάτια και το ρύγχος του να έχει συνθλιβεί.

Όπως αναφέραμε και χθες, η Pegasus είχε περιστατικό εξόδου από διάδρομο του Sabiha Gökçen στις 7 Ιανουαρίου 2020, ενώ τον Ιανουάριο του 2018 είχε περιστατικό εξόδου από διάδρομο στο αεροδρόμιο της Τραπεζούντας όπου το αεροπλάνο σταμάτησε σε γκρεμό που οδηγούσε στη θάλασσα.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

8
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
SpyrosBerserkerTango.AlphaAlexandrosgeorge_k Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
p270
Member
Noble Member
p270

Αξιόπιστη και ασφαλής εταιρεία η πηγασους βλέπω

KK76
Guest
KK76

Ο άνεμος είναι τελευταίος που “φταίει” ή μάλλον δεν φταίει καθόλου.
Οι αποφάσεις του πληρώματος είναι αυτές και μόμο αυτές που θα καθορίσουν την εξέλιξη της προσγείωσης. Πάντως με άνεμο από 290 μοίρες 22kts gusting 35kts δεν πας για προσγείωση στον 06…..

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Να δω Τουρκική αεροπορική εταιρία με απαγόρευση για πτήσεις στον εναέριο χώρο της ΕΕ, και τι στον κόσμο…
cool

Σοβαρά, λέτε; Κάτι Αφρικανικές και άπω-ανατολίτικες εταιρίες τις είχαν αποκλείσει για λιγότερα…

George_K
Member
Famed Member
George_K

Μάλλον ο ανθρώπινος παράγοντας και όχι ο άνεμος. Ο άνεμος ήταν μια κρίσιμη παράμετρος των συνθηκών που επικρατούσαν εκείνη την ώρα στο αεροδρόμιο, αλλά η προσγείωση ήταν απόφαση του πληρώματος.
Τώρα.., δεν συνεργάστηκαν σωστά? Είχαν ελλιπείς πληροφορίες? Πάντως όταν καταλαβαίνεις ότι θα πιάσεις τόσο μακρύς κάνεις go around… Η ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος είναι πάνω απ’ όλα…

Alexandros
Member
Alexandros

Τρίτο συνεχόμενο πανομοιότυπο ατύχημα με την Pegasus. Στο τρίτο καίγεσαι

Tango.Alpha
Member
Tango.Alpha

Αμέσως να πείτε την κακία σας για την εταιρεία και το πλήρωμα. Το 737-800 έχουν μια τάση να έχουν υψηλή ταχύτητα καθώς περνούν το κατώφλι του διαδρόμου. Ψάχνοντας λίγο παραπάνω θυμήθηκα το περιστατικό της American Airlines στη Τζαμάικα το Δεκέμβριο του 2009. Το ζήτημα είναι γιατί βρέθηκαν “ψηλά και μακρυά”

Berserker
Member
Noble Member
Berserker

Κάθε αεροπορικό δυστύχημα είναι εξαιρετικά λυπηρό για τους φίλους των πτήσεων. Αλλά πιό πολύ όταν θα μπορούσε εύκολα να αποφευχθεί, όπως το συγκεκριμένο…
Απορία: δεν είναι δυνατή η αντίστροφη προσέγγιση στο Sabiha Goksen? Έπρεπε να κατέβει με τόσο ισχυρή ούρια συνιστώσα;
Απορία δεύτερη: μόνον εμένα ενοχλεί η χρήση ελληνικών ονομάτων από τους γείτονες; Αν και θυμάμαι θρασύ Τούρκο στην Έφεσο να μου λέει ότι ο Όμηρος ήταν Τούρκος και λεγόταν Ομέρ… Για λόγους δικαιοσύνης να αναφέρω όμως και το ευγενέστατο ζευγάρι που με οδήγησε στην εκπληκτική Άσπενδο.

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ανέφεραν πως θα αλλάξει ο διάδρομος μετά την προσγείωση αυτού του αεροσκάφους.

Βέβαια τα ΔΥΟ προηγούμενα αεροσκάφη που προσέγγισαν για προσγείωση ανακύκλωσαν, λόγω των συνθηκών. Με 14+ κόμβους tailwind, μάλλον ήταν η προφανής επιλογή.