Συμβόλαιο υποστήριξης των Phalanx του ΠΝ

11
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Στις 28 Δεκεμβρίου 2018 το υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ ανέθεσε στην Raytheon έργο αξίας $81 εκατ. για την υποστήριξη των αντιβληματικών συστημάτων Phalanx και SeaRAM που επιχειρούν επτά χώρες, μεταξύ αυτών η Ελλάδα.

 

Πιο συγκεκριμένα, το συμβόλαιο αφορά τις Σαουδική Αραβία, Ταϊβάν, Καναδά, Βρετανία, Νότια Κορέα, Πορτογαλία και Ελλάδα. Οι εργασίες της σύμβασης πρέπει να ολοκληρωθούν ως τον Ιανουάριο του 2020. Η χώρα μας χρησιμοποιεί το Phalanx για την τερματική άμυνα του συνόλου των φρεγατών της και του πλοίου γενικής υποστήριξης “ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ”.

 

Υποστήριξη CIWS Phalanx του ΠΝ


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
MisCo
Guest
MisCo

Ακόμα ενα καλό νέο, βεβαια θα ηταν ακομα καλυτερο αμα περιελάμβανε και καμιά αναβάθμιση αυτών… αλλα ας μην ειμαστε απληστοι.

seb
Guest
seb

smile

kapoios
Guest
kapoios

Άλλη μια θετική είδηση.

Νείλος
Guest
Νείλος

Τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ που λογικά σε ένα εξωορθολογισμένο πολεμικό μηχανισμό θα έπρεπε να είναι μέρος μιας αδιόρατης ρουτίνας, μια αυτοματοποιημένη διαδικασία μιας στοιχειωδώς επαρκούς διοικητικής μέριμνας έχουν αποκτήσει αξία «ειδησάρας» στην γενικότερη εικόνα φτωχοποιημένης αποσύνθεσης των κρατικών λειτουργιών της ελλαδίτσαινας. Να πανηγυρίσουμε λοιπον που θα πέσει λίγο γράσο στα τιμημένα φάλανξ και οχι για την αναβάθμισή τους που είναι και το ζητούμενο, γιατί έχει ο θεός… Του χρόνου και εις ανώτερα!

vagelis tassios
Guest
vagelis tassios

Τα …αυτονοοητα ναι γιατι καπιοι απο το 74 και μετα βλεπανε μιζες παντου

Thras
Guest
Thras

+1
κανονικά, αυτές δεν είναι ειδήσεις, θα έπρεπε να είναι αυτονόητη διαδικασία…

gdmast
Guest
gdmast

Η υποστήριξη εννοείται. Και όχι μόνο στο σύστημα αυτό αλλά σε κάθε σύστημα κάθε όπλου που χρειαζόμαστε. Όμως, δεν ακούω ΤΙΠΟΤΑ για ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ. Πρέπει να επιχειρηθεί η αναβάθμιση του αμυντικού συστήματος (CIWS) Mk15 Phalanx Block 1 σε Block 1Β (PSum) με το βελτιωμένο ραντάρ Baseline 2). Η νέα έκδοση διαθέτει νέο, ψηφιακό ραντάρ υψηλότερων επιδόσεων και βελτιωμένης αξιοπιστίας καθώς και ηλεκτροοπτικό υποσύστημα, αποτελούμενο από τηλεοπτική κάμερα και μονάδα θερμικής απεικόνισης υψηλής ανάλυσης τεχνολογίας Scanning Array (SADA-II). Το τελευταίο αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμο στον παθητικό εντοπισμό και ιχνηλάτηση στόχων, όπως χαμηλά ιπτάμενων βλημάτων και ελισσόμενων ταχέων σκαφών επιφανείας, αλλά παρέχει και δυνατότητα… Read more »

Γιάννης Παυλίδης
Guest
Γιάννης Παυλίδης

Τόσες FOS που υπεγραψε ο Πάνος δεν έχουνε υπογραφτεί σε όλη την μεταπολίτευση!

Τα μίζερα ανθρωπάκια βέβαια δεν τα βλεπουνε αυτα και ασχολούνται με στολές και σώβρακα.

Γιώργος
Guest
Γιώργος

@Γιάννης Παυλίδης
+1

CKfurious
Guest
CK

Μέγας Πανάξιος Ανεπανάληπτος Κομάντο ο Ηγέτης σου

Σαν τη FOS των m2000, AH64, NH90 kai kai kai kai kai ας πούμε ?

Όχι πως και οι προηγούμενοι AΧΡΗΣΤΟΙ κάναν και τίποτα
Τι διαβάζουμε εδώ μέσα …..re fou**8th mou na oume

Spirit
Guest
Spirit

Για πες μας ποιες είναι οι αμέτρητες FOS [b]που υπογράφηκαν[/b] για να τις μάθουμε και εμείς;
Αποκτήσαμε και pet στρατάρχη εδώ μέσα, μια χαρά…