Πετάνε προς το Ισραήλ τα πρώτα F-35I Adir

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=lgNjGIi3MAQ]

Καθοδόν προς το Ισραήλ βρίσκονται τα πρώτα 2 μαχητικά 5ης γενιάς τύπου F-35I Lightning II (Adir) που έχει παραγγείλει το Τελ Αβίβ, σηματοδοτώντας την έναρξη εφοδιασμού της ισραηλινής Αεροπορίας (IAF) με προηγμένα μαχητικά στελθ.

Τα μαχητικά ξεκίνησαν το ταξίδι τους προς την Μέση Ανατολή την Πέμπτη και αναμένεται να προσγειωθούν στην αεροπορική βάση Nevatim την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου. Η υπερατλαντική πτήση τους περιλαμβάνει σειρά εναέριων ανεφοδιασμών με ενδιάμεσο σταθμό τις νήσους Αζόρες και την Ιταλία. Το τελικό σκέλος θα πραγματοποιηθεί προς το Ισραήλ τη Δευτέρα το πρωί, ενώ προγραμματίζεται ειδική τελετή υποδοχής μόλις προσγειωθούν στην Nevatim.

Όπως έχει γίνει γνωστό την αμέσως επόμενη ημέρα, θα πετάξουν για πρώτη φορά με ισραηλινούς χειριστές και θα ξεκινήσει η διαδικασία ενσωμάτωσης ισραηλινής κατασκευής συστημάτων που θα διαφοροποιήσουν σημαντικά τα Adir από τη βασική έκδοση του F-35A που θα αποκτήσει η USAF και οι υπόλοιποι διεθνείς εταίροι του προγράμματος JSF.

Η σχετική διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει για αρκετούς μήνες μετά το πέρας της οποίας τα μαχητικά θα κηρυχτούν αρχικά επιχειρησιακά από την IAF. Σημειώνεται ότι ο στόλος των ισραηλινών F-35I θα δεχτεί υποσυστήματα που προέρχονται από την Israel Aerospace Industries (παράγει και τμήματα της πτέρυγας), την Elbit Systems- Cyclone (παράγει και τμήματα για το συγκρότημα κεντρικής ατράκτου) και της Elbit Systems Ltd (παράγει την κάσκα HMD του F-35).

Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας εν’ όψιν της άφιξης των πρώτων μαχητικών 5ης γενιάς αποδέσμευσε βίντεο το οποίο προβάλει δοκιμαστική πτήση με αμερικανό χειριστή ο οποίος συγχαίρει σε σχετική δήλωση το Ισραήλ για την απόκτηση του F-35I, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι: «Πρόκειται για ιστορική στιγμή για την IAF και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής συνολικά».

και σε άπταιστα… εβραϊκά

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=mlY24eXXuf0&feature=youtu.be]

Περισσότερα στοιχεία θα βρείτε στη διπλή αναφορά μας στο τρέχον τεύχος για το F-35.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
παναγιωτης
Guest
παναγιωτης

θα έχουν την παραλλαγή που δείχνει η φώτο ; η θα παραμείνει η άσχημη βαφή με το γκρι

παναγιωτης
Guest
παναγιωτης

μαλλον θα παιζει καποιο ρολο η βαφη στις στελθ ιδιοτητες