Έκθεση του Πενταγώνου “χαντακώνει” τον επίδοξο αντικαταστάτη των Humvee

13
3483
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το Joint Tactical Light Vehicle (JLTV) θα αναλάβει το ρόλο του Humvee, δηλαδή να μεταφέρει στρατιωτικό προσωπικό, παρέχοντας τη κατάλληλη προστασία, με έμφαση στην αντιμετώπιση αυτοσχέδιων βομβών, κάτι με το οποίο το Humvee ποτέ δε τα πήγαινε καλά. Θα μεταφέρει μέχρι 4 άτομα και μέχρι 1.600 κιλά φορτίο, με μέγιστη ταχύτητα έως 110 χλμ/ώρα.

Για τη μείωση του κόστους και την αύξηση της αποτελεσματικότητάς του, το JLTV θα χρησιμοποιεί κάποια μέρη που υπάρχουν ήδη σε Humvees, όπως για παράδειγμα το πύργο Gunner Protection Kit που μπορεί να φέρει από πολυβόλο των 7,62mm έως βομβιδοβόλο των 40mm. Θα “κανιβαλιστούν” επίσης ασύρματοι, κεραίες και λοιπός εξοπλισμός επικοινωνιών.

Αμερικανικοί Πεζοναύτες: Νέα θωρακισμένα οχήματα μέσω κανιβαλισμού παλαιοτέρων

Μέχρι εδώ όλα καλά. Σύμφωνα όμως με μια νέα έκθεση του Πενταγώνου, το JLTV δεν είναι “επιχειρησιακά κατάλληλο,” διότι παρουσιάζει προβλήματα αξιοπιστίας, συντήρησης, εκπαίδευσης, ασφάλειας, θορύβου κτλ. Το όχημα έχει τόσα πολλά προβλήματα, που απαιτεί προσωπικό από τον κατασκευαστή να βρίσκεται στο πεδίο της μάχης για να τα επιδιορθώνει, διότι τα σχετικά εγχειρίδια είναι ελλειπή και γεμάτα λάθη.

Άλλα ελαττώματα του οχήματος περιλαμβάνουν μεγάλη οπτική και ακουστική “υπογραφή” που αυξάνουν τις πιθανότητες εντοπισμού από τον εχθρό. Το μέγεθος είναι μειονέκτημα και όταν τα οχήματα θα πρέπει να μεταφερθούν με πλοία, διότι χωρούν πολύ λιγότερα σε σχέση με το Humvee. Οι μεταφερόμενοι στρατιώτες έχουν χαμηλή ορατότητα, ενώ προβληματική είναι και η “αντιαρματική” έκδοση που είναι εξοπλισμένη με TOW, διότι το όπλο είναι αργό και επανατροφοδοτείται δύσκολα.

Το Πεντάγωνο σχεδιάζει να αγοράσει 60.000 JLTV, εκ των οποίων 49.099 προορίζονται για το Στρατό, 9.091 για τους Πεζοναύτες και 3.270 για την Αεροπορία.

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Kimon
Guest
Κίμων

Γιατί τα αγοράζει με τόσα προβλήματα;
Και να διορθωθούν κάποια ο όγκος του, και η περιορισμένη ορατότητα που προσφέρει δεν πρόκειται να αλλάξουν!!!

Panagiotis
Guest
Παναγιώτη Ελ Σισι

Γιατί τα “κονέ” υπάρχουν παντού.
Γι’αυτό οι εταιρείες επενδύουν σε πρώην
στρατιωτικό η πολιτικό προσωπικό για να
έχουν προσβάσεις.

MisCo
Guest
MisCo

Ερρρμμμ θελουν και σοβαρες αντιναρκικες ιδιοτητες και να εχει μικρο ογκο… νταξ, δεν νομιζω κανεις να εχει ανακαλυψει ακομα το μαγικο ραβδακι.

