Οι Φιλιππίνες επιλέγουν το τουρκικό επιθετικό ελικόπτερο Τ129

7
2399
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 31
  •  
  •  

Η αεροπορία των Φιλιππίνων αποκάλυψε δημόσια την προτίμησή της στο τουρκικό επιθετικό ελικόπτερο Τ129 αυτή την εβδομάδα, αναφέροντας ότι η τεχνική ομάδα αξιολόγησης επέλεξε αυτό ανάμεσα στις υποψηφιότητες.

Για το θέμα της προτίμησης των Φιλιππίνων είχαμε αναφερθεί και στο παρελθόν, τον Ιούλιο συγκεκριμένα όταν είχαμε δημοσιεύσει την επίσκεψη Φιλιππινέζων αξιωματούχων στην Τουρκία για την επιθεώρηση του τουρκικού ελικοπτέρου και την ενημέρωση πάνω σ’ αυτό.

Φιλιππινέζοι αξιωματούχοι στην Τουρκία για ενημέρωση σχετικά με το Τ-129;

Όπως τονίζει το εξειδικευμένο φιλιππινέζικο αμυντικό ιστολόγιο MaxDefense, κατά την ιδρυτική επέτειο της 15ης Μοιρας Κρούσης της Αεροπορίας της χώρας, ο ίδιος ο αρχηγός της Αεροπορίας αντιστράτηγος Γκαλιλαίο Κιντανάρ, επιβεβαίωσε στην ομιλία του ότι η Τεχνική Ομάδα Εργασίας (TWG) που χειρίζεται την υπόθεση προμήθειας νέου επιθετικού ελικοπτέρου από την Αεροπορία επέλεξε την τουρκικό ελικόπτερο T129 ATAK, το οποίο κατασκευάζεται από την Turkish Aerospace Industries (TAI).

Παρόλο που δεν αναφέρθηκε περαιτέρω γισ το στάδιο της αγοράς, το MaxDefense θεωρεί ότι η επιλογή από την TWG χαίρει της αποδοχής των ανώτατων κλιμακίων της Αεροπορίας κι έχει ήδη διαβιβαστεί στο υπουργείο Άμυνας για την προετοιμασία των διαπραγματεύσεων με την ΤΑΙ και το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Αναμένεται ότι η προμήθεια θα είναι διακυβερνητική συμφωνία (G2G) μεταξύ των Φιλιππίνων και της Τουρκίας.Το maxdefense ωστόσο υπογραμμίζει κλείνοντας ότι η προμήθεια δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα και δεν έχει υπογραφτεί συμβόλαιο προμήθειας.

Θα πρέπει να ολοκληρωθούν αρκετά στάδια ακόμα, από την πιστοποίηση του προϊόντος σε σχέση με τις προδιαγραφές μέχρι την πιστοποίηση του κατασκευαστή ότι μπορεί να παραδόσει το προϊόν κανονικά κι εντός χρονοδιαγράμματος.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 31
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
ευαγγελος τασιος
Guest
ευαγγελος τασιος

ζησε μαιμου να φασ τριφυλλι δλδ…

Gunner
Guest
Gunner

Είμαστε ακόμη πιο κάτω ακόμη και από τις Φιλιππίνες.

Giorgos Tsagkaris
Guest
Giorgos Tsagkaris

”…Είμαστε ακόμη πιο κάτω ακόμη και από τις Φιλιππίνες…”

Ε…ναι…αφου εμεις ειμαστε χρηστες του ”AH-64-D”….
Ενω αν ειχαμε παρει Cobra…..σωστα?

Γιάννης Παυλίδης
Guest
Γιάννης Παυλίδης

Ακόμα και στα θέματα των Φιλιππίνων έχουμε κλαψα ατόφια ελληνική?

Nikolaos
Guest
Nikolaos

Μιλάμε για κανονικό ψευδοκράτος, που δεν έχει αγοράσει ποτέ ούτε βίδα εκτός από κάτι ιταλικά εκπαιδευτικά, και υπάρχει χάριν στη δωρεάν βοήθεια των γενναιόδωρων ΗΠΑ, που παρ’ ότι εξώθηκαν από τις επί 70 χρόνια μεγαλύτερες βάσεις τους στη γη συνεχίζουν να στηρίζουν το απίθανο αυτό κρατικό μόρφωμα (προφανώς για να μην πέσει στα χέρια της Κίνας). Το ότι “επέλεξε” το τούρκικο έχει τόση αξία όση και το να επιλέξει το F-22 ως νέο μαχητικό. Αφού στο τέλος δεν θα αγοράσει τίποτε. Καθόμαστε και ασχολούμαστε με μια φάρσα. Παρεμπιπτόντως, μετά τις τεχνικές “παρεμβάσεις” έχουν χαθεί σχόλια παντού. Όπως συνήθως, τις τεχνικές… Read more »

Flight and Space
Admin
Famed Member

Αγαπητέ Nikolaos, με την ευκαιρία να σας ενημερώσουμε πως όλα σχεδόν τα χτεσινά σας σχόλια χάθηκαν λόγω τεχνικού προβλήματος. Ζητάμε συγνώμη και την κατανόησή σας. Όπως κι από όλους τους αναγνώστες μας…

Nikolaos
Guest
Nikolaos

ΟΚ, ευχαριστώ για την απάντησή σας.