Το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας σταμάτησε να αποδέχεται τις περισσότερες παραδώσεις νέων μαχητικών F-35 από τη κατασκευάστρια εταιρία Locheed Martin, εξαιτίας διαφωνίας για το ποιος θα αναλαμβάνει το κόστος επισκευών από κατασκευαστικές βλάβες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters, η Locheed Martin επιβεβαίωσε πως υπάρχει ζήτημα με τις νέες παραδόσεις, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες.

Πέρυσι, το Πεντάγωνο είχε παγώσει την αποδοχή F-35 για ένα μήνα όταν διαπίστωσε διάβρωση σε πάνελ του πλαισίου που είχε επηρεάσει 200 αεροσκάφη. Οι παραδόσεις συνεχίστηκαν όταν το πρόβλημα επιλύθηκε από την εταιρία.

Οι παραδόσεις πάγωσαν εκ νέου πρόσφατα όταν προέκυψε ζήτημα για το ποιος θα καλύψει το κόστος υποστήριξης που περιλαμβάνει τις αμοιβές των τεχνικών που πρέπει να ταξιδέψουν ανά την υφήλιο για να κάνουν επισκευές. Εξαιτίας της στάσης του Πενταγώνου, άλλες δυο χώρες έχουν σταματήσει να παραλαμβάνουν καινούργια F-35.

Το ανωτέρω περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων προβλημάτων σχετικά με την επιχειρησιακή αξιοποίηση των F-35 και της κριτικής που έχει ασκηθεί ακόμη και από τον Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με το υψηλό κόστος του όλου προγράμματος.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. «Οι παραδόσεις πάγωσαν εκ νέου πρόσφατα όταν προέκυψε ζήτημα για το ποιος θα καλύψει το κόστος υποστήριξης που περιλαμβάνει τις αμοιβές των τεχνικών που πρέπει να ταξιδέψουν ανά την υφήλιο για να κάνουν επισκευές. Εξαιτίας της στάσης του Πενταγώνου, άλλες δυο χώρες έχουν σταματήσει να παραλαμβάνουν καινούργια F-35.»
    Δηλαδή η ίδια (απροσδιόριστη κατά το άρθρο) λογική των επισκευών ισχύει εξ ορισμού και για άλλους χρήστες των F-35 και ακολουθούν τη γραμμή των ΗΠΑ ή μπορεί να είναι διαφορετική ανά χρήστη και αναλόγως του συμβολαίου του οποίο έχει υπογραφεί με την LM;
    Είναι περίεργο σε τέτοια μεγάλη επένδυση από καθαρό χαρτί και η οποία είναι λογικό να πάσχει από «παιδικές ασθένειες», μέχρι σήμερα να μην έχει διευκρινιστεί νομικά ποιος θα πληρώνει τις κατασκευαστικές αστοχίες. Οι ΗΠΑ δεν είναι «νέες» στην κατασκευή αεροσκαφών άρα τέτοια νομικά ζητήματα τα έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν, εκτός και αν ο POTUS με τους επιτελείς του «ανακαλύπτουν» νέους τρόπους για να αβαντάρουν ακόμα περισσότερο την Boeing.

  2. Και κλάααμα ο εκπρόσωπος!!! Κατά τα άλλα έχει κηρυχθεί IOC και αναλαμβάνει μάχιμες αποστολές σε Συρία και Άπω Ανατολή… Θα κηρυχθεί και FOC και θα είναι για την επόμενη 5ετία τουλάχιστον μαχητικό επίδειξης τεχνολογίας και πτητικών επιδείξεων…

Comments are closed.