Τα καρντάσια της Savunma Sanayi-Terörle Mücadele-Strateji ανακάλυψαν πρόσφατα τις δορυφορικές φωτογραφίες και γέμισαν το Twitter με εικόνες από βάσεις, ανάμεσά τους και την Σούδα, διανθισμένες κατάλληλα και με υποσημειώσεις aircraft recognition.

Μπορεί να κάνουμε και λάθος αλλά τα 10 αεροπλάνα στον αμερικανικό τομέα της βάσης δεν μας φαίνονται για Phantom.

Αλλά 10 F-4 πόθεν;

-Ακόμη και όλη η Ανδραβίδα να μετακόμιζε στη Σούδα δεν θα έφταναν (λόγω και της… «Σμηναρχίας Phantom Τανάγρας» αλλά γιατί στον αμερικανικό τομέα;  Χώρος στην Σούδα υπάρχει άφθονος.

-Αν είχε μετακομίσει η 111 Filo στη Σούδα, μάλλον οι γείτονες θα το ήξεραν πρώτοι (;).

-Αιγυπτιακά… δύσκολο

-Μυστική… συνεργασία Τεχεράνης-Ουάσιγκτον; Μπα…

-Η JASDF μάλλον πέφτει μακριά

 

Εμάς για Ηarrier ΙΙ μας φαίνονται (τόσο λόγο σιλουέτας όσο και συγκριτικού μεγέθους με τα γειτονικά C-130). Αλλά… μπορεί να κάνουμε και λάθος.

Κατά τα άλλα φίλοι γείτονες μαθήματα aircraft recognition στα γραφεία μας κάθε Παρασκευή (μετά την προσευχή) ή και διαδικτυακά.

14 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κοίτα να δεις, και θεωρούσα πως τα F-102 που ήταν κάποτε στην Τανάγρα αποκλείεται να έπειθαν κανέναν πως είναι Μ2000…

 2. Κακίες,
  για τα c-130 που τα βρήκανε δηλαδή τι έχετε να πείτε ,
  ότι δεν έχουν παρατηρητικότητα;

 3. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να έχουν παίξει ποτέ στην ζωή τους το retaliator…όποιος το θυμάται κατάλαβε…

 4. Οι φαντομάδες τους στοιχειώνουν ακόμη, παρόλο που έχουν περάσει τόσες δεκαετίες από την ένταξη στο Ελληνικό οπλοστάσιο!!! Ακόμη και τώρα θα ξυπνούν εν ‘ μέσο της νυκτός από εφιάλτες με Έλληνες φαντομάδες.

 5. Στην Ελλάδα έχουμε αποκλείσει το αεροδρόμιο στα Κύθηρα (!), την Ανδραβίδα και μια παλιά εγκατάσταση ραντάρ που κοιτούσε προς Λιβύη. Φαντάζομαι θα υπάρχουν κι άλλα μέρη, αλλά αυτά έχω προσέξει.

  Βέβαια και τα αποκλεισμένα, αν μπείτε στο Google Earth και ανατρέξετε σε παλαιότερες ημερομηνίες, τα αεροδρόμια εμφανίζονται μια χαρά.

Comments are closed.