Κώστας
Guest
Κώστας

https://www.defensenews.com/land/2017/08/04/air-forces-surprise-jltv-buy-in-fy18-could-be-start-of-larger-procurement-effort/

Η συγκριση στο μέγεθος ειναι χαρακτηριστική.
ΥΓ το link ειναι μονο για την αρχικη φωτο

ΔΙΚΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΑΣ
Guest

Δίνουν 433,539 δολάρια για αυτή την πατάτα! Που θα πήγαινε στα 500,000 δολάρια και παραπάνω αν δεν κανιβάλιζαν τα υπάρχοντα 4Χ4 και είναι ευχαριστημένοι! Με τι με το κόστος; Τα γράφω για δεκαετίες αυτά τα πράγματα για τα άχρηστα θωρακισμένα οχήματα με το μεγάλο ύψος και τα πολλά παράθυρα με της θωρακίσεις τυποποίηση ΝΑΤΟ STANG LEVEL τάδε και είμαστε ευχαριστημένοι όλοι! Μετά στην μάχη αδειάζεις μια γεμιστήρα των 7,62/51 σε ένα παράθυρο, ρίχνεις μια βομβίδα των 40 χιλιοστών και δεν μένει τίποτα από το θωρακισμένο παράθυρο η άπλετη θέα μας μάρανε! Σηκώνουμε σε ύψος το θωρακισμένο για να αντέχει σε… Read more »

FOX
Guest
FOX

Καινούριο είναι προβλήτα θα υπάρχουν, Humvee είναι σίγουρο χειρότερο στο δρόμο…
Ο θόρυβος είναι θέμα, αλλά το μέγεθος έχει να κάνει με τις δυνατότητες εκτός δρόμου… μεγαλύτερος τροχός, μεγαλύτερη διαδρομή ανάρτησης…

nikos
Guest
nikos

Θα τα λύσουν δεν πιστεύω να τα αφησουν ετσι κ για ταξί πάει δεν…

Chris Ain.
Guest
Chris Ain.

Ας πάρουμε εμείς όσα απο τα υπο απόσυρση Humvee χρειαζόμαστε και ότι θέλει ας είναι το JLTV!

ΒΑΣΙΛΗΣ
Guest
ΒΑΣΙΛΗΣ

Στο μυαλό μου είσαι…
Ευκαιρία να αντικαταστήσουμε μερικές Καναδέζες..!

darede
Guest
darede

Τα προβλήματα έχουν επισημανθεί και βρίσκονται σε διαδικασία επίλυσης τους ενώ η ιδια η εταιρεία εξηγεί οτι δεν είναι δύκολη η επίλυση τόσο του θορύβου όσο και της ορατότητας.

https://www.youtube.com/watch?v=lnU6XJJlcfQ

Stavrogin
Guest
Κωνσταντίνος

έχει εξαιρετικές προδιαγραφές αλλά είναι υπερβολικό για απλά καθήκοντα. Και ελαφρύ το λές μόνο συγκρίνοντάς το με τεθωρακισμένα. Εκτός απο τις ειδικές δυνάμεις δεν γνωρίζω να υπάρχει απλό τζιπ 4χ4 για γενικά καθήκοντα. Αυτο που τελικά λείπει είναι το υπερελαφρυ αθωράκιστο κοντο 4χ4. Καλως υπάρχει το συγκεκριμένο όχημα αλλά το μέγεθος μετράει. Σε στενο φιδίσιο δρόμο στη Σάμο έχω βρεθεί σε περιπτώσεις όπου το suzuki samurai χωράει να στρίψει εκεί που το αγροτικο navara πρέπει να κάνει ελιγμό για να χωρέσει. σε τετοια περίπτωση το θυριώδες JLTV είναι ακατάλληλο. δεν χρειάζεται παντού η αντιναρκική προστασία κάπου χρειάζεται η ταχύτητα και… Read more »

Em.Ti
Guest
Em.Ti

Είναι απλό, δεν γίνεται να τα έχεις όλα. Και αντιναρκική προστασία και υψηλή κινητικότητα σε δύσβατα εδάφη και και και…

Να αναφέρουμε μόνο ότι και το HUMVEE για το USMC θεωρούνταν τεράστιο και κάποιες μονάδες είχαν Mercedes 240, ναι, ίδια με τις δικές μας “Καναδέζες”.

x-m
Guest
x-m

60000 κομμάτια !! Αυτές είναι δουλειές !.