Θα είναι το Περού ο τέταρτος εξαγωγικός πελάτης του Rafale;

2
3105
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το Rafale θα μπορούσε να είναι υποψήφιο για την κάλυψη των μελλοντικών αναγκών του Περού σε μαχητικά αεροσκάφη, καθώς αντιπροσωπεία Περουβιανών αξιωματικών βρέθηκε στο πρόσφατο «Paris Air Show» και έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τα χαρακτηριστικά του.

Σύμφωνα με το «Infodefensa», το Περού θα μπορούσε να αποκτήσει το γαλλικό αεροπλάνο για δύο λόγους: για να αποφύγει πιθανές αμερικανικές κυρώσεις, αν καταλήξει στην επιλογή ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους, και για να χρησιμοποιεί ένα συμβατό μαχητικό με τα νατοϊκά πρότυπα.

Το Περού αποτελεί παραδοσιακό χρήστη γαλλικών μαχητικών, έχοντας αποκτήσει στο παρελθόν αεροσκάφη Mirage 5 και Mirage 2000. Η χώρα διαθέτει σήμερα περί τα 7 (επιχειρησιακά) μαχητικά MiG-29, 10 Su-25 και 10 Mirage 2000.

Η πιθανή προμήθεια του Rafale θα καταστήσει την χώρα τον τέταρτο εξαγωγικό χρήστη του τύπου, μετά την Αίγυπτο, το Κατάρ και την Ινδία.

Το Περού εξετάζει την αγορά επιπλέον MiG-29


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Nestoras
Member
Noble Member
Nestoras

Λέμε όλοι για το F 35 που είναι το μέλλον. Στο παρόν όμως και στο άμεσο μέλλον η Ελλάδα αναφορικά με το F 35, μοιάζει με μικροαστό που του χαρίζουνε μια πανέμορφη Ferrari SF90 Stradale, και με το κλειδί στο χέρι αρχίζει να συνειδητοποιεί, ότι αν υπολογίσει λεφτά για βενζίνη, σέρβις, ασφάλεια και τέλη κυκλοφορίας, στην πραγματικότητα δεν φτάνει καν ο μισθός του! Έτσι και το F35, με 45.000$ κόστος χρήσης ανά ώρα, 4πλάσιο δηλαδή ενός σύγχρονου F – 16! Μόνο που στην Ελλάδα, τα αεροσκάφη αγοράζονται για να χρησιμοποιούνται, όχι για να τα κοιτάζουμε! Και κάπου εδώ μπαίνουνε οι… Read more »

Onair
Guest
Onair

Το Περού μπορεί να θέλει τα λεφτά που θα τα βρει για ένα τέτοιο α/σ όταν μεγαλύτερες χώρες σαν την Ινδία ζορίστηκαν για την ίδια αγορά.
Είναι γελοίο μια κουβέντα στον αέρα σε ένα περίπτερο έκθεσης να την κάνουν είδηση οι Γάλλοι.