Εύσημα από Πενς και Πομπέο στην Ελλάδα για την αναγνώριση του Γκουαϊδό

7
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, απέδωσαν τα εύσημα στην Ελληνική Κυβέρνηση, για την απόφασή της να αναγνωρίσει τον Πρόεδρο της δημοκρατικά εκλεγμένης Εθνοσυνέλευσης, Χουάν Γκουαϊντό, ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Ο Νίκολας Μαδούρο αποτελεί “κόκκινο πανί” για τη Δύση και θεωρείται υπεύθυνος για τα οικονομικά δεινά που βιώνει η Βενεζουέλα.

O Μαδούρο απέδωσε τις οικονομικές δυσκολίες σε κερδοσκόπους και γενικά εξωτερικούς παράγοντες, δυτικοί αναλυτές τις αποδίδουν στις οικονομικές πολιτικές τόσο του Μαδούρο, και του προκατόχου του, καθώς και την κρατική διαφθορά. Τα κρατικά ελεγχόμενα ΜΜΕ παρουσιάζουν μια «μαγική» εικόνα για την κατάσταση στη Βενεζουέλα με τις ελλείψεις βασικών αγαθών, ωστόσο χάρη στα κοινωνικά δίκτυα και ειδικά το Twitter, γίνεται γνωστή η πραγματική κατάσταση σε όλο το κόσμο. Η δημοτικότητα του Μαδούρο βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση από εκείνο το σημείο και έπειτα.

Παράλληλα, έως τα μέσα του 2018, 2,3 εκατομμύρια Βενεζουελάνοι, δηλαδή περίπου το 7% του πληθυσμού, είχαν εγκαταλείψει τη χώρα. Εξ αυτών, τα 1,3 εκατομμύρια υπέφεραν από υποσιτισμό. Σήμερα ο αριθμός ανέρχεται σε 3 εκατομμύρια. Άλλες εκτιμήσεις ανεβάζουν αυτό το νούμερο στα 4 εκατομμύρια. Τα Ηνωμένα Έθνη υπολογίζουν ότι μέχρι το τέλος του 2019, ο συνολικός αριθμός των προσφύγων από τη Βενεζουέλα, θα ανέλθει στα 5,9 εκατομμύρια.

Στις 20 Μαΐου 2018, ο Μαδούρο επανεξελέγη Πρόεδρος της Βενεζουέλας με το συντριπτικό ποσοστό του 67.8%, το υψηλότερο που έχει καταγραφεί στη χώρα, ενώ η αποχή ήταν μια από τις υψηλότερες των τελευταίων δεκαετιών, ξεπερνώντας το 54%. Σε κάθε περίπτωση, έλαβε περίπου 1,5 εκατομμύριο λιγότερες ψήφους, απ’ ότι είχε λάβει το 2013. Δεδομένης όμως της αντιδημοφιλίας (η δημοφιλία του Μαδούρο στη Βενεζουέλα δεν ξεπερνά το 18% έως 25%) του και των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που εξακολουθούν να ταλανίζουν τη χώρα, πολλοί είναι αυτοί που έκαναν λόγο για εκλογές-παρωδία.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Βενεζουέλα βιώνει μια χαρακτηριστική περίπτωση δικτατορίας, με δολοφονίες, βασανιστήρια και σεξουαλική κακοποίηση πολιτικών κρατουμένων, βίαιη λογοκρισία του Τύπου και μια κοινωνικοπαθητική στρατηγική για τη χρήση της πείνας των πολιτών της, ως εργαλείου πολιτικού ελέγχου.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Guest
ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Ποιος γκουιδο εδώ έχουμε χοντρό πρόβλημα μάλλον από τη φαίνετε οι Τούρκοι θα πάρουν και σ400 και φ35 ο τράμπα αρνητές να βάλει κυρώσεις στην Τουρκία!! Έχουμε χοντροτατο πρόβλημα τα υπόλοιπα είναι ….

p270
Member
Noble Member
p270

ας πάρουμε και εμείς λοιπόν

Jolly_Roger
Member
Noble Member
Jolly_Roger

@ ΑΝΤΩΝΙΟΣ,

Πρέπει να βελτιώσεις:

Α) Ορθογραφία,
Β) Πηγές ενημέρωσης,
Γ) Μεθοδολογία σκέψης.

Όχι απαραίτητα με τη σειρά που αναφέρονται

Marios kosmidis
Guest
Marios kosmidis

Τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου πρέπει να είναι ιδιωτικά και δικών μας εταιριών ….ακούς εκεί κρατικά πετρελαια και χαζομάρες.

Ε….ε…θέλαμε να πουμε…η δημοκρατία πρέπει να νικήσει και ο δικτάτορας Μαδουρο να φύγει να έρθει δικός μας δικτάτορας….

sotbak
Member
Famed Member
sotbak

Σωστά έπραξε ο Κούλης. Ελλάδα και ανελεύθερα καθεστώτα είναι έννοιες ασυμβίβαστες. Ελπίζω όμως κάτι να έλαβε σε αντάλλαγμα από τους φίλους μας της ΟΥΣΑ πέραν από ένδειξη καλής θέλησης και ευχολόγια. Πάντως η κίνηση έχει τη σημασία της διπλωματικά και πρέπει να πιστωθεί στα θετικά.

ghallas
Member
ghallas

Αντε να κοψουμε τα κολλητηλικια με το δικτατορα Σισι
Oh wait…

sotbak
Member
Famed Member
sotbak

1) Ο Σίσι δεν είδα να κακομεταχειρίζεται το λαό του ούτε ο τελευταίος να μην τον θέλει, όπως έκανε με τον Μουμπάρακ.

2) Ο Σίσι μας πάει με το γάντι και με την Αίγυπτο έχουμε κοινά συμφέροντα και σύμπραξη στην Αν. μεσόγειο, εκτός αν σε ενοχλεί αυτό…..

3) Ο Σίσι ακολουθεί αντιτουρκική ατζέντα σε αντίθεση με τον ηγέτης της χώρας στην οποία αναφέρεσαι ο οποίος είναι κολλητός του Ερντογάν….